Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 29

14. 2. 2017

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

***

Rok 2016 se „překlopil“ do své druhé poloviny. Migrační vlnu mediálně vytlačil tzv. Brexit, po němž mohou následovat další. EU vstupuje do závěrečné fáze své existence: postupného zmenšování, rozpadu a zániku. Kdo to nevidí nebo nechce vidět, je duševně slepý a beznadějně naivní jedinec. Je třeba připravit se na to, co zaznamenala historie již mnohokrát: státy vznikají a zanikají, mění se jejich hranice, národy zanikají nebo se asimilují. To je budoucnost, která Evropu v příštích desetiletích čeká. Až potom přijde celkový kolaps: svět bez zásob vody a energií. Nepodaří-li se najít náhradní zdroje, hrozí postupné vymírání obyvatelstva, hladomory a zánik. Kdo pak zalidní zeměkouli, je otázka. Možná to budou mimozemšťané, kteří naši situaci jistě pečlivě monitorují a na tento konec čekají. Pak přijde nová kolonizace – z vesmíru. Té se už lidstvo účastnit nebude. Tato futuristická vize se stává čím dál tím reálnější. Měli bychom o ní přemýšlet a na tuto budoucnost se připravit. Jinou šanci totiž ani nemáme…

 

***

Nekonečný příběh o migrantské vlně do Evropy (resp. do Německa) dostal pár dnů před koncem roku 2016 novou kapitolu, kterou bychom mohli nazvat:  „Vánoční dárek od muslimských přátel pro A. Merkelovou“. Stal se jím teroristický útok jednoho z muslimských uprchlíků, kterého Německo nebylo schopno včas vyhostit kvůli nesmyslným, byrokratickým předpisům, na účastníky vánočních trhů v Berlíně.

Je to výsledek naprosto pomýlené politiky německé vlády v čele s A. Merkelovou a předchozí praxe „politické korektnosti“ německých i dalších sdělovacích prostředků. Události v Berlíně z 19. 12. 2016 budou nepochybně znamenat výrazný posun v postojích občanů k tomuto hrůznému teroristickému činu. Inspirace nedávným útokem v Nice na jihu Francie je na první pohled zřejmá.

Je věcí německých občanů a voličů, jak vyhodnotí situaci ve své zemi. Okamžitá demise A. Merkelové je tím nejmenším, co musí Německo v příštích dnech udělat. Jaké to bude mít důsledky pro ostatní státy EU, ukáží následující týdny a měsíce. Nevýslovně trapná, avšak pro německou kancléřku typická, byla její reakce na tragické události. Podobně jako v případě francouzského prezidenta F. Hollanda: jen patetické řeči namísto rázných činů.

Rok 2017 se s největší pravděpodobností stane i v tomto směru historickým předělem. Evropa projde „revolucí“, která zásadním způsobem změní poměry ve státech, jejichž národy usnuly na vavřínech a přestaly bojovat o svou existenci. Sto roků od bolševické revoluce v Rusku tak budeme svědky dalšího historického mezníku, jenž od základu nově uspořádá situaci ve světě. Éra slabých, nevýrazných či neschopných politiků typu B. Obamy, F. Hollanda, A. Merkelové a B. Sobotky končí…

 

REDAKCE

●●●

● Velká ostuda: Němci hlídají trhy se samopaly, ale bez zásobníků

Německá policie výrazně posílila bezpečnost na většině veřejných míst, kde se koncentruje větší množství lidí. Stejně je tomu i v Kolíně nad Rýnem, kde náměstí hlídají strážníci vyzbrojení dlouhými puškami. Dvě policistky ale neměly nabito. Kromě množství vtipů se na sociální síti okamžitě strhla diskuze, jestli stihnou strážníci včas reagovat na hrozbu. (tn.cz, 23. 12. 2016, 16:26)

─────

Německá kancléřka A. Merkelová, která žádné děti na svět nepřivedla, ale chová se jako „matka všech Němců“ (není to případ pro psychiatra?), a její parťáci z vlády jen znovu a znovu prokazují svou totální nekompetentnost řídit Německo. Přesto si Merkelová hraje na největší světovou političku a naivně se domnívá, že bude znovu zvolena do čela státu. (Další důvod, proč ji už konečně umístit na uzavřené oddělení psychiatrické kliniky a do konce života nepustit ven mezi lidi.) Případ z Kolína nad Rýnem jen dokumentuje, za jaké blbce ona o její vládní kolegové považují občany Německa. Má však smůlu. Lidi spolu komunikují na sociálních sítích a tím „šlapou na paty“ neschopným a proradným politikům. Není daleko okamžik, kdy se u našich sousedů strhne mela, která smete všechny ty elitářské politiky, kteří jen klamou a lžou – místo toho, aby sloužili lidu. Odplata obyčejných Němců bude krutá. Merkelová tuší, že se schyluje k nejhoršímu. Nebude ovšem mít takové štěstí jako Hitler a další nacističtí pohlaváři, aby stačila utéci včas.

●●●

Juncker ani po útoku v Berlíně nechce změnu unijní politiky k uprchlíkům

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker nechce změnu v evropském přístupu k uprchlíkům. Podle něj se běženci nesmí paušálně podezírat z terorismu. Zabránit dalšímu terorismu má větší spolupráce mezi členskými zeměmi EU. (iDNES.cz, 24. 12. 2016, 7:11)

─────

Má smysl něco takového komentovat? Hoďte na něj síť! Neomarxistické sociální inženýrství předáků EU se příčí jak zdravému rozumu, tak i pudu sebezáchovy. Co s tím dělat? Jedince s takovými chorými názory doživotně izolovat, nejlépe na neobydleném ostrově uprostřed oceánu. Nikým nevolené „elity“, které komplikují život slušným občanům Evropy, vyloučit z možnosti, aby mohly vůbec o čemkoliv rozhodovat! Šílenec typu Junkera patří do blázince. – Merkelová vede Německo do jisté záhuby. Pokud se jí Němci sami nezbaví, čeká je horší osud než po porážce ve 2. světové válce. Německo bude vymazáno z mapy Evropy a Němci zmasakrováni. – Zaujal mne komentář k jinému článku, který se týká právě Merkelové. Jeden čtenář napsal (německy, aby tomu Mutti Angela rozuměla): „Merkel nach Sibir, Putin nach Berlin.“ To není aprílový žert, ale možná realita v případě, že Německo bude ohrožovat bezpečnost Evropy. Nikdo dosud nezrušil status okupované země. To, že tam kromě amerických jednotek jiná vojska nejsou, neznamená, že to tak musí zůstat navěky. Německo může být znovu okupováno (otevřeně, nikoli jen formálně), protože nemá mírovou smlouvu z poslední světové války. Osud Německa je stále v rukou čtyř vítězných mocností. Bude-li to nutné, okupace této země bude obnovena.

●●●

● Ministr zemědělství Jurečka zvažuje kandidaturu na předsedu KDU-ČSL

Ministr zemědělství a 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka přemýšlí o kandidatuře na předsedu KDU-ČSL. Rozhodne se během vánočních svátků, svojí případnou kandidaturu sdělí v lednu. Řekl to v rozhovoru s ČTK.  (Lidovky.cz, 24. 12. 2016, 10:38)

─────

„Pasáček vepřů“ by se chtěl stát předsedou jedné z našich nejstarších politických stran. Nemá nárok.

●●●

Největší evakuace v Německu kvůli bombě od války. V Augsburgu zlikvidují pumu

Tisíce lidí byly evakuovány v bavorském městě Augsburg kvůli plánovanému zneškodnění letecké pumy z druhé světové války. Kvůli odpolední likvidaci nálože musí opustit domovy 54 tisíc osob. (Lidovky.cz, 25. 12. 2016, 11:21)

─────

Vycházejme z toho, že je tomu skutečně tak a že se jedná doopravdy o bombu z 2. světové války. Může tomu být ale jinak. Islamistických teroristů je v Německu tolik, že další atentát je na spadnutí. Nebo že by se někdo jeho následkům pokusil předejít tímto způsobem – s mohutnou spoluúčastí sdělovacích prostředků? V postnacistickém, dnes už (díky A. Merkelové a její kamarile) znovu „polototalitním“, Německu je možné všechno a věřit nelze ničemu.  Pravdu se nikdy dozvědět nemusíme. Ale i to je věc Němců, aby si ve své zemi udělali pořádek a udrželi si tak těžce vykoupenou demokracii. Přesto: podobné události jsou vhodnou příležitostí k tomu, aby si potomci někdejších nacistů uvědomili, co by se mohlo zopakovat, kdyby opět „zlobili“.

●●●

● Putin vyhlásil státní smutek, slíbil vyšetřování

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil na pondělí 26. prosince státní smutek kvůli letecké katastrofě u Soči, kde se v neděli zřítil letoun ministerstva obrany s 92 lidmi na palubě, včetně 64 členů věhlasného Alexandrovova armádního souboru písní a tanců. Putin současně slíbil pomoc pozůstalým a zevrubné vyšetření příčin katastrofy. (Novinky.cz, 25. 12. 2016, 14:32)

─────

Skoro to vypadá jako „dárek“ teroristů Vladimíru Vladimíroviči k Vánocům…

●●●

Úřednici nechal vyhodit bývalý estébák, odškodnění se dočkala po sedmi letech

Sedm let, tři žaloby a jedno mimosoudní vyrovnání čekalo na bývalou vysokou úřednici Venuši Kindlovou, aby se domohla náhrady za křivdu ze strany ústeckého krajského úřadu. Letos se celý spor definitivně uzavřel, ale Kindlová dodnes nemá práci. (Lidovky.cz, 26. 12. 2016, 6:00)

─────

V režimu, který je založen na pokračování moci bývalých komunistů a estébáků, tomu ani jinak být nemůže. Nebo snad ano?

●●●

Zeman ve vánočním poselství chválil Čínu, kritizoval EU a varoval před Koniášem      

Prezident Miloš Zeman letos již počtvrté pronesl své vánoční poselství. Hlava státu vyzdvihla stav ekonomiky, růst platů i důchodů. Vadí mu nízký objem veřejných investic, dotace na obnovitelné zdroje a některé sociální dávky. ‒ Zeman proto řekl, že by si nepřál, aby se vnitro stalo „novodobým Koniášem“. Kritizoval i vznik seznamu dezinformačních internetových stránek v režii think-tanku Evropské hodnoty. (Lidovky.cz, 26. 12. 2016, 13:18, aktualizováno 14:52)

─────

Tím „Koniášem“ je myšleno Ministerstvo vnitra (v čele CTHH stojí jakási paní Romacovová, manželka „politického geografa“ Romancova, který je v televizi pečený vařený), a to pod vedením absolventa bakalářského studia na „proslulých“ plzeňských právech M. Chovance, t. č. prvního místopředsedy Sobotkovy ČSSD. Chovanec je již od zpackaného zákroku policie proti masovému vrahovi v Uh. Brodě (24. 2. 2015) politickou mrtvolou. Přesto si ho Sobotka nechává v čele své strany i ve vládě pod pokryteckou záminkou, že „mu kryje záda“. Být na jeho místě, spíš bych čekal „dýku do zad“, ale to je věc názoru. Kdo chce kam, pomozme mu tam! ‒ Chovancovo vratké postavení na někdejším „ministerstvu strachu“ se po Zemanově vánočním projevu (o „poselství“ můžeme hovořit jen s velkou nadsázkou) stane ještě „vachrlatější“. K jeho výměně už asi nedojde, protože na potápějícím se Titaniku ČSSD je času málo. Sobotka se svým fanklubem „neomarxistů“ ještě na horní palubě tančí, ale hudebníci již začínají odhazovat své nástroje do moře. Konec se blíží…À propos: Antonín Koniáš (1691-1760) byl vzdělaný jezuita, který sice sestavil index knih určených k likvidaci, avšak v ničení českých, zejména nekatolických, knih nebyl první a nezničil jich ani zdaleka tolik, kolik se mu přisuzuje. Jsou to právě jezuitské knihovny, v nichž se mnoho zabavovaných a ničených knih uchovalo až dodnes. To o moderních cenzorech, kteří by rádi rozhodovali o tom, co občané smějí či nesmějí číst, říci nemůžeme. To jsou jen pologramoti a nedovzdělanci typu J. Jandy, který je navíc ještě pornohercem. Koniáš i další příslušníci Tovaryšstva Ježíšova by se divili, kam jsme to dopracovali.

●●●

● Babiš Stavitel. Nový ministerský komplex má zrušit zbytečný „luxus“ úředníků

V pražských Letňanech má dle plánů ministra financí vyrůst vládní čtvrť za šest miliard korun. (Seznam/zprávy.cz, 27. 12. 2016, 13:55)

─────

Babiš se chová jako příští prezident, který nám podobně jako G. Husák chce organizovat život v dalších desetiletích. Má smůlu. Jako Slovák nemá v Čechách nárok, i kdyby za ním stál samotný prezident celé zeměkoule. – Co se týká toho označení „Stavitel“, to si zřejmě někdo chtěl zahrát na strunu jeho ješitnosti. Prezidentu Benešovi se totiž po 2. světové válce říkalo „prezident Budovatel“ a Gottwaldovi „prezident Hospodář“. Srovnávat Babiše s těmi dvěma nelze, ani při všech výhradách vůči komunistickému K. Gottwaldovi. Název „Stavitel“ v titulku vymyslel autor článku A. Junek vlastní hlavou? Ani se tomu nechce věřit.

●●●

● Merkelová: Pro Německo představuje nejtěžší zkoušku islamistický terorismus

Islamistický terorismus představuje největší zkoušku, kterou nyní Německo prochází. V novoročním projevu to řekne německá kancléřka Angela Merkelová. Německo podle kancléřky dělá vše, co je v jeho silách, aby zajistilo bezpečnost svých občanů. Text novoročního projevu, který se bude v televizi vysílat dnes večer, s předstihem zveřejnila německá vláda. (E15.cz, 31. 12. 2016, 9:24)

─────

Blbost této východoněmecké soudružky je nekonečná. Ta, která všechno zavinila, se ještě tváří, že za nic nemůže. To je skutečný politický kabaret…

●●●

Rok Číny. Létá se mezi Prahou a Pekingem, ale Číňané neříkají, že se letiště jmenuje po Havlovi

Česká republika v březnu navázala strategické partnerství s Čínskou lidovou republikou. Prohlášení prezidenta Zemana, že se tak zbavujeme diktátu EU, snad bylo jen tlachem pro čínská média. Při té příležitosti u nás vykonal vůbec první oficiální návštěvu čínský prezident. Událost vyvolala řadu kontroverzí a nakonec po ní zbyly rozpaky kvůli agresivnímu jednání Si Ťin-pchingových fanoušků a laxnosti české policie proti nim zasáhnout. (čt24, 31. 12. 2016)

─────

Starý Veškrna se musí obracet v hrobě. Taková drzost! Co si to ti Číňané vůbec myslí, že ano… ehm?!

●●●

● Sobotka: Pouze ČSSD může ve volbách porazit Babišovo hnutí

Sociální demokracie je jedinou stranou na současném politickém poli, která může v podzimních volbách vyhrát nad hnutím ANO. V rozhovoru pro pořad ČT24 Týden v politice to řekl předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka. Pokud se zrodí uskupení KDU-ČSL a STAN je připraven s nimi po volbách spolupracovat, jak to bude se spoluprací v případě vítězství ANO[,] ale Sobotka odmítl spekulovat. (čt24, 1. 1. 2017)

─────

Porazit hnutí ANO 2011 sice ČSSD může, avšak pod jiným vedením, než je to Sobotkovo. Vývoj v příštích týdnech a měsících to potvrdí.

●●●

● Stát chce umožnit lidem bránit se teroristům zbraní. "Nebude to jako v USA"

Ministerstvo vnitra chce ústavním zákonem povýšit právo použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka. Návrh novely, který předložilo, by chtělo prosadit ještě do letošních sněmovních voleb. Chce tak umožnit lidem bránit se proti teroristům například při útocích, jako byly loni nákladními automobily v Nice a v Berlíně. (Týden.cz, 2. 1. 2017. 15:31, aktualizováno 16:29)

─────

Navzdory některým „přešlapům“ je ministr M. Chovanec pár měsíců před stranickým sjezdem ČSSD stále nejméně o dvě koňské délky před předsedou této strany a premiérem B. Sobotkou. Neměl by se přece jen pokusit o záchranu strany před katastrofální volební porážkou, která ji na podzim 2017 čeká? Stálo by to za úvahu. ‒ Co se týká těch zbraní, je to zatím první rozumný návrh z lůna této vládní strany – vedle všech impotentních nápadů B. Sobotky a jeho komparzu „roztleskávačů (-ček)“. Není to sice „Amerika“, ale krok správným směrem jistě ANO (neplést si to se stejnojmenným politickým hnutím A. Babiše). Obávám se však, že až pojede Sobotka do Bruselu, bude po jeho návratu zase všechno jinak.

●●●

● Vojáci wermachtu měli k dispozici 35 milionů dávek pervitinu. Vychází unikátní studie o drogách během války

Když Němci v roce 1940 vtrhli do Francie, měli vojáci wehrmachtu k dispozici třicet pět milionů dávek pervitinu, který byl tehdy k dostání v každé lékárně a hojně propagovaný reklamou. Droga měla umožnit takzvanou bleskovou válku a stala se běžnou součástí výbavy vojáků. (ParlamentniListy.cz, 4. 1. 2017, 10:51)

─────

Tento fakt nám umožňuje, abychom lépe pochopili, proč se Němci chovali ve válce tak fanaticky. O Hitlerovi, který byl jednak duševně nemocný, jednak závislý na opiátech, netřeba ztrácet slov. To jen skopčácká poslušnost a stádnost dovolily, aby se Němci pustili do předem prohrané války při hájení nesmyslné Hitlerovy vize o světovládě. Zatím se ještě nikomu nepodařilo ovládnout celý svět. A to je dobře! ‒ Není taky Merkelová „na práškách“? Pak bychom lépe pochopili, co ji vede k jejímu nerozumnému chování v otázce migrantů. Kaši, kterou Němcům svým šíleným rozhodnutím navařila, budou jíst i jiné národy Evropy. Podobně kdysi „kuchař“ Hitler přivedl svou zemi ke zkáze. Budou se dějiny opakovat? Zdá se, že ano a že to bude opět „až do hořkého konce“.

●●●

Šokující dokument: Zkázu Titaniku nezavinil ledovec, ale požár!
Před 105 lety našel zkázu »nepotopitelný« Titanic. Všichni vědí, že za to mohl ledovec, ale nový dokument teď tvrdí, že to bylo maličko jinak... Už před osudnou cestou poničil loď masivní požár. Parník na moře vůbec neměl vyplout! ‒ Irský novinář a dokumentarista Senan Molony ale nyní přišel s vysvětlením, proč vlastně všechna ta opatření tak velkolepě zklamala. „Loď byla poškozená ještě před vyplutím a vůbec neměla vyplout na moře,“ tvrdí v dokumentu, který odvysílala britská veřejnoprávní stanice Channel 4. ‒ „Není to prostý příběh nárazu do ledovce. Je to dokonalá bouře mimořádných faktorů, jež se sešly dohromady: požár, led a trestuhodná nedbalost,“ řekl Molony deníku The Times. (Blesk.cz, 4. 1. 2017, 6:00)

─────

Další pohádka pro dospělé končí…

●●●

Lidl lákal zákazníky na černocha v mikině. Kolem letáku je teď poprask
„České letáky českým lidem“ – podobná hesla provolávají na sociálních sítích zákazníci obchodního řetězce Lidl. Ten v aktuálním letáku použil na jedné dvoustraně modela tmavé pleti. Ačkoli někteří samozvaní vlastenci se bouří, jiní na Facebooku děkují obchodu, že propaguje kulturní diverzitu. (Blesk.cz, 4. 1. 2017, 16:15)

─────

Kdepak rasismus! O ten tady vůbec nejde. Stačí jen porovnat postavu mladého, afrického muže z uvedeného letáku s těmi bezpohlavními jedinci (říká se jim „ženomuži“), které potkáváme na ulicích u nás a s nimiž žijí mnohé ženy v manželském svazku. Může se pak někdo divit tomu, že některé z nich touží mít aspoň ve svých snech takového „černého“ fešáka s vypracovanou postavou a bez tukových polštářů po svém boku, případně v posteli? Ten poprask, který se strhl na sociálních sítích, nesvědčí o žádném rasismu, ale o něčem daleko hlubším, co se týká partnerských vztahů mezi našimi muži a žernami. Je to jedna z věcí, o nichž se dnes cudně mlčí. To by byl námět pro J. Jandu a jeho „ideopolicii“ v „kachlíkárně“ na Letné! – A ještě jeden komentář čtenáře: „Kdysi jsem viděl plakát, na kterém byl šimpanz, oblečený jako tenista, měl i raketu. A nikdo neprotestoval.“ Když to tak čtu, říkám si: co by tomu všemu řekl opičák z Keni?

●●●

● Šiklová v Rozstřelu ostře odsoudila Antichartu. Viní z ní „svinský režim“

Socioložka Jiřina Šiklová v diskusním pořadu Rozstřel odsoudila komunistický režim za takzvanou Antichartu. V ní v reakci na Chartu 77, jejíž text sama pomáhala šířit, přiměla tehdejší vládnoucí garnitura řadu populárních osobností k vyjádření loajality režimu. Samotným umělcům, kteří Antichartu podpořili, přitom Šiklová nic nevyčítá. „To ten svinský komunistický režim,“ ukázala v pořadu na hlavního viníka. (iDNES.cz, 5. 1. 2017, 15:22)

─────

Na jednu věc „soudružka“ Šiklová zapomněla: že totiž k těm komunistickým „sviním“ kdysi patřila také. Zdá se, že i pro ni začala historie až rokem 1968. Tak tomu ale není – ani v jejím případě. ‒ A na doplnění ještě několik komentářů čtenářů tohoto periodika pod tímto článkem: „Jednou svině, pořád svině.“  ‒ „Ten ‚svinský režim‘ začal v roce 1948, nikoliv v roce 1968 či později. Paní Šiklová prostě patřila k exponentům toho svinského režimu a stala se obětí boje ve vlastní straně.“ ‒ „Dříve Rudá, dnes Duhová!“  ‒ „Paní Šiklová je živoucím důkazem toho, že komunistou se člověk rodí a komunistou zůstává až do konce života.“ 

●●●

● ČSSD nesmí nakládat s Lidovým domem a sousedním palácem. Zablokoval je exekutor

Sociální demokraté nesmějí nakládat s Lidovým domem ani se sousedním Lannovým palácem v centru Prahy. Exekutor zablokoval majetek strany kvůli dluhu 337 milionů korun vůči právníkovi Zdeňku Altnerovi. Píše to v pátek deník E15, podle kterého se v katastru u těchto lukrativních nemovitostí objevila poznámka o zahájení exekuce. (Lidovky.cz, 6. 1. 2017, 7:54)

─────

Je to další „hřebík“ do rakve ČSSD pár měsíců před parlamentními volbami. To načasování jistě nebude náhoda.

●●●

● Německý server píše o Česku: Rasistická „bouře hoven“ proti Lidlu

Už i v Německu si všimli rozruchu, který vyvolal černoch vyfocený v českém letáku prodejen Lidlu. Mnozí lidé dali především na sociálních sítích najevo, že se jim černošský model ani trochu nelíbí. Zuří mimo jiné kvůli tomu, že nám Lidl údajně podsouvá migranty už i v letácích. Síť prodejen však na nenávistné projevy zareagovala s klidem.   (ParlamentniListy.cz, 6. 1. 2017, 11:30)

─────

Neustále slyšíme o tom, jak vynikající vztahy máme s našimi západními sousedy a jak je špatné, když jim říkáme „Němci“. Teď aspoň víme, co si o nás tito někdejší „nadlidé“ myslí. Věru, není to nic hezkého! Náš největší historik F. Palacký, který měl za manželku Němku, dobře věděl, proč Čechy před Němci vždy varoval.

●●●

● Jurečka vzdal boj o šéfa KDU-ČSL, Bělobrádka na sjezdu nevyzve

První místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka nechce kandidovat na předsedu strany. Ještě před Vánocemi přitom uvažoval, že by mohl na květnovém sjezdu vyzvat dosavadního prvního muže lidovců Pavla Bělobrádka. Tuto možnost však Jurečka nyní odmítl v rozhovoru pro iDnes.cz. (Echo24.cz, 6. 1. 2017)

─────

Co je to za chlapy, kteří to vzdají dříve, než k něčemu dojde? Jurečka zřejmě pochopil, že žádnou šanci na úspěch nemá a že ani spojení KDU-ČSL se Starosty P. Gazdíka není ten nejlepší nápad. Další z těch, kteří nejdříve mluví a teprve až pak myslí (myslí-li vůbec).

●●●

● To nebyla moč, to byl čaj. Debata, která se Moravcovi v závěru totálně vymkla
V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize proti sobě zasedli současný ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) a někdejší ministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Možná proto, aby debatu trochu oživil, držel Moravec oba hosty poněkud v chladu. Výměna názorů byla i tak dost žhavá. Hosté svorně zkritizovali odcházející americkou administrativu Baracka Obamy. Vondra nakonec prozradil, zda se v České televizi pije moč. ‒ „Ono je někdy lepší držet politiky v podmraženém stavu,“ přisadil si Moravec. Vondra uchopil prázdnou skleničku, ze které se před chvílí napil, a uzavřel debatu slovy „to nebyla moč, ale to byl čaj“, čímž všechny přítomné rozesmál.  (ParlamentniListy.cz, 8. 1. 2017, 13:34)

─────

Moravec je nafoukaný blb, který si hraje na nejlepšího českého novináře, kterým samozřejmě není. Už aby se ho ČT zbavila a poohlédla se po někom solidnějším!

●●●

● Poslankyně Nytrová práskla v ČSSD dveřmi. Strana je podle ní prolezlá politickou korupcí skrz naskrz

Poslankyně Pavlína Nytrová oznámila šéfovi strany Bohuslavu Sobotkovi, že loni v polovině prosince ukončila členství v sociální demokracii. Své rozhodnutí zdůvodnila politickou korupcí, která údajně v ČSSD funguje. (Novinky.cz, 10. 1. 2017, 13:28, aktualizováno 14:33)

─────

Strana, v jejímž čele stojí „sralbotka“ Sobotka, spěje ke svému konci. Dobře to vytušila tato poslankyně, která včas odešla. To, že je ČSSD skrz naskrz prolezlá korupcí a klientelismem, ví každý nezávislý pozorovatel naší politické scény. Je to facka všem poctivým sociálním demokratům, nikoli těm kariéristům, které současná ČSSD sdružuje, aby jim zajistila lukrativní posty. Jistě ne všem, pouze těm vyvoleným a kamarádům pana předsedy. Může taková strana obstát v soutěži politických stran? Nemůže. O výsledku této farizejské politiky se brzy přesvědčíme při podzimních parlamentních volbách, které se kvapem blíží. Pro ČSSD to bude „nářez“, z něhož se již nevzpamatuje.

●●●

● Naštvaný Babiš se pustil do Sobotky: Podrazil Zemana a teď i mě

Krátce poté, co Sněmovna přehlasovala veto prezidenta Miloše Zemana k zákonu o střetu zájmů, vystoupil před novináři ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ostře se obul do svého koaličního partnera ČSSD a premiéra Bohuslava Sobotky. - „Jsem šokován z přístupu ČSSD a pana premiéra. Vždyť se mnou v roce 2013 vyjednával o koalici. Pan premiér podrazil Zemana u prezidentské volby a teď i mě,” prohlásil Babiš na tiskové konferenci. (Novinky.cz, 11. 1. 2017, 12:09)

─────

Babiš mlátí kolem sebe hlava nehlava, nalevo i napravo. Až mu to konečně dojde, z politiky bude muset odejít, protože tady nemá šanci. To jen Sobotka, který chtěl být tak moc předsedou vlády, zavinil, že někdo takový, jako je Babiš, se do vysoké politiky dostal. Teď si může sypat popel na hlavu.

●●●

● Astrofyzik Jiří Grygar po Zemanovi odmítl i ocenění od Krnáčové

Poté, co astrofyzik Jiří Grygar odmítl navržení na státní vyznamenání, které 28. října předával na Hradě Miloš Zeman, distancoval se nyní i od udělení čestného pražského občanství z rukou primátorky Adriany Krnáčové (ANO). O tom, že byl na ocenění navržen, podle jeho slov vůbec nevěděl, a to považuje za chybu. Praha v roce 2017 udělí čestné občanství například herečce Jiřině Bohdalové a stříbrnou medaili uznávaným tanečníkům bratrům Bubeníčkům. (Echo24.cz, 11. 1. 2017)

─────

Pan Grygar nám tím chce zřejmě dát najevo, že jenom on je tím pravým kandidátem na příštího prezidenta republiky. Nebo že by v tom bylo ještě něco jiného? „Vědátorům“ jeho formátu nikdo do hlavy nevidí.

●●●

● Po útoku na odpůrce Evropských hodnot si může profesor Martin C. Putna přečíst ráznou odpověď

Do polemiky s literárním historikem a společenským aktivistou Martinem C. Putnou se na stránkách dnešních Lidových novin pustil jejich spolupracovník Pavel Matocha. (ParlamentniListy.cz, 11. 1. 2017, 14:04)

─────

„Katolická buzna“ M. Putna Chartu 77 podepsat ani nemohla. Především proto ne, že Putna patřil k tomu okruhu normalizačních občanů bývalé ČSSR, kteří byli obdivovateli SSSR. Jinak by si asi stěží vybral pro své vysokoškolské studium ruský jazyk (1986-1991). Dnes si hraje na velkého kritika Ruska. Je to nejen úsměvné, ale především nevýslovně pokrytecké.

●●●

● Chci, aby premiér s Bakalou a s jeho kumpány nesli odpovědnost

„Já se k tomu také jako poslankyně za Moravskoslezský kraj musím vyjádřit," zahájila svůj projev druhé lednové úterý poslankyně Olga Havlová. Za zády měla premiéra Bohuslava Sobotku a tomu byly také určeny otázky od poslankyně zvolené na kandidátce Úsvitu. ‒ „Odpovědný za tento stav je náš současný premiér Bohuslav Sobotka. Přestože je ve funkci už čtvrtým rokem jako premiér a musí si být dobře vědom, že se na tomto stavu podílel, nic pro OKD do dnešního dne pořádného neudělal. Právě on prodal brutálně Bakalovi pod cenou doly OKD. Je to on, kdo Bakalovi převedl 44 tisíc hornických bytů v Havířově, Ostravě a Karviné. Je to on, kdo mu zcela zdarma daroval hornickou nemocnici v Karviné či hotely ve Frýdku-Místku a Petrovicích u Karviné a další, které Bakalova skupina prodala celkem za téměř 150 mil. Kč," bouřila poslankyně Havlová. ‒ „Právě Bohuslav Sobotka daroval podle znaleckého posudku panu Bakalovi celkem 47 miliard. A jak je to možné? Pro představu, tato suma se nápadně přibližuje schodku České republiky za rok 2015. Pár miliard sem, pár miliard tam," naznačila poslankyně z Moravskoslezského kraje.

─────

Sobotka už měl dávno skončit ve vězení. Doufejme, že po prohraných volbách bude postaven před soud a poslán tam, kam patří.

●●●

● ČT pod palbou kritiky z rady, ve volebním studiu nadržovala Clintonové

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) upozornila Českou televizi, že v rámci vysílání věnovaného americkým prezidentským volbám nadržovala jednomu z kandidátů, konkrétně demokratické kandidátce Hillary Clintonové. (Novinky.cz, 12. 1. 2017, 16:37)

─────

Je na čase poohlédnout se po novém řediteli ČT a tuto instituci zredukovat na minimum. Všechny „lehkoživky“, které se na tomto molochu přiživují, odstřihnout od peněz a personál vytřídit tak, aby tam nebyl nikdo z minulosti – kromě techniků nutných k zajištění provozu. Všechny ostatní vyházet a přijmout nové lidi. Jako první musí odejít neschopný ředitel P. Dvořák, který je hlavní žábou na prameni.

●●●

● Faltýnka ve Sněmovně postihl kolaps

Předsedu poslaneckého klubu ANO, čtyřiapadesátiletého Jaroslava Faltýnka postihl ve čtvrtek odpoledne kolaps. Podle informací Práva odvezla sanitka poslance ze Sněmovny do pražské Ústřední vojenské nemocnice. (Novinky.cz, 12. 1. 2017, 17:16)

─────

Politický přeběhlík Faltýnek se v poslední době bil za svého „mecenáše“ Babiše tak usilovně, až to málem zaplatil životem. Stálo mu to vůbec za to? Kdysi lidé pokládali život za vlast a za věci hodné úcty. Nic z toho se ovšem Babiše netýká…

●●●

Volební kampaň ČSSD povede Birke. Má potřebný drive, usoudil Sobotka
Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka chce, aby volební kampaň strany řídil poslanec a náchodský starosta Jan Birke. Má podle něj potřebný "drive". Předsednictvo bude o obsazení funkce jednat dnes odpoledne, jméno manažera bude projednávat později také ústřední výkonný výbor. Ráno jednalo grémium strany, na kterém Sobotka svůj návrh představil kolegům.  (EuroZprávy.cz, 13. 1. 2017, 10:14)

─────

Výměna jednoho volebního manažera za jiného nic neřeší. ČSSD může zachránit jedině okamžitý odchod Sobotky, ale možná už ani to ne. Až po podzimních volbách tato strana vypadne ze sněmovny, bude lidem šumafuk, kdo tuto neparlamentní stranu povede.

●●●

● Gazdík: Kalousek nevěří, že s lidovci uspějeme

Po rozvodu s TOP 09 jednají Starostové a nezávislí (STAN) o spolupráci s lidovci a dalšími subjekty o vytvoření „třetí síly“, která má na podzim v parlamentních volbách porazit hnutí ANO a ČSSD. Šéf Starostů a místopředseda Sněmovny Petr Gazdík v rozhovoru Novinkám řekl, že šéf topky a někdejší lídr lidovců Miroslav Kalousek v jejich úspěch nevěří. (Novinky.cz, 13. 1. 2017, 17:07)

─────

Jestliže Kalousek říká něco takového, věřil bych mu, protože je to zkušený politik.

●●●

● Zeman by se měl zastávat svých voličů, ne miliardáře, míní Sobotka

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kritizoval v rozhovoru pro deník Právo prezidenta Miloše Zemana za to, že se snaží shodit zákon o střetu zájmů. Podle Sobotky by měl Zeman myslet na dolních deset milionů občanů, ne se zastávat miliardáře Babiše. Premiér navíc odmítá, že je takzvaný lex Babiš namířený proti jednomu člověku. Zákon má ochránit veřejný zájem. (iDNES.cz, 14. 1. 2017, 11:27)

─────

Sobotka má sice pravdu, ale je otázka, na koho myslí on. Nedomnívám se, že je to těch dolních deset milionů občanů, těch neprivilegovaných. Levicová frazeologie není totéž co levicová politika v praxi. Z tohoto hlediska Sobotka levicovým politikem není, nýbrž si na něj pouze hraje.

●●●

● Politický "zběh" Nytrová: ČSSD skončí na pitevně

Poslankyně Pavlína Nytrová opustila řady ČSSD, protože nesouhlasí s politickou korupcí a nedostatkem demokracie ve straně. V socdem podle ní platí "kdo nejde s námi, jde proti nám" a lidé s odlišnými názory nemají šanci. ‒ Pavlína Nytrová v prohlášení o odchodu z ČSSD vysvětlovala, že odmítá být součástí strany, která je "prolezlá politickou korupcí od okresní, přes krajskou až po celostátní úroveň". Vedení partaje rovněž obvinila, že rozdává zasloužilým straníkům smlouvy na ministerstvech například na poradenské služby za štědré peníze. Pokud bude politika ČSSD pokračovat tímto stylem, "taková strana potom musí zákonitě skončit na pitevně," říká v rozhovoru pro TÝDEN poslankyně. (E15.cz, 31. 12. 2016, 9:24)

─────

To je přímo naturalistická předpověď příštího osudu strany, jejíž barvy dosud hájila poslankyně Nytrová. Tak tvrdě bych to nenapsal ani já.

●●●

● Ministryně Valachová: Ráda bych podpořila studium uměleckých oborů. Umění je přece potravou duše

Vyjádření ministryně na sociální síti Facebook: Ráda bych podpořila studium uměleckých oborů i fakult. Právě proto jsem navštívila hudební a divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a také hudebně-dramatickou laboratoř v Orlí ulici, kterou využívají studenti obou fakult. (ParlamentniListy.cz, 15. 1. 2017, 15:07)

─────

Soukromě si může paní ministryně psát, co chce. Na tom nezáleží. Jako představitelka vlády však musí prosazovat to, co je opravdu potřeba: jsou to hlavně technické obory studia a učňovské školství. Humanitní obory a „umění“ to doopravdy nejsou…

●●●

● Nikdo neví, proč střecha hala v Třebové spadla. Sníh za to nemohl

Příčina sobotního pádu střechy nové sportovní haly v České Třebové není zatím jasná. Novinářům to řekl projektant stavby Tomáš Friš, který tvrdí, že byly dodrženy všechny normy. Střecha spadla v době konání florbalového turnaje, zhruba osmi desítkám lidí se z haly před zřícením střechy podařilo utéct. (Týden.cz, 15. 1. 2017, 14:00)

─────

Něco takového se může stát pouze v tom našem Kocourkově. V tom asi máme světový primát. Třetí svět je zvyklý na podobné katastrofy, kdy vykolejí přetížený vlak nebo se potopí loď či trajekt. U nás na to zvyklí nejsme. Nebo přesněji: nebyli jsme. Zdá se, že i na takové věci si budeme muset zvykat. Český šlendrián je věčný: táhne se dějinami od středověku až do dneška. Případ z České Třebové je toho dokladem. Můžeme si za to sami. Prapříčinou všeho je nepotrestání komunistických zločinů a zavírání očí před rozkradením republiky v zájmu tzv. privatizace. Toto jsou pouhé důsledky stavu, který má svůj počátek bezprostředně po listopadu 1989. Hlavním viníkem této anarchie je samozřejmě V. Havel a jeho melody boys: nikdo není za nic odpovědný a není za nic potrestán. Můžeme se pak divit, že to dopadlo právě tak, jak to skončilo s touto sportovní halou? Dodejme, že zřícení střechy se odehrálo bezprostředně před slavnostním otevřením tohoto objektu pro veřejnost. Je to skutečný skandál světových rozměrů!

●●●

Sobotka uctil památku Jana Palacha: Nezapomínejme. Jeho čin je silnou součástí českých dějin, řekl
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes ráno před Národním muzeem v Praze uctil památku Jana Palacha, který se před 48 lety upálil na protest proti komunistické totalitě. Jeho čín předseda vlády označil za velmi silnou a velmi tragickou součást českých dějin. (EuroZprávy.cz, 16. 1. 2017, 9:24)

─────

Se Sobotkou je třeba souhlasit. Čin Jana Palacha je skutečně tragickou součástí našich dějin, stejně jako působení Sobotkovy vlády i Sobotky osobně v české politice. Většího troubu bychom stěží našli…

●●●

● Slonková, Kubík: Video, které zničilo Forejta: Stopa vede na Ministerstvo kultury

Zvláštní vyšetřování odkrývá síť distributorů kompromitujících nahrávek v politických kruzích. - Reportéři pořadu Zvláštní vyšetřování Sabina Slonková a Jiří Kubík zmapovali zrod a následnou cestu diskreditačního materiálu na Jindřicha Forejta, která vede přes síť prostitutů, mediální skupiny nečekaně až k tajemníkovi z Hermanova Ministerstva kultury. (Seznam.cz/zprávy, 18. 1. 2017, 7:30)

─────

Kdo byl „objednavatelem“ této špinavosti, není jistě těžké uhodnout. Být na místě příslušného ministra, okamžitě bych odstoupil. Dočkáme se? Konec koalice ani pád vlády kvůli tomu nehrozí, protože volby jsou již za pár měsíců.

●●●

● Gauck: Německo potřebuje demokracii schopnou boje i obrany

Demokracii schopnou obrany i boje požadoval v proslovu na závěr svého funkčního období německý prezident Joachim Gauck. Vyslovil se také pro posílení bezpečnosti v Německu i v zahraničí. Gauck se rozhodl neucházet o druhý prezidentský mandát, v březnu ho v úřadu pravděpodobně nahradí dosavadní ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier.  (E15.cz, 18. 1. 2017, 14:45)

─────

Joachim Gauck říká jinými slovy totéž, co jsme konstatovali my ‒ jen o pár odstavců předtím. Německo tváří v tvář migrační krizi selhalo a jeho demokracie nefunguje. Chápu proto, že Gauck nechce nést spoluzodpovědnost za avanturistickou politiku A. Merkelové a raději ve svém úřadu končí. Rozumný člověk, jakým Gauck bezesporu je, nemůže udělat nic jiného. Současné Německo nemá politiky, kteří by byli schopni udržet demokracii v klasické podobě, a proto se řítí znovu směrem k autoritativnímu režimu. Situace připomíná 30. léta 20. století, a proto podpis nového paktu Ribbentrop-Molotov lze očekávat ve výhledu několika let.

●●●

● Umřeme a skončíme v papírových rakvích, zuřila Šlechtová po přerušeném jednání

Projednávání novely zákona o pohřebnictví předčasně ukončila pauza, kterou si vyžádali poslanci KSČM. Předkladatelku zákona ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou (ANO) toto jednání rozhořčilo. Varovala, že s podobným postupem hrozí, že umřeme a po smrti nám budou čouhat z rakve ruce. Nebo „skončíme v papírových rakvích”. (Novinky.cz, 18. 1. 2017, 18:24)

─────

Ministryně Šlechtová je další ženou ve vysokých patrech politiky, která „dře jako kůň“, až nestihla včas předložit zákon o pohřebnictví. Čí je to vina? Její! Bohužel brečí na nepravém hrobě.

●●●

Sobotka jde do boje s Babišem: Na volby si najal tým Baracka Obamy
V Americe se v uplynulých měsících uskutečnily prezidentské volby, které vyhrál realitní magnát Donald Trump. Jeho oponentce Hillary Clintonové radila s předvolební kampaní agentura STG. A právě s tou začala v souvislosti s nadcházejícími volbami spolupracovat ČSSD. Informoval web E15.cz. (Blesk.cz, 18. 1. 2017, 18:49)

─────

Pokud chce Sobotka skončit jako Clintonová, nemohl udělat nic lepšího. Který „génius“ mu to poradil?

●●●

● Starostové píší Ústavnímu soudu: Financování stran je diskriminační

Hnutí Starostové a nezávislí požene k Ústavnímu soudu zákon o financování politických stran. Nelíbí se mu, že si strany a hnutí mohou půjčovat peníze pouze od bank a úvěrových společností, a tvrdí, že norma zvýhodňuje etablované partaje před těmi novými. V současné chvíli sbírá hnutí pro svou stížnost podpisy senátorů. (Novinky.cz, 19. 1. 2017, 17:51)

─────

Dokud byli Starostové pod „deštníkem“ TOP 09, tak jim to bylo jedno. Teď, když se „trhli“ a jsou pod pětiprocentní hranicí volitelnosti, začíná jim to vadit. A bude ještě hůř, vážení přátelé, až se do parlamentu nedostanete! Co budete dělat pak? Že by se šel Gazdík znovu živit jako učitel, tomu nevěřím. Když si člověk zvykne na nicnedělání a hromadu peněz, pracovat se mu už nechce. Ale počkejme si na to, jak to na podzim dopadne!

●●●

● Sobotka se pustil do imigrantů tak tvrdě, že ho srovnávají s Orbánem. Vážně, nevymýšlíme si

Rakouský ministr vnitra Wolfgang Sobotka mimořádně rozčílil své citlivější spoluobčany z lidskoprávních organizací a vůbec všechny příznivce multikulturalismu. V rozhovoru pro televizi ORF si dovolil odcitovat statistiky nepříznivě nakloněné migrantům. (ParlamentniListy.cz, 19. 1. 2017, 20:03)

─────

Inu, není Sobotka jako Sobotka. Ten náš, Bohuš, by k něčemu takovému odvahu nenašel. Je to jen patolízal Bruselu a Merkelové.

●●●

● Srp s krycím jménem Hudebník bude rozhodovat o protikomunistickém odboji

Prezident Miloš Zeman vyvolal jmenováním Karla Srpa do Etické komise ČR rozruch. Srp totiž byl evidován Státní bezpečností[,] a byť soud rozhodl, že neoprávněně, jeho oběti jsou si jisté, že udával. Etická komise má přitom mimo jiné rozhodovat, kdo byl protikomunistickým odbojářem. (iDNES.cz, 21. 1. 2017, 15:21)

─────

Asi ze všeho nejdůležitější je to, že je to kamarád M. Zemana. Co k tomu dodat? Agent StB sem, agent tam. Nebo že by nikdo na nikoho nedonášel? A byla tady před rokem 1989 vůbec nějaká StB? Když budeme všechno relativizovat a zpochybňovat, je to cesta rovnou do pekel!

●●●

● Kalousek: Ať se pojmenují STALIN

Předvolební koalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých (STAN) je na spadnutí. Vybírají prý nejen lidi na společnou kandidátku, ale i jméno koalice. Ve hře jsou Lípa, LiSt či Třetí síla, tvrdí pondělní Lidové noviny. Podle Miroslava Kalouska, předsedy opoziční TOP 09, jež byla při posledních volbách se Starosty v koalici, by byl optimální název STALIN. (Týden.cz, 23. 1. 2017, 18:28)

─────

Kalousek je vtipný chlapík, který se nenechal rozhodit ani odmítnutím tzv. pravicových představitelů na vytvoření předvolební koalice. Správně vytušil, že účelové spojení KDU-ČSL a STANu je mrtvě narozeným dítětem. Něco takového se nemůže podařit a obě strany vypadnou z parlamentu. Lidovci již podruhé a definitivně.

●●●

Z Fica podplukovník, z šéfa Sněmovny kapitán: Vojáci zuří, internet se baví
Slovenský ministr obrany Peter Gajdoš nezmění svůj rozkaz, kterým loni na podzim potichu povýšil šéfa parlamentu a vládní Slovenské národní strany (SNS) Andreje Danka z desátníka na kapitána v záloze. Gajdoš, kterého do funkce ve vládě nominovala právě SNS, v pondělí novinářům řekl, že o rozkazech se nediskutuje.
(Blesk.cz, 23. 1. 2017, 18:10)

─────

Slováci jsou naši mladší bratři. Vždycky tomu tak bylo. Proto je naší morální povinností zajímat se o to, jak si po rozdělení Husákem stvořené „federace“ ve své samostatné republice vedou. V něčem dobře a líp než my, v něčem ovšem podstatně hůř. Sem patří i skandály, jimiž je zmítána vnitropolitická scéna na Slovensku. Nejen Kaliňák a Fico, ale i další výtečníci, zastoupení v parlamentu a ve vedení malých politických stran, jež nejsou schopny konkurovat mafiánskými praktikami prolezlé hlavní vládní straně Směr-SD R. Fica, ale i další „osobnosti“ plní stránky tisku a zpravodajství slovenských televizí. Nejnověji se jedná o tuto kauzu. – Co k domu dodat? Snad jen to, že ministr obrany a zároveň tříhvězdičkový generál P. Gajdoš se zřejmě po vzoru velikého Stalina rozhodl vytvořit na Slovensku galerii Stalinů menších, úměrných provinčním slovenským poměrům. Nikoli tedy „generalissimus“, ale jen kapitán A. Danko a (pod)plukovník R. Fico. Že je to nevýslovně trapné, ani není třeba zdůrazňovat. Slovensko se tím baví na internetu. Není divu: Danko je opravdu hlupák k pohledání, kdežto Fico se alespoň snaží držet „formu“, i když se mu to občas vymkne z rukou. Ten pan/soudruh ministr Gajdoš asi nepostřehl, že žijeme již nikoli za komunismu, ale ve 21. století. Gajdoš je typický „zelený mozek“ či spíše „bezmozek“, jakých byly předlistopadové armádní špičky plné. Komu se tento soudruh chce zavděčit, není jasné. Ficovi a Dankovi totiž nepomůže ani „svěcená“, natož nějaké vojenské hodnosti. Až skončí v politice, mnozí ze současných „hrdinů“ půjdou rovnou do „tepláků“ a zbytek života prožijí v naprostém zapomnění a opovržení.

●●●

● Sobotka se postavil Zemanovi, nepodepíše jmenování Srpa do etické komise

Šéf kabinetu Bohuslav Sobotka (ČSSD) se postavil prezidentovi Miloši Zemanovi. Premiér se totiž rozhodl, že nepodepíše jmenování Karla Srpa jako člena Etické komise ČR, jak Zeman navrhl. Sobotka v úterý Novinkám sdělil, že Srp nesplňuje zákonné předpoklady. Etická komise, která vznikla v roce 2011, rozhoduje o tom, kdo je protikomunistickým odbojářem. (Novinky.cz, 23. 1. 2017, 12:34, aktualizováno 13:51)

─────

Srp donášel na některé disidenty StB. Tečka. Nebyl v této „vybrané společnosti" sám, kdo byl práskačem. Jak známo, Češi rádi udávají jeden druhého. To byl i důvod, proč si jich němečtí okupanti za války nevážili, kdežto jiné, např. gen. J. Mašína, uznávali jako statečné protinacistické bojovníky. – Co se týká Sobotkova odmítnutí kontrasignovat prezidentovo rozhodnutí, je to plně na místě a má na to právo. Bez jeho podpisu nemůže Zeman nic zásadního rozhodnout. Všechno je to jen mediální divadlo pro veřejnost. Slabé postavení přímo voleného prezidenta odpovídá ústavě. Není důvod ji měnit – kvůli Zemanovi, který možná ani podruhé kandidovat nebude. Být na jeho místě, nedělal bych to. Pravdu má ovšem i Zeman: Sobotka je zbabělec, a to na rozdíl od „donašeče“ Srpa, který hrál svou hru s StB v domnění, že ji vyhraje. Stejně tak kdysi „hrál“ s Gestapem svou hru J. Fučík, než skončil na popravišti. Také Srp svou hru prohrál a skončil ve vězení, když se údajně pro StB stal „neúnosným“. Nehrajme si na soudce! Vývoj bývá vždy složitější, než aby na jeho pochopení stačily jednoduché poučky o tom, kdo byl a kdo nebyl bojovníkem proti komunismu. Jisté je jen jedno: Sobotka tímto bojovníkem nebyl, a nebýt toho, že v té době byl ještě školákem, zřejmě by jím nebyl ani jako dospělý muž. Když je někdo „sralbotka“, hrdina z něho nikdy nebude.

●●●

● Faltýnek odešel z vedení Agrofertu

Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek skončil ve vedení společnosti Agrofert na konci loňského roku. Faltýnek to sdělil Novinkám ve středu během jednání koaliční rady. Jeho rozhodnutí potvrdil i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. (Novinky.cz, 25. 1. 2017, 16:55, aktualizováno 17:16)

─────

Faltýnek před několika dny utekl hrobníkovi z lopaty. Měl by se proto šetřit. Odchod z Agrofertu považuji za zbytečný, protože v politice tak jako tak brzy skončí. Babiš hraje vabank, ale ani jemu to nebude nic platné. V Čechách žádné štěstí neudělá. Úvahy některých novinářů o tom, kdo ze současných ministrů bude v jeho vládě po volbách 2017, jsou předčasné. Zatím je ještě nevyhrál a ani pak nebude mít nic jisté. Političtí dinosauři svou kůži rozhodně nedají lacino…

●●●

● Maskovaného disidenta Kalouska si nikdo nevšiml. A v Brně mají v kavárně blázna, co se jezdí bičovat na Ukrajinu. Prezident Zeman ve formě vtipkoval i o tom, jaký je narcis

Závěrečnou tiskovou konferencí ve Kdyni se prezident Miloš Zeman rozloučil s Plzeňským krajem, kde trávil svůj čas od úterý. Doprovázel jej hejtman kraje Josef Bernard (ČSSD). ‒ „Například takovým Kalouskům, kteří svou disidentskou činnost dělali tak zamaskovaně, že si jí do listopadové revoluce nikdo nevšiml. Jenom člověk, který nectí principy právního státu, může zpochybňovat rozhodnutí nezávislého soudu,“ poznamenal k této otázce Zeman. (ParlamentniListy.cz, 26. 1. 2017, 16:25)

─────

Během své „spanilé jízdy“ po Plzeňském kraji se Zeman pořádně „rozjel“. Tentokrát zdaleka ne všechny jeho výroky byly vtipné a pravdivé. Nejvíce se mýlil v případě K. Srpa, který je jasný, ať se to prezidentovi líbí, či nikoliv. O právním státě si zatím stále ještě můžeme nechat jen zdát. Až se jím staneme, určitě se to dozvíme. Co se týká Kalouskova disidentství, je na tom Zeman (bohužel) stejně. Jeho článek v Technickém magazínu v roce 1989 není dodnes objasněn a není ani zřejmé, zda za ním nestály zpravodajské služby – naše nebo zahraniční. Ostatně: Zeman dříve rád vtipkoval na téma, že je důstojníkem KGB. Kdoví? Pravdu má prezident i v tom, že je narcis. Jedinou útěchou mu může být, že v tom není sám a že v naší vrcholné politice je takto postižených jedinců víc. Tím, že ho na cestách doprovází manželka Ivana, začíná Zeman připomínat Klému, který taky všude tahal s sebou tu svou „almaru“. – Kalouskovi se momentálně nedaří, ale do voleb zbývá ještě pár měsíců a zázraky nelze nikdy vyloučit. Trapné poznámky Burešových lokajů z jím zprivatizovaných médií vypovídají více o nich než o Kalouskovi. Až je náš „oligarcha“ ze Slovenska nebude potřebovat, rychle se jich zbaví a pořídí si do redakcí mladé a krásné slečny, aby naštval závistivé politiky z opozičních stran.

●●●

● „Češi nehrají v rámci Německa žádnou roli,“ padlo při debatě, kde se řešily vztahy se Saskem

V Německu, hlavně v sousedním Sasku, kolabují plány tamních vlád na rozšíření výuky jazyků sousedních států, tedy i češtiny. A to přesto, že třeba saská ústava výslovně mluví o povinnosti podporovat tyto aktivity. Ze strany 80milionového Německa není snaha ani důvod přiblížit se malé České republice, říká Rüdiger Kubsch, jednatel Euroregionu Labe/Elbe. (ParlamentniListy.cz, 27. 1. 2017, 11:31)

─────

Němci jsou pořád stejní. Nedělejme si iluze, že se poučili ze své historie. Jejich vztah k Čechům byl a je stále stejný: jsou to pro Němce „podlidé“ a nic na tom nezměnila ani porážka ve dvou světových válkách. Prohráli Němci, nikoli Češi. Podle toho by měl vypadat postoj nás, kteří jsme se zařadili po bok vítězů. Potomci nacistů by měli ještě dalších nejméně dvě stě let chodit s hlavou skloněnou. Být potichu, sedět v koutě a platit! Co? Škody, které jejich otcové a dědové napáchali v zemích, jež okupovali. Zatím nám nezaplatili ani marku (pardon: euro). Trvat na tom je naší povinností! Problémy, jež jim připravila A. Merkelová svou neuváženou politikou vůči migrantům, si budou muset Němci vyřešit sami. Je to jenom jejich věc. ‒ Jako symbolickou kompenzaci za způsobené škody bychom na Německu měli žádat navrácení obojí Lužice (Horní i Dolní), která byla po staletí součástí českého státu (o lénech na území Německa nemluvě). – V případě, že se EU rozpadne a znovusjednocené Německo by opět ohrožovalo své sousedy, bude nutno obnovit jeho okupaci vítěznými mocnostmi z druhé světové války na základě rozhodnutí Postupimské konference z r. 1945.

●●●

● Dejte si "poslední sprchu", zve úniková hra z prostředí Osvětimi

Nová úniková hra „láká" do Osvětimi. Jak rychle se oběť dostane z poslední sprchy, respektive plynové komory? Únikovka se na internetu setkala s velkou vlnou nevole a odporu. Její tvůrce Stanislav Pavel ji pravděpodobně vůbec nespustí.
(Deník.cz, 27. 1. 2017, 15:25)

─────

Autora této zhovadilosti by měli zavřít na doživotí za šíření tzv. osvětimské lži. Paragrafy na to máme!

●●●

● Chartisté vyzývají premiéra, aby se zastal čínského disidenta. Sobotka mlčí

Na sklonku minulého týdne vyzvalo 150 signatářů Charty 77 premiéra Bohuslava Sobotky, aby se zasadil o propuštění čínského disidenta Liou Siao-po na svobodu. Premiér navzdory opakovaným výzvám Deníku Referendum na dopis nereaguje. (Deník Referendum, 27. 1. 2017, 16:13)

─────

Opravdu si ti zoufalci mysleli, že by Sobotka mohl něco udělat? Tak nanejvýš strčit hlavu do písku a čekat, až se na to zapomene. Dělá to tak celou dobu, co je premiérem. A chce jím být i po volbách! Chartisté, co vy na to? Už víte, koho nemáte volit?

●●●

 

● Vědci přišli s novou radikální teorií o vzniku života. , co jsme všichni zač

Astronomové mají novou teorii o vzniku života na Zemi. Život se zrodil na Marsu a všichni jsme vlastně Marťané.Někteří astronomové se skutečně domnívají, že dávní předkové lidstva pocházejí z organismů, které kdysi žily na Marsu. Nová teorie tvrdí, že lidé jsou potomci života na Marsu, který se dostal na Zemi před miliardami let. Někteří vědci tvrdí, že život mohl začít na Marsu a pak "kontaminoval" naši planetu. (denikplus.cz, 28, 1. 2017, 4:04)

─────

To, co mnozí tušili, se potvrzuje. Staré mýty dávných civilizací přece jen asi mají své opodstatnění. Zkrátka: všichni jsme Marťané!

●●●

TOP 09 slibuje vyrovnání životní úrovně s Německem v roce 2030

Vyrovnání životní úrovně s Německem, elektronické volby, lépe placené učitele, placení eurem i podporu vysokorychlostních tratí, díky nimž se vzdálenost mezi Brnem a Prahou překoná za méně než hodinu, slibuje TOP 09 v programovém dokumentu Vize 2030, který v sobotu představila. „Budeme prosazovat zájmy střední třídy,“ řekl předseda Miroslav Kalousek. (iDNES.cz, 28. 1. 2017, 15:02, aktualizováno 15:28)

─────

TOP 09 slíbí cokoli, jen aby se udržela v parlamentu. Má smůlu: její čas se už naplnil. Parlament potřebuje pořádný průvan, aby ta zatuchlina, která tam vládne více než dvacet let, vyvanula. Co se týká vyrovnání životní úrovně s Německem, to nám slibovali politici hned v roce 1989. Prý do pěti let. Uplynulo 27 roků a jsme na tom pořád stejně! Kdo by těm pohádkám dneska ještě věřil?

●●●

„Pindíka vám neukážu,“ zuřil Babiš. Jeho firma podá na Česko stížnost k EU
Jedna z firem holdingu Agrofert podá stížnost k Evropské komisi kvůli českému zákonu o střetu zájmů. V pořadu Partie na televizi Prima to řekl vlastník Agrofertu a vicepremiér Andrej Babiš (ANO). Podle něj tzv. lex Babiš nebyl vůbec zapotřebí, protože jeho majetkové poměry jsou transparentní. Přesto však odmítl přiblížit své obchodní aktivity z dřívější doby. ‒ „Nemám povinnost sdělovat, co jsem nakupoval v roce 1993. Proč bych to měl tady sdělovat? Já jsem se svlékl do slipů, ale pindíka vám ukazovat nebudu,“ ohradil se v pořadu ministr financí. Poslanec za TOP 09 Martin Plíšek Babišovi vzkázal, že jeho pindík nikoho nezajímá, ovšem i tak by měl divákům přiblížit své obchodní aktivity. (Blesk.cz, 29. 1. 2017, 13:05)

─────

Pindíka si Babiš může nechat pro svoji ženu (manželku, nebo stále ještě družku?). Češi nemají rádi žalobníčky a ufňukánky. Babiš se totiž chová jako uražený cizinec: chce si stěžovat na ČR v Bruselu. To je to nejhorší, co může udělat. Tím si vykope hrob a v této zemi si už ani neškrtne. Je to Slovák, a proto neví (nebo tomu nevěří), že tady s tím uspět nemůže. Až to pochopí, bude po podzimních volbách, které ukáží, jak na tom skutečně je – a bude.  Na volební vítězství si může nechat zajít chuť.  Ale dost možná je to jen jeho „preventivní“ akce předtím, než začne v praxi fungovat to známé: „všichni proti Babišovi“. Člověk tak „profláknutý“, jako je A. Babiš, by udělal nejlépe, kdyby buď mlčel, nebo se odstěhoval tam, odkud k nám přišel. Češi ho ke svému životu nepotřebují.

●●●

● Hackeři napadli e-maily ministerstva zahraničí. Zaorálek naznačil, že útok mohl být z Ruska

E-mailové účty ministerstva zahraničí napadli neznámí hackeři, napsaly v úterý servery Neovlivní.cz a Info.cz. Podle serveru Neovlivní útok trval několik měsíců, hackeři stahovali data ze schránek ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) i jeho náměstků. Ministerstvo tvrdí, že nebyly ukradeny tajné informace. Ministr uvedl, že útok byl velmi sofistikovaný a stál za ním zřejmě neznámý stát. Zároveň uvedl, že byl podobný těm, které zaznamenala demokratická strana v USA. (Lidovky.cz, 31. 1. 2017, 12:11, aktualizováno 13:16)

─────

Poté, co hackeři napadli před časem Úřad vlády i e-mailový účet předsedy ČSSD, to není žádné překvapení. Pro koho tito lidé pracují (zdá se, že je to nikoli ze zahraničí, jak se domnívá L. Zaorálek, ale spíše zevnitř našeho státu), není jistě těžké uhodnout. Zarážející je pouze to, že předseda vlády neudělal nic pro zabezpečení jednotlivých ministerstev. Je to nejen projev jeho amatérismu a nekompetentnosti, ale i signál, že by měl ze své funkce odstoupit. Bez ohledu na to, že volby budou za pár měsíců. Jakékoli otálení je velmi nebezpečné a ohrožuje bezpečnost naší země v dnešním rozbouřeném světě.

●●●

● Babiš přešel do protiútoku. Zveřejněte všechny příjmy i majetek, vyzval Sobotku

Své příjmy a majetek od roku 1993 jsem zveřejnil, bylo by dobré, kdyby to udělal i premiér, řekl v úterý Právu ministr financí Andrej Babiš (ANO). Reagoval tak na výzvu předsedy vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), aby šéf státní kasy vyjasnil nesrovnalosti ohledně nákupu dluhopisů Agrofertu. (Novinky.cz, 31. 1. 2017, 18:11)

─────

A to nejlepší na konec! Babiš se rozhodl pro to, co každý ví: nejlepší obrana je totiž útok. Teď se teprve ukáže, jak na tom Sobotka je. Že by Babiš věděl něco, co nikdo ani netuší? Nechme se překvapit!

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář