Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Lesk a bída Rajchlových kurtizán“. Opravdu?

17. 3. 2023

Motto: „Pan premiér je přesvědčen, že projevy, vystupující i vznášené požadavky hovoří samy za sebe, a není je potřeba nijak dále komentovat.“ (Stanovisko P. Fialy, tlumočené prostřednictvím tiskového mluvčího V. Smolky k demonstraci z 11. 3. 2023; České noviny, 11. 3. 2023, 18:16)

„Lidé, kteří tam přišli, chtějí bořit. Takové lidi nemůžeme brát vážně.“ (Petr Pavel k téže demonstraci, 13. 3. 2023)

demonstrace-11.3.2023--fiala.jpg

Také si říkáte, že tolik nadutosti a přezíravosti jsme již dlouho od vrcholného politika tohoto „demokratického“ státu, který se chová jako absolutistický monarcha, nezaznamenali? Připomíná mi to velkopanské manýry komunistických „papalášů“ z doby před rokem 1989. Ti, jak známo, krátce nato skončili v propadlišti dějin. Tam se již v této chvíli ubírá i P. Fiala a celý ten jeho spolek diletantů a pologramotů ze Strakovy akademie.

Doufejme, že jim to „odcházení“ nebude dlouho trvat. Stačí ty škody, které za půldruhého roku svého řádění napáchali. Výrok prezidenta republiky, pronesený v sousední zemi, lze dokonce hodnotit jako pomluvu občanů vlastního státu a poškozování dobrého jména ČR. To má být ono „spojování národa“, kterým se při své inauguraci P. Pavel holedbal? Bohužel ‒ je to jenom výsměch! Rozdíl mezi „elitářem“ P. Fialou a profesionálním „převlékačem uniforem“ P. Pavlem není téměř žádný. A co mají tito politici „nového stylu“ společného s českým národem? Naprosto nic.

─────

Kdo je „tajemná“ Jenny Nowak?

Nerad komentuji všechny ty „splašky“, které vypouští do svého okolí Šafrův internetový deník „Forum24.cz“. Přesto tentokrát reagovat musím, protože únosná mez byla nebezpečně překročena. Můj článek je proto výrazem odporu vůči sprostému a hloupému textu jisté členky TOP 09, kterou jsem již párkrát v minulosti ve svých článcích kritizoval. Jedná se o osobu s typicky „českým“ jménem: Jenny Nowak.

Netuším, zda je tato paní doopravdy Češka, nebo emigrantka, jak by se podle tohoto podivného jména mohlo zdát. Lidí, kteří klamou voliče již svým jménem, tady máme v politice víc než dost (Eva Decroix, Tom Phillip). Dělat z občanů blbce je totiž oblíbeným koníčkem našich nadstandardně placených, zpovykaných politiků, kteří sami sebe – bůhvíproč – považují za jakousi „elitu“ národa. Kdepak elita! Jsou to jen politická „jelita“!

Jak se dozvídám z reakcí čtenářů v diskusi pod článkem na internetu, z této „tajemné“ paní Jenny Nowak se nakonec vyklubala pro mě dosud neznámá spisovatelka Jana Moravcová z Jihlavy. Ta demonstraci z 11. 3. 2023 nejen navštívila, ale pořídila z ní i pár fotografií. Totéž učinil i její snaživý redakční kolega, můj oblíbený „historik“ (nebo snad Fialův hysterik?) Pavel Šmejkal. O akci se rozepsal i „chromajzl“ JXD, a to na základě toho, co se dočetl na sociálních sítích k tomuto tématu. Má to jednu výhodu: nemusíte mrznout na Václaváku, a přesto máte o čem psát a za co dostávat plat od P. Šafra a těch, kteří jeho periodiku ze zákulisí „šéfují“.

Autorka J. Nowak opatřila svůj článek velice působivým, ba provokativním titulkem: Lesk a bída Rajchlových kurtizán. Já chci mír a roztrhnu ti hubu, znělo Václavákem. (Forum24.cz, 12. 3. 2023) Abych to uvedl na pravou míru: ten pokřik „Já chci mír a roztrhnu ti hubu“ nezněl Václavákem, ale tuto větu zaslechla autorka od jednoho z těch křiklounů, kteří se přeřvávali u Národního muzea s těmi zoufalci, kteří již od září 2022 pravidelně bivakují u kašny NM s vlajkami Ukrajiny, EU a NATO. Kdosi rozhodl v této „tradici“ pokračovat, aby mohl narušovat pokojný průběh řádně svolané a řízené demonstrace pod názvem „Česko proti bídě“.

Paní spisovatelka J. Moravcová, která se skrývá pod pseudonymem Jenny Nowak (zajímalo by mě, kdo jí toto podivné jméno navrhl), pozorně zaznamenávala všechny zajímavé výroky. Ani ne tak ty, které bylo slyšet z pódia u sochy sv. Václava, jako spíše ty ostatní, co si lidé mezi sebou povídali.

Nejspíš bych měl pro mladší čtenáře, kteří se toho ve škole moc nenaučili, vysvětlit, co ten titulek ve skutečnosti znamená. Autorka si totiž pro svůj článek „vypůjčila“ název známého románu francouzského spisovatele Honoré de Balzaca (1799-1850): „Lesk a bída kurtizán“. Tento název následně rozšířila o přívlastek „Rajchlových“, aby bylo jasno, o jaké „prostitutky“ se má jednat. Možná to byl z její strany jen obranný reflex proti kritikům, kteří tvrdí, že i ona patří do té Šafrovy novinářské „žumpy“, která se neštítí ničeho. Pro čtenáře, kteří nemají po ruce slovník cizích slov (nebo si to nedovedou vyhledat na Googlu) malá vysvětlivka: kurtizána = prodejná žena, milostnice, nevěstka, lidově: ku*va, děvka, štětka atd.

─────

Konflikt doby: „hněv lidu“ versus „přizdis*áčství“ establishmentu

Připomeňme některá z vyjádření, která J. Nowak údajně zaslechla na oné demonstraci. Na adresu stoupenců Ukrajiny s modro-žlutými vlajkami tam prý zaznělo toto: „Běžte domů!“, „Táhněte, odkud jste přišli!“, „Vyžírky!“, „Na frontu s váma. A ne nás vyžírat!“, „Haj*li!“, „Špíny!“, „Vrazi!“, „Hovada!“, „Parchanti!“

No – hezky to ta uvědomělá soudružka z TOP 09 zaznamenala, jen co je pravda! Ba i fotky udělala – jako svědectví o tom, že Václavák byl zase po delší době skoro plný. Ne sice do posledního místečka, že by špendlík nepropadl, ale po Vodičkovu a Jindřišskou ulici byl zaplněn solidně. (Policie raději žádné odhady nezveřejnila, zřejmě ze strachu z Rakušanových „loutkovodičů“.)

Část lidí sice odešla, ale o to cennější bylo to, že se občané z celé republiky sjeli do Prahy, aby to tomu nažehlenému panákovi, profesůrkovi z Brna, pořádně vytmavili. Ten nenašel odvahu ani k tomu, aby se osobně k demonstraci vyjádřil: Pověřil tím toho ošklivého zrzka, který mu dělá tiskového mluvčího. (Každý pořádný chlap by si našel hezkou mladou ženu, která by Úřad vlády reprezentovala na úrovni. Jenom duševní mrzák se zachová jinak. Už to samo o sobě svědčí o tom, co je P. Fiala zač: zbabělec, slaboch a nýmand.)

Na demonstraci (u budovy Národního muzea vlála ukrajinská vlajka, jako by se jednalo o muzeum ukrajinské, nikoli české; F. Palacký i další vlastenci by se divili, co se to v Čechách děje) samozřejmě zaznívaly i výkřiky na obranu Ukrajiny, např.: „Sláva Ukrajině!“ nebo „Rusko je teroristický stát!“ Na straně Rajchlových demonstrantů prý zase zaznělo toto: „Pocem. Pocem (= pojď sem!), ty s*áči, já ti roztrhnu držku!" Paní J. Nowak si právě tento výrok „vypůjčila“ pro titulek svého článku. Jednalo se nicméně o čirou manipulaci, která měla za úkol navodit takovou atmosféru, jako že to řekl někdo jí – jako novinářce. Ve skutečnosti se jednalo o výkřik jednoho z protestujících vůči té skupince „přátel“ Ukrajiny u muzea. Ano, tak se dnes manipuluje ve Fialových médiích!

Tomu, kdo něco ví o davové psychóze, nic vysvětlovat nemusím. I zakřiknutí jedinci, když se ocitnou v davu, najednou, jako by je polil „živou vodou“, začnou dělat věci dříve nepředstavitelné. To jsme mohli ostatně vidět i na této demonstraci, třebaže 99 % přítomných se chovalo spořádaně. Cestu do Prahy přece nevážili kvůli výtržnostem, ale jeli tam protestovat proti Fialově vládě! Kromě nespokojených občanů se i tady vyskytlo pár jedinců, kteří si chtěli „zařádit“. Byli to ti, jimž doma chybí potřebný adrenalin, jelikož jejich život je nezajímavý, ba nudný. Proto si musí dodat trochu kuráže a zakřičet z plných plic. To však nemá s politikou nic společného. Výtržník v hospodě nebo na náměstí (u muzea): jedno jest.

Rozhodl jsem se zareagovat na poněkud jednostranný pohled paní J. Nowak na tuto demonstraci. Rozhodně nemám v úmyslu tuto protestní akci jakkoli zpochybňovat: Podařilo se ji svolat a zajistit její důstojný průběh. Jsem proto přesvědčen o tom, že rovněž J. Rajchlovi, který byl jedním z řečníků na této demonstraci, muselo být předem jasné, že mu tam přijdou (přijedou nebo budou přivezeni) nejrůznější lidé, včetně provokatérů z řad pracovníků Ministerstva vnitra ČR nebo BIS. (Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to divné a podezřelé!) S tím musí každý organizátor počítat. Jeho povinností je však uhlídat si to, aby se akce nevymkla kontrole.

Abych paní J. Nowak nekřivdil, musím konstatovat, že i ona se pokusila být objektivní. Alespoň v tom, že ve svém článku přesně ocitovala slova, jež svým burácivým hlasem pronesl J. Rajchl: „Je tu někdo kvůli Putinovi? Je tady někdo proruský?“ Asi i vám se to bude jevit jako poněkud teatrální. Přece nemohl nikdo čekal, že by se v této atmosféře někdo přihlásil. Přesto to byla dobře promyšlená odpověď na to, jak se v minulosti premiér P. Fiala vyjadřoval o účastnících protestů na Václavském náměstí z podzimu loňského roku. Popravdě: vlály tam výhradně české vlajky. A ty údajně proruské nášivky na oblečení těch křiklounů u muzea zřejmě patřily provokatérům. Komu jinému, že ano?

Tím ovšem netvrdím, že se tam nemohl vyskytnout byť jediný sympatizant V. Putina a všeho ruského. Nikdy jsem nepochyboval o tom, že v řadách našich zvolených politiků je spousta lidí napojených na tyto struktury. Dlouhá léta o tom informuje BIS: soudruh M. Koudelka jistě zná jména těchto osob, ale nemá odvahu je zveřejnit. Pouze cosi tajuplně naznačuje. Různých rusofilů, jak si sám dobře pamatuji z doby minulého režimu, u nás bylo vždycky dost. A pokud ti lidé mezitím nezemřeli, stále ještě žijí mezi námi.

Vždyť ještě na konci roku 1989 žilo v tehdejší ČSSR na 1 700 000 členů KSČ, kde láska k Sovětskému svazu a KSSS byla povinná (včetně P. Pavla a A. Babiše). Nevytvářejme proto mylný dojem, že „proruští“ jsou a musí být výhradně představitelé „opozice“! Nesmíme zapomínat ani na politické chamelenony par excellece – lidovce (KDU-ČSL, předtím ČSL), kteří se vždy řídili heslem: „Kam vítr, tam plášť.“

─────

Nikoli „Česko proti bídě“, nýbrž „Občané proti Fialově vládě“!

Co se týká samotné demonstrace z 11. 3. 2023, jež byla zorganizována bez pomoci mainstreamových médií, k ní mám pouze jednu dílčí výhradu: Heslo „Česko proti bídě“ nepovažuji za příliš šťastné. Nevystihuje totiž situaci, etapu našeho polistopadového vývoje, v níž se právě nacházíme. Já sám bych nikdy neoznačil relativní snížení životní úrovně obyvatelstva, za které nese plnou odpovědnost současná Fialova vláda, a to kvůli své neschopnosti a lenosti řešit aktuální problémy této země, za „bídu“. Kdo sám, na vlastní kůži, zažil nedostatek životních potřeb či přímo bídu, ten přece musí vědět, že všechno je jinak!

Vývoj v naší zemi po roce 1989 lze bez nadsázky označit za období relativního blahobytu a soustavně se zvyšující životní úrovně. Kdo pamatuje období přídělového hospodářství (za války a po ní až do r. 1953), tomu netřeba nic vysvětlovat. Od měnové reformy z 1. 6. 1953, kdy byly vládnoucími komunisty ožebračeni i obyčejní občané (mezi nimi i mladé rodiny s dětmi), se u nás pomalu, ale trvale zvyšovala životní úroveň všeho obyvatelstva. Až po Husákovu uměle vytvořenou „konjunkturu“, která vedla ke zvýšené porodnosti, doprovázené řadou propopulačních opatření (bytová výstavba, novomanželské půjčky a další výhody pro mladá manželství). Kdo by to chtěl kvůli svému „pozdnímu antikomunismu“ popírat, je obyčejný lhář. Většina těch panelákových bytů, za něž se dnes platí miliony, pochází z těch časů.

Ano, bída z let Velké hospodářské krize (1929-1933) (vysoká nezaměstnanost, exekuce, „žebračenky“, bydlení v nouzových koloniích) je přece nesrovnatelná s poklesem životní úrovně zhruba o třetinu, způsobeným neschopnou a asociální vládou P. Fialy. (Tím tento „zemský škůdce“ nepochybně vstoupí do dějin. Jinak ničím, protože je to jenom domýšlivý nýmand.) Proto považuji heslo této demonstrace „Česko proti bídě“ za ahistorické a neodpovídající skutečnosti. Je to heslo pro bulvární média, která se toho přesto nechytila. I proto možná vládnoucí garnitura nebere tuto akci příliš vážně, třebaže situace v našem státě dobrá není a nastoupená trajektorie vývoje je skutečně varující.

Nespokojenost statisíců občanů, kteří se potýkají s vysokými cenami za energie i s pokračující inflací a zdražováním úplně všeho, zatím „bublá“ pod povrchem. Proto je jen otázkou času, kdy se lidé zvednou a půjdou si to s neschopnou vládou vyřídit „ručně a stručně“. Fiala – jako typický pseudointelektuál odtržený od života, který nikdy nepracoval rukama, protože nemusel – netuší, do jaké „pasti“ se sám polapil. Zastropování ceny energií se mu po mnoha měsících nečinnosti vlády sice podařilo provést, dnes se však ocitá v celkově obtížné situaci. Již dávno měl začít jednat se zástupci nespokojených občanů, a to na nejrůznějších platformách, politických i profesních, když Středulovy odbory nedělají nic a jen přihlížejí zhoršující se situaci, ale on čeká na bůhvíco. Máme odbory k ničemu a taky nejhoršího premiéra od r. 1989.

Ocitli jsme se v historicky unikátní situaci, kdy občané platí škody, jež způsobila neschopná vláda. Přitom se nám tatáž vláda ještě vysmívá do obličeje a chlubí se tím, jak všechno dobře zvládá. To je vrchol cynismu. Pokud si P. Fiala myslí, že to za něj někdo vyřeší, velice se mýlí. Bude muset začít konečně něco dělat. Jinak ho občané roznesou na kopytech. Být na jeho místě, nespoléhal bych se na slušnost a beránčí povahu zdejších obyvatel. Až se totiž před Strakovkou objeví dav nespokojených lidí, bude na záchranu pozdě. Kdo uteče, ten vyhraje. Divím se proto tomu, že mu to jeho bezpečnostní poradce T. Pojar ještě nevysvětlit. On to totiž schytá z první ruky spolu s Fialou – za všechny ty „křivárny“, které má ta Fialova „partička“ a speciálně tento užvaněný brněnský tichošlápek na svědomí.

─────

Od bídy k prosperitě vede dlouhá a trnitá cesta plná výmolů

„Česko“ sice nežije v bídě, ale nelze ani tvrdit, že se máme jako v ráji. Není samozřejmě v pořádku, když vláda, jež neumí šetřit na provozu státu, shání peníze, kde se dá, a neváhá při tom ani okrást seniory o státem garantovanou částku, která je určena na valorizaci důchodů. Kdyby tato neschopná vláda nenechala vystoupat inflaci „do oblak“, nemuselo k žádné valorizaci dojít.

U nás se stalo ovšem něco mnohem horšího. Titíž koaliční politici, kteří se dohodli na seškrtání valorizace pro seniory, se současně s touto „prasárnou“ nestyděli zvýšit si své odměny a vzápětí opakovaně odmítli solidárně si nechat „zmrazit“ své nehorázně vysoké platy. To je cynismus na „entou“, který jsme tady za celých 33 let polistopadového vývoje ještě neměli.

Zkrátka: kážou nám vodu, ale sami pijí víno. Dokonce se nerozpakují nás, nespokojené občany, okřikovat, abychom je nerušili, když prý z Božího dopuštění „vládnou“. To už je vrchol arogance a zpupnosti, jaký si nedovolili ani totalitně vládnoucí komunisté před rokem 1989. Ti se naštěstí báli jeden druhého a navíc dohledu z Moskvy. Tito dnešní dobrodruzi, jejichž většina patří k odchovancům pochybného „Aspen Institutu“, se nebojí ničeho, ani Boha ne, i když o sobě prohlašují, že jsou křesťané. Za to si zaslouží skončit v pekle poté, kdy budou svými spoluobčany zatraceni.

Aby mě někdo nenařkl z toho, že jen kritizuji, nabízím i řešení. Demonstrace měla mít vhodnější slogan, např. „Pryč s Fialovou vládou!“ nebo „Konec vlády lhářů a podvodníků v čele s ODS!“ V takovém pojmenování je totiž obsaženo mnohem víc, než bylo nic neříkající „Česko proti bídě“. Fialova vláda je univerzálním viníkem všeho, co dnes trápí občany ČR.

─────

Co si o článku J. Nowak myslí čtenáři?

Omezím se na několik citací čtenářských reakcí na agresivní a dehonestující článek spisovatelky Jany Moravcové, která se stydí podepsat svým občanským jménem, a proto se musí schovávat za trapný a nečeský pseudonym: Jenny Noweak. Zde jsou jednotlivé názory čtenářů:

● V. D.: „Kdyby naše neschopná vláda svými výkony, kdy se neštítí ani porušovat zákony, nedala do ruky organizátorům argument „bída“, měli by asi organizátoři nazvat tu demonstraci přijatelnějším pojmenováním.“

● V. K.: „Jenny Nowak. Tak to mi stačí.“

● R. B.: „Fórum24 je nástupcem Rudého práva? Hodně mi ho připomíná, jen ten nepřítel lidu a reakcionář jde tentokrát pro změnu z východu, že? Ale my si republiku rozvracet nenecháme přeci!!! Jen houšť, novinář už je zase jen poskok toho, kdo ho platí, je ne nestranný. Bohužel.“

● M. K. (zajímavé vysvětlení): „To nepsal Novák, ale redaktorka Jenny Nowak, vlastním jménem Jana Moravcová. Spisovatelka, zabývající se Transylvánií a upířími mýty. Do románu lze napsat cokoli, realita bývá jiná.“

● H. F.: „Fórum je bulvární plátek s ideologickou nálepkou, která jenom hájí jediné správné závěry totalitní vlády pětikolky.“

● K. P.: „Paní Jenny Nowak, byla jste tam, nebo to máte z doslechu? Proč se snažíte účastníky dehonestovat? Nebo jste jen další ze zkorumpovaných a zamindrákovaných pisálků? Do nejhlubších hlubin sprostoty se potápíte vy se svým lhaním a slouhovstvím. Celá akce proběhla v klidu a bez urážek. Ke konci skutečně hrstka lidí vyvolala nepokoje u budovy muzea. A vy víte, co to bylo za lidi? Nebyli to třeba Rakušanovi provokatéři? Historie je plná takových provokatérů, kteří mají za úkol zdiskreditovat cokoli režimu nevhodného. Třeba jste to byla nakonec vy, kdo jim mohl velet.“

[S tou poslední větou nesouhlasím, ale jinak ano. Vzpomněl jsem si v této souvislosti na provokaci StB před budovou Aeroflotu na jaře 1969 – po mistrovství světa v ledním hokeji. To bylo ještě před nástupem G. Husáka do čela KSČ. O pár týdnů později nás již rozháněla na Můstku tehdejší socialistická SNB vodními děly a slzným plynem. Zažil jsem to jako student prvního ročníku vysoké školy.]

● B. S.: „Forum24 je novinářské bahno, samej feťák, a teď si tam přibrali ještě sexuálního devianta Wollnera. Už tam chybí jen Feri a Pekarová.“

● D. K.: „Odporný plátek Forum24. Stačí titulek a je mi zle. Manipulátoři, pokrytci a lháři. Nedá se to číst.“

● K. U.: „Forum24, tak to je prvotřídní novinářský odpad. Tam se sešel materiál. Hnus fialovej.“

● D. Š.: „Rudé Forum24 – příkladný pomocník ve výstavbě nového euro-socialismu.“

● J. S.: „F24 – otřesná, smradlavá stoka.“

● D. V.: „Fialový hnus a opět nepravda.“

Tož tak, vážení přátelé! Dobro došli! Přežili jsme Hitlera i komunisty. Přežijeme i ten „fialový hnus“!

12. 3. 2023

‒ RJ ‒

─────

masek---holubice.jpg

P. S.

„Cynická mírová holubice a papoušek kremelské propagandy“

Pokud byste rádi věděli, kterého současného politika takto vzletně a „barvitě“ (papoušky jsme tady dosud v provládní propagandě neměli) pojmenovali pisálkové ze žumpy zvané „Forum24.cz“, oním takto poctěným mužem je: MUDr. Jiří MAŠEK (ANO 2011).

Po demonstraci z 11. 3. 2023 na Václavském náměstí v Praze se předmětem zájmu této redakce stali rovněž další politici Babišovy strany/hnutí, např. A. Schillerová, K. Havlíček, J. Mračková-Vildumetzová nebo B. Peštová. O té posledně jmenované jsme se z této „hlásné trouby“ Fialovy pětikoalice mohli dozvědět, že byla dokonce osobně přítomna na této demonstraci. Ta troufalost! Předpokládám proto, že „fialovci“ mají na tuto poslankyni obzvláště spadeno kvůli tomu, že při nedávných parlamentních obstrukcích „imrvére“ mluvila do sněmovního mikrofonu.

O vzácné „titulatuře“ pro poslance J. Maška, kterého jsem vždy považoval za jednoho z nejslušnějších a zároveň nejskromnějších zástupců ANO 2011 v Poslanecké sněmovně, jsme se mohli zhruba před měsícem dočíst v článku redaktora (dnes komentátora) Jana Jandourka (zlí jazykové o něm tvrdí, že je to zběhlý kněz, který pak přispíval do postkomunistického [Rudého] Práva, než skončil v té Šafrově „žumpě“) toto: Pan Mašek z ANO [2011] je cynická mírová holubice a papoušek kremelské propagandy. (Forum24.cz, 15. 2. 2023)

A čím že si toto označení zasloužil? „Provinil se“ tím, že na svém facebookovém účtu odmítl válku jako takovou, zejména pak tu na Ukrajině. Za pacifismus, jak známo, byl svého času pranýřován i slavný český spisovatel K. Čapek (†25. 12. 1938). Militantní, druhorepubliková „pravice“ se po Mnichovu postarala o to, že zbabělý šéf činohry Národního divadla F. Götz odmítl poskytnout prostory „zlaté kapličky“ pro poslední rozloučení veřejnosti s tímto spisovatelem, dramatikem a novinářem. Rovněž dnešní doba má mnoho podobně zbabělých, „připosraných“, představitelů, ale o to víc podporovatelů „jediné správné pravdy“. Té „jejich“. K těm „nejskalnějším“ dnes patří právě osazenstvo internetového deníku „Forum24.cz“.

Možná nejsme daleko od okamžiku, kdy se po vzoru nacistických „nadlidí“ budou opět opatřovat oděvy nepohodlných jedinců nějakými nášivkami (na způsob šesticípé židovské hvězdy). Proto nelze vyloučit, že se objeví nášivky s „mírovou holubicí“. Myslíte si, že to není možné? Kde to žijete? ČR je přece zemí neomezených možností! Když strýček Joe zavelí, rozvědčík na Hradě jeho pokyn rád provede. A „fialový hnus“ tomu ještě zatleská.

12. 3. 2023

‒ RJ ‒

─────

Kateřina „Biomasa“ má zdatnou konkurentku

Při přepisování tohoto článku jsem v pořadu „Události, komentáře“ (ČT24, 22:00) jedním okem a jedním uchem sledoval v přímém přenosu mediální „popravu“ Jurečkovy náměstkyně Š. Jelínkové, a to ze strany bývalého ministra financí a expředsedy KDU-ČSL M. Kalouska. Já sám jsem to nečekal, ale situace je zřejmě doopravdy vážná. Líný a zbabělý „černoprdelník“ M. Jurečka do televize raději poslal vyhlášenou „hloupou blondýnu“ z Bystřice pod Hostýnem, která nedávno neobhájila svůj senátorský post. Její neschopnost je všeobecně známá. Skončit by měla nejen ona, ale i její stranický šéf. Mimo jiné proto, že KDU-ČSL je již „po smrti“. Ten smrad, který se šíří z paláce „Charitas“, je nesnesitelný. Odvezte tu politickou mrtvolu do kafilérie!

15. 3. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář