Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trumpova parodie – František Růžička

5. 4. 2017

Co si budeme namlouvat. Volba amerického prezidenta naplnila stránky, reproduktory či obrazovky všech sdělovacích prostředků na světě. V přebohaté míře. Nově zvolený prezident se bezesporu stává nejpopulárnějším i nenáviděnějším člověkem na zeměkouli. Berte to jako pouhé konstatování.

Pouhé konstatování z toho důvodu, že kromě těch pár milionů lidiček, co vyšli do ulic protestovat, si všichni ostatní v duchu řeknou: „Co já s tím?“. Obdobou je: „Proč bych vůbec chodil k volbám?“ Podrobnější rozbor a posuzování ponechme lépe placeným politologům. Ale stejně by mne zajímalo, kdo je vůbec platí, když je jich tolik. A tak moudrých. Že by si vydělávali prodáváním vlastních literárních děl? Nebo jen těch moudrostí do televize, rozhlasu a novin? Nějak se mi to nezdá. Jenže: „Co já s tím?“ No vidíte a budeme se točit v kvadratuře kruhu.

Tak raději z jiného soudku. Můj soused je trochu starší, tak přemítá a nadává u televize. Ten druhý je mladší, tak žvaní a nadává v hospodě u piva a jedné z posledních tam zapálených cigaret. A zase mne napadá něco souvisejícího. Sem totiž chodí jen samí kuřáci. Na pivko a právě na to cigáro. Jenže, to jim zakážou, tak kam budou chodit? No řekněte, nejsou to chudáci, když budou takto omezováni na vlastních právech? Rakovina z cigaret nebo cukrovka z vytříbené stravy. Ale nebojte se, bude ještě hůř, což poznáme na posledních řádcích tohoto myšlenkového úletu.

Po internetových stránkách přišla zpráva právě od toho milovaného i nenáviděného nového pana prezidenta sedícího v Bílém domě. Proč se mu také blíže nevěnovat, když i on má k naší vlasti a jeho občanům hlubší kořenové spojení. Přes co? No přece přes „to“. A víte, co nám vzkazuje na takovou dálku přes oceán?

Probuďte se! Buďte důslední! Zapomeňte na falešný humanismus a politickou korektnost! Jde vám o život. Buďte důslední, každého imáma, který u vás v Evropě káže násilí, okamžitě zavřete, anebo ho pošlete k nám na Guantanámo. Každého, kdo nedoloží, že je ve své zemi politicky pronásledován, pošlete zpátky. Každého, kdo se proviní proti pořádku hostitelské země, zavřete do sběrného tábora. Až jich bude plné letadlo, tak je naložte a vyložte v poušti. Na Sicílii zbudujte velké záchytné tábory a nikoho nepouštějte dál do Evropy. Až je to tam omrzí, oni se ještě rádi vrátí zpátky… Ještě to má další pokračování, ale domnívám se, že pro ilustraci to stačí. Aby to případné obvinění proti mé osobě od útlocitných nebylo až tak tvrdé.

Nejspíše v tom nebudu lítat jen já sám. Jak jsem četl, také například pan Mgr. Jiří Kobza, který v letech 2000-2004 působil jako diplomat na velvyslanectví v Teheránu, na IT stránkách nabádá. Nebo varuje. Jenže on bude mít nejspíše imunitu, tak z toho snadno vybruslí. I když je tam i s fotkou. Jenže: žádný příjemce si nemůže být jistý, že nejde o hoax. „Současná evropská tragédie má vyústit utvořením Evropského kalifátu se zánikem původní Evropy…“ Ale vždyť něco podobného již vyslovil i náš pan prezident. Že by se právě oni jen těžce mýlili?

Pro vyváženost této statě ještě jukněme k východu. Ruský prezident Putin již v roce 2013 ve svém projevu ke ctihodné Dumě nalajnoval: „Kdo chceš žít v Rusku, musíš dodržovat naše zákony, musíš mluvit naší řečí! Když se ti to nebude líbit, vrať se do své domoviny…!!!“ Je to všem jasné a mají od toho pokoj.

Podobných příkladů by se na světě našlo ještě více. Například v Austrálii nebo Japonsku. Jenže: co proti tomu děláme MY u NÁS doma v Evropě???

Nejvýmluvnějším komentářem je bezesporu sledování domácích sdělovacích prostředků. Je ale také možnost čerpat poznání z internetového oběhu. Jeden z dokumentů přistál i v mém PC. Kuřátko – nikoliv z Vodňan od nenáviděného pana majitele kombinátu Babiše, ale z Klatov. Dokonce se zárukou – vyrobeno a zabaleno v ČR pod dohledem Islámské komunity v Berlíně. Není nad vřelé přátelství. Ochrání nás před mononukleózou, salmonelózou i kontrarevolucí. Takže snad bude i košer!

Jenže: i tady je to ošidné. Stačí si nakliknout propagační stránky zmíněné a. s. z Klatov a nic takového tam nenajdete. Avšak najdete tam delší vyjádření pod názvem „Kauza HALAL“. Jedná se o termín, který označuje tradiční muslimský způsob rituální popravy zvířat. Generální ředitel se k celé situaci vyjadřuje veřejně s tím, že v současné době žádné „Halal“ výrobní závod nevyrábí. Způsob omračování drůbeže je předepsán zákonem pro ochranu zvířat proti týrání (tedy elektrickým šokem). Takže podle evropských veterinárních předpisů pro vývoz do zemí EU a je pod stálou veterinární kontrolou a za dodržování přísných podmínek welfare.

Budeme-li vycházet z tohoto poznání, že jde o HOAX, můžeme si být zcela jisti, že obdobných zaručených zpráv přistává v našich domácích PC tucty, možná i kopy. Můžeme se tedy dál podle vlastní libosti kochat nad řečičkami pana Trumpa nebo soudruha Putina. Nikdo z nás není „pan Petránek“, aby to měl všechno z přímého informačního zdroje. Před ním musíme jen v bledé závisti smeknout. Nicméně abych nikomu neubližoval, obrátil jsem se se žádostí na pana generálního ředitele s dotazem, jaký závěr k tomu může podat.

Redakční tečka. Žádná odpověď nepřišla ani po urgenci. Dobře nám tak. Lepší je vůbec ničemu nevěřit.

František Růžička (Hlas svědomí)

p11509621.jpg

p11509642.jpg

Kuřátko k nakousnutí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář