Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střezme se sprosťáků a hlupáků v politice!

11. 3. 2021

„Na chytrého mrkni, hloupého trkni!“

Tentokrát začnu svůj článek netradičně: několika slovanskými (nejen českými, ale i ruskými, polskými nebo srbskými) příslovími. Ta před 169 lety vydal tiskem český spisovatel a sběratel lidové slovesnosti – F. L. Čelakovský (1799-1852). Zde jsou přísloví, která se týkají lidské moudrosti, hlouposti a slušnosti:

„Na moudrých lidech svět stojí a na bláznech tma.“ – „Kdo od přirození hloupý, v apatyce rozumu nekoupí.“ – „Rozumem každý se spravuj, neslušného se varuj.“ – „Děravého měchu nenadmeš a hlupce nepoučíš.“ – „Vůl kování nepotřebuje.“ – „Hloupému se ukloň a svatému pokloň.“ – „Hloupost závidí bohatému a směje se chudému.“ – „Co jeden hlupák zkazí, tisíc moudrých nenapraví.“ – „Hloupost horší než zlodějství.“ – „Nouze s hloupostí sousedí.“ – „Čest hloupému prokaž, kde má sednouti, ukaž.“ – „Hloupá hloupému i radost.“ – „Kde hlupců rodina, tu i jejich otčina.“

─────

Chování L. Volného a P. Novotného se nesmí stát „normou“!

Ještě neodezněla jedna aféra se sdílením cizích příspěvků na sociálních sítích a už tady máme „příběh“ zbrusu nový. Zatímco nově jmenovaná hlavní hygienička P. Svrčinová si dovolila sdílet (ona tvrdí, že neví, jak se to na jejím účtu objevilo) vtip o Romovi, předseda KDU-ČSL to celé posunul o jeden level výš.

Tento lidovecký politik se v minulých měsících proslavil tím, že otevřeně porušoval zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti v době nouzového stavu – a ještě se selfíčkem, na němž drží v ruce kelímek s pivem, chlubil na sociálních sítích. O Jurečkovi je rovněž známo, že je obzvláštním milovníkem tohoto druhu komunikace: český pravopis sice neovládá, přesto rád a často zásobuje svými nepříliš inteligentními texty (s mnoha pravopisnými chybami) sociální síť Twitter.

Aktuálně M. Jurečka připojil pár slov k „výronu moudrosti“ jisté dětské filmové hvězdičky, která už dávno spadla z nebe na zem, ale ještě to nestačila vydýchat, a proto stále žije v mylném domnění, že je „celebrita“. (Což o to: těmi by se dal u nás  vydláždit celý Václavák, kolik se jich tady urodilo! Jen skutečný umělec žádný!)

Dotyčná „myslitelka“, která se jmenuje Michaela Kudláčková, zareagovala na gratulaci premiéra A. Babiše ženám k jejich tradičnímu svátku – MDŽ. Inu, žijí u nás stále příslušnice něžného pohlaví, jež neslaví ani svatého Valentýna, ani Den matek, nýbrž „komunistický“ Mezinárodní den žen. A tomuto okruhu svých potenciálních voliček, které jistě tuto premiérovu galantnost ocení, podobně jako si jí kdysi vážily mnohé vybrané účastnice z řad žen u soudruha G. Husáka na Hradě před rokem 1989, napsal A. Babiš zmíněnou gratulaci. Zkrátka: doba se změnila a namísto osobních setkání se takové věci dnes odbývají na sociálních sítích. Kdo není na Twitteru, jako by nebyl.

Někdejší dětská filmová hvězdička M. Kudláčková napsala na sociální sítě vzkaz. Asi proto, že na sociálních sítích to bude mít mnohem větší publicitu, než kdyby poslala e-mail přímo na Úřad vlády ČR. Tam by to sekretářky mohly někam „zašantročit“. Proto nechtěla riskovat a raději to poslala tímto způsobem, aby o tom každý věděl. Rovněž z toho důvodu, že mezi našimi novináři je dost „troubů“, kteří ten její žvást zveřejní a ještě k tomu napíší nějakou duchaplnost ze své děravé hlavy.

Sdělení M. Kudláčkové českému premiérovi ze Slovenska zní: „Vyřiďte, pane Prchale[,] panu Babišovi, že bychom si k svátku (= MDŽ) přály, aby už konečně táhnul do řiti, lhostejno[,] do jaké.“

Totéž by se dalo popřát autorce těchto upřímných slov. Pravopisné nedostatky v jejím textu jsou vyznačeny červeně. Nejde jen o dvě chybějící interpunkční čárky v tomto složitém souvětí, ale i o nesprávný tvar minulého času slovesa „táhnout“: 3. osoba čísla jednotného (= příčestí minulé činné) má správně vypadat takto: „táhl“.

Jak se dalo očekávat, tato nevzdělaná „umělkyně“, která zřejmě víc „točila“ než chodila do školy, dokázala udělat ve svém třířádkovém tweetu celkem tři pravopisné chyby. Docela slušný výkon! Dotyčná mladá žena zřejmě patří k těm jedincům, které by bylo zbytečné posílat zpátky do školy. Mohla by si spíš podat ruku s M. Jurečkou nebo s M. Pekarovou-Adamovou, kteří jsou na tom s pravopisem podobně jako ona.

Tito dva předsedové politických stran, jež nedávno vytvořily předvolební koalici SPOLU, by sice rádi v tomto státě vládli a „obnovili spálenou zemi“ (před nimi se o to neúspěšně pokoušel jakýsi M. Zeman), nicméně češtinu se nikdy pořádně nenaučili. Stále totiž platí, že když je někdo hloupý od přírody, ani absolvování deseti škol (včetně těch dnešních „vysokých“) na tom nic nezmění.

─────

Sociální sítě – „požírači“ volného času i mozkových buněk

Přisprostlý tweet výše jmenované, hloupé „hvězdičky“ mezitím stačil sdílet i předseda KDU-ČSL. Jako by jeho „umírající“ strana neměla momentálně nic jiného na práci, než se jeho prostřednictvím takto znemožňovat. Úsměvné na celé věci je to, že onu sprostotu, kterou M. Kudláčková umístila na internet a jež je adresována Slováku A. Babišovi ve funkci českého premiéra, sdílel na svém twitterovém účtu „Slovák“ z Hané v roli poslance a předsedy jedné z parlamentních stran. To je velmi nezvyklé chování někoho, kdo chce uspět ve volbách. Divili by se tomu politici i voliči na celém světě, ne však u nás.

A domýšlivý vesnický prosťáček M. Jurečka, jehož hloupost je vyhlášená široko daleko, k tomu ještě připsal: „Zásah na komoru, potopeno.“ Pisatel měl zřejmě na mysli známý nepotopitelný parník „Titanic“. Nicméně: M. Jurečka zase něco nedomyslel – jako s tím kelímkem piva na sociálních sítích. Také lidovecký „Titanic“ se totiž právě v této chvíli potápí, třebaže straničtí náčelníci stále ještě bezstarostně tancují na horní palubě. Nejpozději letos na podzim půjde i tento nepotopitelný parník ke dnu – včetně předsedy KDU-ČSL a jeho „melody boys“.

Rovněž v tomto případě platí: sdílená blbost znamená umocněnou blbost. Bez ohledu na to, že se to týká jedince, jenž se z Božího dopuštění a kvůli nerozumu voličů ocitl v postavení zákonodárce. Díky lidem, jako je M. Jurečka, přestávají naši občané věřit politikům a demokracii jako takové. Zhoubné působení těchto jedinců lze zastavit jedině tak, že je voliči již příště nezvolí. Neměli by, protože tito političtí podvodníci a „vyžírky“ si to nezaslouží.

Již kdekdo pochopil, že M. Jurečka je jen jeden z mnoha jalových tlučhubů, kteří by se rádi udrželi v politice, protože se jim nechce živit poctivou prací. Nebude-li tento zbytečný politik znovu zvolen, nic zásadního se nestane. Ba ani zeměkoule se kvůli tomu nepřestane točit. Již teď by si měli dnešní poslanci KDU-ČSL začít hledat práci, která je od podzimu 2021 začne živit. Nebude to jednoduché, protože každý z nich má hromadu dětí.

─────

Jurečka: zbytečný předseda zbytečné strany

Protože žijeme v Čechách, stalo se to, že z banálního sdělení jisté rádoby umělkyně na sociálních sítích se naši stejně hloupí novináři rozhodli stvořit článek. Tímto způsobem se dnes živí řada našich údajných „hlídacích psů demokracie“. Mezi tato periodika patří i internetový deník „Parlamentní listy“, který svůj článek opatřil nepřehlédnutelným titulkem: Běž do řiti, Babiši. Jurečka výrazně přitvrdil. A tak hezky to začalo. (PL, 9. 3. 2021, 7:52)

K tomuto nepříliš zdařilému titulku poznamenávám následující: M. Jurečka nepřitvrdil, ale pouze si naběhl na vidle. Jistě mu někdo brzy připomene jeho neúspěšný „boj proti kůrovci“ v době, kdy byl ministrem zemědělství. Místo toho, aby se pořádně věnoval tomuto resortu, již tehdy v pracovní době rád „tweetoval“. Neplnění pracovních povinností by ho teď mohlo stát několik let vězení za škody, které kůrovec napáchal a proti nimž Jurečkovo ministerstvo (spolu s firmou Lesy ČR) nepodniklo potřebné kroky.

A co na onu sdílenou „špínu“ M. Kudláčkové říkají čtenáři? Posuďte sami:

„Čurečko, Babiš popřál ženám, ne čarodějnicím! Ty a tvoji fašističtí soukmenovci blahopřejete Sudeťákům! Parchanti zrádní a nevolitelní.“ – „Obyčejná veš. Kleroprdelnická, jak jinak. Trouba, který svou hloupost umocňuje zlatou troubou, foukací. To nevymyslíš." – „V případě, že by stát řídil traktorista Jurečka, přechytralý Fiala, sjetej Bartoš, kdákající Mirka nebo úplně blbá Pekarová, potom děkujme Bohu za Babiše.“ – Blb, chtějící po ostatních kulturu a zdvořilost. Pokrytec, jak jinak než KDU.“ – „Kdejaká šlapka a úlisný černoprdelník uráží premiéra.“ – Neuvěřitelná opozice: kudy chodí, tudy škodí. Svazák Jurečka mi připomíná někdy Jasánka z Černých baronů. Ten blábolil také kra*iny. Kůrovec – miliardové škody a Jurečka žvaní do covidu, dálnic a zdravotnictví a spouští každodenní hnojomet.“ – „Člověk zničený alkoholem, feťačka. Ona chce někoho urážet?“ – „Nula Jurečka nestojí za komentář.“ – „Lidovci s Jurečkou v čele je to nejhorší, co může v naší politice působit. Mám s nima ty nejhorší zkušenosti. Otec mi vyprávěl, jak za první republiky společně s faráři ovlivňovali vesnické lidi, aby ty volby vždy vyhráli. Ani dnes se na tom nic nezměnilo. Jak se začne dnes s lidovcema, hned mně napadá faleš.“ – „Lidovci. Byli vždy ubožáci, s komunisty vládli také včetně Kalouska. (…) Po revoluci shodili každou vládu, kde se přisáli. Co lidovec, to pitomec.“ – „Jurečka je jen přiblblej pasáček vepřů. Vždyť ten pasáček se dal do strany, která kolaborovala s komunisty celých 40 let. Je vidět, jaký má charakter. Prostě – jak by řekli za první republiky – černoprdelník!!!“ – „Černoprdelníkovi Jurečkovi, exministrovi MZ, po kůrovci už otrnulo. Bejt to u kluků šikmookejch v Číně, už by byl užitečnej jako dárce orgánů.“ – „Jurečka se nemá čím chlubit. Jedině tím, že je omezený, protože průměrně inteligentní Čech ví, kdo je Kudláčková. Je to ubohá troska, co nezvládla slávu dětské hvězdy. Jurečka je opravdu jen k smíchu i těm svým prasatům.“ – „Jurečka – zákeřný černoprdelník.“ – „Jurečko, že jsi dost slaboduchý, se už všeobecně ví.“ – „Jurečka je debil, no a Kudláčková ať jde do pr*ele.“ – „Jurečka je normální vesnický buran.“ – „Jak je ten Jurečka úžasně vtipný!“ – „Jurečka akorát ukazuje, co je za ubožáka.“ – „Babiše jsem nevolil, ale Jurečka by měl táhnout do té jejich pánbíčkářské řiti. Měl by tam zajet i s tím jeho kombajnem.“ – „Jurečka už v řiti je. Vlezl tam celý.“ – „Že je Jurečka hloupý, je už všeobecně známo.“ – „Jurečka je buran, a tak se směje i té přiblblé hovadině.“ – „Mělo by to být obráceně: lidovecký hajzl vylezl z hnoje.“ – „K čemu je čtenářům ohlas na tweet jedné poblázněné Kudláčkové, okomentovaný jedním bezvýznamným předsedou jedné bezvýznamné strany, která se bojí jít do voleb sama, aby nevypadla z parlamentu.“ – „Lidovec by si měl přečíst, co si myslí národ o něm.“ (PL, 9. 3. 2021, 7:52)

9. 3. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář