Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Pitomci se sešli s blbcem?“

21. 2. 2020

Slovní spojení, které se vyskytuje v titulku tohoto článku, jsem nevymyslel já, nýbrž jeden čtenář z internetu. Reagoval tím na tweet poslance J. Foldyny, dnes již posledního bdělého člena ČSSD v tom nemyslícím stádu Hamáčkových ovcí.

V souvislosti s tím se ozvali další čtenáři, kteří se dotazují, zda „Al-Hamajdá“ stále ještě řídí tuto stranu, nebo zda se již ocitl mimo hru. [Právě jsme se dozvěděli, že ministr vnitra v Babišově vládě momentálně pobývá na dovolené v Karibiku. Nu což, moc pracuje, a proto si potřebuje odpočinout. A taky se prý rozvádí se svou manželkou. I to je samo o sobě důvodem k rekreaci v teplých krajích.]

Rovněž řadový občan, který jinak o ničem nerozhoduje, protože ho k „věcem veřejným“ kromě účasti u voleb nikdo z mocných nepustí, si přece zaslouží, aby věděl, co se platí z daní, které musí tomuto státu odvádět. Chce vědět také to, zda vložil osud této republiky do správných rukou. Jinak bychom se totiž nepozorovaně mohli ocitnout v republice nikoli demokratické, ale „gangsterské“. Ostatně – není nad to, když víme, na čem jsme.

Nebýt internetu, obyčejný občan, který chodí denně do práce, musí živit rodinu a nemá čas na blbosti, by se tuto informaci nejspíš vůbec nedozvěděl. Veřejnoprávní média o ní mlčí – jako o „marginálii“. Ve skutečnosti je to docela důležitá věc. Odhaluje totiž zákulisí tzv. velké politiky, jež se odehrává před televizními kamerami. O těch „margináliích“ se raději nemluví ani nepíše.

Slovy, uvedenými v titulku, okomentoval jeden anonymní čtenář schůzku tří funkcionářů ČSSD s předsedou spolku „Milion chvilek pro demokracii“ – M. Minářem. Jako by nestačilo, že již před několika týdny byli kvůli tomuto nedostudovanému teologovi (brzy to u nás s nimi bude jako s těmi politology, kterých máme „nadúrodu“) kritizováni předsedové tzv. opozičních stran, že se s Minářem sešli a on je „zaúkoloval“.

Prý jim řekl, co mají dělat, aby společně dosáhli Babišovy politické porážky. Pak z toho byla akorát velká ostuda, protože tito impotentní rádoby politici neudělali nic. Asi čekali, že to udělá ten druhý. Nakonec neudělal nikdo nic ‒ kromě velkohubých prohlášení před televizními kamerami.

Jako u správné divadelní frašky je třeba seznámit diváky (= čtenáře) s osobami a obsazením. Těmi „pitomci“ jsou míněni místopředsedové Hamáčkova vedení ČSSD: T. Petříček (= ministr zahraničí), O. Veselý (= poslanec) a M. Šmarda (= starosta Nového Města na Moravě). A „blbcem“ je v tomto případě předseda spolku „Milion chvilek pro demokracii“ M. Minář, známý organizátor loňských demonstrací na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze, jakož i na Letenské pláni.

Proslýchá se, že je organizoval coby „hlídací pes demokracie“ proto, aby strany tzv. opozice udolaly Babiše. Ale nestalo se nic, protože Babiš stojí v čele vlády i nadále a odejít z politiky nehodlá. A opozice se začíná chovat jako hysterická manželka: šílí a zalamuje rukama. Žádné racionální chování, jenom emoce a nekončící vztek kvůli vlastní neschopnosti. A aby toho nebylo málo, v tom náporu emocí se mezi sebou „opozičníci“ začali hádat. Jak se zdá, z plánované integrace „pravice“, která žádnou autentickou pravicí není, nakonec zřejmě nebude nic. Představte si, že si někteří „příští“ ministři Fialovy vlády nechali v předstihu natisknout vizitky. A teď si je mohou strčit ‒ víte kam?

Naši občané již na tuto sešlost „demokratů“ začali na internetu pohotově reagovat. Například těmito slovy: „Tři hnědácké svině.“ A padaly i další přiléhavé výrazy: „banda zaprodanců“, „kariérističtí a prodejní šmejdi“ nebo „záškodnická tlupa“. Je to slovník připomínající 50. léta 20. století – jako by to psal samotný soudruh prokurátor J. Urválek. A také toto: „Socani byli vždy zm*di“ nebo „kolaborují s kdejakou pakáží“.

Aby bylo „transparentnosti“ učiněno zadost, spolek „Milion chvilek pro demokracii“ oznámil na Facebooku, že se dne 28. 1. 2020 setkal se třemi politiky ČSSD. Bezprostředním podnětem k této schůzce byla údajně obava „chvilkařů“ z dalšího vývoje okolo nezávislosti médií (blíží se totiž volby do mediálních rad ČT a ČRo), dále o nezávislost justice i o střet zájmů.

Socani touto schůzkou dostali poslední příležitost, aby dokázali, že jsou stále ještě demokraty, nikoli jen „Babišovou onucí“. A dopadlo to přesně podle očekávání. Navzdory tomu, že si tito čtyři pánové hezky popovídali, socanští ministři prý z vlády neodejdou, ani kdyby trakaře padaly. Proč by odcházeli? Koryta jsou přece koryta! Kvůli nim by někteří lidé ochotně položili i vlastní život. Hlavně „středoškolák“ Hamáček, který by se v normálním životě prací neuživil. Proto musí zůstat i nadále v politice – až do úplného konce. Tak mu předpověděla jeho příští osud věštkyně, která si nepřála být jmenována.

Veřejnost se o této dobře utajované schůzce nakonec dozvěděla jenom díky tomu, že informace o ní rozpálila téměř doběla poslance J. Foldynu. Ten se s touto „prasárnou“ svěřil svým příznivcům na sociálních sítích – a bylo to venku. Tři socanští funkcionáři mají ve skutečnosti velké štěstí, že žijí v tak poklidné době, kdy se již u nás nepopravuje. Stát se něco podobného před 70 lety, už by viseli na šibenici – jako „spiklenci“, „záškodníci“ či „velezrádci“. Hrdelní trest by jim navrhl samotný komunistický prokurátor JUDr. J. Urválek.

Jeho jméno se v posledních týdnech skloňovalo ve všech pádech kvůli aféře kandidátky na funkci „ombudsmanky“ ‒ H. Válkové. Urválek by se s těmito socanskými „zrádci“ a „spiklenci“ nepáral a rovnou by je poslal na popraviště. A aby měl jistotu, že již nebudou škodit a „kout pikle“ proti rodné straně a vládě, šel by se za ranního rozbřesku podívat na jejich popravu (podobně jako L. Brožová v případě M. Horákové). Stál by u té šibenice tak dlouho, až by měl jistotu, že mistr popravčí odvedl vskutku kvalitní práci, díky níž tito „zločinci“ již neobživnou.

Socani by si proto měli dávat dobrý pozor na to, aby se jim něco podobného nepřihodilo. Ale protože je tato strana již delší dobu „mrtvá“, ani ona neobživne. Hrozí jí pouze pokračující, nebetyčná ostuda.

1.2.2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář