Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další pokusný balonek vlády? Obyčejný fašismus!

30. 12. 2022

Ještě před koncem roku 2022 Fialova vláda neodolala a vypustila další „zkušební balonek“, aby zjistila, co jí projde a co nikoliv. Od únorového (25. 2. 2022) vypnutí údajných proruských dezinformačních webů je to další pokus, jak se udržet u moci. Každému soudnému člověku, jenž něco zažil a něco pamatuje, musí být přece jasné, že tato „protektorátní“ vláda, která se k moci dostala po zmanipulovaných volbách z října 2021 (díky exkomunistovi P. Rychetskému), dělá a bude dělat všechno pro to, aby se ještě pár měsíců udržela u koryt, než skončí válka na Ukrajině.

Pak už půjde definitivně od válu a mnozí z nejvíce exponovaných ministrů nejspíš rovnou „do tepláků“. Škoda jen, že tito „lokajové“ cizí moci nepochopili, že osud všech slouhů a „loutek“ zahraničních zájmů končí vždy po zásluze stejně: všichni v propadlišti dějin, část pak ve vězení a někteří dokonce na popravišti. Jiné to nejspíš nebude ani tentokrát. Svědectví tisíciletých českých dějin je v tomto směru neúprosné a nezpochybnitelné. (Vystudovaný učitel dějepisu P. Fiala by o tom měl něco vědět.)

Stejně tak je nutno připomenout našim „vstřícným“ novinářům a dalším „cenzorům“ jména tzv. aktivistických žurnalistů z období německého Protektorátu: Jan Rys-Rozsévač, Vladimír Krychtálek či Emanuel Vajtauer. První dva byli popraveni za kolaboraci, třetímu se podařilo uprchnout neznámo kam. Také naše „krysy“ budou brzy utíkat, i když není jisté, že by o ně někdo stál.

Fialova vláda využila letošního vánočního klidu a jisté otupělosti občanů, kteří zapomněli na tradiční „ostražitost“, na niž dbali kdysi komunisté, k tomu, aby se znovu, dříve než bude konfrontována s nárazem vysokých cen energií (i po jejich „zastropování“) na peněženky občanů, pokusila prosadit něco, co nemá naději na úspěch.

Že to politici z Fialovy vlády nevědí, je pouze potvrzením jejich celkové neschopnosti a nepřipravenosti vládnout. Bude to mít jediný efekt: vzestup naštvanosti obyvatel státu na ty, kteří ho mají řídit ku prospěchu této země i jejích občanů, ale nevědí si s tím rady. Nic z toho se po celý rok 2022 již neděje. Vláda hraje o čas, který se neúprosně krátí.

A tak se kdosi (kdo to asi byl?) pokusil znovu pohrozit nespokojeným občanům protizákonnými represemi, nebudou-li „držet hubu a krok“. Kdyby nebylo Deníku N, který docela statečně a zatím odhodlaně poukazuje na různé nešvary této vlády, asi bychom se nic nedozvěděli. Údajně prý unikla jakási pracovní verze nového „cenzurního“ zákona, s jehož vznikem Rakušanovo ministerstvo koketovalo již delší dobu.

Trochu se to přece jen zkomplikovalo po vyvěšení „pytle s Putinem“ na fasádě Ministerstva vnitra ČR, za které nese plnou politickou i trestně-právní odpovědnost samotný V. Rakušan. (Co na to říkají vládní „právníci“, to jsme se ani po několika týdnech od tohoto „statečného“ činu nedozvěděli.) Namísto toho, aby P. Fiala Rakušana okamžitě odvolal z jeho funkce, pokračuje náš „premiér, kterého nám závidí celý svět“, ve vršení dalších a dalších politických chyb, jež mu brzy zlomí vaz. Jinak to skončit nemůže. Je to jasné každému, kdo má mozek v hlavě a kdo ho používá k přemýšlení (ovšem kromě P. Fialy a jeho vlády).

Všechny až dosud uskutečněné vládní pokusy svádět nepopulární věci na všelijaké neziskové organizace či soukromé firmy je v právním státě nejen nepřípustné, ale zároveň směšné. Vláda tím pouze prokazuje svou celkovou nekompetentnost, ale zejména svou podstatu. Jedná se o vládu ryze fašistickou.

Poté, kdy informace o přípravě tohoto protiprávního („cenzurního“) materiálu, jenž je v příkrém rozporu s Ústavou ČR, především pak s právem na svobodné šíření informací, se přece jen ozvalo pár dosud svobodomyslných novinářů a dalších osob, které ani pod náporem současné provládní propagandy neztratily zbytky soudnosti. Buďme rádi, že tomu tak je. Jinak by se tu totiž šířilo pověstné mrtvolné ticho, jaké si dobře pamatuji z těch nejhorších časů tzv. normalizace.

Oceňuji zejména to, co napsal šéfredaktor internetového deníku „Echo24.cz“‒  Dalibor Balšínek: „Fialova vláda chystá bezprecedentní zásah do svobody projevu, na špinavou práci si budou najímat neziskovky, které budou nálepkovat, bonzovat a pronásledovat nevhodné názory. Maďarský model v bruselské úpravě.“ (Twitter, 27. 12. 2022, 22:05)

Až pak se do věci vložil tiskový mluvčí vlády V. Smolka, který napsal (jedná se o svérázné vládní dementi od „dementů“, kteří to všechno vymysleli): „Vláda si je vědoma nutnosti nastavení strategického přístupu k oblasti dezinformací a dalších hrozeb pro bezpečnostní a strategické zájmy ČR. Stejně důležitá je pro vládu ale i ochrana svobody slova a svobodného přístupu k informacím, podle toho bude postupovat. (Tady se jedná o jasný protimluv: je to přesně naopak!) Do médií unikla pracovní verze strategie pro boj proti dezinfo (tento výraz z politické hantýrky našich „géniů“ z Fialovy vlády je zcela nevhodný pro sdělování na sociálních sítích), která nebyla projednána vládou. Stávající verzi nelze považovat za definitivní, je před námi ještě řada jednání a připomínkových řízení.“ (PL, 29. 12. 2022, 10:41)

Ejhle! Kdosi si uvědomil, že je to všechno protiprávní a protiústavní. Jiné to totiž nikdy ani nebylo. Na co má P. Fiala ve své vládě ministra pro legislativu? Dělá ten pán (= M. Šalomoun) vůbec něco, nebo jenom bere plat? Osobně pochybuji o tom, že by tuto „šroubovanou“ češtinu onen nevzdělaný a pologramotný zrzavý hoch od P. Fialy (= V. Smolka) vůbec použil. Spíše to bude práce nějakého bezejmenného úředníka ze Strakovy akademie, případně z „kachlíkárny“. Dokonce ani P. Fiala se tak hloupě nevyjadřuje.

Co k tomu všemu říci na závěr? Premiér P. Fiala opět používá strategii, kterou mu kdosi z jeho „loutkovodičů“ poradil: nechat ohlašovat nepopulární věci někým jiným z jeho vlády, případně tiskovým mluvčím. Hlavně se do ničeho osobně „nenamočit“. Zbabělý a neschopný „tichošlápek“ z Brna se opět někde schovává a čeká, jak to všechno dopadne. Musí přece dobře vědět, že špatně. Jinak to totiž ani skončit nemůže.

Dokonce ani Brusel – po soustředěném tažení proti Polsku a Maďarsku – by nemohla souhlasit se zaváděním cenzury u nás či kdekoliv jinde v EU! Ohradit by se proti tomu musela i samotná soudružka V. Jourová, pokud se jí mezitím nevypařil mozek z hlavy. (O výši IQ této osoby nejlépe svědčí titul, který před svým jménem používá: „Mgr. et Mgr.“ Není v tom sama. Podobných „exemplářů“ máme v politice víc.)

A tak si tu žijeme, v tom našem „zaprděném Česku“ na prahu roku 2023. Pro něj Baba Vanga nevěští nic dobrého. Fiala a jeho „melody boys/girls“ by si to měli uvědomit a zařídit se podle toho. Doporučuji co nejdříve podat demisi, omluvit se občanům za to nekonečné břídilství a potichu zmizet, nejlépe emigrovat. Tady už jim stejně pšenka nepokvete. Ať to zkusí u „svatého Vladimíra“ v Kyjevě! Tam by mohli uspět.

29. 12. 2022

‒ RJ ‒

petr-fiala-v-druznem-rozhovoru-s-pracujicimi.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nejsem robot

(Vladimír svatý, 2. 1. 2023 12:48)

Stran té Jourové ! No tu tam vyslal Babiš, dokonce snad po právu jako hrdinku po prodělaném nezákonném procesu, kde snad i nějakou dobu seděla, už nevím. A ona tam pracuje, určitě podle vládnch not, co jí síly stačí. My jsme tehdy všichni chtěli, aby nás tam vzali. Dneska je situace opačná, myslím, že většina je dnes proti. Ale oficiálové zatím NE !! Ona však patří k oficiálům, a nějaké euro do kapsy se počítá !! Po těch letech by mohla sama odstoupit, třeba k tomu spěje, ale tomu moc sám nevěřím.