Jdi na obsah Jdi na menu
 


Negramotná J. Hovorková obhajuje hloupou J. Černochovou?

2. 11. 2023

Málokterá civilizovaná země má tolik hloupých a sebestředných političek a jim věrně sloužících novinářských poskoků, jak je tomu u nás. Musím to upřesnit: tak tragické je to až v posledních dvou letech. Tehdy, na podzim 2021, se k moci dostala podvodem tlupa totálně vymaštěných amatérů, kteří se vydávají za politiky. Jejich námezdní „presstituti“ o nich v médiích šíří názor, že nám je závidí celý svět. No – už ty zástupy obdivovatelů vidím. Je to podobné jako s těmi předvolebními setkáními kandidátů koalice SPOLU. Jedno takové je zachyceno na této fotografii.

fiala-v-liberci-15.-6.-2021.jpg

Není snad v této zemi nikdo, kdo by nevěděl, že k nejhorším novinářským „žumpám“ patří „Forum24“. Tam kdysi, v dobách svých politických začátků, přispíval i dnešní premiér P. Fiala. Tento hodně popletený „politolog“ stále věří tomu, že jeho ODS je pravicová strana. Není nikdo, kdo mu dokázal vysvětlit, že tomu tak doopravdy není. „Pravice“ v ČR je již dávno po smrti a nová se ještě nenarodila. Bojím se, že k tomu již nikdy nedojde.

Fialova vláda, kterou bychom mohli trefně označit za „vládu dotačních socialistů“, jde od jednoho maléru k druhému. Lže od rána do večera, okrádá seniory, kteří vybudovali tuto zemi, aby Fialovi „kazisvětové“ měli co rozkrádat a likvidovat, zadlužuje příští generace na desítky let dopředu, táhne nás do války (té fašistické) a usilovně pracuje na tom, aby se ČR (jako kostka cukru) konečně rozpustila v tom eurosocialistickém hrnku s kávou, jak se tím v roce 2009 holedbali packalové z Topolánkovy vlády předtím, než tento prapodivný spolek nýmandů skončil v propadlišti dějin.

Fialovi ministři plácají neuvěřitelné kraviny a „pan premiér, kterého nám závidí celý svět“ (proto má jen dvě procenta popularity), musí dementovat nesmysly, jež vypouštějí ze svých úst jeho jednotliví ministři. Je to spolek k pohledání, jaký jsme tady neměli ani za komunistického režimu. I ti komouši se snažili neříkat blbosti, i když se to M. Jakešovi a dalším občas taky podařilo. Ministrům z „fialového hnusu“ se to daří skoro každý den. Někteří z těchto ministrů jsou již natolik „vynalézaví“, že začali bez ostychu napodobovat komunistické manýry.

Názorným příkladem je neschopný teolog na postu ministra zemědělství M. Výborný. Je horší, než kdysi býval Josef Plojhar, který dělal mnoho let ministra zdravotnictví. Přes evidentní nekompetentnost patřil k oblíbeným politikům v Sovětském svazu. Dodnes se o něm vypravují „legendy“, jako např. ta, že v konzumaci alkoholu dokázal porazit i zkušené veterány z Velké vlastenecké války. Výborný bude muset na sobě zapracovat, aby se mu aspoň trochu vyrovnal: ne v tom pití, ale v pracovních výsledcích. Je to totiž typický „černoprdelnický“ suchar, který dovede sice hezky žvanit o čemkoli, ale na práci je „levý jako šavle“.

Přesto i on má šanci vstoupit do dějin – podobně jako prezident A. Novotný, kterému se přezdívalo: „Krásný Tony“. Na rozdíl od užvaněného Výborného se nebál pracovat rukama: prý i jako prezident při setkávání s občany neváhal přiložit ruku k dílu, když bylo třeba: Vyhrnul si rukávy a opravil závadu, s níž si jiní nevěděli rady. Byl totiž vyučeným strojním zámečníkem.

Výborný je pouze vyučený „tlučhuba“. Přesto se inspiroval u A. Novotného. O něm bylo známo, že často při setkání s občany sliboval: „Maso bude, soudruzi!“ Občas a někde skutečně bylo, ale pořád jinde chybělo. Výborný jde v Novotného šlépějích. I on slibuje: „Dotace budou!“ Pak se Fialova vláda usnese, že v rámci „úsporného balíčku“ se bude škrtat právě v dotacích.

─────

cernochova-a-tricko-proti-putinovi.jpgO ministryni J. Černochové jsem v minulosti opakovaně psal. Nebylo to nic hezkého. Bohužel – ze strany této političky ODS za poslední rok nedošlo k žádnému zlepšení. Z hloupé, nevzdělané a pologramotné bankovní úřednice, dnes odpudivé a arogantní matróny, kterou mnozí její kritikové označují posměšně za „jalovou krávu“, se stává ublížená, zatrpklá a nebývale útočná osoba. Je na ní patrné, že ji dva roky ve funkci vnitřně rozložily.

Teď je z ní totálně zmatená žena, ale brzy se z ní stane pouhý „uzlíček nervů“. Její agresivita již dostoupila vrcholu. Nedávno dokonce zaútočila na „svatého Volodymyra Zelenského“. Před časem nás tato chorobně domýšlivá žena, která se omylem dostala do politiky, kvůli jednomu neuváženému výroku ohledně rakety, jež doletěla z Ukrajiny až na polské území, málem zatáhla do III. světové války.

Aktivity stranické kolegyně P. Fialy jsou nepřehledné, chaotické a rozporuplné. To se dlouho vydržet nedá. Fiala by ji měl co nejdříve z vlády vyhodit. Na mne J. Černochová působí dojmem zcela „vyhořelého“ člověka. Přebarvení vlasů na blond to už nezachrání. Krasavice se z ní nestane: nanejvýš nová Marfuša. Mohla by však být další „hloupou blondýnou“ naší politiky. Pár podobných „kousků“ tam již máme: Nerudová, Kovářová (STAN), Jelínková, Seitlová aj.

Zatím nejnovějším výrokem, kterým se J. Černochová proslavila v celém světě (všichni si klepou na čelo, co že to tam ten Fiala má za exoty ve své vládě), je požadavek, aby ČR vystoupila z OSN. Nebudu tento hloupý výrok nijak obsáhle komentovat. Hloupé nápady by se komentovat vůbec neměly. Tím, že jim věnujeme čas, vyvoláváme v jejich autorech neoprávněně dojem, že se jedná o něco zajímavého. Opak je pravdou. Blbé nápady by měly být ignorovány. A blbí politici rovněž.

Premiér P. Fiala, jako vždy, když někdo z jeho vlády plácne nějaký nesmysl, opět „hasí požár, který neměl nikdy vzniknout“. Kdyby Fiala jako premiér za něco stál, okamžitě by měl takové zoufalce z vlády vyhodit. Pouze strach, že by se mu rozpadla celá vláda, ho nutí k tomu, aby buď mlčel, nebo omlouval něco, co se omluvit nedá.  Časem by se ta jeho vláda dala „rekonstruovat“ tak, že by mohla dovládnout až do řádných voleb. Takto budou muset přijít na řadu volby předčasné. S těmi zoufalci, kteří se nahromadili ve Strakově akademii, to dál nepůjde.

Ani já netvrdím, že OSN dělá všechno správně a že má na všechny bolesti světa svůj recept. Problém spočívá spíš v něčem jiném. Jestliže v r. 1945 tuto organizaci zakládaly především státy z tradičního „demokratického“ světa, dnes většinu z těch dvou set členských zemí tvoří státy třetího světa. Za řadou z nich tragicky zaostáváme, a to jak výkonem ekonomiky, tak i po stránce technické a technologické. Úvahy o uplatnění „umělé inteligence“ patří do světa sci-fi. S Fialou zůstaneme natrvalo na chvostu Evropy i civilizovaného světa. Pouze co do počtu hloupých politiků jsme na jednom z nejpřednějších míst.

Pro J. Černochovou mám v této souvislosti jedno důležité sdělení. Jestlipak, vážená soudružko, víte, že k zákládajícím členům OSN patřilo i tehdejší poválečné Československo? Mezi první signatáře této nové mezinárodní organizace, která hodlala pracovat lépe než meziválečná Společnost národů, jež sídlila ve Švýcarsku, patřil i legendární syn „prezidenta Osvoboditele“ T. G. Masaryka – Jan Masaryk (1886-1948). Od jeho tragické smrti (= vraždy, za níž stáli naši i sovětští agenti NKVD) uplynulo letos v březnu 75 let. Už kvůli J. Masarykovi bychom si vystoupení z OSN měli dobře rozmyslet.

Že v tomto duchu blábolí i „bakalář“ Jan Lipavský, to by nás nemělo překvapit. Po zadrhávajícím Jakubovi „ehm“ Kulhánkovi je to další ostudná figurka na jednom z nejdůležitějších ministerstev. Naší pověsti rozhodně nesvědčí, obsazuje-li premiér takto důležité posty naprostými amatéry, nevzdělanci a hlupáky, kteří si nevidí na špičku vlastního nosu.

Ani J. Masaryk neměl v době výkonu této funkce vysokoškolské vzdělání „na úrovni“. Za války vystudoval jakousi pofiderní školu v Chicagu, kde žila početná česká a slovenská komunita, ale kvalitní vzdělání z dobře zavedené univerzity postrádal. V porovnání s jeho nadmíru vzdělaným otcem to byl velký problém. Tento nezdárný syn a bonviván se to snažil napravit aspoň tím, že mu byl pár dní před tragickou smrtí udělen čestný doktorát na Masarykově univerzitě v Brně. („Piráti“ jsou na tom se vzděláním vůbec nejhůř z celé vládní a parlamentní koalice. Je to spolek nevzdělanců a pologramotů.)

A na závěr ještě jedna poznámka. K velkým advokátkám (bez diplomu z plzeňských práv) J. Černochové se nejnověji připojila šéfredaktorka internetového deníku „Forum24“ – Johana Hovorková. To je ta, která se často chová, jako by měla několik doktorátů z prestižních amerických univerzit. Přitom je to stejně nevzdělaná a negramotná osoba, jako je většina osazenstva této Fialovy „hlásné trouby“. O tom, že jsem se nezmýlil v označení „negramotná“, svědčí jedna věta z posledního odstavce článku s názvem: Kdyby měl každý politik tak jasno jako Černochová, byli bychom na tom mnohem lépe (Forum24, 30. 10. 2023).

K tomu jen poznamenám: Kdepak jasno! Má v tom totální zmatek. A dějiny to brzy potvrdí. Kdysi měl ve všem jasno i soudruh J. V. Stalin. Jak to pak dopadlo, rovněž všichni dobře víme. Víme to až dnes, ale jeho současníci byli přesvědčeni o pravém opaku. Případ J. Černochové je z téhož „vrhu“. Také ona brzy pozná, jak osudově se mýlila.

Věta zmíněné novinářské „advokátky“ J. Hovorkové zní: „Kolaborantských chcimírů a vystrašeních Chamberlainů už v historii bylo dost.“ (Správně má být: „vystrašených“.) Myslím si, že ani k této větě s červeně vyznačenou gramatickou chybou není co dodávat. Hloupí politici se rádi obklopují stejně hloupými novinářskými patolízaly. Dělá jim dobře, když je aspoň někdo uznává a uctívá.

Z ministryně J. Černochové nikdy žádná nová svatá Ludmila ani svatá Anežka Česká nebude. Kdyby se dala na pokání a odčinila všechny omyly, kterých se za poslední dva roky dopustila, mohla by se z ní nakonec stát slušná ženská, byť bezdětná, na kterou nebudou její kritici plivat. Ty „nahrabané“ miliony, které si „vydělala“ svou odpudivou politikou, by mohla dát na charitu. Ani ona si do hrobu nic nevezme. „Prach jsi a v prach se obrátíš,“ stojí v Písmu svatém. Nejsem si však jist tím, že bude mít dost odhodlání a sil, aby potřebné pokání učinila. Je příliš vzpurná, agresivní a necitlivá, aby toho byla schopna. Čeká ji proto věčné zatracení.

30. 10. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář