Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 28

24. 12. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

* * *

 

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

***

 

Rok 2016 se „překlopil“ do své druhé poloviny. Migrační vlnu mediálně vytlačil tzv. Brexit, po němž mohou následovat další. EU vstupuje do závěrečné fáze své existence: postupného zmenšování, rozpadu a zániku. Kdo to nevidí nebo nechce vidět, je duševně slepý a beznadějně naivní jedinec. Je třeba připravit se na to, co zaznamenala historie již mnohokrát: státy vznikají a zanikají, mění se jejich hranice, národy zanikají nebo se asimilují. To je budoucnost, která Evropu v příštích desetiletích čeká. Až potom přijde celkový kolaps: svět bez zásob vody a energií. Nepodaří-li se najít náhradní zdroje, hrozí postupné vymírání obyvatelstva, hladomory a zánik. Kdo pak zalidní zeměkouli, je otázka. Možná to budou mimozemšťané, kteří naši situaci jistě pečlivě monitorují a na tento konec čekají. Pak přijde nová kolonizace – z vesmíru. Té se už lidstvo účastnit nebude. Tato futuristická vize se stává čím dál tím reálnější. Měli bychom o ní přemýšlet a na tuto budoucnost se připravit. Jinou šanci totiž ani nemáme…

 

***

 

Nekonečný příběh o migrantské vlně do Evropy (resp. do Německa) dostal pár dnů před koncem roku 2016 novou kapitolu, kterou bychom mohli nazvat:  „Vánoční dárek od muslimských přátel pro A. Merkelovou“. Stal se jím teroristický útok jednoho z muslimských uprchlíků, kterého Německo nebylo schopno včas vyhostit kvůli nesmyslným, byrokratickým předpisům, na účastníky vánočních trhů v Berlíně.

Je to výsledek naprosto pomýlené politiky německé vlády v čele s A. Merkelovou a předchozí praxe „politické korektnosti“ německých i dalších sdělovacích prostředků. Události v Berlíně z 19. 12. 2016 budou nepochybně znamenat výrazný posun v postojích občanů k tomuto hrůznému teroristickému činu. Inspirace nedávným útokem v Nice na jihu Francie je na první pohled zřejmá.

Je věcí německých občanů a voličů, jak vyhodnotí situaci ve své zemi. Okamžitá demise A. Merkelové je tím nejmenším, co musí Německo v příštích dnech udělat. Jaké to bude mít důsledky pro ostatní státy EU, ukáží následující týdny a měsíce. Nevýslovně trapná, avšak pro německou kancléřku typická, byla její reakce na tragické události. Podobně jako v případě francouzského prezidenta F. Hollanda: jen patetické řeči namísto rázných činů.

Rok 2017 se s největší pravděpodobností stane i v tomto směru historickým předělem. Evropa projde „revolucí“, která zásadním způsobem změní poměry ve státech, jejichž národy usnuly na vavřínech a přestaly bojovat o svou existenci. Sto roků po bolševické revoluci v Rusku tak budeme svědky dalšího historického mezníku, jenž od základu nově uspořádá situaci ve světě. Éra slabých, nevýrazných či neschopných politiků typu B. Obamy, F. Hollanda, A. Merkelové a B. Sobotky končí…

 

REDAKCE

●●●

● Rath jde znovu k soudu. Tentokrát žaluje státního zástupce Jiráta

Bývalý středočeský hejtman David Rath znovu míří do soudní síně, tentokrát v roli žalujícího. Jeho žalobu na státního zástupce Petra Jiráta, který dozoruje Rathovu korupční kauzu, začne soud veřejně projednávat v únoru. ČTK to zjistila z justiční databáze Infosoud. Rathovi vadí některé výroky, které o něm Jirát řekl v rozhovoru pro média.  (Novinky.cz, 3. 12. 2016, 10:01)

─────

Státní zástupce P. Jirát splnil úlohu někdejšího komunistického prokurátora J. Urválka, který se neblaze zapsal do moderních dějin svou aktivní účastí v politických soudních procesech 50. let 20. století (JUDr. M. Horáková, R. Slánský aj.). Trvalo několik let, než se naše justice rozhýbala, aby evidentně vykonstruovanou kauzu MUDr. D. Ratha smetla ze stolu. Jinak to ani dopadnout nemohlo, chce-li se ČR nazývat právním státem. Jirát patří do vězení a spolu s ním všichni, kdož se na této špinavosti podíleli.

●●●

● TV Prima postihl technický výpadek

Televize Prima se již téměř dvě hodiny potýká s technickou závadou, kvůli které vypadly všechny její stanice. Informovala o tom mluvčí televize Gabriela Semová. Na odstranění poruchy technici pracují, povedlo se jim již zprovoznit pozemní digitální vysílání. (Novinky.cz, 3. 12. 2016, 13:17)

─────

Že by trest za nedávnou skandální Show Jana Krause? Ani bych se nedivil…

●●●

● Čert vem Babiše, volali demonstranti proti EET na Václavském náměstí

„Za pět minut 12!“ – to bylo motto demonstrace proti EET, svolané v sobotu na 11:55 na Václavské náměstí. Několik set odpůrců elektronické evidence tržeb zaplnilo horní část náměstí pod sochou svatého Václava, vybaveno transparenty s nápisy jako „Sbohem, svobodné podnikání“, „EET je jako StB“ nebo vzkazem „Ježíškovi: Čert vem Babiše“, a opakovaně skandovali heslo „Babiš ven“. (Novinky.cz, 3. 12. 2016, 15:17)

─────

Blíží se Mikuláš. Možná proto někteří lidé volají, aby si čert odnesl Babiše i s celou tou jeho EET. Babiš není příliš inteligentní, a proto nepochopil, že tady nemá šanci. Myslet si, že po tom všem by se mohl stát příštím premiérem, je vrchol naivity. Nikdy se jím nestane. Bude rád, když včas a se zdravou kůží uteče. V Čechách se schyluje k nejhoršímu. Něco takového jsme tady ještě neměli – a to je varování. Jakmile se politický boj přenese do ulic, je s touto politickou „elitou“, která se po zádech obyčejných lidí vyškrábala až nahoru, konec. To není Bartoškův a Dykův „týden neklidu“, ale nespokojenost občanů a voličů skutečná, nefalšovaná. Politikům teď už půjde o všechno. A možná poteče i krev. Kdoví…

●●●

● Kakaový Kraus se vrací. Vede sociální demokraty v Semilech a chce straně pomoct z krize

Bývalý vlivný poslanec ČSSD Michal Kraus, který musel opustit sněmovnu po aféře kolem továrny na zpracování kakaa v Ghaně, je znovu v aktivní politice. Stal se šéfem okresního výboru v Semilech. Sociálním demokratům na Liberecku to vadí. (Aktuálně.cz, 3. 12. 2016, 17:55)

─────

Když jsem si přečetl tento titulek, smál jsem se, až jsem se za břicho popadal. Lepší vtip jsem už dlouho neslyšel. S Krausem to ČSSD určitě vyhraje! Nebo ne…?

●●●

Socialisté se shodli: Evropu ohrožuje neoliberalismus a populismus
Strana evropských socialistů (PES) tvrdí, že Evropa je v ohrožení. Nejvíce ji prý ohrožují neoliberální a konzervativní politiky a populismus.  (EuroZprávy.cz, 3. 12. 2016, 17:15)

─────

Socialisté jako vždy nezklamali: svět vidí stále s klapkami na očích. Těch věcí, které Evropu i svět ohrožují, je mnohem, mnohem víc…

●●●

● Nepromlčitelnost privatizačních zločinů vládou neprošla

Opoziční komunisté nezískali podporu vlády pro zavedení nepromlčitelnosti trestných činů souvisejících s privatizacemi státního majetku po pádu socialismu v 90. letech minulého století. Kabinet v pondělí rozhodl, že novelu trestního řádu ve sněmovně nepodpoří, informoval o tom tiskový odbor Strakovy akademie. Podle vládních legislativců nejsou privatizační trestné činy tak závažné a škodlivé, aby musely být bez promlčecí lhůty. (Týden.cz, 5. 12. 2016, 17:31)

─────

Nepromlčitelnost pro privatizační zločiny je zřejmě pro stávající politické strany, zastoupené v parlamentu, natolik ohrožující, že udělají všechno pro to, aby něco takového neprošlo. A tak se i stalo. Znamená to tedy, že celá polistopadová politická reprezentace patří na lavici obžalovaných. Jednou tam jistě skončí – navzdory principu retroaktivity, který zákonodárci tak úzkostlivě dodržují. Kdyby ne, skončili by po zásluze ve vězení mnozí současní politici, včetně B. Sobotky. – To, že tento návrh podávají někteří dnešní komunisté, neznamená, že členové KSČ a KSČM v tom namočeni nebyli a nejsou…

●●●

● Němeček jí připravil konkurz na míru. Teď se jí chce zbavit Ludvík

Nový ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD) by se rád zbavil dvou náměstkyň ze svého resortu, od vlády ale zatím potřebné posvěcení nedostal. Obhájit svůj záměr takzvané systematizace úřadu bude muset na dalším zasedání vlády. Jedna z náměstkyň, která by měla být odvolaná, Lenka Ptáčková Melicharová měla přitom už podezřelý vstup do funkce. Výběrové řízení jí před rokem bylo „ušité na míru“. ‒ Ptáčková Melicharová působila v minulosti jako náměstkyně ministra informatiky, náměstkyně ministra vnitra či ministra obrany. (Echo24.cz, 6. 12. 2016)

─────

Zdá se, že systém „putovních“ náměstků není v naší vládě nic nového ani neobvyklého. Němeček se jistě jen podřizoval přání někoho výše postaveného, patrně samotného předsedy vlády. Systém „kamarádů“ tady zavedl Havel a od něho se mu přiučili další politici. Čemu se proto divíme? Vždyť je všechno v nejlepším nepořádku, že ano?!

●●●

Forejt ve funkci na Hradě skončil, vzdal se místa ze zdravotních důvod

Jindřich Forejt se v úterý z osobních a zdravotních důvodů vzdal místa ředitele odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky a požádal o rozvázání pracovního poměru dohodou ke dni 31. prosince 2016. Jeho žádosti bylo vyhověno, sdělil iDNES.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. (iDNES.cz, 6. 12. 2016, 11:11, aktualizováno 12:25)

─────

Intriky kolem hradního „protokoláře“ Forejta trvaly delší dobu. Jeho náhlý a nechutný konec by si nevymyslel ani absurdní dramatik. Zřejmě někomu hodně vadil. Vedle nýmandů, kterými se Zeman na Hradě obklopil, musel vypadat Forejt, který byl ve svém oboru odborníkem na slovo vzatým, jako muž spadlý z Měsíce. Likvidace pomocí drog a kompromitujících porno záběrů je jako z dílny jisté zahraniční tajné služby. Není těžké uhodnout, o kterou se jedná a kam vedou nitky k loutkám z Hradu. Svým způsobem se jednalo o mediální „popravu“.

●●●

● Expremiér Špidla obdržel nejvyšší francouzské státní vyznamenání

Bývalý premiér Vladimír Špidla dnes na francouzském velvyslanectví v Praze převzal nejvyšší francouzské státní vyznamenání. Francie ho ocenila Řádem čestné legie za zásluhy o rozvoj česko-francouzských vztahů a podporu evropské integraci. Špidla v současné době vede poradce předsedy vlády Bohuslava Sobotky.
(deník.cz, 6. 12. 2016, 17:38)

─────

Špidla dostal toto francouzské vyznamenání především kvůli tomu, jak špatné podmínky našeho vstupu do EU vyjednal. S tím souvisela i jeho funkce eurokomisaře. Tento neúspěšný premiér a předseda ČSSD patří k největším kolaborantům našich moderních dějin. Nebo že by ho Francouzi ocenili za to, že se konečně naučil francouzsky?

●●●

● Trump mluvil se Zemanem. Zve ho do Bílého domu, přijal pozvání do Česka

Český prezident Miloš Zeman dostal od nového amerického prezidenta Donalda Trumpa pozvání do Bílého domu. V úterý spolu telefonicky hovořili. „Donald Trump v rozhovoru ocenil skutečnost, že prezident republiky byl jediným evropským prezidentem, který ho veřejně podpořil ještě před listopadovými volbami v USA,“ uvedl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. (iDNES.cz, 6. 12. 2016, 15:42)

─────

Trump vypálil rybník všem pochybovačům. Potvrzuje se, jak velkou výhodou je fakt, že jeho první manželka pocházela z bývalého Československa, které v době trvání tohoto svazku Trump navštívil ještě jako byznysmen.

●●●

● Klaus: Rezolutně odsuzuji vynucený odchod Jindřicha Forejta a jeho diskreditaci

Bývalý prezident Václav Klaus rezolutně odsoudil podle něj vynucený odchod Jindřicha Forejta z funkce šéfa protokolu Pražského hradu. Zacházení s ním ho lidsky velmi zasáhlo, uvedl v prohlášení uveřejněném na webu Institutu Václava Klause. Forejt na svou funkci rezignoval v úterý, zdůvodnil to osobními a zdravotními důvody.  ‒„Vynucený odchod Jindřicha Forejta z jeho funkce a jeho profesní i lidskou diskreditaci rezolutně odsuzuji,“ uvedl Klaus. Forejta, který šéfoval hradnímu protokolu i v době jeho působení v prezidentské funkci, označil za jednoho z nejbližších spolupracovníků. „I proto mě zacházení s ním lidsky velmi zasáhlo,“ poznamenal. ‒ Forejt se podle Klause osvědčil jako vynikající vysoký úředník nejen českého, ale i mezinárodního formátu. „Mnozí ve světě nám ho záviděli a opakovaně nám to říkali. Tým prezidenta Zemana jeho odchod nepochybně oslabí, a tím bude poškozeno fungování této mimořádně důležité instituce českého státu. Není připraven nikdo, kdo by ho mohl rovnocenně nahradit,“ zdůraznil. To, co se nyní s Forejtem děje, označil za nezasloužené a nedůstojné i těch, kteří „štvanici na ředitele protokolu Kanceláře prezidenta republiky rozpoutali“. (Echo24.cz, 7. 12. 2016)

─────

Klausovo vyjádření je naprosto přesné a není k němu co dodat. Snad jen připomenout, že „podivnosti“ se začaly dít již na konci druhého Klausova prezidentského období. Například řádně neobjasněný „pistolkový atentát“.

●●●

Babiš v lednu možná odejde z politiky. Komentátor nastínil, jaký zvrat nás může čekat
Po dlouhých přípravách poslanci minulý týden schválili zákon o střetu zájmů, který bývá přezdíván častěji „lex Babiš“. Norma omezuje podnikání členů vlády, navíc nebudou moci provozovat některá média. Všechny zajímá, jak se k zákonu postaví právě ministr financí Andrej Babiš.  (EuroZprávy.cz, 8. 12. 2016, 8:26)

─────

Už aby se tak stalo! Kam Babiš zmizí, je jen a jen jeho věc. On se jistě neztratí. Na Slovensko se zřejmě nechystá. Tam by si „podnikatele“, který zbohatl na obchodování se státem, jistě velmi vážili. Kaliňák by získal rovnocenného parťáka pro své „kšefty“.

●●●

● Kdo natočil nebo koupil video s Forejtem, je špína, vzkázal Zeman
Prezident Miloš Zeman se v rozhovoru pro rádio Impuls vyjádřil ke kauze odcházejícího hradního ceremoniáře Jindřicha Forejta. Vyloučil, že by za jeho odchodem stáli Zemanovi nejbližší spolupracovníci, kancléř Vratislav Mynář a poradce Martin Nejedlý, jak se spekuluje. Kompromitující video, na kterém Forejt údajně bere drogy, prezident prý neviděl, a ty, kteří jej šíří, označil za špínu. (Novinky.cz, 8. 12. 2016, 18:55)

─────

K tomu není co dodat. Zeman má jako vždy pravdu. Měli bychom se vážně zamyslet nad tím, jak hluboko upadla politická kultura v naší zemi. To už není ani Balkán. Směle můžeme „soutěžit“ se zaostalými zeměmi třetího světa.

●●●

● Architekt policejní reorganizace Laube míří na Českou poštu

Brigádní generál Zdeněk Laube byl jedním z mozků kontroverzní policejní reorganizace, kvůli které odložil policejní uniformu Robert Šlachta. Pozadí reformy začala prověřovat sněmovní vyšetřovací komise. Avšak v průběhu vyšetřování Laube rezignoval na post náměstka policejního prezidenta. (Lidovky.cz, 9. 12. 2016, 16:05)

─────

Nedivme se, že Česká pošta bude zase zdražovat, když musí živit také bývalého estébáka Laubeho. To Babiš se aspoň živí svou podnikatelskou činností, o níž si sice můžeme myslet své, nikoli z peněz daňových poplatníků.

●●●

● Fico, Zeman i Babiš patří k parazitům, o kterých tu mluvil Corbyn
Minulý týden přinesl několik důležitých politických projevů, Corbynův, Ficův, Zemanův, Sobotkův. Jako bychom se na chvíli vrátili do starých časů, kdy se politika utvářela projevy formulujícími program. A v jistém smyslu se do nich vracíme. - Vrcholem vší bídy byla Corbynova návštěva v Terezíně, která skýtala čelným představitelům ČSSD šanci jednoduše získávat sympatie, když už pomineme faktor elementární zdvořilosti doprovodit na takové cestě vzácného hosta. Nakonec Jeremyho Corbyna do Terezína vezl ve všech ohledech sympatický sociální demokrat, ale statutárně jen zaměstnanec Úřadu vlády Michal Pícl. (Deník Referendum, 9. 12. 2016, 10:13)

─────

Stať J. Patočky svědčí o tom, že přemýšlí o věcech, na něž ostatní účastníci našeho politického života kašlou. Parazitismus pravicových populistů, o němž hovořil J. Corbyn, Patočka vztahuje i na tyto vyjmenované politiky: Fica. Zemana a Babiše. Jejich společným znakem je, že jsou to bývalí komunisté, kteří časem dospěli až do pozice politické pravice. Jako ostatně i současné vedení KSČM. Chybí mi tu jen jméno B. Sobotky. Jeho chování není levicové a o principu solidarity, o němž Patočka píše, má náš premiér svou specifickou představu – podle hesla: „Malá domů“. ‒ Poznámka o Corbynově návštěvě v Terezíně jen dokládá politickou „bídu“ naší nejvýznamnější vládní strany. Peníze jsou jen na něco a pro někoho, hlavně pro Sobotkovy kamarády. V jiné zemi by jel do Terezína s Corbynem samotný předseda ČSSD. Od „sralbotky“ Sobotky ale něco takového očekávat nemůžeme…

●●●

● Stovky udání a EET? Stát podporuje zvrácenost a udavače, říká Bábek. Duel DVTV

"Desítky let tady byl režim, kdy se říkalo, že kdo neokrádá stát, tak okrádá rodinu," říká poslanec Jiří Zlatuška (ANO) a dodává, že nahlášení nevydané účtenky v rámci EET není nic divného. Podle poslance jde o boj s lidmi, kteří se dopouští přestupků a neplatí daně. Podle předsedy Asociace podnikatelů a manažerů Radomila Bábka je anonymní udávání odporné a v normální společnosti nemá místo. Stát prý nesmí tuto zvrácenost podporovat. (Aktuálně.TV, 9. 12. 2016)

─────

Ve státě, kde místopředsedou vlády je bývalý komunista a agent StB, tomu nemůže být ani jinak.

●●●

● Zeman: Sobotku pochválím, až bude za co

Prezident Miloš Zeman v neděli odmítl kritiku premiéra a předsedy soc. dem. Bohuslava Sobotky, že minulý týden ve Sněmovně během svého projevu při schvalování státního rozpočtu nezaslouženě chválil ministra financí a lídra ANO Andreje Babiše. Zeman na to reagoval slovy, že by premiéra také rád pochválil, ale až bude za co. (Novinky.cz, 11. 12. 2016, 17:36, aktualizováno 18:07)

─────

Zeman má pravdu. Sobotku není za co chválit. Naopak Zemanova pochvala pro K. Šlechtovou není na místě. Současné čerpání evropských fondů je naprosto katastrofální.

●●●

● KAMBERSKÝ: Tlačenice vlevo. Zbláznily se partaje, nebo voliči?

Pravá půlka politické mapy je momentálně skoro prázdná, zato vlevo začíná být zatraceně plno. Tam, kde dlouhá léta lovili takřka výhradně komunisté a sociální demokraté, operuje dnes možná až šest stran. - Vlevo jsou kromě komunistů a socialistů samozřejmě zelení i Piráti, ale ani s jedněmi se v příští sněmovně zatím nepočítá. Nejzajímavější je samozřejmě hbitost, s níž se zprava doleva prosmýklo Babišovo ANO.  - Kde se tohle zlevicovatění vzalo, když nám od roku 1989 většinu času vládl pravý střed? Hypotéza: Česko je dlouhodobě levicová, rovnostářská, prostě sociáldemokratická země. To jen těsně po převratu technokraté uvěřili jistému inženýrovi, že vlastně chtějí kapitalismus bez přívlastků. Teď přišel jiný inženýr – a ti samí lidé věří jemu. (Lidovky.cz, 13. 12. 2016, 9:29)

─────

Je to jeden z nejlepších článků, který jsem od tohoto autora četl. To je ten správný politologický rozbor, který bychom očekávali spíše od P. Fialy, jenž stojí v čele pseudopravicové ODS. Pravici tady prostě nemáme a všechno ostatní je více či méně levicové. Tak nějak vypadala situace před komunistickým převratem 1948. Hrozí nám proto nový Únor 1948? Obávám se, že ano. Kdyby to záleželo pouze na nás, pak by to byla reálná hrozba. Naštěstí se svět pohnul někam jinam a má jiné starosti, než je soupeření pravice a levice. To je jen ten náš hokejový zápas na českém rybníce, z něhož byli v předvánočním čase vyloveni kapři, aby jich byl dostatek na štědrovečerních talířích. Kamberský má pravdu: naše země je historicky levicová a minimálně od 19. století sociálně demokratická. Zoufalé postavení současné ČSSD je spíše nepochopitelná politická kuriozita, jež jde na vrub neschopných politiků typu B. Sobotky.

●●●

● Jste vládou Kosteleckých uzenin, slyšel Sobotka, když poslancům přivedl nového šéfa NBÚ Langa

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve čtvrtek ráno představil poslancům výboru pro obranu nového šéfa Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) Jiří Langa. Ten dříve působil jako šéf Bezpečnostní informační služby (BIS). Dosavadní ředitel NBÚ Dušan Navrátil se má stát zmocněncem vlády pro kybernetickou bezpečnost. Poslankyně opoziční ODS Jana Černochová vládě vytýkala, že jedná nesystémově. (Novinky.cz, 15. 12. 2016, 8:57)

─────

Sobotka se doopravdy chová jako ředitel Kosteleckých uzenin, jejichž skutečným majitelem je Agrofert A. Babiše. Větší „střet zájmů“ si lze jen těžko představit. Co se týká J. Langa, který v čele BIS nikomu 13 let nevadil, není to žádné překvapení. Zřejmě úspěšně „zametal“ všechny kauzy našich politiků pod koberec. Jinak by si ho sotva vybrali do čela NBÚ. Jen tak dál, soudruzi! Děláte to dobře. Rozvědčík KGB Putin z vás bude mít radost.

●●●

● Já, Zaorálek, jedu k vám, české lustry vezu vám. A pusťte naše občany

Tureckým poslancům, až budou projednávat posílení moci pro prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, budou na jeho schvalování svítit české lustry. Dovezl jim je tam osobně český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek jako výraz podpory vládě a jejím krokům. Bude mít teatrální nadbíhání zemi, v níž po červencovém pokusu o puč skončilo za mřížemi 37 tisíc lidí, nějaký efekt na propuštění české dvojice? (zprávy.tiscali.cz, 15. 12. 2016, 10:31)

─────

Podbízení se mocným regionálním politikům typu R. Erdogana není tou nejlepší vizitkou naší zahraniční politiky. Ve vládě v čele s „indulonovým“ Sobotkou to ovšem není nic divného…

●●●

Hilšer bude nově spolupracovat s Kroměřížskou výzvou
Lékař Marek Hilšer, který chce v roce 2018 kandidovat na prezidenta, bude spolupracovat s Kroměřížskou výzvou. (Globe24.cz, 15. 12. 2016, 14:37)

─────

To je ten, který se rád svléká na veřejnosti. Aspoň se při příští prezidentské volbě nebudeme nudit. Budeme to mít i s pánským striptýzem. Ve srovnání s blábolivým knížetem to bude jistě pozitivní změna. – Jen tak na okraj: Když se na Moravě řekne Kroměříž, vybaví se většině lidí tamní blázinec. Je to podobné jako v případě Dobřan v Čechách. Kdopak to asi těm věčně nespokojeným petentům poradil? Už jenom výběrem označení se předem diskvalifikovali.

●●●

Muži s jarmulkou měl útočník v metru vyhrožovat řezáním hlavy. Případ řeší dopravní podnik

Člen pražské židovské komunity se stal v metru údajně terčem urážek od muže v uniformě dopravního podniku. Incident z minulého týdne, při němž měla zaznít výhrůžka: „Až se potkáme příště, Žide, uřežu ti hlavu,“ se podle napadeného obešel bez fyzického ataku. Pražský dopravní podnik nyní případ vyšetřuje. (Lidovky.cz, 15. 12. 2016, 11:26)

─────

Už to začíná i u nás! Kdo za to může? Jednoznačně neschopná, „probruselská“ vláda v čele s B. Sobotkou.

●●●

● Babiš: ČSSD a ODS si udělaly z dotací dojnou krávu
Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nese za chování svých spolustraníků v dotační kauze ROP Severozápad odpovědnost, byl tehdy prvním místopředsedou ČSSD, sdělil ministr financí Andrej Babiš (ANO). Podle něj si ČSSD spolu s ODS udělaly z ROP "dojnou krávu" a teď to vyplouvá na povrch. Babiš tak reagoval na Sobotkovo dopolední prohlášení, že kauza, v níž byli obviněni i funkcionáři ČSSD, se týká minulosti a personální odpovědnost nechá na krajích. Dále premiér uvedl, že případ nepokládá za problém ČSSD, ale konkrétních lidí. (Týden.cz, 15. 12. 2016, 17:05)

─────

Ač nerad, musím konstatovat, že i v tomto případě má Babiš pravdu. Rozkrádání evropských fondů se stalo politikou pohrobků „opoziční smlouvy“ (ODS-ČSSD), u jejíhož zrodu stál V. Klaus a M. Zeman. Tuto jejich „zásluhu“ jim dějiny neodpustí. Sobotkův podíl na tomto politickém svinstvu je navzdory jeho alibismu nesporný. Také on patří do vězení.

●●●

● Pyrotechnici ve Vrběticích budou pracovat i příští rok. Pomáhá jim dálkově řízená technika
Operace Vrbětice, historicky nejdelší zásah tuzemského integrovaného záchranného systému, neskončí dříve než za dvanáct měsíců. Práce v oblasti přitom trvají nepřetržitě už dva roky. Policisté dál ohledávají torzo vybuchlého skladu číslo 16. V prvním čtvrtletí roku 2017 by chtěli zahájit průzkum druhé zničené budovy. Proč v říjnu a prosinci roku 2014 k explozím došlo, zatím stále není jasné. (čt24.cz, 15. 12. 2016, 13:45)

─────

Čekat, že se něco změní k lepšímu, nelze. Dokud budou v čele policie sedět takoví lidé, jako je krajský ředitel plk. JUDr. J. Tkadleček, nemůže být situace lepší. Je nepochopitelné, že po událostech ve Vrběticích a v Uh. Brodě tento člověk stále pevně sedí ve svém křesle policejního ředitele ve Zlíně. Upozorňujeme na to již více než rok, ale marně. Všechno se zřejmě změní teprve tehdy, až padne Sobotkova vláda a přijdou noví politici. Všechno je „zabetonované“. Podobně postupovali komunisté před listopadem 1989. Pak to všechno šlo do háje. Nejinak tomu bude se Sobotkou a jeho loutkovou vládou, vládou Kosteleckých uzenin. Zda se pak přece jen dočkáme lepší budoucnosti, není jisté…

●●●

● Zoufalství kolem nového úseku D8: Otevřeme, uvidíme a možná zase zavřeme

Otevření nového nestabilního úseku D8 začíná připomínat špatnou komedii. V sobotu tento dvanáctikilometrový úsek přes České středohoří slavnostně otevřou politici v čele s prezidentem Milošem Zemanem. Jenže provoz bude sveden do jednoho pruhu, vláda dálnici v pondělí projedná a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nevyloučil, že se úsek zase zavře. (Novinky.cz, 17. 12. 2016, 10:01)

─────

Lepší důkaz o tom, že stále žijeme v Kocourkově, nemusíme hledat. Máme ho tu přímo na stříbrném podnosu před sebou.

●●●

„Buranství,“ naštval Kalouska Horáčkův útok na knížete. Ovčáček si přisadil
Hradní adept Michal Horáček zkritizoval prezidenta Miloše Zemana, což u něj není novinka. Jenže neméně ostře se vymezil i proti čestnému šéfovi TOP 09 Karlovi Schwarzenbergovi - a ne zrovna vybíravě, kdy vytáhl „jazyky“ a vzdělání. Popudil tím řadu lidí, ozvali se jak hradní mluvčí Jiří Ovčáček, tak i Miroslav Kalousek a Markéta Adamová (oba TOP 09) či politolog Jiří Pehe, který varuje před tím, aby brzy Horáček nebyl za „nafoukaného blba“. (Blesk.cz, 18. 12. 2016, 12:05)

─────

Tím „nafoukaným blbem“ Horáček už je, takže nic horšího mu nehrozí. Kromě toho, že ho nikdo volit nebude. Snad jen s výjimkou ještě větších blbů, než je on sám. Pražská kavárna prý jako náhradu za Horáčka hledá dalšího kandidáta na prezidenta. Údajně se jím má stát Š. Pánek, kterého pro tuto funkci navrhoval již Havel.

●●●

Ministryně zrušila ústav. Tři z propuštěných dětí šly krást a přepadávat

Letos v červnu se na výchovný ústav v Chrastavě snesla kritika od ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové. Podle ní v něm vládl příliš tvrdý režim a třetina z chovanců do něj vůbec nepatří. Souhlasila s ní i ministryně školství Kateřina Valachová. Někteří chlapci byli propuštěni a ústav zrušen. Nyní se ukazuje, že ministryně se v některých případech spletly. (iDNES.cz, 19. 12. 2016, 0:31)

─────

Obě ministryně jsou nekompetentní „blbky“, které měly dávno ve své funkci skončit. Kvóty, týkající se politického zastoupení žen, zřejmě „sralbotkovi“ Sobotkovi nedovolují, aby sáhl k tomuto rozhodnutí. Proto raději odvolá jednoho z mála kompetentních členů své vlády – S. Němečka, odborníka a slušného člověka. V „neslušné“ a mafiánskými praktikami prolezlé ČSSD nic divného. Může tato strana ještě zaznamenat úspěch ve volbách? Nemůže.

●●●   

Na vánoční trh v Berlíně vjel náklaďák. Dvanáct mrtvých, desítky zraněných

Do davu na vánočním trhu v centru Berlína vjel nákladní vůz. Počet mrtvých vzrostl v noci na dvanáct, zraněných je na pět desítek. Policie nejprve uvedla, že šlo o útok, německý ministr vnitra později výrok zmírnil. Řidiče náklaďáku policisté dopadli, spolujezdce polské národnosti našli mrtvého v kabině. Česká policie posiluje bezpečnostní opatření. (iDNES.cz, 19. 12. 2016, 20:23, aktualizováno 20. 12. 2016, 2:21)

─────

Už je to tady! Politická vstřícnost vůči migrantům, naivita a pseudohumanismus A. Merkelové i dalších německých politiků přinesly své ovoce. Jinak to ani dopadnout nemohlo. Teď jde o to, kdy se i Německo dočká podobné politické změny, jaká se nedávno odehrála v USA.  Okamžitý odchod A. Merkelové z čela Německa i Evropy a zásadní změna v německých poměrech jsou první a nezbytnou podmínkou nápravy tohoto nedobrého stavu. Sami Němci se musí postarat o to, aby byla Merkelová okamžitě odstraněna z čela jejich země. Nikdo to za ně neudělá.

●●●

● Ivan Gabal: Byl to zřejmě vyšinutý jedinec. Já bych nepanikařil

Místopředseda výboru pro obranu Ivan Gabal (nestraník za KDU-ČSL) se vyjádřil k současné situaci v Německu, kde muž zřejmě pákistánského původu najel do davu lidí na vánočních trzích. Zemřelo 12 lidí. (ParlamentniListy.cz, 20. 12. 2016, 9:00)

─────

„Rozumbrada“ Gabal má jako vždy jasno. Zahrál si tentokrát na psychologa a usoudil, že se jednalo o vyšinutého jedince. Mám pocit, že takových jedinců u nás máme víc. Reakce sociologa Gabala o tom svědčí. Všichni tito „vstřícní“ sluníčkáři nás vedou rovnou do pekel. Teroristický útok v Berlíně se stane historickým mezníkem nejen v dějinách Německa, ale i celé Evropy. Navzdory všem Gabalům a dalším chytrolínům, kteří všude byli, všechno znají a na všechno mají svůj „recept“.

●●●

● Andrej Babiš pro PL: Za teroristický útok v Berlíně může Merkelová, ohrožuje celou Evropu

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, kdo podle nich nese odpovědnost za aktuální teroristický útok muslimského uprchlíka v Berlíně a jaké poučení by si z toho měla vzít ČR a jaká opatření by měla ČR udělat. Podle Andreje Babiše nese odpovědnost Angela Merkelová. (ParlamentniListy.cz, 20. 12. 2016, 13:41)

─────

K tomu není co dodat. V zemi s temperamentnějšími obyvateli by již taková osoba seděla ve vězení nebo by byla lynčována rozhořčenou „ulicí“.

●●●

● Šéf pošty má plat osm milionů, my dostaneme přidáno stovky, vadí odborům

Stávkující zaměstnanci České pošty nejsou spokojeni s výší platu. Berou v průměru 21 841 korun, tedy pět tisíc pod celostátním průměrem. Část z nich si chtělo přidání vymoci pondělní stávkou. Také se jim však nelíbí, kolik bere jejich šéf Martin Elkán. (iDNES.cz, 20. 12. 2016, 15:39)

─────

Dokud budou šéfové firem (státních i polostátních) brát takový astronomický plat za špatné služby, které Česká pošta poskytuje, nebude v této zemi dobře. Nejlepší motivací ke zlepšení práce bude to, když šéfové dostanou maximálně dvojnásobek průměrného platu svých zaměstnanců. V tomto případě by to bylo něco přes 40 000 Kč. I to je pro takového nafoukaného frajírka a rádoby manažera, jako je Elkán, až moc. Být na mně, poslal bych ho k lopatě, aby poznal, co to je skutečná práce, kterou se musí živit většina poctivých občanů tohoto státu. Do vězení bych poslal nejen Elkána, který se nestydí vykořisťovat tím nejohavnějším způsobem své zaměstnance, ale i ty politiky, kteří mu tento „kšeftík“ zprostředkovali. Osmimilionový smluvní plat je provokace. Tyto neprávem vyplacené peníze za špatné služby, jež ČP poskytuje veřejnosti, by měl Elkán do posledního haléře vrátit a ze své funkce se poroučet. Odpovědnost za to, že v čele této instituce stojí takový člověk, nese ministr vnitra M. Chovanec. Pokud nezjedná nápravu, měl by odejít i on.

●●●

● Podezřelého Pákistánce propustili

Pákistánský uprchlík zadržený po útoku na vánočním trhu v Berlíně byl propuštěn. Nejedná se tedy o pachatele, a ten nadále uniká. O propuštění informovaly úřady v úterý večer. (Novinky.cz, 20. 12. 2016, 19:06, aktualizováno 19:30)

─────

Kam se poděla pověstná německá důkladnost a rozvaha? Němci zřejmě za ty desítky let od konce 2. světové války zdegenerovali natolik, že již nejsou schopni ochránit ani sami sebe. Proto se stali snadnou kořistí fyzicky dobře vybavených migrantů. Svou slabostí Němci začínají ohrožovat celou Evropu. Na místě by byla nová „okupace“ znovusjednoceného Německa velmocemi, aby se zabránilo nejhoršímu. USA všechno nezvládnou. „Amatérismus“ německé policie je neskutečný. Ani se nechce věřit, že to všechno byla náhoda. Tomu by mohlo uvěřit jen malé dítě. Kdo nám co zamlčuje? A co pouliční kamery? Že by je Němci neměli? Hlavně, že nás televize krmí seriály o „geniálních“ německých kriminalistech. Jaká je skutečnost, ukazuje toto totální selhání německé policie. Hrůza a děs!

●●●

● Polský řidič kamiónu žil až do konce berlínského masakru. A bojoval

Polský řidič kamiónu zemřel až po masakru na berlínském vánočním trhu. S odvoláním na výsledky pitvy o tom ve středu informoval deník Bild. Předtím se v kabině nákladního vozu strhl zápas, při němž polský řidič podle všeho zabránil ještě větší katastrofě. Při pondělním útoku na vánoční trh v centru Berlína zemřelo 12 lidí a další desítky utrpěly těžká zranění. (Novinky.cz, 21. 12. 2016, 16:05)

─────

Němci by měli tomuto polskému řidiči udělit nejvyšší státní vyznamenání. Stranou ponechávám fakt, že mají na svědomí miliony životů polských občanů za 2. světové války. Němečtí politici by si to měli uvědomit a chovat se podle toho. Dnes ohrožují svou nezodpovědnou politikou nejen sousední země, nýbrž celou Evropu – jako kdysi Hitler. Vyloučit nelze ani vojenské řešení. Zasáhnout by muselo NATO. To by byl však až ten poslední krok. Doufejme, že si Němci sami udělají pořádek. Nic jiného jim ani nezbývá…

●●●

● Šerif z Arizony oznámil výsledky vyšetřování: Obamův rodný list je skutečně podvrh. Takzvaní konspirační teoretici - včetně Trumpa - měli pravdu. Hlavní média usilovně mlčí. Vrátil končící prezident úder?

"Birthers". Do češtiny špatně přeložitelné slovo, používané mainstreamem posledních osm let ke skandalizaci části americké veřejnosti. Volně přeloženo, znamená to "ti, co pořád kdovíproč nezmlknou o tom, zda je Barack (Hussein) Obama II legálně zvoleným americkým prezidentem, když se patrně nenarodil v Americe, jak požaduje ústava"."Birthers" totiž poukazovali na to, že Obamova narychlo "sestrojená" historka o tom, že jeho otec sice byl Keňan, ale současně byl Američan, a že se on (Obama II) sice nenarodil ve Státech na kontinentě, ale zato se náhodou narodil na Havaji, dost možná není pravdivá. - Vyšetřování v obou případech odhalilo, že Obamův rodný list vykazuje devět míst, z nichž je patrné, že je padělaný. Konkrétně jde o ta, která vykazují nepřirozenou shodu s rodným listem Joanny Ah’nee, která se narodila jen několik týdnů od (údajného) Obamova narození. Joanna a její sestra se narodily jen několik hodin po sobě v roce 1961 na Havaji. Přesto jejich rodné listy vykazují jemné rozdíly, které jsou u podobných dokumentů obvyklé. Zato ovšem Joannin a Obamův rodný list se dokonale přesně shodují - a to hned v devíti různých znacích - což vyšetřovatele vedlo nakonec k závěru, že dotyčné znaky byly z jednoho rodného listu překopírovány do druhého. Tedy toho Obamova. (Protiproud, 21. 12. 2016)

─────

O tom, že je Obama podvodník, se spekuluje již mnoho let. Na celé věci je pozoruhodné, že se to „vyšetřilo“ až na konci jeho druhého funkčního období, kdy už stejně znovu zvolen být nemůže. Komu jeho nezákonné osmileté setrvávání ve funkci prezidenta prospělo, ukáže až čas. Asi se budeme moc divit. Oslabení pozice USA během Obamova prezidentování je jasná věc. Měl by za to skončit ve vězení a spolu s ním i Clintonová.

●●●

Sobotkova vláda? Prostě po nás potopa, zhodnotil Kalousek její priority
Pravicová opozice opět kritizuje vládu Bohuslava Sobotky. Šéf ODS Petr Fiala tvrdí, že jí chybí vize pro příští rok a že peníze z daní jen utrácí a nevyužívá ekonomicky úspěšné období. Podle předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska jsou priority kabinetu ve skutečnosti jiné, než premiér dnes prezentoval. (EuroZprávy.cz, 21. 12. 2016, 13:36)

─────

Sobotkova vláda má jedinou prioritu: udržet se u koryta až do voleb. S přispěním krotké opozice, jakou dnes představují strany „na odstřel“ (včetně TOP 09) a KSČM, se jí to jistě podaří. Parlamentními volbami to pro ČSSD tak jako tak končí, takže proč by se starala o budoucnost?!

●●●

● Masakr v Berlíně prokázal, že Merkelová selhala, píše Time

Nikdo z německých politiků (krom těch z protipřistěhovalecké partaje AfD) to sice ještě nahlas neřekl, ale pondělní masakr v Berlíně naplno obnažil největší slabost kancléřky Angely Merkelové. Teď už je nad slunce jasné, že svou vstřícnou politikou do Německa importovala terorismus. A občané - zatím na sociálních sítích - právem žádají, aby jasně řekla, jak bude problém řešit, píše magazín Time na svém webu. (Novinky.cz, 22. 12. 2016, 10:18)

─────

Lidem, kteří používají hlavu k přemýšlení, to bylo jasné již před rokem. Poté, kdy Merkelová pustila zcela nekontrolovatelně masy migrantů do střední Evropy. Co tím způsobila, je zřejmé. Výsledkem je nejméně 500 potencionálních strůjců teroristických útoků, kteří žijí v Německu a ohrožují jak obyvatele této země, tak i sousední státy. Nestačí jen konstatovat tuto zjevnou pravdu. Následovat musí odstranění Merkelové z politiky a její postavení před mezinárodní trestní tribunál. Její rozhodnutí je totiž stejné jako v případě války vyhlášené proti vlastnímu obyvatelstvu. Jako všichni zločinci patří do vězení – na doživotí. Je jen otázkou času, kdy celá politická skvadra kolem Merkelové bude lidovým hněvem smetena a potrestána tak, jak si zaslouží.

●●●

● Optimismus 40letého Bělobrádka: Lidovce dovedu k volebnímu vítězství

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek věří, že se mu podaří dovést svou stranu až k vítězství ve sněmovních volbách. Řekl to v rozhovoru pro ČTK u příležitosti svých nedělních čtyřicátých narozenin. Bělobrádek, který je v čele lidovců šest let, také uvedl, že mu politika dává mnoho inspirujících setkání, zároveň ho ale připravila o čas, který by rád trávil s rodinou. (Echo24.cz, 22. 12. 2016)

─────

Ve 40 letech by už Bělobrádek měl mít rozum. Nikoli optimismus, nýbrž ztráta soudnosti. To přesně odpovídá skutečnosti. Do parlamentních voleb je daleko a výsledek je nejistý. Pro lidovce bude velkým štěstím, když se udrží nad 5 procenty, ale dost o tom pochybuji vzhledem k tomu, jak hloupou politiku tato strana dělá. Bělobrádek by se měl trénovat ve své profesi veterináře. Až skončí v politice, bude muset svou početnou rodinu nějak uživit.

●●●

Vpusťme migranty do Evropy, nebo se brána prolomí a skončí to špatně, varuje Herman
Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) varuje, že naše civilizace je za zenitem a že ani jedna evropská země není nad hranicí přežitelnosti. Před branami nám teď podle jeho slov stojí velké množství lidí, kteří chtějí dovnitř. Otázkou podle něj je, co Evropa udělá – protože současný přístup způsobí to, že se brány časem prolomí.
(EuroZprávy.cz, 22. 12. 2016, 8:26)

─────

Po extempore se „strýčkem“ Bradym, které se moc nepovedlo, se Herman pokouší na sebe opět upozornit. Hraje si na historika, kterým není. Kdyby jím byl, věděl by, že evropská civilizace má dost historických zkušeností, aby si poradila i se současnou migrační krizí, kterou vyvolali nezodpovědní politici EU v čele s bývalou východoněmeckou komsomolkou A. Merkelovou. Jenom blázen by si pustil do svého domu toho, kdo jej pak následně zavraždí. Hermanovi už zřejmě začíná strašit ve věži. Je nejvyšší čas zavřít ho do Bohnic.

                                                                        ●●●         

● Při útoku v Berlíně zemřela i Češka, oznámilo ministerstvo zahraničí

Útok kamionem na berlínském vánočním trhu si vyžádal i oběť z České republiky. Mezi mrtvými je česká občanka, která žila v Německu, sdělilo české ambasádě německé ministerstvo zahraničních věcí. (iDNES,cz, 22. 12. 2016, 23:39)

─────

Snad tento fakt pomůže otevřít oči i těm zaslepeným jedincům, kteří se mylně domnívali, že nás se to netýká. Omyl. Týká!

●●●

● Berlínského teroristu zastřelili v Itálii

Policie v severní Itálii zastřelila tuniského teroristu, který v pondělí v Berlíně zavraždil 12 lidí včetně české občanky. Agentuře Reuters to řekl zdroj z italské bezpečnosti. Berlín už zprávu potvrdil. (Novinky.cz, 23. 12. 2016, 10:33, aktualizováno 10:52)

─────

Je to ta nejlepší „tečka“ za pondělním teroristickým útokem v Berlíně. Smutné na celé věci je to, že Tunisan utekl bezprostředně po činu německým bezpečnostním orgánům před nosem a odjel vlakem do Itálie (přes území Francie!), kde se dostal do komunity tamějších muslimů na předměstí severoitalského Milána. Italové, zdá se, mají více zkušeností s bojem proti organizovanému zločinu než Němci. Zastřelení tohoto teroristy již v noci z úterý na středu je sice dobrou zprávou pro celý civilizovaný svět, nikoli však pro Německo. To má nakročeno k tomu stát se mokvajícím „vředem“ Evropy. To není dobré a může být ještě hůř. ‒ V této souvislosti je nutno konstatovat, že znovusjednocené Německo není v současné době schopno zajistit svou vlastní bezpečnost. Žalostné selhání tamní policie v souvislosti s „pátráním“ po pachateli atentátu v Berlíně z 19. 12. 2016 bude mít nepochybně těžké následky pro budoucí postavení Německa v Evropě. Německo jako premiant Evropy je minulost: nikdy jím už nebude. V této chvíli nelze vyloučit nic – včetně možného vojenského řešení. Neakceschopnost Německa nemůže proto zůstat bez reakce jeho sousedů i členských států NATO. Dnešní Německo ohrožuje jak bezpečnost okolních států, tak i dalších zemí Evropy. Tuto situaci je nutno řešit. Jako nejvhodnější opatření se jeví rozmístění jednotek NATO na území celého Německa na časově neomezenou dobu. Nebude-li to stačit, pak bude nutno Německo vojensky okupovat. Varování některých politiků před znovusjednocením této země v roce 1990 se ukázalo jako pravdivé. Přesto je ještě čas, aby se Němci vzpamatovali a sami si udělali ve své zemi pořádek. První podmínkou nápravy je okamžité odstranění A. Merkelové, která tuto situaci zavinila, z postu německé kancléřky. Rezignovat musí i ministr vnitra de Maizière. Další potřebné kroky budou nepochybně následovat. – Při sledování tiskové konference v Berlíně po zastřelení Amriho (hovořil při ní jen tiskový mluvčí, arogantní chlapík vystupující jako „robot“) mě napadá pouze jediné: Pokus o obnovu demokracie v Německu po jeho porážce ve dvou světových válkách se nezdařil a Německo, zatížené nacistickou minulostí, svou „demokracii“ utopilo v záplavě nesmyslných, byrokratických předpisů, které ji učinily nefunkční. Toť vše. Jako z jiného světa byla naopak tisková konference italského ministra vnitra, jenž skoro jako otec, lidsky hřejivými slovy hovořil o řadových, mladých policistech („chlapcích“), kteří nebezpečného pachatele zastřelili. Závěr může být jediný: Itálie odvedla perfektní policejní práci – na rozdíl od Německa, které zpackalo všechno, co se se dalo.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

I promised.

(tharf, 6. 3. 2022 15:09)

Hi, this is Anna. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/ycggofdm

Merkelová je šílená, pravil policista. No a toto se mu stalo - 24. 12. 2016 7:21

(TOM PARFITT - express.co.uk, 24. 12. 2016 21:59)

Server britského deníku Daily Express přinesl informace o stíhání německého policisty, který na akci Alternativy pro Německo údajně označil německou kancléřku Angelu Merkelovou za „šílenou“. Pokud se to potvrdí, hrozí strážci zákona pokuta ve výši tří měsíčních platů.Policejní důstojník z německého města Solingenu se na začátku měsíce zúčastnil akce Alternativy pro Německo (AfD), kde měl německou kancléřku Angelu Merkelovou údajně označit za „šílenou“. Pokud se to prokáže, policistovi hrozí finanční postih ve výši tří jeho měsíčních platů. V tuto chvíli je strážce zákona prošetřován.
Server britského deníku také připomíná, že Alternativa pro Německo soustavně kritizuje přístup Angely Merkelové k uprchlické krizi. Nejen v souvislosti s předvánočním teroristickým útokem v Berlíně tato strana stále hlasitěji opakuje, že Německo musí radikálně změnit přístup k migrantům.
Předsedkyně AfD Frauke Petryová před volbami v roce 2017 voličům vzkazuje, že případné další vítězství CDU/CSU Angely Merkelové by znamenalo ztrátu dalších čtyř let. Čtyř dalších let, v nichž podle Petryové neudělá německá vláda nic pro řešení a vyřešení migrační krize. Toto by podle šéfky AfD voliči neměli dopustit.
Server také připomíná, že Merkelová byla útokem v Berlíně šokována a považovala by za odporné, pokud by se definitivně potvrdilo, že tento hrůzný čin spáchal žadatel o azyl.
http://www.express.co.uk/news/world/746883/Angela-Merkel-Germany-police-refugee-migrant-crisis-AFD-Berlin-terror-attack - German cop faces CRIMINAL CHARGES for calling Angela Merkel 'INSANE' - A GERMAN police officer is facing criminal proceedings after he allegedly branded Chancellor Angela Merkel "insane". By TOM PARFITT - PUBLISHED: 15:33, Fri, Dec 23, 2016 | UPDATED: 15:59, Fri, Dec 23, 2016