Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šafrův poskok Jandourek píše, ale kašle na pravopis

4. 12. 2022

Šafrův internetový deník „Forum24“ čtu pravidelně, abych se včas dozvěděl, až u nás dojde ke státnímu převratu. Dojít k němu musí, je to jen otázka času. Nerad bych to totiž zmeškal. Těším se hlavně na nové „převlékání kabátů“, hlavně u gen. P. Pavla a dalších politických „konvertitů“, kteří se celý život chovají podle hesla: „Kam vítr, tam plášť.“ Uvedená redakce, která po léta udržuje nejtěsnější styky s P. Fialou, to dozajista bude vědět s potřebným předstihem. Pro toho, kdo tyto novinářské splašky rovněž čte, nemůže být žádným překvapením, že v posledních týdnech patří J. Jandourek, J. X. Doležal, J. Hovorková a P. Šafr k oněm ideologickým pilířům, na nichž spočívá největší díl práce při vylévání kbelíků špíny na všechny kritiky P. Fialy a jeho „koaličníků“.

forum24.jpg„Šafrovci“ nezahálejí a ve svých článcích nevalné obsahové a jazykové úrovně s oblibou špiní všechny, kdo si ještě zachovali zdravý rozum a kdo si nenechali vyměnit svůj mozek za ukrajinskou vlajku. Včera (1. 12. 2022) cela nehorázným způsobem zaútočil jakýsi Vojtěch Laštůvka (zřejmě nová posila z „náckovské“ líhně, která dnem i nocí fandí P. Fialovi) zveřejnil článek s tímto titulkem: Černochová se vysmála senátorce Hamplové. Chcete Česko a NATO zapojit do války proti Rusku, vzkázala jí. (Forum24.cz, 1. 12. 2022)

Dotyčný redaktor je zřejmě doopravdy nový, protože jinak by musel vědět, že je to přesně naopak. Stačí připomenout skandální chování J. Černochové z posledních několika týdnů: schvalování smrti Duginové, tričko proti Putinovi, „válečnický“ tweet kvůli „ruské“ raketě v Polsku atd. Tato špatně vychovaná a nedostatečně vzdělaná bankovní úřednice představuje velmi vážnou bezpečnostní hrozbu pro náš stát. Proto měla být již dávno přijata do péče nějakého psychiatrického zařízení. Dříve, než napáchá nenapravitelné politické škody. Ty finanční jistě časem dostane k úhradě…

K tomu včerejšímu článku se sluší doplnit, že to je pouze vyvrcholení dlouhodobé kampaně, která je namířena proti oběma novým, nedávno zvoleným, nezávislým senátorkám: J. Zwyrtek-Hamplové a D. Kovářové. Ta druhá je přece jen poněkud politicky zkušenější, protože se jistou dobu pohybovala i ve vládě. Advokátka J. Hamplová takovou „průpravu“ nemá, a proto se nechává „vytáčet“ nejrůznějšími politickými a lidskými „šmejdy“, víc než je zdrávo. Vrcholem všeho se pak stalo včerejší sdělení senátora V. Lásky, bývalého vyšetřovatele Policie ČR, který nebyl v minulosti schopen zformulovat žádnou stížnost k Ústavnímu soudu, aby nebyla touto institucí odmítnuta – jako právní „paskvil“.

To je, myslím, nejlepší potvrzení jeho celkové nekompetentnosti: vůbec se k čemukoli vyjadřovat. Kdyby za něco stál, „policajti“ by si ho tam nechali a nemusel by parazitovat na penězích daňových poplatníků – jako zbytečná politická „vyžírka“. Láska napsal: „Chtěl bych říct, že paní kolegyně Hamplová je hlásná trouba ruské propagandy. To je můj názor a stojím si za ním.“ No ‒ ještěže víme, co se honí v poloplešaté hlavě tohoto senátorského „mudrlanta“! Představte si to neštěstí, kdybychom to nevěděli! Můžeme se pak divit tomu, že J. Hamplová ten nápor nenávisti a sprostoty svých politických nepřátel nevydržela, zkolabovala a musela být přímo ze Senátu odvezena záchrankou do nemocnice?

─────

A teď k dnešnímu článku, který se pyšní tímto nadpisem: Zuzana Majerová vášnivě naskočila na chcípající ruskou kobylu. Plácá nesmysly o ukrajinské okupaci. (Forum24.cz, 2. 12. 2022) Marně jsem v onom článku hledal pasáž o té „ukrajinské okupaci“. Žádná tam totiž není. Jedině: že by tím autor myslel fakt, že v rámci Střední skupiny sovětských vojsk, která v letech 1968-1991 okupovala území naší republiky, byli také ukrajinští vojáci – včetně otce dnešního starosty Kyjeva V. Klička. (Ten i s rodinou pobýval ve vojenském prostoru Mimoň na Českolipsku.)

Zkopíroval jsem si některé části Jandourkova článku. Chápu jeho hněv vůči předsedkyni „Trikolóry“, jedné z mála politických formací, které jasně odmítly rozhodnutí Fialovy vlády o tom, že uskuteční výcvik zhruba 800 ukrajinských vojáků na našem území a za naše peníze. O tak závažné záležitosti, která je zásahem do suverenity našeho státu, by měli rozhodovat nikoli zkorumpovatelní politici, ale všichni občané v referendu.

Zde je první z oněch „objevných“ odstavců „myslitele“ J. Jandourka: co slovo, to perla. Jako první uvádím dva poslední podstavce ze sdělení Z. Majerové na jejím facebookovém profilu (jedná se o nedávno vyklizený vojenský prostor, „újezd“, Libavá): „V roce 1968 to bylo taky PRÝ na chvíli… A všichni víme, jak to dopadlo. Nenechme se opět oklamat! Tato vláda musí být postavena před soud a odsouzena za vlastizradu. Za tím si stojím! – P. S. Chci se zároveň omluvit všem, kteří již včera ráno psali, že vojáci z Ukrajiny už na Libavé dávno jsou a měli pravdu. Je mi z celé té komedie ve sněmovně neuvěřitelně zle.“

Jandourek (nebo někdo ze „snaživců“ v redakci „Fora24“) nelenil a hned dnes ráno, 2. 12. 2022, volal do Libavé. Zde je jeho reakce na tvrzení Z. Majerové. Spíše věřím této političce, která z olomouckého regionu pochází a dobře ho zná, než nějakému novinářskému „keckovi“ z Prahy. Žvásty Šafrova podržtašky jsou totiž k ničemu.

Přesto uvedu, jaké nesmysly J. Jandourek napsal (pravopisné chyby jsou vyznačeny červeně): „Zavolali jsme v pátek 2. prosince paní starostce Libavé Štěpánce Tiché. Ta nám řekla, že na území obce Libavá se nikdo takoví nevyskytuje[,] a co se děje ve vojenském prostoru, tak o tom nemá žádné informace. Dodala, že jí odkázala na lidi, kteří tam pracují.“ Čili: paní starostka nic neví a pouze si něco myslí. Jak se zdá, je to velmi „kompetentní“ představitelka místní samosprávy!

Tentokrát jsem si onen odstavec zkopíroval kvůli pravopisným chybám, jež tam J. Jandourek stačil „nasekat“. Je to doopravdy „odborník“ na češtinu par excellence! V textu o rozsahu tři a půl řádku udělal pan „editor“ (jak vznešený „titul“ pro pologramotného pisálka z tohoto žumpoidního periodika!) Jandourek celkem tři hrubé pravopisné chyby. Ve škole by to bylo „za čtyři“. Já bych mu, tomuto rádoby novináři, dal „za pět“ spolu s hodinovou výpovědí. Gratuluji panu šéfredaktoru P. Šafrovi, který dokáže šéfovat těmto novinám i bez vysoké školy, k výběru skvělých redaktorů!

Ostatně – takových je u nás hodně – včetně uchazečů o prezidentskou funkci. Jen mi není jasné, jak P. Šafr dokázal s tak nízkou kvalifikací šéfovat několika novinovým titulům. Ty pravopisné chyby jen dokreslují celkovou, naprosto tragickou, úroveň „Fora24“.  Z „hlásné trouby“ Fialova kabinetu se časem stala „hlásná trouba“ nevzdělaných a pologramotných hlupáků, kteří se rozhodli vegetovat ve světě žurnalistiky. Inu, další amatéři, kteří by rádi udělali díru do světa.

─────

Šafrův pisálek J. Jandourek svůj článek uzavírá tímto odstavcem: „Jen je záhada, proč paní Zuzana a spol. tak vášnivě naskakují na chcípající ruskou kobylu. Tenhle kozácký kůň vodu z Vltavy pít nebude, jak o tom kdysi snili pomatení čeští rusofilové. Zatím přeplaval na druhý břeh Dněpru a nebylo to tak elegantní, jako když Šemík hupnul do vody z Vyšehradu.“

Jandourek svými slovy opět jen potvrdil, že patří ke stejným hlupákům, nedoukům a pologramotům, jako je celé to Fialovo vládní panoptikum. Ještě by se k tomu měl připojit další Fialův „fanoušek“ – Bakalův poskok R. Bartoníček, další z obětí „covidu-19“: tento vir mu, zdá se, poškodil natrvalo mozek. Proto chodí provokovat demonstranty k budově České televize a pak si stěžuje policajtům na to, že ho lidi nemají rádi. Divím se Bakalovi, že se ho ještě nezbavil. A Fialovi zase navrhuji, aby ho zaměstnal jako nového tiskového mluvčí – místo toho ošklivého zrzka, kterého všude s sebou tahá jako milenku.

A úplně na závěr malá oprava toho, co nedovzdělaný pisálek Jandourek zřejmě neví. Ti „pomatení čeští rusofilové“, v jejichž čele byly takové úctyhodné osobnosti, jako např. K. J. Erben, F. L. Čelakovský, P. J. Šafařík, ale i F. Palacký, F. L. Rieger či K. Kramář, by o šašky typu J. Jandourka přerazili svou vycházkovou hůl. A „tatíček TGM“ by ho vypráskal bičem, že by nestačil utíkat před jeho koněm. Inu, šašků a poskoků jsme v našich dějinách měli vždycky dost. A také jedinců s ohebnou páteří. Velká koncentrace těchto podivných individuí je právě ve Fialově vládě.

Zkrátka: národu lokajů chybí potřebné sebevědomí, aby byl schopen vytvořit důstojné a respektované společenství. Proto stále žijeme v tom našem „zaprděném Česku“ – bez reálné šance na svém osudu cokoli změnit. Fialova „elita“ (= jelita) momentálně slouží až do roztrhání těla „tetě“ Uršule z Bruselu a „strýčkovi“ Bidenovi z Washingtonu. (Holohlavý „strejc“ Scholz by k těm vyvoleným taky rád patřil, ale i on musí poslouchat a nesmí si moc vyskakovat. Němci totiž prohráli dvě světové války ‒a na to se nezapomíná!)

Co se týká toho Šemíka, k tomu poznamenávám následující: Horymír byl vladyka z Neumětel, který patřil k rádcům knížete Křesomysla, jehož sídlem byl Vyšehrad. Šemík byl Horymírovým oblíbeným koněm. Nebyl to však jen tak obyčejný kůň, ale „mluvící“ společník. Před oním pověstným skokem z hradeb Vyšehradu na druhý břeh Vltavy prý svému pánovi radil lidskou řečí: „Drž se!“ Pak skočil, ale skokem si velmi ublížil a později, když Horymíra odvezl zpátky do Neumětel, skonal. Jeho pán mu podle pověsti splnil poslední přání: tělo mrtvého koně pohřbil do země v Neumětelích. Toto místo měli místní obyvatelé ve velké úctě po staletí.

Kdyby J. Jandourek lépe četl „Staré pověsti české“ od A. Jiráska (mám podezření, že je vůbec nečetl), zcela jistě by to všechno věděl. Ukazuje se však, že je to nejen pologramot, ale i polovzdělanec. Může si podat ruku s Fialovými ministry. Ti jsou na tom stejně – včetně pana profesora, který neví, že E. Zátopek byl agentem StB. Taková ostuda! Horymír pocházel z osady Neumětely. Fialovi ministři bydlí většinou v Brně, ale jsou to „neumětelové“.

2. 12. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář