Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hloupá ministryně J. Maláčová v roli historičky?

7. 2. 2021

Lépe by snad bylo, označit tuto chorobně domýšlivou „ředitelku zeměkoule“ z generace „Husákových dětí“ za hysteričku, která se pasovala do role historičky. Kdyby to slyšel F. Palacký, ale i vykladači dějin z éry K. Gottwalda, asi by je z toho klepla „pepka“. Co si to ta „Venezuela“ dovoluje?

Něco takového jsme tu ještě neměli. Máme co dělat s odchovanci Bruselu, „eurosvazáky“, kteří by se poctivou prací neuživili, protože pracovat se nikdy nenaučili. A tito nýmandi a nedouci nás chtějí poučovat o tom, co byla a jaké škody způsobila Druhá světová válka? Uvědomuje si vůbec tato osoba, jakou informaci vypustila do světa? Co by jí na to asi řekl ruský prezident V. Putin, jehož země v této válce ztratila nejméně 27 milionů lidských životů, ale i „starý“ G. Bush či J. F. Kennedy, kteří se těchto válečných operací osobně zúčastnili?

Naši politici z řad ČSSD, soukmenovci neméně hloupého, nedostudovaného tlumočníka J. Hamáčka, se začali chovat, jako by to tady měli propachtované nadosmrti. Přitom je nikdo nevolí a volit nebude. Přesto J. Hamáček zneužívá nouzového stavu, aby si prodloužil svůj pobyt v politice co nejdéle. Za pár měsíců jeho osoba již nikoho zajímat nebude. On ani jeho kamarádka J. Maláčová nás svými řečičkami neoblbnou. V posledních týdnech Hamáček sice blábolil cosi o repríze „oranžové tsunami“ a Maláčová se zase snaží všechny ohromit svými znalostmi z historie, ale nebude jim to nic platné. Na podzim tak jako tak v politice skončí.

O co vlastně šlo? V pořadu „Partie televize Prima“ se jmenovaná ministryně dopustila jednoho z nejhloupějších výroků, jaké jsem za svou 35letou učitelskou dráhu slyšeI. I u maturit občas zaznívaly různé perličky, ale takové doopravdy ne. J. Maláčová prohlásila: „Ani Druhá světová válka nezpůsobila takové potíže jako covid.“

U političky, která z reálné historie nic nezažila, mne její výrok vůbec nepřekvapuje. Hlavně že si troufá vynášet tyto hodnotící soudy! Je to ostatně typické i pro další příslušníky generace „Husákových dětí“, kteří jsou hned se vším hotovi. Nic na tom nemění ani pohotové upozornění M. Pekarové-Adamové (TOP 09), jež na tom se znalostmi není o moc lépe. Podobně jako další „kritik“ ‒ T. Zdechovský (KDU-ČSL). Zdá se, že jako europoslanec je málo využitý, když má čas reagovat na sociálních sítích na kdeco. Tento nadstandardně placený žvanil sice údajně absolvoval tři „vysoké“ školy, ale neví toho o moc víc než J. Maláčová. Kromě lhaní a žalování do Bruselu nám nemá co nabídnout. Zkrátka: typický představitel lidovecké „žumpy“.

Výrok J. Maláčové svědčí v každém případě o tom, jakým lidem svěřili naši občané moc v této zemi. Je třeba se postarat o to, abychom my, občané a voliči, podobnou chybu na podzim 2021 znovu nezopakovali. Je zřejmé, koho nemáme příště volit. Stávající politická reprezentace si zaslouží jediné: vyhnat od koryt a dost možná i ze země. Ať jdou tito „géniové“ pracovat! Pak se mohou znovu postavit do řady zájemců o znovuzvolení. Příliš šancí však nemají. Již teď prokázali, že jsou nekompetentní a že jejich zvolení bylo velkým omylem.

Na rozdíl od J. Maláčové musím naopak pochválit za pohotovou reakci poslance ODS J. Skopečka, kterého považuji za jednoho z mála rozumných lidí v této provařené, „polokmotrovské“ straně. Na hloupý výrok J. Maláčové zareagoval tento poslanec takto: „To snad nemyslíte vážně! Učila jste se někdy o Druhé světové válce? Rovnou se za to omluvte!“

Co na to říci? Tato rodačka z Uherského Hradiště asi chodila víc za školu než do školy. Nepodezírám však zdejší učitele, že by svým žákům zamlčeli údaje o této dosud nejhroznější válečné katastrofě v lidských dějinách. Zdá se, že paní ministryně je poněkud ovlivněna tím, jak její rodné město žalostně nezvládlo boj proti covidu-19: nejen ona jako ministryně vlády A. Babiše, ale i starosta tohoto města S. Blaha (ODS), jakož i ředitel zdejší nemocnice P. Sládek (ODS).

Inu, dědictví opoziční smlouvy je stále živé – také v tomto regionu. A k tomu ještě neschopný hejtman J. Čunek (KDU-ČSL), který místo boje proti covidu-19 vedl raději permanentní volební kampaň za své znovuzvolení – pod rouškou prosazování projektu nové zlínské nemocnice v Malenovicích. Proto na tom bylo Uherskohradišťsko na začátku druhé vlny této pandemie tak špatně, že pacienty museli převážet do nemocnic po celé republice. Přesto za tento trestuhodný stav nebyl dodnes nikdo potrestán. Jen ty desítky lidí musely zbytečně zemřít! Neměli bychom na to zapomínat. V politice souvisí všechno se vším! A z historie to taky nikdo nevymaže…

Někdo by o této úsměvné příhodě s J. Maláčovou řekl, že se jedná jen o další z mnoha bouří ve sklenici vody. Nemyslím si, že tentokrát tomu tak je. Podstatu celého problému naznačil ve své reakci mimo jiné expředseda TOP 09 M. Kalousek. Ten považuje podobné výroky politiků za „přebíjení“ evidentní neschopnosti vlády, v níž J. Maláčová sedí. Navzdory tomu, že o A. Babišovi hovoří v ČT jako o “debilovi“. Zkrátka: máme u nás politiky bez morálky i bez pořádného vzdělání. Absolvování jakýchsi dvou zahraničních vysokých škol, jimiž svého času „okouzlila“ J. Maláčová i prezidenta republiky M. Zemana, na tom nemůže nic změnit.

Mnohé nevhodné či nešťastné výroky byly v minulosti záminkou k rozpoutání válek. Doufejme, že v tomto případě nám nikdo válku nevyhlásí. Měli bychom to však udělat my: Vyhlasme válku drzým, arogantním a neschopným politikům! Všem těm „vyžírkám“, jež se roztahují v naší politice, jako by jim tato země patřila. Naštěstí nepatří. Patří pouze nám, občanům. Proto si musíme dát příště dobrý pozor, komu v ní svěříme moc.

Již na podzim letošního roku k tomu budeme mít skvělou příležitost. Vždyť volby jsou přece svátkem demokracie! Svátkem nás, občanů, nikoli těch politických „vyžírek", k nimž patří rovněž J. Maláčová a celý ten prolhaný socanský spolek v čele s neschopným ministrem vnitra J. Hamáčkem. Hanba jim!

7. 2. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář