Jdi na obsah Jdi na menu
 


M. Kupka ‒ další „pologramot“ z Fialovy vlády?

21. 2. 2022

Již v úvodu podotýkám, že ministra dopravy z Fialovy vlády, M. Kupku, jsem vždy považoval za toho lepšího politika, zejména komunálního, jakého „tulenářsko-kmotrovská“ ODS kdy měla. Patří k dobrým komunikátorům (možná proto, že vystudoval „novinařinu“), a to na rozdíl od nejrůznějších „kuňkalů“ a „hlupáčků“ mezi současnými poslanci za tuto stranu. Jmenovat je nebudu, protože jejich seznam by byl dlouhý.

Po dnešku, kdy Poslaneckou sněmovnu navštívil (kvůli projednávání státního rozpočtu na letošní rok) a svými ekonomickými radami obšťastnil prezident republiky M. Zeman, budu muset své dosud pozitivní hodnocení M. Kupky poopravit: Není tak dobrý, jak jsem si myslel. Posoudit to mohou ostatně sami čtenáři, kterým bez jakéhokoli komentáře nabídnu text Kupkova tweetu, jímž reagoval na dnešní Zemanovu návštěvu v dolní komoře parlamentu.

V několikařádkovém textu je jedna „parádní“ pravopisná chyba, která se jen tak nevidí. Zkrátka: když chce někdo používat málo frekventovaná slova, měl by vědět, jak se správně píší! Dělat ze sebe frajera a přitom neznat pravopis, to je, pane ministře M. Kupko, vskutku velký trapas! Přesto chci věřit tomu, že jste soudný člověk a že s mým závěrem budete, ač nerad, souhlasit.

Text tweetu zmíněného ministra zní: „Pan prezident dnes pobavil. Dal nám k rozpočtu několik skvělých rad a dokonce pošpásoval i na konto svého kanálu Dunaj-Odra-Labe. Taky navrhl odstranit všechny daňové vyjímky, třeba i slevu na děti. A pak to hezky uzavřel, že kdybychom to zrealizovali, tak nás voliči zabijí.“ (Twitter, 18. 2. 2022, 10:46) Kupkův tweet publikoval web „ct24.cz“ dne 18. 2. 2022.

Chybně napsané slovo jsem vyznačil červeně, aby se každý čtenář mohl přesvědčit na vlastní oči o tom, jakého dalšího „kabrňáka“ má P. Fiala ve své vládě. Víc to komentovat nebudu. Je mi již delší dobu smutno z toho, jací „giganti“ se u nás tlačí do politiky. Dřív by sotva mohli sedět ve vrátnici nějakého podniku. Dnes tito nedouci vykonávají funkce ministrů a káží nám, ostatním občanům, jak to máme správně dělat. Nevím, zda se tomu mám smát, nebo raději plakat.

Přiznám se, že mě už začíná nudit, abych skoro každý den poukazoval na pravopisné chyby členů Fialova kabinetu. Když to panu premiérovi nevadí, měl by aspoň vzít na vědomí, že většině poctivých a slušných občanů, kteří vykonávají svou zodpovědnou práci za podstatně menší peníze na výplatní pásce než naši nadstandardně placení politici, to naopak vadí velmi. Mít vládu, složenou ze samých „pologramotů“, to věru není dobrá vizitka pro nikoho: ani ve vztahu k občanům a voličům doma, ani k těm, kteří žijí v zahraničí. Vždyť mnozí naši krajané ovládají český jazyk (včetně pravopisu) daleko lépe než rodilí Češi!

Doporučuji proto P. Fialovi, aby se nad mými slovy zamyslel. Ještě je čas hodit „zpátečku“ a jít od toho! Čím později P. Fiala dospěje k závěru, že takhle už to dál nejde, o to horší bude jeho politický pád. Svou pověst si tento brněnský pseudointelektuál, který se vydává za politologa, třebaže toho o praktické politice mnoho neví, zničil sám v okamžiku, kdy předložil M. Zemanovi seznam členů své vlády. Nikdy to neměl dělat.

Svůj krátký, leč kritický článek zakončím jedním známým citátem římského řečníka a politika, současníka slavného G. I. Caesara: „Lidské je mýliti se, ale bláznovství v omylu setrvávati.“

Tož tak, Petře Fialo! Je nejvyšší čas s tím vládním panoptikem diletantů a „pologramotů“ něco udělat! Již zítra může být na nápravu pozdě! Nabízí se jediné rozumné řešení: okamžitá DEMISE celá vlády.

18. 2. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář