Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukoktaná P. Tuháčková je ostudou České televize!

17. 12. 2022

ČT24 nám, divákům televizního zpravodajství, poskytla ve čtvrtek 15. 12. 2022 mezi 6.00 až 10.00 hodinou další „silný“ zážitek. Stalo se jím předčítání zpráv jednou z mladých pracovnic ČT, které soukromě označuji za „televizní husičky“, Petrou Tuháčkovou. (Jedna z nich zrovna včera dělala reportáž o opatřeních proti nákaze ptačí chřipkou – a za ní se to hemžilo desítkami hus. Jako by říkala: „Také jsem jedna z vás.“)

O této „děvence“, která se do ČT dostala před několika lety bůhvíproč, je dostatečně známo, že neumí pořádně číst ani mluvit. Znovu nám to předvedla dne 15. 12. 2022. Tentokrát byla kolegyní moderátora P. Navrátila, kterého jsem kritizoval v jednom ze svých posledních článků; byl zveřejněn pod názvem: Česká televize dál lže o událostech ze 17. 11. 1989! (SN č. 12/2022, vloženo 13. 12. 2022, ZDE).

Dopolední vysílání ČT24 beru jako kulisu – v tomto případě při snídani. Ale protože se po delší době na obrazovce objevila moje „oblíbenkyně“, P. Tuháčková, tentokrát jsem poslouchal mnohem pozorněji než jindy. A byl to opět zážitek!

Tato „nešťastnice“, které nikdo z jejích nadřízených zřejmě dodnes nebyl schopen vysvětlit, že na tuto profesi nemá, znovu předvedla to, co znám z jejích předchozích televizních „exhibicí“: opět šlo o nekonečnou řadu zámlk, přeřeků, přebreptů i docela obyčejných „blábolivých“ slov. Zpočátku jsem to počítal, ale nakonec jsem to vzdal. Výsledkem bylo, že mi ta snídaně přestala chutnat.

Kdybych nevěděl, v jakém celkovém „rozvalu“ se ČT nachází, asi bych tomu neměl šanci porozumět. Pokaždé, když je na tom ČT špatně, vyrukuje se svými „hvězdami“, jako je P. Tuháčková nebo T. Šedivá. Ostatně – teď můžeme v různých zpravodajských relacích vidět řadu zcela nových, mladých žen a dívek, podobně nesoustředěných a ukoktaných, jako je P. Tuháčková. Vždycky, když je vidím, říkám si: Má ta televize vůbec někoho, kdo tomuto „cirkusu“ šéfuje? Asi nemá. Nebo všichni tvrdě spí a tu hrůzu nevnímají.

Za mnohem horší však považuji to, že P. Navrátilovi, který už není žádný mladík ani televizní začátečník, to koktání nevadí. Možná se časem dočkáme kokrhání či jiných pozoruhodných „kreací“. Všichni ti, které mnoho měsíců kritizuji za jejich špatně odvedenou, lajdáckou práci, by měli v ČT skončit a jít se živit něčím méně náročným. To platí samozřejmě i pro celé vedení ČT. Nový předseda Rady ČT by se nad tím měl vážně zamyslet.

À propos: zážitek s P. Tuháčkovou se odehrával téměř souběžně s jazykově perfektními vystoupeními sportovní redaktorky Ž. Peřinové. V jejích zpravodajských vstupech jsem nikdy nezaznamenal jediné „zaškobrtnutí“. ČT nám to všechno „servíruje“ právě tímto způsobem, abychom pochopili, že někdo na to má, kdežto jiní nikoliv. Škoda jen, že televizní šéfové nejsou schopni z toho vyvodit ty správné závěry.  Na západ od našich hranic by všichni tito jedinci již dávno skončili na „pracáku“. Včetně neschopného exkomunisty P. Dvořáka.

15. 12. 2022

‒ RJ ‒

televizni-husicky.jpg

Televizní husičky spěchají do práce na Kavčích horách.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář