Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eurohujerismus na druhou ‒ Mgr. Bc. Jan Kopal

25. 11. 2019

Politicky bezvýznamná partička jménem TOP 09 pořádala o víkendu svůj sjezd a angažovaná Česká televize se tváří, že dochází ke světodějné události číslo jedna. Přitom jde o drobnou kosmetickou změnu v čele marginálního subjektu, kdy jednoho bruselského análního alpinistu vystřídá šílená eurohujerka, která volá po rychlém přijetí eura a přijímání uprchlíků ve velkém.

Takové divadlo se nedá konzumovat za střízliva. Potěší leda docenta Chocholouška, který si může mnout ruce nad tím, jak se úspěšně rozšiřuje jeho budoucí klientela. Nikdo, kdo má všech pět pohromadě, nemůže takové myšlenkové „ojetiny“ podporovat, natož volit. I masochismus má své meze.

Přeji TOP 09 do budoucna více takových představitelů a rychlý sešup na hodnotu cíleného volebního výsledku ve výši 0,09 %. Na víc to doopravdy nevidím. Cesta na smetiště dějin a na samé dno politického suterénu bude rychlá a trvalé povahy. Nic na tom nezmění ani fakt, že jsou jedinou stranou, kterou řídí žena. Ono i za Jiřího Pospíšila k tomu nebylo daleko…

Mgr. Bc. Jan Kopal

─────

Stanovisko redakce SN:

Víkendový sjezd TOP 09 potvrdil, že pokus o „sjednocování“ tzv. protibabišovské opozice je odsouzen k nezdaru od samého začátku. Nová předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová-Adamová se ideově „rozkročila“ natolik, že jí hrozí rozštěp a delší pobyt v nemocnici. Představa, že se opozice dá sjednotit (podle pokynů M. Mináře z Milionu chvilek pro demokracii) na způsob „Eintopfu“, je hodna malého dítěte. Tato nezkušená, 35letá politička, která nemá za sebou žádnou profesní kariéru, ale chtěla by řídit zeměkouli, je opravdovou, nefalšovanou karikaturou naší současné politiky. Přitom nemám nic proti tomu, že si členové této „levicové“ strany zvolili do svého čela ženu. Spíše „eurosvazačku“ a „eurohujerku“, matku-čekatelku, která sama sebe vidí jako příští, kojící premiérku. Navíc s tetováním na paži v arabštině.

Když jsem pár dní před tímto sjezdem zahlédl v televizi M. Pekarovou-Adamovou spolu s J. Farským a M. Šojdrovou na tiskové konferenci jakéhosi spolku, který si vzal za cíl prosazovat přijetí údajných nezletilých dětí z řeckých uprchlických táborů, byl jsem doma. Pekarová se se Šojdrovou sice neobjímaly, ale bylo jasné, že plují na téže politické vlně, která je namířena proti J. Hamáčkovi – jako zosobnění neochoty přijmout těch lidovci prosazovaných 40 syrských sirotků. S touto tezí začala svou kampaň do europarlamentu tato politička KDU-ČSL dávno před těmito volbami. Rok nato se z úst lidovecké „štěkny“ M. Šojdrové, která si tehdy hrála na „zachránkyni syrských sirotků“, ozývá stejně nesmlouvavý požadavek na přijetí jiných „dětí bez doprovodu“. Z nich se pak vyklubalo stejné množství 25letých „syrských“ sirotků z Pákistánu a Afghánistánu. Má to vůbec smysl komentovat?

Nu což: europoslankyně M. Šojdrová by si je mohla nastěhovat k sobě domů. Její plat v EP je dost vysoký, aby je uživila – i bez státního příspěvku. V této bohulibé činnosti jí může pomáhat „solární baron“ J. Kasal, známý lidovecký mudrlant, který se objeví na scéně pokaždé, když jde do tuhého. Že by se i on chtěl stát novým předsedou KDU-ČSL?

25. 11. 2019

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář