Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Fialovo Česko“ ‒ země pologramotů?

17. 3. 2023

O tom, že se naše republika pod vedením neschopné Fialovy vlády proměnila v zemi plnou negramotů a pologramotů, píšu ve svých článcích dlouho. Výjimkou nejsou ani „borci“ z Fialovy vlády – včetně pana premiéra, vystudovaného učitele češtiny. (O to je to větší ostuda.) Nedivme se proto, že lidé na nižších žebříčcích veřejné moci rovněž neznají gramatiku a pravopis mateřského jazyka!

Tento nejnovější případ se stal právě v těchto dnech v Hradci Králové. Nevím, kdo tam tomu šéfuje, ale jistě to bude nějaký „veleodborník“ z Fialovy koalice. Co si asi pomyslí obyčejný občan, když uvidí takovou cedulku před vstupem na onu právě dokončenou lávku? Dokážeme uvádět do života nová veřejně prospěšná díla bez gramatických chyb? Nebo je to nadlidský úkol, a proto si budeme muset počkat na to, až po příštích volbách na této radnici zasedne jiná „skvadra“, než jaká tam momentálně dřepí?

Na zobrazené tabulce před vstupem na novou lávku jsou tři chyby: nejen ve slově „kluzký“. Správně má tento text vypadat takto: Pozor, kluzký povrch! Ten, kdo to takto „zprasil“, by měl za trest napsat stokrát, jak to má být správně. Jedině tak se to naučí.

Hradečáci, styďte se!

15. 3. 2023

‒ RJ ‒

 

P. S.

Připojuji dvě fotografie: Na první je dotyčná lávka s cedulí, kde je ona gramatická chyba. Na té druhé je historická připomínka, vztahující se k dnešnímu dni: 15. 3. 1939 němečtí nacisté okupovali zbytek území Čech a Moravy. Také v tento den u nás sněžilo. Jako by se dějiny opakovaly…

pozor--kluzky-povrech.jpg

okupace-csr-15.3.1939.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář