Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení Fialovy vlády? Nikoli 3-, ale 4-5!

30. 12. 2022

Končí rok 2022. Je zároveň prvním (a doufejme i posledním) rokem účinkování neschopné vlády P. Fialy, který toho sice před volbami mnoho nasliboval, ale téměř nic z toho nesplnil. Nejen svou prolhaností, ale i užvaněností a sebechválou se tento rádoby „pravicový“ politik zařadil mezi tu nejhorší sebranku, jaká se u nás chopila moci po „sametové revoluci“ 1989. Fiala vynikl nejen příslovečnou lhavostí, nýbrž především neuvěřitelnou neschopností udělat něco užitečného a prospěšného pro tuto zemi. Namísto toho slouží spíše Ukrajině – než své vlasti. Podle toho vypadá i hodnocení jeho politického působení.

A protože končící rok bývá vždy příležitostí k bilancování toho, co se podařilo, ale i toho, co skončilo nezdarem, pokusili se novinářští „nadbíhači“ z Babišovy MF Dnes (internetové verze „iDNES.cz“) vlichotit se do přízně našeho „ukrajinského“ premiéra. Den před Štědrým večerem totiž zveřejnili jakési hodnocení. (Vypadá to, jako by si to někdo vycucal z prstu.) Opírají se při tom o údajnou čtenářskou anketu (kdepak asi probíhala?  Možná někde na firemním počítači Agrofertu) prý 25 854 čtenářů tohoto deníku, a to ve dnech 17.-23. 12. 2022.

Zmíněný deník nás o výsledku hodnocení informuje v článku s názvem: Známky pro vládu. Nejlépe ji čtenáři iDNES.cz hodnotili za pomoc uprchlíkům (iDNES.cz, 23. 12. 2022, 11:47). Celkové hodnocení: 3-. (Je to v rozporu s platným klasifikačním řádem; žádné „plusy“ ani „minusy“ v něm neexistují, což ví každý průměrný učitel.) A tady jsou konkrétní známky tohoto hodnocení: Pomoc uprchlíkům před válkou z Ukrajiny: 2 ● Přístup ke covidu: 3 ● Zahraniční politika: 3 ● Celkový dojem: 3- ● Vystupování v médiích: 3- ● Sociální politika: 3- ● Personální politika: 3- ● Zvládání ekonomické krize: 4 ● Výsledná známka: 3-.

Nejen já, ale i mnoho občanů této země má na výsledky práce Fialovy vlády, spíše jejího „nevládnutí“, úplně jiný, daleko kritičtější názor. Z většiny „předmětů“, za něž byl tento neschopný a prolhaný premiér „hodnocen“, dostává známku 4-5, pouze za pomoc Ukrajině „jedničku“ (bez hvězdičky). Vůbec nejhorší je zvládnutí ekonomické krize a vystupování v médiích: tam je to čistá „pětka“. Tak mizernou vládu nedouků a pologramotů jsme tady za celých 33 let neměli. I ty komunistické vlády před rokem 1989 na tom byly lépe! Někdejší federální premiér L. Štrougal byl sice právník, ale takové ekonomické břídilství, jaké předvedl P. Fiala a jeho vládní panoptikum, by doopravdy nesvedl.

fiala--prorusti-extremiste-.jpg

─────

„Když je někdo zamilován do sebe, je to příběh, který bude trvat celý život.“ Nevím už, kdo je autorem tohoto citátu, ale v případě sebestředného pseudointelektuála P. Fialy, jenž o sobě tvrdí, že je politologem, ač vystudoval něco úplně jiného, to velice přesně charakterizuje tuto zbytečnou osobu, kterou její loutkovodiči instalovali do funkce předsedy česko-ukrajinské vlády. Nemůže nás překvapit ani to, že vládní panoptikum našeho nejhoršího premiéra od roku 1989 tvoří tak obskurní postavičky, jaké ve Strakově akademii ještě nikdy neseděly. Spíše by tyto figurky měly sedět někde úplně jinde. Čtenáři jistě tuší, jaké zařízení mám na mysli.

Když jsem si výše uvedené hodnocení Babišovy „hlásné trouby“ (MFD) přečetl, napadly mě dvě otázky. Ta první zní: Komu se chce Babiš zavděčit, aby ho nezavřeli a aby se případně mohl ucházet o funkci prezidenta republiky? Druhá otázka je méně politická: Ve které zemi se onen průzkum odehrál? Jak se ukazuje, každý zřejmě žijeme v úplně jiném státě, někdo možná na Marsu. Účastníci dotyčného průzkumu pravděpodobně celý rok 2022 pobývali v jistém turistickém ráji a do ČR zavítali pouze na pár dní před letošními Vánocemi, aniž se jim podařilo zaregistrovat změny, jež se tady mezitím odehrály. Zkrátka: když má někdo plný žaludek, hladovému nevěří.

Pár dní před koncem roku se sluší pronést několik moudrých vět. Nebude to náhrada za „poselství“ M. Zemana, kterého jsme se ani letos nedočkali, ale nesmělý pokus o sdělení, jež bychom neměli brát na lehkou váhu. Ne proto, že za našimi humny zuří válka, ale proto, že nám není tak dobře, jak by mohlo být. Namísto všelijakých „slov do větru“ potřebujeme reálné činy pro vlast. Bez odhodlání a dobré vůle se jich sotva dočkáme.

27. 12. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář