Jdi na obsah Jdi na menu
 


Usvědčený lhář šéfem poslaneckého klubu?

15. 12. 2021

Motto: „Lež má krátké nohy, daleko neujde.“ (České přísloví)

Od roku 2018, kdy lidovci z obce Strání na Uherskobrodsku (v čele s poslancem O. Benešíkem) „vymysleli“ a uskutečnili podvodné oslavy fiktivního 700. výročí údajné nejstarší písemné zmínky o této pohraniční vesnici, sleduji všechno, co se „šustne“ okolo této beznadějně prohnilé, podvodnické a kolaborantské partaje. Někdejší stranu J. Luxe ovládla v posledních deseti letech partička bezskrupulózních kariéristů, kteří tuto tradiční stranu přivedli až k současným třem procentům volebních preferencí. Straně nejprve šéfoval veterinář P. Bělobrádek, po něm učitel M. Výborný a od r. 2020 ji táhne ke dnu traktorista a kombajnér z Rokytnice u Přerova – M. Jurečka.

Za poslední polistopadovou dekádu se v této straně nahromadilo tolik „hnoje“, že je nejvyšší čas začít s jeho úklidem. Ten by měl být „odstartován“ dlouho odkládaným stranickým sjezdem a volbou nového vedení. Skutečně nového, nikoli těch „recyklovaných“ figurek, které se v dnešním předsednictvu vyskytují nepřetržitě posledních pět let – beze změny. Tyto osoby je třeba vyměnit a rovnou ze strany vyházet: za všechny ty „křivárny“ a „prasárny“, které mají tito lidé na svědomí. Za chyby současného vedení nesou ovšem spoluzodpovědnost také funkcionáři na nižších úrovních, kteří tento stav dovolili. Je to potvrzení o tom, že vnitrostranická demokracie v KDU-ČSL v praxi neexistuje, ale je pouze na papíře.

Tou poslední kapkou, kterou pohár trpělivosti slušných občanů přetekl, byl letošní volební podvod, díky němuž tato tříprocentní strana získala neuvěřitelných 23 poslanců a 3 ministerská křesla ve Fialově vládě. Každému, kdo umí počítat, musí být jasné, že při tak „velké“ podpoře ze strany voličů, by správně neměla mít ani jednoho poslance! Pokud to vítěznému, pětikoaličnímu „slepenci“ nedochází, měli by si tito politici zopakovat učivo matematiky pro první stupeň základní školy.

Lží a podvodů ze strany KDU-ČSL je za celou polistopadovou éru nekonečná řada. Proto se naše veřejnost ještě nestačila vzpamatovat ze šoku „volebního úspěchu“ koalice SPOLU. Aspoň P. Fiala, který za to ponese politickou odpovědnost před voliči i před „dějinami“, by měl vzít rozum do hrsti a přiznat si, jaká je pravda. A následně z toho vyvodit politickou odpovědnost a odstoupit ze všech svých funkcí.

Povzbuzeno domnělým úspěchem (spíše podvodem) se vedení strany „černoprdelníků“ začalo mylně domnívat, že všechny staré hříchy jsou rázem zapomenuty a že teď už té jejich straně zánik nehrozí. Jak osudově se mýlí! A aby nebylo pochyb o tom, že to myslí smrtelně vážně, zvolili si noví poslanci za KDU-ČSL jako svého „nového“ předsedu poslaneckého klubu stranického expředsedu M. Výborného. Čili: to asi má být ta slibovaná ZMĚNA. Namísto ošklivého a celkově odpudivého J. Bartoška z Dačic si tam dali vyplešatělého a užvaněného učitele z Heřmanova Městce.

Noví poslanci KDU-ČSL se zřejmě domnívají, jaké „terno“ s M. Výborným neudělali. Mohu je ujistit, že doopravdy neudělali. Poslanec M. Výborný je totiž natolik profláknutá politická figurka, že je navzdory malému vzrůstu nepřehlédnutelná. Tohoto novopečeného předsedy poslaneckého klubu se týká i příhoda, která se odehrála v nervózní atmosféře ‒ pár týdnů před parlamentními volbami. V době, kdy se poslanci snažili na poslední chvíli odhlasovat všechny „nedodělky“, které tam kvůli jejich lenosti a politikaření zůstaly ležet a nakonec „spadly pod stůl“. Dohromady tak zůstalo neprojednáno okolo 500 návrhů zákonů a jejich novel. Právě končící Sněmovna se zařadila mezi ty nejméně pracovité za celou dobu existence Poslanecké sněmovny (PS) od r. 1993.

─────

Na zmíněnou příhodu, v níž figuroval poslanec Marek Výborný (KDU-ČSL), upozornil internetový deník „Parlamentní listy“, který patří k oblíbeným platformám, na nichž politici KDU-ČSL (včetně M. Výborného) pravidelně publikují své názory či informace o činnosti své strany. Tento deník věnoval dne 14. 7. 2021 jmenovanému politikovi pozornost v článku s poutavým titulkem: Zcela výjimečná situace ve Sněmovně. Lidovec Výborný lhal o hlasování. Usvědčil ho kamerový záznam. Máme důkaz (PL, 14. 7. 2021, 19:48).

„Parlamentní listy“ podrobně popisují událost, která se týkala jednoho z mnoha hlasování v rámci schůze PS č. 111, jež se konala týž den ‒ 14. 7. 2021. Konkrétně se jednalo o hlasování č. 187. Předmětem tohoto hlasování bylo projednávání novely zákona o podporovaných zdrojích energie. V rámci tohoto projednávání předložil poslanec M. Jurečka (KDU-ČSL) pozměňovací návrh na navýšení vnitřního výnosového procenta pro fotovoltaiky, budované u nás v letech 2008-2009, a to na 8,4 procenta.

Při následném hlasování Jurečkův návrh zpočátku prošel s výrazným rozdílem. Teprve po „konzultaci“ poslanců koalice SPOLU vystoupil u řečnického pultíku M. Výborný (KDU-ČSL), jenž toto hlasování (č. 187) zpochybnil. Prohlásil, že se hlasování zdržel, avšak na sjetině z tohoto hlasování má „ano“. Předsedající schůze, V. Filip (KSČM), jeho námitku přijal a následně se toto hlasování opakovalo. Leč – ukázalo se, že M. Výborný o svém hlasování lhal.

V důsledku toho dopadlo nové hlasování jinak než to původní. Z celé koalice SPOLU pro návrh hlasoval jen jediný poslanec, a tudíž Jurečkův návrh neprošel. V reakci na to vystoupil na plénu PS poslanec Jan Richter (ANO 2011), který si vyžádal kamerový záznam z tohoto hlasování, protože měl podezření, že M. Výborný lhal. Posléze se ukázalo, že se nemýlil. Na fotografii z kamerového záznamu (viz vyobrazení za tímto článkem) je zřetelně vidět, že poslanec M. Výborný aktivně zvedl ruku a hlasoval PRO (návrh). Není tedy pravda, že se zdržel hlasování. (V tom případě by měl ruku dole.) Vzhledem k této skutečnosti tedy neměl nárok na zpochybnění zmíněného hlasování.

Je zřejmé, že se expředseda KDU-ČSL M. Výborný dne 14. 7. 2021 (ve výroční den Velké francouzské revoluce: někdo by to mohl chápat jako politickou provokaci) vědomě dopustil lži a pokusu o podvod při hlasování. Tento přestupek měl být projednán Mandátovým a imunitním výborem PS, jehož členem je i zmíněný politik. Právě na tento orgán PS se tehdy obrátil poslanec J. Richter, aby tuto záležitost řešil. Zda k tomu skutečně došlo, to jsme se již nedozvěděli. Je pravděpodobné, že v nastalém zmatku před parlamentními volbami, kdy se poslanci ještě několikrát sešli na mimořádných schůzích, na to nejspíš nezbyl čas.

Proto nic nebrání tomu, aby nová předsedkyně dotyčného sněmovního výboru, H. Válková, tento přestupek ex post nechala projednat. Nota bene: když se M. Výborný stal dokonce předsedou poslaneckého klubu své strany. Je přece nepochybné, že tuto funkci by měli zastávat jen slušní a morálně bezúhonní politici. To se ovšem o M. Výborném říci nedá. Poslanci KDU-ČSL by měli svou volbu opakovat a postavit si do čela svého klubu nějakého lepšího, nezkompromitovaného člověka.

Výše popsaná příhoda není jediným prohřeškem tohoto lidoveckého kariéristy a politické „vyžírky“. M. Výborný od října 2018 až do podání trestního oznámení v červnu 2021 kryl trestnou činnost svého poslaneckého kolegy O. Benešíka. Darebáctví tohoto bývalého starosty obce Strání je podrobně popsáno v řadě mých starších článků. Znovu se potvrdilo, že stále platí známé přísloví: „Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.“

Partička „vykuků“ okolo M. Jurečky a M. Výborného dělá všechno pro to, aby byla neustále vidět v televizi a aby se o ní psalo ve zbytku médií. To vše navzdory těm trapným třem procentům volebních preferencí. Proto si pečlivě hlídá i to, aby kromě několika „vyvolených“ osob ze současného předsednictva neměl přístup do televize nikdo jiný. (Výjimkou byl pouze lékař a nový poslanec T. Philipp.) U těch ostatních totiž hrozí nebezpečí, že by se mohlo ukázat, že jsou chytřejší než vedení strany.

Strach z vnitrostranického převratu je u lidovců veliký. Skoro to připomíná paranoiu, jíž trpěl císař Rudolf II. Nicméně – k „přepřahání lidoveckého žebřiňáku“ bude muset tak jako tak dojít. Nejlepším řešením by bylo, kdyby se to stihlo ještě do konce letošního roku nebo v prvních měsících toho příštího. Není nač čekat! Lidovci, vymeťte konečně ten svůj Augiášův chlév! Ten smrad již začíná být nesnesitelný.

14. 12. 2021

‒ RJ ‒

hlasovani-m.-vyboorneho.jpg

Popisek: Na snímku z kamerového záznamu o průběhu hlasování č. 187 ze dne 14. 7. 2021 má poslanec M. Výborný (KDU-ČSL) zvednutou pravou ruku (= hlasuje PRO návrh novely příslušného zákona o podporovaných zdrojích energií – tzv. fotovoltaice). Vzhledem k tomu, že tento poslanec pochází z právnické rodiny, dá se předpokládat, že dobře ví, co znamená slovo „podvod“. Měl by se podle toho zařídit a rezignovat na svůj nedávno získaný poslanecký mandát. Nebo se bude raději schovávat za poslaneckou imunitu – jako jeho kolega O. Benešík? Oba by měli co nejdříve zmizet z naší politiky. Dalo by se to stihnout ještě do Vánoc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář