Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další „pologramot“ a hulvát z TOP 09?

23. 3. 2021

Motto: „Lukášek Otys by měl přestat pindat a jít pomáhat do nemocnice v Chebu.“ (Názor čtenáře z internetu)

Jen co ulehla se zablokovanou páteří (až dodnes jsem se mylně domníval, že tato politička žádnou nemá) předsedkyně TOP M. Pekarová-Adamová (na internetu si vysloužila označení „vykulená surikata“), jali se „čest“ této levičácké pidistraničky hájit takové komické figurky, jako je „brněnský strýc“ V. Válek, naondulovaný „cizinec“ D. Feri z Teplic, jakož i místopředseda TOP 09 L. Otys z Karlových Var.

K tomu musím doplnit málo známé skutečnosti ze stranického „zákulisí“: Poté, kdy z PS odešel M. Kalousek, převzal V. Válek jeho funkci předsedy poslaneckého klubu TOP 09. Po „brněnské čistce“, jíž padli za oběť J. Vitula a P. Kunc (v lednu 2021 byli ze strany vyloučeni), se posílila Válkova pozice také v Brně, protože se stal regionálním šéfem TOP 09 v Jihomoravském kraji.

[Připomínám, že V. Válek se v době nástupu J. Blatného vyjadřoval o něm jako o člověku morálním. Bylo to ještě předtím, než nově jmenovaný ministr zdravotnictví lhal o svém podpisu rezoluce „Milionu chvilek pro demokracii“. Tady morální kredit tohoto dětského lékaře utrpěl smrtelnou „nehodu“. Zoufalé pokusy J. Blatného udržet se ve funkci můžeme sledovat dnes a denně. Zkrátka: zoufalí lidé dělají zoufalé činy.]

Co se týká D. Feriho, kterého si předsedkyně TOP 09 zvolila za nového „maskota“ této strany pro podzimní volby, když sama je zcela nedůvěryhodnou osobou, tento mladý politik ještě před časem o sobě rozhlašoval, že s politikou končí a že se po dokončení studia na vysoké škole hodlá věnovat svému oboru – právům. Jak se zdá, také v tomto případě je všechno jinak. Feri v politice nekončí, nýbrž se rozhodl podpořit svoji předsedkyni a bude kandidovat na jedné z předních pozic na kandidátce koalice SPOLU v podzimních volbách v Praze. Těžko uvěřit, že by to dělal z čirého altruismu.

─────

Třetí ze současných, výše jmenovaných „pilířů“ TOP 09, L. Otys, má 36 let a původní profesí je cukrář. (Na rozdíl od předsedkyně TOIP 09 aspoň nějakou profesi má. Být „politikem z povolání“ je ta nejhorší kvalifikace, jakou lze u nás získat. Tito lidé jsou po odchodu z politiky nezaměstnatelní.) Kromě toho, že se L. Otys stal místopředsedou této strany, je také předsedou krajské organizace TOP 09 v Karlovarském kraji. Už jenom jeho příjmení je pro mne (jako bývalého učitele češtiny) signifikantní. Od lidí s nečeským jménem lze stěží očekávat, že budou dobře ovládat český jazyk.

Moje celoživotní zkušenost mě nezklamala ani tentokrát. V příspěvku, který tento „borec“ z elitářské, ultralevicové TOP 09 zveřejnil na sociálních sítích, stačil ve čtyřech řádcích svého krátkého textu „nasekat“ několik pravopisných chyb. (Dnes má u nás kdejaký blb nutkavou potřebu vyjadřovat se ke všemu, i když má v hlavě místo mozku hnědou, páchnoucí hmotu.)

Co se týká těchto chyb, je na tom L. Otys ještě líp než předsedkyně TOP 09 M. Pekarová-Adamová. Ani jednoho z nich bych nepustil k maturitě. Inu, další „pologramot“ z této zbytečné partaje, na jejíž provoz přispíváme nedobrovolně ze svých daní. Kdyby byly naše stany a hnutí financovány pouze z členských příspěvků svých členů (milionáři K. Schwarzenberg a M. Kalousek by se mohli plácnout přes kapsu), nepřežila by „knížecí“ partaj TOP 09 ani pár měsíců.

●●●

D. Feri není studentský vůdce J. Lesák: chybí mu autenticita

V souvislosti se studentem D. Ferim, na něhož dnes kdekdo pěje chválu, i když to žádný „zázrak“ není, jsem si vzpomněl na někdejšího studentského předáka Josefa Lesáka (1920-2009), který po r. 1989 stál nějakou dobu v čele pokračovatelky „historické“ Čs. strany národně socialistické (ČSNS) ‒ strany E. Beneše, P. Zenkla, M. Horákové, ale i P. Drtiny či V. Krajiny. Co jméno, to výrazná, nezpochybnitelná osobnost. (Po dnešních poslancích a senátorech za pár let neštěkne ani pes a do letopisů této země jejich jméno zaznamenáno nebude. Leda tak do „letopisů národního ponížení a hanby“.)

lesak-josef--mlady.jpgPrávě J. Lesák, s nímž jsem dělal v r. 1997 exkluzivní rozhovor pro tištěné SN k 100. výročí založení ČSNS, se pro mne stal jakýmsi celoživotním symbolem, podobným, jako byl J. Palach, jeden z mých „spolužáků“ z FF UK z krátkého období podzimu a zimy 1968/69. To, že jste se ocitli v centru událostí, o nichž se jednou bude psát v učebnicích dějepisu, nebo že jste se víceméně náhodou potkali s „historickou“ osobností, poznáte až po delším čase. O to vzácnější to budou jednou chvíle.

Byl to totiž J. Lesák, tehdy ještě čilý sedmdesátník, kdo mně v r. 1997 sdělil řadu informací „mimo záznam“, při vyhnutém diktafonu. O politicích dřívějších (včetně M. Horákové), ale i polistopadových. Na adresu těch druhých to nebylo nic pochvalného. Ostatně – zná to každý zkušený novinář, který svou práci dělá naplno, poctivě a s potřebným entuziasmem: nejvíc se toho dozví od politiků, když je vypnutý mikrofon.

Ale i tady existují výjimky, jako v případě ministryně J. Maláčové a jejího slavného výroku o A. Babišovi (= debil), který pustila do světa „bulvární drbna“ z ČT N. Fridrichová. Od té doby marně čekám, kdy budou ona a její šéf P. Dvořák vyhozeni. Zatím stále nic. Poměry v ČT jsou beznadějně „zabetonované“. Je třeba vzít sbíječky a ten monolit rozbít.

Nevím, zda přirovnáním k J. Lesákovi jsem poněkud nepřecenil význam D. Feriho. Kromě dnešních mladých ho nejspíš nikdo znát nebude. Zaujmout by mohl nanejvýš svým neobvyklým účesem – jinak ničím. A rovněž nevím, zda tento student práv vůbec někdy o J. Lesákovi slyšel. Vzhledem k celkově nízké úrovni historického povědomí funkcionářů TOP 09 o naší minulosti o tom dost pochybuji.

J. Lesák v letech 1945-48 studoval na Vysoké škole politické a sociální v Praze. V r. 1946 byl zvolen poslancem za ČSNS. Jako studentský funkcionář se zákonitě ocitl uprostřed dění během únorové vládní krize roku 1948: tehdy jako studentský předák vedl delegaci našich vysokoškoláků k prezidentu republiky Dr. E. Benešovi na Pražský hrad (24. 2. 1948).

Zatímco jemu a několika vybraným studentům byla umožněna audience u hlavy státu, o den později (25. 2. 1948) další studentský průvod již tak úspěšný nebyl. Směřoval z centra Prahy, z náměstí Republiky, kde sídlil ústřední sekretariát ČSNS, a v Nerudově ulici na Malé Straně byl zastaven kordonem ozbrojených příslušníků Lidových milicí, kteří studenty zmlátili a přinutili vrátit se zpátky domů. Následovaly výslechy účastníků průvodu na StB a vyhazov ze školy.

Mezi studenty vyloučenými ze studia byl i J. Lesák, který po odpykání jednoročního trestu vězení nastoupil jako horník do kladenských dolů. Navzdory této trpké zkušenosti zůstal Kladnu věrný: fáral zde celkem 29 let – až do odchodu do penze. S manželkou a dětmi zde prožil většinu svého života. Byl to vzácný člověk, jakých je v našem světě skoro jako šafránu.

[O tehdejších studentských akcích z r. 1948 pojednává článek, který vznikl jako doplněk ke zmíněnému rozhovoru s J. Lesákem: „Čeští studenti v Únoru 1948“ (SN č. 2/2017, vloženo 27. 2. 2017, ZDE). Na něj navazuje článek „Politické čistky na českých vysokých školách po Únoru 1948“ (SN č. 3/2018, vloženo 23. 3. 2018, ZDE).]

Nejen J. Lesákovi, ale i velké části vyloučených studentů komunistický režim neumožnil, aby mohli své studium dokončit. Teprve režim nový, po Listopadu 1989, se rozhodl tuto křivdu napravit tím, že příslušná vysoká škola mohla udělit těmto obětem komunistické represe čestný titul – bez vykonání zkoušek. Tento titul byl udělen jak Ing. J. Lesákovi, tak i JUDr. S. Drobnému, předsedovi Konfederace politických vězňů (KPV), a mnoha dalším perzekvovaným protikomunistickým odbojářům.

Dnes se o těchto věcech mlčí. Je to také proto, že většině mladých novinářů chybí pořádné vzdělání i potřebná dávka zvídavosti. Tito propagandisté nevědí o naší minulosti buď vůbec nic (stačí se podívat na tupý výraz obličeje O. Topinky, „televizních husiček“ N. Reindlové nebo M. Novotné, či „hloupé blondýny“ I. Niepřejové), nebo jen velmi málo.

K tomu jim sotva pomůže „oplakávání“ památky K. Moučkové nebo nejnověji O. Černého, z něhož by dnes někteří pokrytci z ČT rádi udělali něco jiného, než ve skutečnosti byl: snaživý a pracovitý novinář-amatér. À propos: rovněž on bydlel v Kladně – podobně jako J. Lesák, který se stal čestným občanem tohoto města.

A ještě jeden důležitý údaj, který by neměl upadnout v zapomnění. Bezprostředně po Únoru 1948, kdy v čele Ústředního akčního výboru, který prováděl „pohovory“ s následně vyhozenými studenty, stál pozdější ředitel Československé televize (ČST) J. Pelikán, jakož i J. Štern, první manžel spisovatelky (a „skalní“ stalinistky) E. Kantůrkové. V roce 1948 bylo z českých vysokých škol vyloučeno celkem 10 562 studentů.

S většinou těchto exkomunistických „inkvizitorů“ se osobně znal dnes tolik oslavovaný pseudohumanista V. Havel: J. Pelikán byl dokonce jedním z jeho „poradců“. A rodiny Šternů (= Kantůrková) a Šabatů (= Uhlů) se s ním kamarádily taky. Co k tomu dodat? Raději bez komentáře.

●●●

Nedovolme, aby hulváti rozhodovali o naší budoucnosti!

Ve svém příspěvku se L. Otys opřel do premiéra A. Babiše. To není nic nového u politických stran a hnutí, které již několik let používají ke své prezentaci obehranou gramofonovou desku s názvem „Antibabiš“ a „Antizeman“. Je to pořád dokola – jako na kolovrátku.

Politické „nuly“ z TOP 09, které by nikdy nedokázaly zaplnit svými příznivci Staroměstské náměstí (organizoval to za ně v letech 2018-19 dnes pomlouvaný M. Minář), ba ani Malý rynek (naproti bývalého Rottova železářství), již několik let provozují zajímavý politický „sport“: okopávání kotníků A. Babiše a členů jeho vlády, poštěkávání do televizních kamer a kňourání do mikrofonu v Poslanecké sněmovně (PS).

Těmto aktivitám odpovídají také aktuální výsledky volebních průzkumů. TOP 09 je již nejméně jeden rok pod 5 procenty. Nenechme se balamutit „cinknutými“ čísly z údajných výzkumů z dílny kamarádů M. Kalouska. Teprve volby ukáží, jak na tom tato extrémně levicová pastranička doopravdy je. Odhaduji to aktuálně na 2-3 procenta v Praze, jinde okolo 1 procenta. Podobně jsou na tom Hamáčkovi socani. V tomto případě ani červená mikina nepomohla.

Celý text čtyřřádkového tweetu L. Otyse zní: „Vážený pane premiére[,] Vy jste nehorázně prolhaný dobytek. Víc jak (správně má být: než) měsíc Vás střídavě žádají lékaři, lidé píší petice, politici včetně našeho Anticovid týmu SpoluKoalice[,] a přesto řeknete, že Vás nikdo nepožádal?“ (Twitter, 17. 2. 2021, 11:07)

Na vysvětlenou: To, kvůli čemu L. Otys kritizuje A. Babiše, se týká jeho údajně odmítavého postoje k převozu pacientů do Německa. Navrhnu panu místopředsedovi jiné řešení. Domnívám se totiž, že daleko naléhavěji potřebujeme k našim západním sousedům odvážet úplně jiné osoby ‒ po vzoru svatého Václava. Náš zemský patron založil jednu úctyhodnou tradici: rok co rok platil do Němec daň ve výši 50 hřiven stříbra a 120 volů.

První várku těchto dobytčat bychom mohli odeslat již brzy: v PS, v Senátu i ve vládě je těch „volů“ víc než dost. Jejich soupisem a následným transportem by měl být pověřen R. Vondráček. Otys by se měl u něho přihlásit co nejdříve. Všem se nám pak uleví, protože se konečně zbavíme jak těch „volů“, tak i jejich žvástů, které se na nás valí denně ze sdělovacích prostředků.

●●●

Kdo je Lukáš Otys?

O politicích TOP 09 je známo, že si rádi hrají na „elitu“ národa. Ve skutečnosti představují podobný politický a lidský „odpad“, v některých případech doslova „hnůj“, jako jsou „pánbíčkáři“ z beznadějně prohnilé a podrazácké KDU-ČSL. (Obě tyto partaje jsou spojeny „pupeční šňůrou“.) „Hnoje“ přibývá, ale není nikoho, kdo by jej vyvezl tam, kam patří.

Tu dosavadní kupku „hnoje“ nejnověji zvětšil místopředseda TOP 09 a šéf krajské organizace v Karlových Varech – Lukáš OTYS. Tento 36letý mladý muž (na fotografii vypadá tak na padesát) je původní profesí cukrář. V Praze dokonce provozuje jakousi cukrárnu pro „lepší“ společnost (nikoli pro „chudobu“), jež ráda ohrnuje nos nad obyčejnými občany, kteří se živí poctivou prací. Lidé, kteří stěží uživí rodinu kvůli „koronavirovým“ restrikcím, asi nebudou patřit k pravidelným návštěvníkům tohoto zbytečného podniku L. Otyse pro pár rozmlsaných „elitářů“ a snobů. (Do podobných kaváren prý rada chodí i předsedkyně M. Pekarová-Adamová.)

Nejsem si jist tím, zda má smysl posílat tohoto přestárlého svazáka z líhně soudruha J. Varholíka zpátky do školy, aby se tam naučil pořádně česky. Bylo by to nejspíš marné – podobně jako v případě A. Babiše, který se ani za 30 let pobytu v Čechách pořádně česky nenaučil.

Proto doporučím L. Otysovi něco jiného: Ať se nechá zapsat na seznam uchazečů o pobyt v Německu, když tak volá po tom, aby k našim západním sousedům byli převáženi pacienti z našich přeplněných nemocnic v Karlovarském kraji. Je nejvyšší čas navázat na již zmiňovanou pravidelnou dodávku 120 volů. Tehdy to byla užitečná tažná zvířata, používaná k zemědělským pracím. Ti dnešní „volové“ se vyskytují hlavně v politice a úřadech: užitek z nich není žádný.

V době všeobecného šetření bude prospěšné se od nich co nejdříve oprostit, protože je musíme platit ze svých daní. Musíme se zbavit alespoň těch největších pitomců a pologramotů, kterých je naše politika plná. Nejsilnější koncentrace těchto pitomců je ve Sněmovní ulici č. 4. Do první várky kontingentu do Němec by se měli přihlásit také někteří regionální politici, např. jihomoravský hejtman J. Grolich.

●●●

Otysi, jdi makat do chebské nemocnice!

A co vzkazují arogantním hlupákům typu L. Otyse naši občané, kteří jeho tweet četli? Posuďte sami:

„Tlupa antičeských revizionistů a revanšistů, nazývající se TOP 09, by měla být zakázána.“ – „Dobře, že se TOP [09] spojila s ODS, alespoň obě tyhle zlodějské strany by se neměly dostat do Sněmovny.“ – „Otys, trénuj už skoky, konec se blíží. Obézní blb, to je jasná diagnóza pro coroňák!“ – „Tenhle blbec by měl dostat flákanec z obou stran a pořádný, aby se mu v hlavě rozsvítilo.“ – „Na té fotce (= L. Otys) je příklad demence v posledním stádiu.“ – „V TOPce jsou samí magoři. A tohle je z těch magorů ten největší.“ – „A kde zůstala ta vyvalená flundra? Ona už TOPce neprezidentuje?“ – „Vyžrané, nepravdomluvné prase řve o prolhaném dobytku. To nevymyslíš.“ – „Další špína ve stáji topky. Ten klidně může přelézt k pirátům. Na ráhně by mu to slušelo.“ – „Odporné hovado z TOP 09 nesahá Babišovi po kotníky!“ – „Otys, ty odporné, vulgární, přetučnělé prase! Za tato slova by ti mělo být na náměstí, před diváky, nakopáno do koulí.“ – „TOP 09 dělá ze situace v západočeských nemocnicích politikum, které této situace využívá k rozdmýchávání protičeských nálad v Sudetech a následnému pokusu o připojení Chebska k říši.“ – „Otysi, váš slovník naznačuje, že jste politik, který chodil v dětství s mámou dojit krávy. Navíc TOPka, vulgarita jako povinná výbava, argumenty raději nemluvit.“ – „Otys se zřejmě inspiroval Řeporyjským (= P. Novotným). Koalice TOP a ODS předvádějí své politiky. Těžké rozhodnout, jestli je větším problémem přitroublá Pekarová, nebo tahle obtloustlá selata, dodávající si tvrdosti sprostotami.“ – „Otys je jako Otík (= z filmu „Vesničko má středisková“).“ – „Otýsek – blbeček napapanej, nabumbanej, vykakanej…“ – „Pomsta? Opozice se chtěla vozit po Babišovi. Odnesli to občané, kteří žijí v krajích a okresech řízených opozicí. Stačí si najít, co opozice dělala po skončení první vlny a jak dopadly jejich kraje a okresy. Měla to být pomsta Babišovi, [ale] byla to pomsta ostatním lidem.“ – „Otys, přežraný vorvaň, coroňák už máš v dosahu. Nevolit ODS, Topku a černoprdelníky. To je stejná svoloč.“ –„Lukášek Otys by měl přestat pindat a jít pomáhat do nemocnice v Chebu, když starosta, progresivista Jalovec, tak krásně udělal předvánoční chrchlání.“ – „Vzhledem k tomu, co provádí Němci s kamioňáky a pendlery, bych tam (= do Německa) neposlal ani živáčka.“ – „Ukazuje se, co je [TOP 09] za sprostou stoku a sebranku debilních dementů.“ – „TOP 09. A takový ksindl by chtěl vládnout. Koukám, že tam jsou ještě větší blbouni, než byl Kalousek s Khárlem.“ – „Top dobytek vykřikl.“ – „Až se TOP 09 chopí moci, znovu zlikviduje lázeňství?“ – „Ještě hnusnější ksicht než předsedkyně.“ – „Jak asi vypadají děti?“ – „Otysi, za tu urážku premiéra bych ti dal přes držku.“ – „Panebože, nedopusť, aby se nám to sprosté hovado Otys zkřížilo s Pekarovou! To by teprve bylo počtení.“

●●●

Goebbelsové všech pidistran, spojte se!

Z té nekonečné „koronavirové“ krize už začíná kdekomu „hrabat“. Nedočkavci z „opozice“ (každou chvíli na mě z televize vykoukne vyplešatělá hlava vlezlého „černoprdelníka“ M. Výborného nebo dobře vykrmeného „pasáčka vepřů“) a jejich kámoši z horských středisek a restaurací pro bohatou, vesměs zahraniční klientelu se nemohou dočkat okamžiku, kdy už konečně nastane další rozvolnění protiepidemických restrikcí.

Všichni tito „borci“ se už těší na okamžik, kdy si zopakuji podobnou žranici, jaká se uskutečnila na počátku loňského léta (30. 6. 2020) na Karlově mostě v Praze. Z recesistické sešlosti, jež usilovala o zápis do Guinnessovy knihy rekordů, se nakonec vyklubala politická PR akce před podzimními krajskými a senátními volbami, a to v režii ODS, TOP 09 a některých pražských politiků, např. Pirátů.

A protože se opět nacházíme jen pár měsíců před dalšími volbami a jelikož si s pandemií nedokáží poradit lékařské kapacity ani politici, bude ta letošní žranice na nejdelším kamenném mostě u nás mnohem skromnější. Předpokládám, že jistí politici tam půjdou se škraboškami na obličeji, aby je naši šťouraví novináři neodhalili. Přesto si myslím, že nemají šanci. Kdo má být odhalen, ten tomu nakonec stejně neunikne.

Stačilo např. málo a už víme, že na fotbalovém zápase v Edenu se sešla další vybraná „partička“ VIP prominentů a špatně maskovaných papalášů. Byli mezi nimi jak R. Prymula, tak i J. Skopeček, P. Novotný, A. Vondra, J. Marounek (= šéf odboru ochrany veřejného zdraví MZ), J. Tvrdík, P. Dvořák, V. Mynář, P. Kvitová aj. A znovu se stalo to, co mnohokrát předtím.

Mezi prvními, kdo spustil na sociálních sítích pokřik, byl „výkvět“ z řad naší tzv. opozice: „bruselský udavač“ T. Zdechovský, porušovatel zákazu pití alkoholu na veřejnosti M. Jurečka, či pologramotná „ministryně čehokoliv“ M. Pekarová-Adamová. Od těchto „osobností“ padne kritika zcela jistě na úrodnou půdu. Nebo nepadne?

Jen tak dál, vážení soudruzi z „opozice“! Jen houšť a větší kapky!

19. 2. 2021

‒ RJ ‒

─────

rozlouceni-s-covidem2.jpg

Popisek: Na této fotografii vidí čtenáři přesně to, po čem se naší „opozici“ stýská. Akci „Prostřený stůl“ uspořádal dne 30. 6. 2020 na Karlově mostě v Praze kavárník Ondřej Kobza spolu s radnicí Prahy 1 (v čele s P. Čižinským), a to údajně pro obyvatele hlavního města. U rekordně dlouhého stolu hodovala tehdy naše politická „elita“: přítomni údajně byli: M. Němcová (ODS), D. Feri a M. Pekarová-Adamová (oba TOP 09), primátor Prahy Z. Hřib (Piráti), ale i další zástupci naší „smetánky“.

Právě na této a dalších podobných akcích bylo „zaděláno“ na druhou vlnu pandemii „koronaviru“. Ta se po návratu našich turistů od Jadranu na podzim 2020 znovu „rozjela“ do nebývalých rozměrů. Neměli bychom na tato fakta zapomínat. I sebemenší činy se mohou stát příčinou velkých následků. A Češi, jak známo, jsou na vymýšlení všelijakých kulišáren přeborníci.

Napadá mě, co by nám vzkázal dobrý voják Josef Švejk nebo komunistický novinář Julius Fučík, kdyby tu naši dnešní beznaděj mohli pozorovat na vlastní oči a uši. J. Švejk by nejspíš prohlásil: „Lidi, neblbněte! Vždyť jde o životy naše a našich blízkých!“ A J. Fučík by k tomu dodal: „Ti z vás, které ještě neomrzel život, bděte! A chraňte nás před pitomci, kteří to skryté nebezpečí nevidí!“ Jeho slova doplním: „Protože těm by nepomohly ani brýle pro noční vidění…“

─────

P. S.

Právě jsem dočetl článek expremiéra a bývalého předsedy ČSSD J. Paroubka, v němž uvádí na pravou míru neznalosti M. Pekarové-Adamové z dějepisu. Paroubkův článek má výstižný titulek: „Chyběla ve škole? Nebo je to těžší případ?“ (Vaševěc.cz, 18. 3. 2021, 14:09). Konkrétně se jednalo o její připomínku 15. 3. 1939. S větší mírou historických neznalostí jsem se již dlouho nesetkal. U předsedkyně politické strany je to doopravdy na pováženou.

Ztotožňuji se s J. Paroubkem, že by to mělo být na rezignaci této političky z čela této strany. Problém ovšem spočívá v tom, že v této pidistraně mají pouze podobné „exempláře“, jako je M. Pekarová-Adamová. S tím se žádné zázraky dělat nedají. Dokonce ani uspět ve volbách. O jednom z těchto „borců“ jsem psal ve svém článku. Proto jsem neodolal, abych si nezapsal nejnovější hlášku na adresu předsedkyně TOP 09: „Veselá kráva se aspoň směje. Tohle jen čumí a koulí očima.“ (Názor čtenáře z internetu)

18. 3. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář