Jdi na obsah Jdi na menu
 


A je po volbách! ‒ Ing. Vladimír Veselý

4. 2. 2018

Tedy po těch prezidentských. Dopadly, jak dopadly. Pro někoho dobře, pro jiné ne tak, jak si přáli. Já si fandím, že i tak trochu podle mé předpovědi záměru (v minulém článku), ale s přijatelnějším výsledkem. Ne tak asi pro jejich plánovače, protože už i přiznali, že vsadili na málo dobrého koně. Miloš Zeman byl ten plánovaný méně dobrý kůň, ale v dané situaci je menší zlo, či nebezpečí pro suverenitu našeho státu. Proto byl zvolen, ne proto, že by byl ideál…

Jiří Drahoš mi bohužel připadá jako profesionální kariérista, ohánějící se sloganem, že náš stát potřebuje změnu. V tom má jistě pravdu, ale příliš ostentativně nabízel sebe, aniž by dokázal říci, jak to udělá a koho si vezme na pomoc. Ve volební kampani mu vydatně pomáhala jeho žena, které děkoval za to, že jej postrkovala. Mně to bohužel připadalo velmi podobné tomu, co dělala Hillary Clintonová, když také toužila být první dámou. Už to ale velmi naznačovalo, že Drahoš je dosti manipulovatelný a odtud moje obava, podporovaná výroky pana Horáčka a spol., včetně chlubení se přátelstvím s Angelou Merkelovou, Shapirem a jinými, jimž naše suverenita právě nevoní.

Jiná otázka je, co bude dál. Situace ve světě se stále více zamotává a naše osudy nemají jasnou perspektivu. Miloš Zeman není tou právě nejsilnější zárukou pro její řešení. Bude si spíše hojit své bolístky a nás pustí k vodě a nechá na pospas ne právě milosrdným živlům. Nabídl se do funkce vůdce národa, lidé mu to umožnili a je na něm, zda bude veleben, nebo proklínán. Sklouznout k těm prokletím bude snadné. Ovčáček dobrého prezidenta suplovat nezvládne a ani nemůže. Těžká to úloha pro člověka, který sice říká, „že je mlád a plný sil“, ale jemuž léta neubývají. Nožičky bolí, borovice na objímání na Hradě nerostou, dobří přátelé vymírají a vykukové se množí. Já jsem o hezkých pár let starší a mohu tedy radit: „Stáří je dřina!“ Co si ale nadrobil, to má.

Na adresu těch lkajících, že byl zvolen: Vážení sluníčkáři, rozumbradové, kavárničtí vševědové a z našich kapes lidumilové i vítači těch mezi džiháby a potřebné zamíchaných teroristů, netajících se záměrem nás terorizovat a vyhubit! Můžete mi sdělit alespoň jedno jméno českého nebo moravského člověka, který by byl schopen a ochoten opravdu ochránit nás a zem, do které nás zavedl Praotec Čech, kterou sice ne právě nejlépe, ale staletí spravujeme, před etnickým zničením a zamořením bezprávím a nemocemi, kterých jsme se těžko zbavovali, narušením rodinného života a jiným problémům, obvyklým v zemích, odkud jsou vytlačováni, aby zničili celou Evropu? Já takového člověka neznám, ale rád bych jej při nejbližší příležitosti podpořil. Pokud tak neučiníte, mám pro vás sice poněkud drsnou, ale praktickou radu: „Držte alespoň hubu!“ A odejděte z funkcí, ve kterých našemu národu škodíte!

3. 2. 2018

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář