Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úsměvné, ale neúčinné – František Růžička

5. 11. 2017

V návaznosti na dřívější bohatou,  nikoli však potěšující, korespondenci bylo vedoucí odboru právního, kontrolního a přestupkového Městské policie v Českých Budějovicích opět zasláno alibistické vyjádření k postoupenému podání ve věci neutěšené situace v ulici Puklicova (za IGY z Pražské). Ta trvá permanentně po celou dobu přestavby OC IGY, tedy déle než rok.

Bylo sděleno, že dané místo patří mezi stálé kontrolní body. „V místě je prováděna pravidelná kontrola několikrát denně, včetně opatření fotodokumentace místa.“

Konstatujme, že je to oznámení potěšitelné (logisticky), leč z pohledu místního obyvatele docela úsměvné (ironicky), tedy výstižněji: spíše směšné. Ať jdete, kdy jdete, o trpaslíka ani policajta tady nezakopnete. Bdícího, chránícího ani zapisujícího či podroušeného (pohledem, abych nebyl popotahován za urážku na ctihodnosti). A to se ani raději nebudeme bavit o hodinách předpůlnočních a popůlnočních, kdy by měl panovat zákonem chráněný (leč policejní mocí nechráněný) noční klid. Stavební úřad (mocný to pán) je těleso moci státní správy, takže na něj nedosáhne ani samotný primátor statutární metropole, natož někdo jiný. A už vůbec ne řadový občan. A přebohatý developer, jako Ilja Muromec, sluníčko přejasné, si umí snadno poradit.

Ale na vysvětlenou: Tento „orgán“ povolí super gigant dodavateli (Metrostav), event. investorovi (soukromý multimulti), pracovat na giga stavbě i v nočních hodinách. Jenže: když se pracuje s vrtačkou, sbíječkou či ještě výkonnějším „nádobíčkem“, tak hluk leze i skrze stěny ven. Notabene vybouranými okny či dveřmi. To ale neúplatný a špatně placený úředník státní správy nechce vědět. Navíc se vyrubaný materiál v těchto nočních hodinách přesouvá do přistaveného velkoobjemového kontejneru, kam se nikoliv ukládá, ale vhazuje. Mnohdy i z vyššího patra. Nepříjemná situace je tedy naprosto zřejmá. Ale žádná z policejních či strážních složek v metropoli to neobjeví. Nedivme se! Je jich málo a mají dobré spaní. Stejně tak místní, jihočeské, sdělovací prostředky.

Rozebírat podrobněji danou situaci je zcela bezpředmětné. Jak vyplývá z výše napsaného, stav je setrvalý. V předchozím odstavci je popisována otázka způsobovaného stavebního hluku (trvá od 06 do 22 hod.) a pak dále, jak výše uvedeno. Stejné je to však i s dopravní obsluhou a obsazenou komunikací vozidly stavby, což bylo předmětem podání, jak je uvedeno na začátku textu.

Pokračujme s úsměvem na lících, stejně jako kráčí strážníci provádějící pravidelnou kontrolu několikrát denně, ale nikdy nic nevidící, neslyšící (možná ani nemyslící). Kdyby tomu tak nebylo, nemohl by ten stav být takový, jaký zde dosud panuje.

Více než úsměvné musí být, že sám dodavatel (GDS) na prostranství kolem průběžného chodníku (komunikace IV. třídy – tedy pro motorová vozidla, cyklisty, dětské kočárky, koloběžky, „venčitele“ psíčků apod.) vyvěsil zákazy (skládky materiálu, parkování vozidel) s vlastním monogramem-logem (viz foto). Přitom jsou to právě jeho subdodavatelé, za které je plně zodpovědný investorovi. Ten je ale příliš daleko. Nebo má jiné finanční, lukrativní radosti.

Bdělý a myslící občan si myslí své. Co jiného také může? Stav je setrvalý. Přesně jako vyprahlé vodní toky v letošním krásném letním období (?). Tím ovšem masopustně-adventní radovánky v dané lokalitě zdaleka nekončí. Pod okny bytových domů bylo instalováno sociální zázemí pro stavbu, jmenovitě 3 kadibudky „JOHNNY SERVIS“. Nejen vonící, ale i pořádně smrdící!!! Při jejich čištění si mohou policejní „přehlížeči“ či slovutní reportéři (Deník, Drbna, Jihočeská telka) příjít „zainhalovat“ až do posledního patra vedle stojícího paneláku. Při té příležitosti si mohou hrát překrásnou píseň „Dům holubí“ s přemluvením na „Hovno holubí“, kterých je teď plná střecha, fasáda i okenní parapety bytu (vypuzenci z IGY). Radničnímu orgánu se v létě holoubků zželeno, takže zatím žádný kladný výsledek… A v posledních dnech cesta nejen zarubaná, ale také neprůjezdná. Změnila se v montážní zónu!!! Kdepak je ta jihočeská investigace??? Ó, my GOD!

František Růžička

Hlas svědomí (Puklicova 21)

p1430004.jpg

Neléčivá inhalace pro celé okolí

p1420823.jpg

p1420824.jpg

p1420825.jpg

Alibistické příkazy

p1440719.jpg

p1440722.jpg

p1440726.jpg

Týden neprůjezdné, montážní zóna pod okny bytů, kontejnery nebylo možné ani vyvézt!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář