Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 31

5. 4. 2017

Rok 2017 se stane novým historickým mezníkem v dějinách lidstva. Tak se to alespoň zatím jeví. Bude předělem mezi tím, co tady bylo, a tím, co teprve přijde. To, že se budou „lámat“ dějiny, tuší mnozí z nás.  Tak, jako to tušili naši předkové na konci 19. století. Rozsah těchto změn však dokáže odhadnout jen málokdo. Přesto podvědomě cítíme, že se něco stát musí, protože k tomu dozrál čas.

Předznamenáním příštích změn je událost klíčového významu pro celou naši euroatlantickou civilizaci. Stala se jí volba kandidáta „vzpoury proti establishmentu“ a proti nadvládě „elit“ – amerického prezidenta D. Trumpa. 

Ke zmíněné civilizaci se sice slovně hlásíme, avšak zčásti stále ještě vězíme v pasti, do níž jsme se dostali v roce 1945, kdy si mocnosti vítězné protihitlerovské koalice rozdělily sféry vlivu v poválečné Evropě. Naše země tehdy „spadla“ do zájmové sféry stalinského Sovětského svazu – se všemi důsledky, které to mělo.

Dílem z naivity a nadšení z osvobození po šesti letech nacistické okupace, dílem z politického kalkulu některých československých politiků, zejména prezidenta E. Beneše, jsme se na dlouhých 42 let ocitli ve společenství států nesvobodných ‒ politických a ekonomických vazalů jedné z vítězných mocností 2. světové války. Navzdory tomu je třeba konstatovat, že tato válka byla zatím posledním globálním vojenským konfliktem v dějinách lidstva. Nikdo si dnes netroufá odhadovat, na jak dlouho.

Sedm desítek let mírového života, byť pod dohledem mocného východního souseda, nás tak trochu ukolébalo do stavu pasivity. Ta vždy byla a stále je nebezpečná, protože otupuje ostražitost a vede politiky i občany k neodůvodněné bezstarostnosti. Nikdo pak není připraven na možnou změnu.

A protože historie není natrvalo uzavřenou kapitolou v knize o osudech lidstva, je třeba, abychom na změnu byli vždy připraveni a aby nás nová konfigurace sil na šachovnici dějin nepřekvapila. Vývoj lidstva je totiž jednotou kontinuity a diskontinuity. Změna je vždy možná a někdy i nutná.

Velkou historickou zkouškou, v níž Evropa zatím příliš neuspěla, se po teroristickém útoku islamistů z 11. 9. 2001 na budovy WTC v New Yorku stala migrační krize z roku 2015. Její pokračování v následujícím roce, včetně série teroristických útoků v západní Evropě a nejnověji i v našem bezprostředním sousedství, v Berlíně, prověřily skutečný stav, v jakém se evropský kontinent, tato kolébka naší křesťansko-židovské civilizace, navazující na dědictví antiky, nachází.

Ukázalo se, že politici Evropské unie, tohoto pozoruhodného a zatím úspěšného ekonomicko-politického integračního projektu, jenž se zrodil z výsledků 2. světové války, svou úlohu nezvládli. O něco lépe dopadli představitelé některých států, v tomto společenství sdružených, včetně politiků ČR a dalších zemí tzv. Visegrádské čtyřky. Nemělo by nás to vést k tomu, abychom usnuli na vavřínech. Nikdo totiž neví, jaké nástrahy čekají Evropu v budoucnu.

Rok 2017 bude nepochybně pokračováním této zkoušky. Zda v ní Češi doopravdy uspějí, či nikoliv, ukáží příští měsíce. Přejme si, abychom obstáli se ctí jak před dějinami, tak i sami před sebou. Proč? Proto, abychom se mohli svým potomkům kdykoli podívat zpříma do očí a říci jim: „Osud naší země je stále v našich rukou.“

 

REDAKCE

●●●

● Šéf AV ČR Drahoš vydává knihu: Díky bohu za zvolení Havla prezidentem, píše

Končící předseda Akademie věd Jiří Drahoš, který je možným kandidátem na post nového prezidenta ČR, vydal knihu Věda života. Mimo jiné v ní píše, že volba Václava Havla československým a českým prezidentem byla velmi šťastný krok.
(EuroZprávy.cz, 21. 2. 2017, 14:44)

─────

Ještě ani oficiálně neohlásil svou kandidaturu na prezidenta republiky, a už víme, na čem jsme. Další Havlův „uctívač“. I pět let od jeho smrti tu máme Havlových pohrobků tolik, že by je mohl vidlemi přehazovat a vyvážet do ciziny. Bude to lepší artikl než automobily. Mohlo by nám to zvýšit HDP aspoň o pět procent ročně. Navrhoval bych začít po vzoru sv. Václava: prvních 150 volů odeslat k našim západním sousedům ještě letos a příští rok toto číslo zvýšit na dvojnásobek. A takto pokračovat, dokud tu nezbude poslední z nich. Toho posledního bych navrhoval strčit do vitríny v muzeu, aby si návštěvníci mohli prohlédnout, jaké „exoty“ jsme tady v minulosti měli. Že by někdo takový, jako je Drahoš, mohl být zvolen, patří do světa fantazie. U nás – zhola nemožné!

●●●

● Varšavští žalobci se zaměří na Štrougala. Kvůli smrti Poláků, kteří chtěli na Západ

Polská prokuratura se začala zabývat smrtí svých krajanů, kteří zemřeli po zásahu elektrickým proudem při pokusu o přechod z Československa na Západ. Podnět k trestnímu řízení dala Platforma evropské paměti a svědomí, která za hlavního viníka označuje Lubomíra Štrougala – bývalého komunistického premiéra a ministra vnitra. „Za jeho působení ve funkci ministra vnitra byla železná opona nabita 4000–6000 volty, což vedlo ke kruté smrti uprchlíků snažících se překročit hranice směrem na Západ.“ (ČT24, 21. 2. 2017, 19:06)

─────

Protože jsme nebyli schopni za 27 let se vyrovnat s komunistickou minulostí, budou to muset za nás udělat Němci a nejnověji i Poláci. To je ostuda přímo světová! Štrougal je komunistické neviňátko, stejně jako známý „Doktor Smrt“.

●●●

● Česká armáda bude spolupracovat s Bundeswehrem

Česká armáda navazuje užší spolupráci s ozbrojenými silami Spolkové republiky Německo. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v Bruselu podepsal dohodu o přidružení české čtvrté brigády rychlého nasazení k velení německé obrněné divize. Do spolupráce se zapojí ještě Rumunsko. Vojáci těchto tří zemí se budou společně vzdělávat a účastnit cvičení. (Novinky.cz, 21. 2. 2017, 19:07)

─────

Vzhledem k historii obou těchto států se něco takového rovná vlastizradě či velezradě. Jediný, kdo tomu může dát „požehnání“, je parlament a i ten riskuje, že jeho členové mohou být za něco takového postaveni před soud. Je to příliš vážná věc, než abychom nad tím mohli mávnout rukou. Nemůžeme a nesmíme! Stropnický, který pochází z komunistické rodiny, se asi musel zbláznit. Jinak se to vysvětlit nedá. Je to plivnutí na všechny ty, kteří položili život v boji proti Němcům – za naši svobodu.

●●●

● Nacisté jí zabili otce, komunisté matku, stát ji okradl. Nyní si může Zdena Mašínová svůj majetek koupit

Neuvěřitelný vývoj má kauza Mašínův statek. Státní pozemkový úřad aktuálně nabídl Zdeně Mašínové, že si zchátralou usedlost a přilehlé zemědělské pozemky může odkoupit. Odkoupit. Odkoupit to, co jí komunisté ukradli. Je to další pokračování nevýslovně drzého a odpudivého přístupu státu vůči této rodině. (Forum24, 22. 2. 2017)

─────

To, co předvedla justice v případě Z. Mašínové, je cynismus a výsměch spravedlnosti. Co však čekat od pokračovatelky komunistické justice, která je dodnes prolezlá komunisty (samozřejmě těmi bývalými) a jejich potomky? Je to další potvrzení toho, jak jsme se ani za 27 let nového režimu nebyli schopni vyrovnat s neblahou komunistickou minulostí.

●●●

● Odškodnit vojáky perzekvované komunisty? Ne! řekli poslanci

Sněmovna opětovně nepřijala návrh na odškodnění vojáků, kteří byli za komunistického režimu propuštěni ze služby z politických důvodů. Obdobnou úpravu odmítla už před devíti lety. Snahu skupiny koaličních poslanců neschválila v souladu s postojem vlády kvůli tomu, že se týká jen dílčí skupiny obyvatel. (Týden.cz, 22. 2. 2017, 12:39)

─────

Už jsem si začínal myslet, že jsme na dobré cestě, abychom se i se zpožděním 27 let začali konečně vyrovnávat s komunistickou minulostí. Mýlil jsem se. Poslanci mne opět přesvědčili o tom, že v tomto zákonodárném sboru stále ještě není „politická vůle“ něco na tom změnit. V tom případě je s naší předstíranou „demokracií“ konec!

●●●

● Pozůstalým po berlínském masakru přišly místo kondolencí účty za ohledání těl

Pozůstalí po obětech předvánočního útoku v Berlíně se dočkali nepříjemného překvapení, když jim přišel účet na 51 eur (1380 korun) za ohledání mrtvol. Nemocnice Charité, která je rozeslala, se za pochybení omluvila až po třech týdnech, napsal deník Tagesspiegel. (Novinky.cz, 22. 2. 2017, 10:46)

─────

Tak tomu se říká „demokracie“ po německu – ve stylu soudružky A. Merkelové z bývalé NDR. Německo spěje mílovými kroky k nastolení vlády nového Führera. Stane se jím patrně dnes tak oslavovaný odchovanec Bruselu – M. Schulz. K tomu jeden z názorů čtenářů v diskusi pod tímto článkem: „To už je hluboko vžité u skopčáků. Celou válku posílali nadlidi účty nejbližším za zplynování a kremaci lidí v koncentrácích. Takže se toho od té doby moc v Deutschlandu nezměnilo.“

●●●

● Máte více než jedno dítě? Kalkulačka ČSSD s vámi nepočítá

Podle daňové kalkulačky ČSSD socialisté přilepší jen bezdětným a lidem s jedním dítětem. U zaměstnanců se dvěma dětmi kalkulačka ukazuje nulovou změnu. Již v úterý upozorňovali uživatelé na sociálních sítích na evidentní chyby ve výpočtech sociálních demokratů. (Novinky.cz, 22. 2. 2017, 14:19)

─────

Tento narychlo spíchnutý návrh daňových změn pro povolební období z dílny ČSSD byl zpracován tak špatně, že obyčejní občané, neodborníci, museli upozornit na zjevné chyby. To je ostuda! Sobotka, který se celý život živí politikou, ukazuje dnes a denně, že nic neumí. Toto je jen dalším potvrzením tohoto faktu. K čemu jsou takoví politici? Nové daňové zákony socanů jsou jen dalším pokusem, jak odvrátit pád volebních preferencí ČSSD. Už totiž není z čeho brát na rozhazovačné plány této strany, které ovšem musí platit ze svých daní občané. Podobně jako návrh na vyšší zdanění bank, kde to opět zaplatí lidé, klienti bank a daňoví poplatníci. Tyto nesmysly se zrodily v olysalé hlavě B. Sobotky, nebo jeho ekonomických „expertů“, má-li jeho strana nějaké? Toto hloupé opatření se má stát „volebním trhákem“ této strany? Potěš Pán Bůh!

●●●

Náhodná shoda blogu advokáta Koudelky a zprávy vyšetřovací komise je vyloučena, říká bývalý rektor

Vyšetřovací komise k policejní reorganizaci obelhala a podvedla Poslaneckou sněmovnu. Myslí si to bývalý rektor Masarykovy univerzity a poslanec Jiří Zlatuška (ANO). - Zlatuška je přesvědčen, že komise do své finální zprávy účelově propašovala pasáž týkající se omezení pravomocí státních zástupců.  - Emeritní brněnský rektor tak soudí na základě shodného obsahu, který se objevil jak v závěrečné zprávě, tak na blogu spolutvůrce kontroverzní amnestie Václava Klause advokáta Zdeňka Koudelky. Zlatuška si pro kontrolu shodného textu vypomohl matematickým vzorcem. Byl takto zvyklý hlídat práce studentů na univerzitě. (Lidovky.cz, 22. 2. 2017, 14:34)

─────

Koudelka i Blažek jsou naprosto nedůvěryhodné osoby. U takových nemůže překvapit vůbec nic. Poslanci by se od nich měli hlasitě distancovat. Naštěstí budou volby. Doufejme jen, že brněnský „Don Pablo“ už znovu zvolen nebude. Nemá nárok. Koudelka je už tak „profláknutý“, že by udělal nejlépe, kdyby emigroval – třeba za Krejčířem nebo Koženým. Byla by to skvělá „dvojka“.

●●●

● Otázky, které má cenu si klást

Přestože si tvůrci seriálu Bohéma možná vzali příliš velké sousto, vytvořili mnoho výjimečných scén z dějin českého filmu. A nevadí ani, že se přesně nedrželi historických faktů: film je umění a nemusí nahrazovat učebnice dějepisu. (Deník Referendům, 23. 2. 2017, 8:43)

─────

Tento článek známého televizního mudrlanta L. Jelínka mne opravdu pobavil. Tentokrát si Jelínek zahrál na historika a rozhodl se zhodnotit právě skončený televizní seriál „Bohéma“. Ani tentokrát nezklamal a znovu prokázal, že toho nejen o politologii, ale ani o historii moc neví. Není divu: podobně jako premiér Sobotka patří ke generaci s velice špatným vzděláním. S tím se toho mnoho dělat nedá – jedině hloupě žvanit v televizi a mlátit prázdnou slámu. Uživit se tím dá. Zatím. Až skončí Sobotkova vláda a celá ČSSD v propadlišti dějin, půjde k lopatě nebo na pracák. – Na rozdíl od L. Jelínka si nemyslím, že režisér R. Sedláček si zaslouží jakoukoli pochvalu. Spíše naopak. Osobně bych se přimlouval za doživotní zákaz dalšího natáčení filmů, které prostřednictvím ČT hrubě zkreslují obraz našich dějin 20. století. Ať se věnuje dokumentárnímu filmu. Tam napáchá podstatně menší škody než v hrané televizní tvorbě. Měl by také vrátit státní vyznamenání, jež mu nedávno udělil prezident republiky. Svými seriály „České století“ a „Bohéma“ dokázal, že si ho nezaslouží.

●●●

● Banka přeřadí Česko z vyspělých zemí do rozvojových. Neplníme příjem na hlavu

Americká investiční banka JPMorgan přeřadí Česko u indexu státních dluhopisů ze skupiny vyspělých zemí do skupiny rozvojových. Činí tak poté, co se příjem na hlavu v Česku poslední tři roky vytrvale pohybuje pod bankou stanovenou úrovní pro vyspělé země. Upozornil na to server Patria.cz.

 (Týden.cz, 22. 2. 2017, 12:39)

─────

Myslím, že to je to nejlepší vysvědčení o tom, jak na tom po 27 letech vlády polistopadových „elit“ jsme. Je to hanba. Kdysi jsme patřili mezi deset nejprůmyslovějších států světa. Dnes se propadáme mezi země rozvojové. Jsme na tom jen o něco lépe než zaostalé země Asie a Afriky. Pauperizace větší části společnosti u nás pokračuje mílovými kroky. Kde budeme za dalších deset nebo dvacet let? To si vůbec netroufám odhadovat.

●●●

● Zdaní Jánošík Sobotka muže s nadprůměrným penisem?

Sněmovna opětovně nepřijala návrh na odškodnění vojáků, kteří byli za komunistického režimu propuštěni ze služby z politických důvodů. Obdobnou úpravu odmítla už před devíti lety. Snahu skupiny koaličních poslanců neschválila v souladu s postojem vlády kvůli tomu, že se týká jen dílčí skupiny obyvatel. (Reflex.cz, 22. 2. 2017, 7:00)

─────

Otázkou položenou v titulku se ptá redaktor J. X. Doležal na to, co je skutečným cílem volebního návrhu soc. demokracie. Potvrzuje to, co jsme již psali dříve: ČSSD se odklání od svého tradičního programu a začíná lovit ve vodách voličů KSČM. Z nabízené spolupráce se může vyvinout nanejvýš srážka dvou soupeřů na levici. Kdo bude úspěšnější? Na to si počkejme do podzimu. Soudím, že v tomto souboji zvítězí KSČM, protože ta stojí stále na týchž pozicích, i když s nimi mnozí lidé nesouhlasí. Nestálé voličstvo ČSSD má o čem přemýšlet. Čím překvapí náhle probuzený Sobotka za týden nebo za měsíc?

●●●

● Prezident Miloš Zeman akceptoval odvolání Mládka z vlády

Sobotka chce zatím řídit ministerstvo sám. Nového ministra navrhne až po sjezdu ČSSD. (Lidovky.cz, 23. 2. 2017, 17:47)

─────

Sobotka dostal strach a raději chce počkat až na výsledky sjezdu. I kdyby byl znovu zvolen, jeho situaci to nevyřeší. Řešením je pouze jeho odchod z čela ČSSD. Zda bude do voleb stát v čele MPO Kocour Mikeš nebo Klokan Vendelín, je úplně jedno. Na osudu Sobotky to nic nezmění.

●●●

● Sebevražda kvůli exekuci. Systém dohání Čechy k fatálním rozhodnutím

Ve středu spáchal skokem z okna sebevraždu Jaroslav Janota z Napajedel. Muže na podzim loňského roku soud poslal na 12 let do vězení za střelbu na exekutora. Nastoupit tam měl údajně v nejbližší době. Průběh a mnohdy přílišná tvrdost exekucí jsou pod palbou kritiky dlouhodobě. Jak přísný je systém vymáhání dluhů v Česku? (Info.cz, 23. 2. 2017, 20:11)

─────

Současné vládě se sice daří snižovat nezaměstnanost, avšak zcela selhává v otázce exekucí. Vhánění lidí do bezvýchodnosti, kterou musí řešit sebevraždami, jsme tady už měli. Bylo to v letech Velké hospodářské krize (1929-33). Na tuto úroveň jsme se po roce 2008 propadli i v nezaměstnanosti. Ta se sice zlepšila, ale problém exekucí zůstal ležet nad naší republikou jako onen smog, který v posledních týdnech trápil i regiony, kde nikdy nebyl. Existence justiční a exekuční mafie je podstatou neřešení problému osob, které se dostaly do exekuce. Stát neudělal buď vůbec nic, nebo jen velmi málo pro to, aby se lidé do těchto problémů nedostali. Pro exekutory a s nimi spřízněné právníky je to dobrý byznys. Pro lidi, kteří se do exekuce dostali, je to však zničení jejich života. Je to horší než válka, protože ta někdy skončí, kdežto metla exekucí visí nad občany neustále. Politická reprezentace nedělá nic, aby problém vyřešila. Jenom se žvaní a žvaní. Zatím s tím nikdo nic neudělal, i když představitelé současné koalice slibovali zlepšení. Nestalo se však nic a zlepšení nepřichází. Jsme pořád na začátku. Můžeme si proto myslet pouze jediné: že to lidem, kteří jsou u moci, vyhovuje. Aspoň mají prostředek, jak nespokojené lidi držet pod krkem a nutit je, aby drželi hubu a krok. Takový „program“ ovšem žádné politické straně volby nevyhraje. Proto tato koalice ve volbách musí prohrát, protože ji občané nebudou volit. Na podzim se budeme všichni divit. Nejvíce ti, kteří nebudou zvoleni a budou muset jít pracovat – jako obyčejní občané. A protože nic nedělali pro vyřešení otázky exekucí, může se jim stát, že sami do exekuce spadnou. Dobře jim tak!

●●●

● Šéfa GIBS vyslýchala policie, Murín přiznal kontakt s obviněným detektivem

Policie ve čtvrtek vyslýchala šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína kvůli kauze úniku informací a podplácení obviněné pražské žalobkyně Dagmar Máchové. Murín měl přiznat kontakty se soukromým detektivem Igorem Gáboríkem, který je v kauze také obviněný. Informovala o tom Česká televize. (Český rozhlas, 23. 2. 2017, 20:23)

─────

Jak je možné, že v suverénní ČR mohou zastávat vysoké funkce Slováci? Pokračování praxe z husákovské ČSSR je naprosto nepřijatelná. Parlament by měl podniknout kroky, aby k něčemu takovému nemohlo docházet. – Na podivnosti kolem Murína jsme upozornili již v souvislosti s jeho instalací do této funkce. Jeho dnešní vyšetřování jen potvrzuje, že je to velmi podivná postava. Gáborík je taky Slovák. Kruh se uzavírá. Nabízí se otázka: kdo je řídí a co mají za úkol? Není ta D. Máchová, s jejímž případem to souvisí, nějaká příbuzná komunistického vyšetřovatele Máchy, který se „proslavil“ na počátku 50. let v procesech proti odpůrcům komunistického režimu? Její drzý výraz obličeje by to potvrzoval…

●●●

● Předseda lidovců Pavel Bělobrádek neví, co má jeho strana v programu

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek evidentně nemá přehled, co má jeho strana v programu. Ačkoli se lidovci zavázali v letech 2013 až 2017 prosadit povinné zveřejňování online zakázek, smluv a faktur, jeho poslanci svým hlasováním pomohli vykostit registr smluv. Po připomenutí se Bělobrádek omluvil. (Novinky.cz, 24. 2. 2017, 13:51)

─────

To, že Bělobrádek něco neví, asi překvapí jen málokoho. Ve své funkci nemá co dělat a nikdy se do ní neměl dostat! Zbývá jen doufat, že si to voliči zapamatují, aby věděli, koho příště nemají volit.

●●●

● ČSSD na sjezdu podpoří Fico a Kern, Zemana nepozvali

Sociální demokraty přijedou na březnový sjezd podpořit slovenský premiér Robert Fico a rakouský kancléř Christian Kern. Prezidenta Miloše Zemana ČSSD nepozvala. Podle mluvčího strany Mikuláše Klanga není ještě seznam všech pozvaných uzavřen. (čt24.cz, 24. 2. 2017, 15:10)

─────

Sobotka si zase koleduje o pořádnou přes hubu. Asi ji brzy dostane. Opakované nepozvání Zemana na stranický sjezd je fackou nejen otci-zakladateli, ale i všem slušným lidem, kteří ještě neztratili paměť. To Sobotkovi nemůže projít. Uvidíme, jak na to zareaguje sjezd ČSSD. Pokud ne, je tato strana mrtvá a už nic ji nevzkřísí.

●●●

● V USA obvinili Sorose a Obamu z organizace převratu v Kyjevě

V několika amerických městech byly organizovány akce s mezinárodním Schillerovým institutem, během nichž byly distribuovány letáky pro občany, aby se seznámili s „reálnou situaci na Ukrajině". - Akce byla načasována na tříleté výročí Majdanu. Podle aktivistů k převratu na Ukrajině přispěl miliardář George Sorose a zástupci Obamovy administrativy. Označili tvrzení o „lidovém“ povstání v Kyjevě za „mýtus“, a že v skutečnosti šlo o záměr vyvolat barevné revoluce zaměřené proti Rusku. a destabilizovat rodící se alianci Ruska, Čína a Indie v rámci Eurasie. -
Navíc tvrdí, že současné akce proti prezidentovi Donaldu Trumpovi mohou vést k nové „barevné revoluci", tentokrát ve Spojených státech. Předně, aby se zabránilo Trumpovi navázat spolupráci s Ruskem. (prvnízprávy.cz, 24. 2. 2017, 16:04)

─────

Oba tito „dobrodinci“ by měli být postaveni před Mezinárodní trestní tribunál a až do konce života být ve vězení.

●●●

KAMBERSKÝ: ČSSD nehájí pracující. Ve skutečnosti nahrává Kellnerovi, Babišovi a Bakalovi

Zatím si toho nikdo nevšiml, ale v jedné věci vypálil Bohuslav Sobotka Andreji Babišovi rybník: jako první zdůraznil téma kapitálu, jenž mizí z Česka do zahraničí. Pan Babiš má přesto z pekla štěstí: pan Sobotka to dělá tak nešikovně, že schytává krajně negativní reakce i od zpravodajů a komentátorů deníku Právo. (Lidovky.cz, 24. 2. 2017, 14:36)

─────

Pan Kamberský objevil Ameriku. O této věci píší SN již několik let. Kamberský má nicméně pravdu a je dobře, že i z Babišových novin to zaznělo. Má to jen jednu vadu na kráse: napsal to jeden z těch, kteří jsou v žoldu slovenského oligarchy. Takže: sorry jako. Moc bych za to nedal, že Kamberského k tomuto „objevu“ inspiroval sám Babiš: aby měl další argument proti Sobotkovi. Kdo to chtěl vidět, měl k tomu příležitost už dávno. Proč teprve teď – v době stranického sněmování hnutí ANO 2011 i ČSSD?

●●●

● ON-LINE: Udělejme Českou republiku znovu skvělou, odkázal Babiš na Trumpa

Hnutí ANO Andreje Babiše v sobotu a v neděli volí na svém sněmu předsedu a místopředsedy hnutí. Samozřejmě je jasné, že bude znovu zvolen ministr financí, očekáváme ale, zda se tak stane 100 % hlasů. V první den na sněmu vystoupí ministři hnutí ANO i jeho zástupci v evropských institucích – místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička a eurokomisařka Věra Jourová. Jako host se sjezdu účastní šéf frakce Aliance liberálů a demokratů (ALDE) v Evropském parlamentu Guy Verhofstadt. Očekává se, že sněm se bude zabývat i postojem ANO k prezidentské volbě v lednu příštího roku. - „Jsou takoví, kdo se uzavřeli ve sněmovně a udělali si tam sloní kancelář,“ filozofoval Babiš, který pravděpodobně myslel slonovinovou věž. (Forum 24, 25. 2. 2017)

─────

Babiš se pokusil zopakovat Trumpovu rétoriku na 4. celostátním sněmu hnutí ANO 2011. Stejně jako opakovaný vtip není vtipem, platí totéž i o politických sloganech. Může to být zajímavé, ale není to originální a volby mu to nevyhraje. Jediné, za co lze Babiše pochválit, je návrh, aby všichni účastníci sněmu (včetně něho) kandidovali z posledního místa. Zda to bude mít úspěch, ukáží až volby. Osobně o tom pochybuji, protože mu to stranu/hnutí spíše rozloží a neuspokojení kandidáti mu odejdou. Bude to kontraproduktivní, protože ANO 2011 je dnes „výtahem k moci“, který zatím funguje právě proto, že tímto výtahem je. Něco podobného si zažily dříve i jiné velké strany, když byly u moci: ODS i ČSSD. – To, co by nás mělo varovat, je načasování začátku tohoto sněmu ke dni 69. výročí tzv. Února 1948. Chcete výmluvnější doklad o tom, že hnutí ANO 2011 kráčí ve šlépějích předlistopadové KSČ?

●●●

● Končící hejtman Košta přijel na sněm, ale mezi delegáty ho nepustili

Končící hejtman Olomouckého kraje Oto Košta v sobotu přijel na sněm hnutí ANO do Centra pohybové medicíny na pražském Chodově. Pustili ho ale pouze do prostor pro veřejnost. Novinkám sdělil, že kvůli odvolání byl na něj vyvíjen nátlak a jeho manželku prý dokonce sledovali a vyvíjeli na ni „fyzický nátlak”. (Novinky.cz, 25. 2. 2017, 11:29)

─────

Chcete lepší důkaz o tom, jak to vypadá s „demokracií“ v hnutí ANO 2011? Tady je! Místo vlastního komentáře připojuji názory čtenářů, zveřejněné v diskusi pod tímto článkem. Dokládají, že tento národ má spoustu přemýšlivých lidí. Proto se o jeho budoucnost nebojím. Politici přicházejí a odcházejí, kdežto národ zůstává. - Tady jsou zmíněné komentáře čtenářů: „Na sjezdech NSDAP a KSČ, neřku-li KSSS, taky nebyli žádní rušiví elementi, a běželo jim to jako po másle, no ne?!“ – „ANO je demokratická strana jednoho muže. S čím nesouhlasí Babiš, s tím nesouhlasí jednomyslně všichni, komu Babiš ukáže palec dolů, je nadšeným davem ušlapán. Vůdce vede stranu jako firmu a o tom se nediskutuje.“ – „Je pěkné, jak soudruh předseda Bureš umí zacházet s kolegy.  Asi jako Gottwald se Slánským. Je příznačné, že se sjezd ANO se koná 25. února!!!!“ – „Nepřipomíná vám to náhodou praktiky fašistů a komunistů? Oba tyto totalitní režimy se ve svých počátcích také tvářily velmi mírumilovně a slibovaly, jak budou makat pro lidi. Kolika miliony mrtvých to nakonec skončilo, víme.“ – „Z ANO se stává pomalu a jistě prospěchářská totalitní organizace. Se vším, co k ní patří - s neomylným vůdcem a patřičně v předklonu kmitajícími podřízenými.“

●●●

● „Když mi Babiš půjčí noviny, proč ne,“ vtipkoval poslanec na nápad kandidovat z posledního místa

Kandidovat do Sněmovny ze zadních pozic, jak se to chystá ve Středočeském kraji udělat předseda ANO Andrej Babiš? Poslanci z hnutí si nejsou jistí. Zatímco někteří s tím nemají problém, jiní se zdráhají. ‒ Moravskoslezský poslanec Josef Hájek z Babišova návrhu v sobotu na sněmu ANO nadšený moc nebyl. „Je to svobodné rozhodnutí pana předsedy. Když jsem to slyšel, tak jsem žertem řekl svým kolegům, že pokud mi na měsíc půjčí Lidovky a MF Dnes, tak bych to také mohl zkusit,“ řekl Právu Hájek s narážkou na to, že Babiš přes svůj holding Agrofert, který je nyní ve svěřeneckém fondu, vlastní vydavatelství MAFRA. ‒ Moravskoslezská poslankyně Jana Lorencová má také za to, že jde o výborný nápad. „Kandidátky by měly být o osobnostech, které lidi osloví. Zatím je ale systém nastaven tak, že hlavní důraz je na první místo. Osobně bych se toho nebála, protože mi v roce 2013 voliči dali tolik preferenčních hlasů, že doufám, že jejich přízeň přetrvala,“ řekla Právu. (Novinky.cz, 25. 2. 2017, 13:16)

─────

Nápad, který Babiš s nikým před sněmem hnutí ANO 2011 nekonzultoval, se  ukazuje jako neprůchodný. Zase to nedomyslel. S myšlením má Babiš problémy. Co se týká poslankyně J. Lorencové, jen malou poznámku: Divil bych se, kdyby ji znovu někdo volil. Podle toho, co v politice zatím předvedla, troufám si říci, že ji nikdo znovu nezvolí. Vzhledem k tomu, co kdysi dělala jako investigativní novinářka, je její současné angažmá doslova ostuda. Je mi jí upřímně líto. I tak lze skončit…

●●●

Babiš byl znovu zvolen šéfem ANO. Jsem hovado, řekl v projevu
Andrej Babiš byl podle očekávání znovu zvolen předsedou ANO. V tajné volbě získal hlasy 195 z 210 hlasujících delegátů. Před dvěma lety dostal všechny platné hlasy, tehdy ani nyní neměl soupeře. Po dnešním zvolení ocenil, že podruhé takto zvolen nebyl. (EuroZprávy.cz, 25. 2. 2017, 16:09)

 

─────

S Babišovým konstatováním o tom, že je hovado, lze bezvýhradně souhlasit. S ostatními názory už méně. Kdyby měl Babiš aspoň jednoho protikandidáta, mohlo by se se zavřenýma očima říci, že je to takový nesmělý pokus o „demokratizaci“ zatím autokratického politického hnutí. Po této volbě už to říci nelze. Ani při nejlepší vůli. Snad až příště, bude-li nějaké…

●●●

● ANO posílilo právo svého předsedy Babiše zasahovat do kandidátek

Změnu stanov hnutí, která posílila pravomoci předsedy Andreje Babiše, schválil sněm ANO. Změna mu umožňuje zasahovat do kandidátek hnutí pro volby na všech úrovních. Dosud tuto pravomoc měl pouze výbor hnutí. (iDNES.cz, 26. 2. 2017, 10:12)

─────

ANO 2011 ještě více posílilo autokratický charakter řízení tohoto hnutí/strany. S demokracií to opravdu nemá nic společného. Je to směřování k jasně se profilující straně „jednoho muže“, což se rovná fašismu. Toť vše. Diagnóza tím byla stanovena. Podle Babiše je přihlášení se k hnutí ANO 2011 hrdinstvím. Mám obavu, že to brzy bude hanba, ke které se nikdo nebude chtít přiznat. ‒ Z dějin známe řadu takových příkladů, kdy kdysi nadějné strany skončily na smetišti dějin a dostaly se na pranýř kvůli odstrašení veřejnosti. Posilováním pravomocí se také z Hitlera stal neomezený vládce – diktátor. Je to trend natolik nebezpečný, že je nutno jej z principu odmítnout. Ve skutečné demokracii nemá místo.

●●●

● Z hnutí ANO se stává tak trochu Severní Korea, myslí si Gazdík

Z ANO se stane tak trochu Severní Korea, komentoval v neděli v Otázkách Václava Moravce předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík schválenou změnu stanov hnutí. Podle této změny bude nyní moci šéf hnutí Andrej Babiš škrtat na kandidátkách. Také Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vyjádřil jisté pochyby o funkci místopředsedů hnutí ANO. - Oba předsedy také zarazil Babišův návrh na snížení počtu poslanců a senátorů z nynější 281 na 101. To by podle Sobotky mohlo oslabit demokracii. (Novinky.cz, 26. 21. 2017, 15:26)

─────

Musím Gazdíka poopravit: hnutí ANO 2011 je od samého začátku Severní Koreou. Nic na tom nezměnil ani IV. celostátní sněm. Kdyby to nebylo k smíchu, bylo by to k pláči. Je třeba včas učinit opatření, aby nemohlo zvítězit a vládnout této zemi. Také v předlistopadové ČSSR byla formálně demokracie – jenom na papíře. Něco podobného mají dnes v ANO 2011 a ještě si libují, jakou tam mají „demokracii“. Je to opravdu úsměvné. Funkce místopředsedů je tam jenom pro parádu, aby se neřeklo. Je dobře, že už se i jiným politikům otevírají oči. Ale trvalo to, soudruzi! Gazdík není žádný velký intelektuál, ale přišel na to. Teď jde o to, aby na to přišli i jiní „veleduchové“ naší politiky. ‒ Co se týká redukce počtu poslanců a senátorů, bylo by to nejen oslabení demokracie, ale hlavně úbytek koryt pro vyvolené. To by pro dotyčné politiky byla pohroma největší, protože by se pak mohli ocitnout na dlažbě. Ani jednoho z obou pánů si neumím představit, že by se mohli uživit prací. To považuji za zhola nemožné. S redukcí počtu zákonodárců nepřišel až Babiš, ale je to velmi starý nápad. I počet poslanců snížený na 101 není nová myšlenka. Babiš nic nového nevymyslel, jen někteří staří parlamentní harcovníci si už na nic nepamatují.

●●●

● V žádném případě nebudu trvat na tom, aby lídři hnutí kandidovali z posledních míst, řekl Babiš

Předseda ANO Andrej Babiš zřejmě nebude trvat na tom, aby i ostatní lídři hnutí kandidovali do sněmovny z posledního místa kandidátek. Kolegové to vidí jinak, řekl novinářům na závěr dvoudenního sněmu. (Český rozhlas, 26. 2. 2017, 17:35)

─────

Včera o tom mluvil na sněmu hnutí ANO 2011, ale dnes už otočil o 180 stupňů. U Babiše nic neobvyklého. Předvádí nám to dnes a denně. Jak může člověk s tak nestálými názory vůbec něco řídit? Nad tím zůstává rozum stát. Navíc by chtěl být českým premiérem! Takový chaot nemá nárok. Spíš je kandidátem do Bohnic. Babiš zřejmě dostal strach, že by se jeho „poddaní“ proti němu vzbouřili. To nebezpečí tady opravdu je, a proto ten taktický obrat. Připomíná to „taktický ústup“ Hitlera z východního bojiště 2. světové války, když Němci dostávali na frak od Rusů. Babiš v mnohém Hitlera připomíná – nejen tím posílením pravomocí. Díky nim (tzv. zmocňovacím zákonem) se z Hitlera v r. 1934 stal neomezený vládce Německa. Babišovi to odhlasoval IV. sněm hnutí ANO 2011 a Hitlerovi zase německý Reichstag (= Říšský sněm, tedy německý parlament). Že by i ty názvy byly jenom náhoda?

●●●

● Babiš: Sobotka se stal předsedou ČSSD díky úplatkům. Říká se to

Se závažným obviněním dnes přišel Andrej Babiš (ANO) v reakci na slova Bohuslava Sobotky, že se z ANO stala autoritářská strana. Sobotka na ČT24 vycházel z nově schválených úprav ANO, díky kterým nyní Babiš může prakticky neomezeně škrtat, nebo naopak přidávat lidi na volební kandidátky ANO, což je typický diktátorský rys. Babiš zareagoval, že se stal Sobotka poprvé (tedy v roce 2011) těsně předsedou ČSSD díky tomu, že se na příslušném sjezdu něco rozdávalo a bylo by podle Babiše možné o tom povyprávět. Důkazy sice bohužel nemá, ale prý se to říká. (Forum24, 26. 2. 2017)

─────

To, že je Sobotka lhář, zloděj a podvodník, je jasné už dávno. Jak by se jinak někdo takový mohl dostat do vedení strany? Musel si to koupit, jinak se to vysvětlit nedá. Čím dřív půjde ke všem čertům, tím lépe pro všechny. Na sjezdu by už neměl být zvolen. Jen tak se strana ještě může zachránit.

●●●

● Špičky STAN se radí s Krejčířovým člověkem

Špičky hnutí Starostů a nezávislých (STAN) jsou v kontaktu se zlínským podnikatelem Michalem Redlem. Ten byl v minulosti stíhán spolu s uprchlým podnikatelem Radovanem Krejčířem a soudům se vyhnul jen díky tomu, že má lékařské potvrzení o vážné duševní chorobě. V pondělí o tom informoval Český rozhlas Radiožurnál. (Novinky.cz, 27. 2. 2017, 17:16)

─────

Kdo by to byl do něj řekl? Takové neviňátko to dosud bylo a jak na něho pěl chválu sám velký kníže pán! Všechno bude asi jinak. Kdo se v té naší politice „nenamočil“, že ano? Je vůbec mezi politiky někdo takový? – Jméno Polčák je na Valašsku ceněno hlavně kvůli tomu, že se tak jmenoval jeden z partyzánských velitelů, kteří se v závěru 2. světové války zapojili do boje proti německým okupantům. Viz: http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2015/70.-vyroci-vypaleni-prlova--1.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

●●●

● Policie obvinila Páleníka kvůli působení v čele Správy státních hmotných rezerv

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) minulý týden obvinili z porušení povinností při správě cizího majetku někdejšího šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka. (Novinky.cz, 27. 2. 2017, 10:26, aktualizováno 11:21)

─────

Další vykutálený Slovák, kterého tady po roce 1989 „zapomněl“ soudruh Husák, když se vracel na Slovensko. Kolik takových tady ještě působí? Stačí se podívat na Babiše a spol. a je to jasné. Je to týž vojenský zpravodajec, který ve službách J. Nagyové-Nečasové a P. Nečase údajně žádné tajemství nevyzradil. Pěkné „dárečky“ nám tu soudruh Husák zanechal. Jen co je pravda!

●●●

● Šéfka krajů z ANO: Babiš není žádný autoritář. To když jsem jednala s Gazdíkem

Předsedkyně Asociace krajů a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová si v pondělní Kauze dne na Rádiu Impuls povídala s moderátorkou Zuzanou Bubílkovou. Vysvětlila jí, že předat více pravomocí do rukou šéfa hnutí Andreje Babiše bylo zodpovědné. Důrazně odmítla, že by se Babiš choval jako autoritář. Zato když jednala se šéfem Starostů a nezávislých Petrem Gazdíkem... (ParlamentniListy.cz, 27. 2. 2017, 19:33)

─────

Vildumetzová je hloupá ženská, která politice vůbec nerozumí. Měla by se vrátit do školy, aby jí tam vysvětlili, co znamená slovo autoritář. Plete si zřejmě pojmy a dojmy. To se některým lidem stává. Zvláště těm zabedněným – jako je ona. Jestli není Babiš autoritář, tak potom už vůbec nikdo ani u nás, ani ve světě. Je to na stejné úrovni jako u Kim Čong-una. Zatím se to obešlo bez vražd a poprav, ale co není dnes, může být zítra. Souhlasím s tím, že Gazdík taky není žádný veliký demokrat. Hlavně je to domýšlivý blb, který se do politiky vůbec neměl dostat. Je to takový vesnický prosťáček, kterého omylem vzali do party mocných. A on si teď myslí, že tam má místo propachtované až do smrti. Až na podzim z parlamentu vypadne, bude mít zase příležitost živit se vlastníma rukama. Pochybuji, že se uživí. Bude muset jít na pracák a žádat o podporu i pro svou početnou rodinu.

●●●

● Tomáš Halík má problém: Jeho ,,fantom" vytasil další vážná nařčení. Žene to vysoko

Docent Otakar Jelínek, který působí v Ústavu biofyziky a informatiky při 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, se znovu pustil do teologa Tomáše Halíka. Docent Jelínek už od května 2016 zpochybňuje Halíkovo vzdělání. Nejinak tomu je i tentokrát. Halík prý využil jednu a tutéž odbornou práci k získání hned čtyř různých akademických titulů. (ParlamentniListy.cz, 28. 2. 2017, 6:42)

─────

O tom, že je Halík podvodník, se mluví a píše již mnoho let. Je více než pravděpodobné, že tohoto falešného kněze někdo „stvořil“. Asi se nezmýlím, když budu tvrdit, že to byla předlistopadová StB. Dnes není jasné, kdo za Halíkem stojí a ze zákulisí řídí jeho kroky, ani to, co tím sleduje. Mezi skutečnými, autentickými duchovními římskokatolické církve toto individuum nemá místo a mnozí kněží jím opovrhují. Asi k tomu mají důvod. – Reakce jednoho ze čtenářů v diskusi pod článkem: „Docent Otakar Jelínek prý má i jinou aprobaci: konfident StB, ev. č. 31658, krycí jméno OTA – fyzik.“ Tím by se dalo vysvětlit, že StB nejspíš o něm věděla a řídila ho: samozřejmě Halíka. U konfidenta Jelínka je jeho opožděné práskačství jen projevem špatného svědomí.

●●●

● V Česku funguje sovětská výchova dětí, reforma se nedaří, přiznala Marksová

V Česku se nedaří reformovat péči o ohrožené a opuštěné děti. Tvrdí to ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD), podle níž funguje "sovětský systém" s dětskými domovy a přednost se dává spíš pobytu v ústavech. (EuroZprávy.cz, 28. 2. 2017, 17:26)

─────

Soudružka Marxová-Engelsová je „blbá jak tágo“. Coby dobrá marxistka by měla vědět, že jedině sovětská výchova je ta pravá. Funguje u nás proto, že za celých 27 let nového režimu ji nikdo nezrušil. Neudělali to právě takoví pitomci, jako je ona nebo další ministři za ČSSD. Panebože, do čeho jsi duši dal?

●●●

Sobotka nezvládá řídit vládu, Herman je lhář a měl by odstoupit. Kalousek je opět v ráži
TOP 09 je sice v opozici, přesto, nebo právě proto, se její šéf Miroslav Kalousek nebojí tvrdě pustit do ministrů současného kabinetu. Naposledy to od něj schytal šéf rezortu kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). (Globe24.cz, 28. 2. 2017, 11:53)

─────

Ve výčtu nedostatků D. Hermana zapomněl Kalousek na strýčka Bradyho a jeho vymyšlené vyznamenání od prezidenta republiky, stejně jako Hermanovu cestu na sjezd sudeťáků. Pokud by měl za něco odstoupit, tak právě za tyto dva evidentní přešlapy.

●●●

● „Estébáky i soud si koupíš, ale historii ne! Sorry jako,“ vzkazuje hospodský Babišovi

Svérázný způsob protestu proti politice ministra financí Andreje Babiše (ANO) nejen v souvislosti se zaváděním EET, ale třeba i s kauzou nevyjasněného nákupu dluhopisů Agrofertu či dotace na Čapí hnízdo, zvolil provozovatel hospody U starý svině v pražské Michli Jára Zahradník. Andreje Babiše kritizuje krátkými slogany přímo na tabuli před hospodou. „Kolik takhle velkých hospod s EET je třeba na zaplacení jedné podvodné nemorální dotace na Čapí hnízdo soudruhů,“ píše například na jedné z nich. Nápisy na tabulích však pravidelně střídá a v zásobě má prý i jeden pro den, kdy bude Babiš premiérem. Výlohu hospody navíc zdobí i fotografie Miloše Zemana. (Echo24.cz, 1. 3. 2017)

 (Týden.cz, 22. 2. 2017, 12:39)

─────

Lidem je jasné, co je Babiš zač. Teď jde o to, aby si toho byli vědomi i na podzim, až půjdou k volbám.

●●●

● „Jako Major Zeman!“ Seriál Bohéma zostra kritizuje už i Rada ČT

Někteří radní České televize vyčítali nedávno odvysílanému seriálu Bohéma nesprávné nakládání s fakty. Vedení televize se brání a zdůrazňuje, že nejde o dokument, ale pouze o uměleckou tvorbu na motivy skutečných událostí. Na zasedání rady to uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich. (Info.cz, 1. 3. 2017, 16:30)

─────

Musím se zastat majora Zemana. Tento seriál byl sice ideologicky poplatný a některé jeho díly vůbec neodpovídaly historické pravdě, ale řemeslně byl udělán dobře a herecké obsazení také nebylo nejhorší. To „Bohéma“ je úplná sra*ka. Lepší výraz mě nenapadá. Pouze někteří herci dělali, co mohli, aby to zachránili. Dobré herecké výkony podali S. Rašilov, V. Javorský i P. Batěk. Naopak velmi slabý byl výkon D. Novotného, který navíc Marvanovi není vůbec podobný. Kdyby to záleželo na mně, nedovolil bych režiséru Sedláčkovi natočit pro televizi už ani metr dalšího filmu. Je to škoda materiálu na takové šunty, které „vyrábí“. Tohoto nevychovaného drbana bych hnal z televize svinským krokem, že by nestačil utíkat. A ty peníze, které si za to „vydělal“, bych věnoval na lepší pořady, než jsou ty jeho slátaniny.

●●●

● Poslanci TOP 09 Laudát a Korte odejdou z velké politiky. Vrátí se prý ke svým povoláním

TOP 09 se před sněmovními volbami, které proběhnou v říjnu, rozhodla vyměnit ostřílené politiky. Volby tak budou znamenat konec ve vysoké politice pro šéfa poslaneckého klubu Františka Laudáta a poslance Daniela Korteho, píše deník Právo. Na pražské kandidátce je nahradí místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Markéta Pekarová Adamová a poslanec Martin Plíšek. Lídrem pražské kandidátky zůstává Karel Schwarzenberg. (Lidovky.cz, 2. 3. 2017, 8:32)

─────

Toto sdělení signalizuje blížící se konec kdysi tak nadějné strany s maskotem Karla s „čírem“. Všechno jednou končí, že ano? I kdyby kvůli knížeti pánovi TOP 09 v Praze uspěla, jinde prohraje a do Poslanecké sněmovny se nedostane. Nemá šanci, protože Kalousek táhne tuto stranu ke dnu.

●●●

● Evropské komisi došla trpělivost. Přijímejte uprchlíky nebo draze zaplatíte, hrozí

Pokud členské státy Evropské unie do září nedostojí svým závazkům a nezačnou přijímat migranty podle stanovených kvót, uplatní Brusel svou pravomoc a začne je trestat. Mimo jiné tučnými pokutami. Podle deníku The Guardian ve čtvrtek na tiskové konferenci řekl eurokomisař pro migraci a vnitřní záležitosti Dimitris Avramopulos. Výhrůžka je mířena i na Česko. (Novinky.cz, 2. 3. 2017, 17:37)

─────

Začíná jít do tuhého. Uvidíme, jak se zachová „sralbotka“ Sobotka. V případě, že bude muset po volbách odejít z politiky, schytá to za něj někdo jiný. Bude-li to Babiš, Pánbůh mu buď milostiv!

●●●

Šéfkontrolor Exekutorské komory skončil, stíhá ho policie. Za obviněním vidí vyřizování účtů

Ještě před několika týdny byl pražský exekutor Milan Makarius jedním z nejmocnějších členů svého stavu. Vedl kontrolní komisi, jež dohlíží na dodržování zákonů a podává kárné žaloby na kolegy, kteří „zhřešili“. - Teď se sám ocitl ve vážných problémech. V říjnu 2016 jej policie obvinila z několika trestných činů a letos v únoru mu ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) pozastavil výkon úřadu. „Důvodem bylo trestní stíhání pro úmyslný trestný čin, který souvisel s exekuční činností,“ sdělil LN. Exekutorovo jednání může podle ministra ohrozit důvěru ve spravedlivý a nezávislý výkon jeho činnosti. (Lidovky.cz, 3. 3. 2017, 7:00)

─────

Tento článek je dílem šéfredaktorova příbuzného. To znamená, že LN se stávají rodinným podnikem, když už čeští novináři pro tento kdysi věhlasný list pracovat nechtějí. I tak se dá diagnostikovat blížící se konec jak tohoto periodika, tak i Babišovy kliky v ČR. Tato událost jen potvrzuje, že ČR není právní stát, ale rejdiště justiční a exekutorské mafie, které si tady dělají, co chtějí. Je to ta hlavní žába na prameni. Dokud se neocitnou pod dohledem občanské společnosti, tento bordel u nás neskončí. Ve vězení by měly skončit desítky představitelů této mafie. Až pak tady budeme mít demokracii.

●●●

Rektor UK Zima se zastal odsouzeného anarchisty Ševcova
Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima se v otevřeném dopise ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) zastal odsouzeného ruského studenta Igora Ševcova, kterému hrozí vyhoštění do vlasti. Postup, kterým anarchista Ševcov přišel o studentské vízum a nebylo mu prodlouženo ani vízum pracovní, označil rektor za zcela nepřiměřený. (Globe24.cz, 3. 3. 2017, 17:31)

─────

Předlistopadový komunista T. Zima jistě nikoho nepřekvapil svou žádostí ve prospěch ruského anarchisty. Vždyť je z bývalého Sovětského svazu a to byl vždy vzor všech našich komunistů. Proto ta neobvyklá aktivita našeho rektora UK. Pominu-li fakt, že v čele této vážené univerzity stojí bývalý komunista, pak jeho angažování ve prospěch ruského extrémisty, který u nás narušoval politické poměry v loňském roce, je do nebe volající drzost. Měl by být ze své funkce odvolán a postaven před soud. Ruský anarchista by se měl vrátit tam, odkud přišel. My ho tady nepotřebujeme. Máme svých problémů dost i bez něho. Chovancovo ministerstvo se zachovalo správně. Ruské provokatéry si tady přece nebudeme pěstovat!

●●●

● Prouza rezignoval na místo státního tajemníka pro EU, míří do soukromého sektoru
Tomáš Prouza (ČSSD) rezignoval na místo státního tajemníka pro evropské záležitosti. Na úřadu vlády skončí k 31. březnu. Dostal nabídku ze soukromého sektoru, kterou přijal. V pátek o tom informoval mluvčí vlády Tomáš Ayrer. O Prouzovi se donedávna spekulovalo jako o jednom z kandidátů na uvolněné místo ministra průmyslu a obchodu. (Novinky.cz, 3. 3. 2017, 18:09)

─────

Ať táhne, odkud přišel. Nikdo z obyčejných občanů na tohoto probruselského frajírka není zvědavý. Jediný, kdo bude pro něho ronit krokodýlí slzy, je Sobotka. Jeden větší blb než druhý! Do zadku by měli kopnout také toho Sobotkova podržtašku Ayrera.

●●●

● Sobotka: Chci silný mandát, abych mohl zůstat premiérem

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka jede na volební sjezd 10. března do Brna s žádostí o co nejširší podporu delegátů. V rozhovoru pro Právo tvrdí, že strana je jednotná, jen v ní na sebe narážejí lidé s různými ambicemi. (Právo, 4. 3. 2017)

─────

Sobotka už ztratil i ty poslední zbytky soudnosti. V čele strany nezůstane a novým premiérem nebude. Na co si to hraje? Tak trochu to připomíná M. Jakeše v posledním tažení v době „sametové revoluce“ 1989. Taky takový „kůl v plotě“. Jakeš to o sobě věděl, ale Sobotka zřejmě ne, protože s jeho inteligencí to valné není. – Co mne znepokojuje daleko více, je datum zahájení sjezdu. Zvolit 10. březen je plivnutím na památku J. Masaryka i JUDr. M. Horákové, která po Masarykově „sebevraždě“ složila poslanecký mandát na protest proti nastupující komunistické totalitě. Sobotka se opět projevil jako politický parazit non plus ultra.

●●●

● Prouzy je škoda, shodují se politici. "Pana Evropu" ocenil i Juncker
Rezignaci státního tajemníka pro EU Tomáše Prouzy (ČSSD) považují někteří za ztrátu pro českou diplomacii v Bruselu. Plyne to z reakcí na oznámení o odchodu Prouzy z funkce, které se objevily na sociální síti Twitter. Práci českého "pana Evropy" ocenil například šéf kabinetu předsedy Evropské komise Jean-Clauda Junckera. Ozývají se však i kritici, podle nichž Prouza hájil hlavně zájmy Bruselu.

 (Týden.cz, 4. 3. 2017, 20:06)

─────

Když je někdo blb, žádná škoda ho není. Ani kdyby snědl všechnu moudrost světa…

●●●

● Jsou podezřelí, bouchá jim munice, řekl Babiš. Neměl se to dozvědět, reaguje firma a chce miliony

Patnáct milionů korun chce po státu firma Imex za slova ministra financí Andreje Babiše, který ji ostře zkritizoval po výbuších ve Vrběticích. Přitom prý použil tajné a navíc zkreslené informace. Firma tvrdí, že proto přišla o možné budoucí zakázky. Nežaluje však Babiše, nýbrž stát, konkrétně ministerstvo vnitra a obrany. A to proto, že neuhlídaly důvěrné informace z vyšetřování a Babiš je pak zveřejnil. (Aktuálně.cz, 11:50)

─────

Co s Babišem, který se chová jako „slepičí prdelka“? Zavřít. Kdyby se to stalo v USA, už by seděl. Vyzradil to nikoli stát, ale Babiš. Proto se není o čem bavit!

●●●

● Chovanec proti Babišovi? Ministr prozkoumá nové pořádky v ANO

Andrej Babiš se stal pánem nad kandidátkami hnutí ANO do všech voleb. Může v nich škrtat a dosazovat své lidi. Umožnila mu to změna stranických stanov. Ministerstvo vnitra posoudí, zda tato praxe neodporuje zákonu. (Týden.cz, 5. 3. 2017, 12:00)

─────

Co s nedemokratickým hnutím ANO 2011? Rozpustit a vypustit!

●●●

Reprízu Zdivočelé země stáhli kvůli komunistům, řekl Dejdar. ‚Nesmysl,‘ brání se ČT

Zdivočelá země, divácky úspěšný seriál, který zobrazuje dramatické okamžiky našich nedávných dějin, vyvolal další rozbroje. O rozruch se postaral herec Martin Dejdar, který ztvárnil hlavní postavu Antonína Maděry. Podle něj byla loňská repríza seriálu stažena kvůli KSČM. „Údajně na jakousi intervenci komunistické strany bylo vysílání zaraženo,“ prohlásil herec v radiu Impuls. (Lidovky.cz, 5. 3. 2017, 17:26)

─────

Není důvod Dejdarovi nevěřit. Zdá se, že je pravda i to, co se říká: že totiž vznikla tajná dohoda mezi vedením ČT a Sobotkovými „socany“ a komunisty. Oni budou držet ve funkci P. Dvořáka a ten bude manipulovat vysílání ve prospěch těchto dvou stran. To se už fakticky děje. Sobotku ani Filipa to ovšem ve volbách nezachrání. Obě tyto strany jsou nevolitelné! Jediné řešení: okamžitě odvolat Dvořáka!

●●●

● Sobotka pod palbou kritiky. Kvůli sjezdu ČSSD opustí summit EU, Čechy bude zastupovat Fico

Premiér Bohuslav Sobotka se stal terčem kritiky kvůli tomu, že vynechá část summitu EU a místo toho odjede na sjezd ČSSD do Brna, kde bude obhajovat post předsedy. Opoziční TOP 09 mu vyčetla, že zájmy státu by měly být přednější než zájmy strany. Sobotka se ale hájí s tím, že jeho účast na summitech byla dosud stoprocentní. Českého premiéra v Bruselu zastoupí jeho slovenský protějšek Robert Fico. (Novinky.cz, 7. 3. 2017, 14:28)

─────

Sobotkovi reálně hrozí, že se stane obětí „Bruselského atentátu“. Když by se byl vrátil z jednání v Bruselu po jeho skončení, už by předsedou strany nebyl. To, co se přihodilo v roce 1997 V. Klausovi, se může znovu zopakovat. Popravdě: Sobotka si ani nic jiného nezaslouží. Hra na „staršího a mladšího bratra“ mezi Sobotkou a Ficem úspěšně pokračuje. Jak dlouho to asi bude trvat? Do Sobotkova politického pádu, který se blíží. Fico je stejný politický podvodník a zakuklený mafián jako Sobotka. Oba by měli skončit ve vězení.

●●●

● Večerní zprávy: U vily ministra vnitra přistihli vojenského zpravodajce

Minulý týden se nedaleko vily Ministerstva vnitra v pražských Dejvicích, kterou občas využívá ministr Milan Chovanec (ČSSD), odehrál incident, který má potenciál vážného koaličního sporu. Chovancova ochranka zadržela muže, který si fotografoval okolí ministerského domu. Podle informací redakce Seznam šlo o příslušníka Vojenského zpravodajství. (Seznam/zprávy.cz, 7. 3. 2017, 18:00)

─────

Tak to jsme tady ještě neměli. Zdá se, že začíná jít do tuhého a že se někdo začal moc bát. Čeho? Že vnitro zakáže a rozpustí hnutí ANO 2011, které nesplňuje podmínky zákona a nebude se tím pádem moci zúčastnit podzimních voleb. Nehraje se o nic menšího. Stropnický se totálně znemožnil a měl by být okamžitě odvolán pro překročení pravomocí. Po J. Nagyové tu máme dalšího člověka, který „úkoluje“ vojenskou tajnou službu. To je skandál, jaký v malých českých poměrech nemá obdoby! Budou muset začít padat hlavy a ta Stropnického bude první. Po ní ta Babišova. Aspoň se konečně vyčistí vzduch. Aby nakonec to letadlo, kterým poletí Zeman s Babišem a Chovancem do USA, nehavarovalo! Tam, kde je Babiš, je vždy nebezpečno! Nejvyšší čas zavřít ho do vězení, aby neohrožoval naši demokracii. To, co se stalo, je poslední hřebík do rakve vládní koalice. Ta v podstatě skončila. Bylo by lépe nečekat do podzimu a vyhlásit mimořádné volby už teď.

●●●

● Babiš je Čechům vděčný za vřelé přijetí. Navrhuje muzeum českého národa

Babiš navrhuje muzeum našeho národa od praotce Čecha. Jenže praotec Čech do dějin Babišova národa pod Tatrami přece vůbec nepatří. Nebo se stydí za své slovenské kořeny? Je pravda, že kandidujete‑li v českých volbách, je výhodnější změnit svou minulost tak, aby lépe vyhovovala voličům.. (Forum24, 7. 3. 2017)

─────

Babiš nejlépe prospěje českému národu, když se vrátí na Slovensko. My ho tady nechceme a ani nepotřebujeme.

●●●

● Kritizuješ? Tak vypadni okamžitě z parlamentu! Předseda doslova vynesl v zubech svého neposlušného kolegu

Bývalý předseda Evropského parlamentu Martin Schulz vyhodil europoslance z parlamentu za kritiku Turecka. (denikplus.cz, 8. 3. 2017, 4:15)

─────

Vyučený knihkupec bez maturity M. Schulz se už vidí příštím německým kancléřem. Je to nový Hitler. Jeho chování na půdě Evropského parlamentu nenechává nikoho na pochybách o tom, jak se bude ve své nové funkci chovat. Pokud si ho potomci bývalých nacistů postaví do svého čela, budou muset vítězné mocnosti z 2. světové války obnovit okupaci Německa. Jinak se z této země stane znovu ohrožení pro mír v Evropě a možná i ve světě. Představitel „demokratického“ Německa – jen co je pravda!

●●●

● Babiš už bez jakéhokoliv respektu k premiérovi: Všechno umím líp než Sobotka

Osočování, vzájemná kritika, obviňování a mediální přestřelky mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO) neberou konce. Po výtce předsedy vlády, že šéf státní kasy nehájí v Evropské unii zájmy ČR, se Babiš rozčílil, že jedna věc je někde sedět, ale druhá věc je za něco aktivně bojovat. On prý bojuje, Sobotka jen sedí. (Novinky.cz, 8. 3. 2017, 15:30)

─────

Drzost a arogance Babiše roste geometrickou řadou. Je nejvyšší čas s tím něco udělat. Na místě je buď jeho okamžité odvolání z vlády a „vyexpedování“ na Slovensko, nebo vězení za ekonomické zločiny, kterých se dopustil. Bude-li Babiš rozumný, odejde sám. Ne-li, pak stejně skončí ve vězení. Koho dalšího s sebou stáhne, je jiná věc. Jako příslovečný čert, i on se pokusí aspoň zasmrdět, jak to čerti dělají, než definitivně zmizí v pekle. – Navzdory tomu, že i já patřím k Sobotkovým kritikům, dokonce vytrvalým, to, co předvádí Babiš, je nepřijatelné a musí z toho být vyvozeny exemplární důsledky. Babišovi tyto výpady jistě žádné nové sympatizanty nepřinesou. Naopak. Spíše se zdá, že mu tečou nervy a že se brzy dostaví hysterický záchvat. Tak končívají nezdravě sebevědomí jedinci, kteří sami sebe považují za „ředitele zeměkoule“. V očích veřejnosti jsou jen „urputnými hovady“, abych použil Babišova vlastní slova.

●●●

● ČSSD nepustila na sjezd zástupce Rekonstrukce státu

ČSSD se rozhodla nevpustit na svůj 39. sjezd, který se koná až do soboty v Brně, zástupce protikorupční iniciativy Rekonstrukce státu, prý z kapacitních důvodů. (Novinky.cz, 10. 3. 2017, 12:14)

─────

„Socani“ opět prokázali, jak je to s tím přívlastkem „demokratická“ v názvu strany. Tato ostuda se odehrála přímo na vrcholném rokování strany. Něco jiného jsou líbivé řeči Sobotky na sjezdu a něco zase úplně jiného praxe v této straně. O demokracii nemůže být vůbec řeč. I to je jedna z příčin, proč tato strana brzy skončí v propadlišti dějin, i když se jednu chvíli zdálo, že by se mohla ještě vzpamatovat. Inu: komu není rady, tomu není ani pomoci…

●●●

● Redaktorka ČT předvedla v přímém přenosu ostudnou neznalost

Redaktorka ČT předvedla v přímém přenosu ostudnou neznalost. - Sociální demokraté v Brně zahájili sjezd. Delegáti si vyslechli českou hymnu a moderátorka Petra Tuháčková v ČT už už chtěla zahájit komentář ke sjezdu. Sociální demokraté si však rádi připomínají také skutečnost, že patříme do Evropské unie. Po české hymně proto následovala Óda na radost, báseň zhudebněná Ludvigem van Beethovenem, ze které se později stala hymna EU. -  Vše probíhalo normálně, dokud Tuháčková znovu neotevřela ústa, protože tuto Ódu na radost označila za slovenskou hymnu. „Teď ale zní ještě hymna Slovenské republiky,“ ohlásila žena bez uzardění, když odezněly první tóny Ódy na radost. Když skladba dozněla, dáma nepovažovala za nutné svůj ostudný přešlap opravit a poklidně pokračovala dál v popisu toho, co nás čeká na sjezdu. (ParlamentníListy.cz, 10. 3. 2017, 11:51)

─────

To, že je Tuháčková hloupá husička, která sice dobře vypadá, protože je mladá, ale v hlavě nic nemá, vědí diváci ČT již dlouho. Je to trend, který se dnes v této instituci uplatňuje: namísto mužů se tam dávají ženy, které nikomu nevadí. Je jedno, že nic neznají. V propagandě, kterou ČT dnes a denně chrlí na plné obrátky, se to ztratí. Další důvod, proč ČT zrušit bez náhrady a její zaměstnance (včetně na ně navázané „trafikanty“) poslat na úřady práce. Ať se zkusí taky živit vlastní prací – jako většina národa.

●●●

● Sobotka: Kampaň ČSSD nebude založena na kritice Babiše

Kampaň ČSSD před podzimními sněmovními volbami nebude založena na kritice vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, ale na tom, co chce ČSSD udělat pro své voliče. Nepřestane ale součastně varovat před rizikem vlády jednoho muže. V rozhovoru po závěru brněnského sjezdu sociální demokracie to řekl znovuzvolený předseda Bohuslav Sobotka. Řekl rovněž, že ČSSD nebude spolupracovat se stranami, které odmítají členství v NATO a EU. (Lidovky.cz, 11. 3. 2017, 11:49)

─────

Sobotka byl sice potvrzen do čela strany, ale pro jistotu raději vyslal signál směrem k Babišovi pro případ, že by někdo z nich chtěl uzavřít po volbách znovu koaliční smlouvu. Něco takového nemá obdoby. Ten Sobotka je opravdu nepoučitelný blb. Poté, co začal LN šéfovat jakýsi Maďar, jde úroveň pravopisu tohoto deníku do „háje zeleného“. Jedinou útěchou negramotů z LN může být to, že v tom nejsou sami. Podobných nedovzdělanců jsou v našich médiích, i těch Babišových, mraky.

●●●

● I královny musí někdy čekat. Alžběta II. čelila vzpurnému chlapečkovi

Britskou královnu Alžbětu II. jen tak něco nerozhodí. To dokázala ve čtvrtek, když slavnostně odhalila památník na počest anglickým vojákům, kteří sloužili během konfliktů v Afghánistánu a Iráku. Kamenou sochu[,] umístěnou v zahradách Victoria Embankment[,] zdobí velký bronzový medailon, jenž symbolizuje “službu a povinnost”. Kromě pocty vojákům jde také o vzdání holdu všem, kteří byli zapojeni do humanitární pomoci v postiženém regionu, a blízkým osobám, jež vojáky z domova podporovaly. (Seznam/zprávy.cz, 11. 3. 2017, 20:38)

─────

Článek napsaly dvě autorky: Barbora Kalátová a Jolana Humpálová. V každém případě platí, že než něco dám na veřejnost (včetně internetu), nejdříve si to přečtu, aby tam nebyla chyba. Je to zásada, které se dříve učily děti již v obecné škole. Dnešní nedovzdělané novinářky jsou nad něco takového povznesené, a proto si po sobě nic nečtou a rovnou tím ohromují svět. Výsledkem je pak tento trapas. Je jedno, která z nich neumí pravopis. Ta druhá to měla za ni opravit. Jinak v tom lítají obě dvě. To je ostuda, není-liž pravda? Někdo je schopen nasekat několik hrubých chyb i v textu tiskové agentury, která by to mělo mít správně. Pologramotů je dnes všude plno – včetně televize a internetových periodik. Hlavně že chce mít každý vysokou školu, ale napsat větu bez chyb, to už je dnes umění pro někoho nedosažitelné.

●●●

● VIDEO Intelektuální vložka na sjezdu ČSSD: Bělohradský zuřil nad zločinem jménem HDP, Středula přikyvoval. A takto si povídali hodinu

Sněmovna opětovně nepřijala návrh na odškodnění vojáků, kteří byli za komunistického režimu propuštěni ze služby z politických důvodů. Obdobnou úpravu odmítla už před devíti lety. Snahu skupiny koaličních poslanců neschválila v souladu s postojem vlády kvůli tomu, že se týká jen dílčí skupiny obyvatel. (Týden.cz, 22. 2. 2017, 12:39)

─────

Nepostradatelný rozumbrada V. Bělohradský se před dvěma roky naparoval na sněmu hnutí ANO 2011, a když tam dostatečně neoslnil, kandidoval pak neúspěšně zase za někoho jiného v senátních volbách. Tehdy byl poražen ředitelem gymnázia J. Keplera – J. Růžičkou (kandidát za TOP 09). Bělohradský to zkouší znovu a znovu, ale nikde ho nechtějí. Tak se zase objevil na sjezdu ČSSD, aby i tady rozdal něco ze svého „světového“ moudra. Divím se, že se nevecpal přímo na sjezdové jednání.  Jeho drzost je v tomto směru vyhlášená. Zaorálek, jakožto bývalý učitel marxismu-leninismu, to je opravdu ten jediný správný moderátor podobných rozumbradů, jako je Bělohradský. Naštěstí tito pánové nemohou nic ovlivnit. Buďme rádi! Škody by byly nedozírné. Sobotka si, jako vždy, zase hřeje několik želízek v ohni. Jeden neví, kdy se mu to bude hodit, že ano? Typický vyčůránek z moravské vísky nedaleko Brna.

●●●

● Dienstbier se pustil do Zemana. Můj hlas nedostane
Případný prezidentský kandidát ČSSD by měl vzejít z primárek a rozhodně by to neměl být Miloš Zeman, který oznámil svůj úmysl ucházet se o druhé funkční období. Myslí si to bývalý ministr pro lidská práva a legislativu Jiří Dienstbier, který se se Zemanem utkal před čtyřmi roky v prvním hole historicky první přímé prezidentské volby v České republice.  (Globe24.cz, 11. 3. 2017, 19:02)

─────

Dienstbier se chová pořád jako malé, uražené děcko, které nic nepochopilo. Jeho zemřelý otec, který měl přece jen trochu jinou úroveň, by se divil, jaký spratek vyrostl  z jeho syna.

●●●

● Babiš má jasný plán: Teď premiérem, příště prezidentem!

Ministr financí Andrej Babiš má asi hodně smělé plány. Podle některých zdrojů z jeho okolí už přesně ví, co bude dělat v následujících letech. Tedy pokud mu k tomu dopomohou voliči a paradoxně jeho odpůrci! (Bleskově.cz, 11. 3. 0:30)

─────

Babiš je jedním z příštích pacientů psychiatrické léčebny v Bohnicích. Bude tam mít protekci: ředitelem je také Slovák – M. Hollý. Ten umí česky líp než Babiš, a proto by ho mohl doučovat. Jen tak mimochodem: Hitler měl taky plán. Jak skončil, dobře víme…

●●●

● Zeman: Chtěl bych, aby po volbách pokračovala koalice ČSSD a ANO

Prezidentu Miloši Zemanovi se zamlouvá koalice hnutí ANO a ČSSD a byl by rád, kdyby po volbách pokračovala. Poznamenal však, že to bude záležet na výsledku voleb a ne na něm. Zároveň zopakoval, že takzvané bohumínské usnesení, které sociální demokracii zakazuje spolupráci s KSČM, považuje za zastaralé. (deník.cz, 12. 3. 2017, 12:37)

─────

Zemanův návrh má svou logiku. Předpokladem, aby to fungovalo, by musela být výměna Babiše v čele tohoto hnutí za někoho přijatelnějšího. Například i Faltýnek by byl schopen tuto stranu/hnutí dovést dál, než jeho současný „Vůdce“. Pro demokracii bude muset toto hnutí něco udělat. Jinak by bylo lépe, kdyby bylo kvůli své nedemokratičnosti zakázáno a rozpuštěno. Beztak sdružuje jen samé kariéristy a „čekatele“ na dobře placená místa ve státní správě. Co se týká tzv. Bohumínského usnesení, právě skončený sjezd soc. dem. jeho platnost nezrušil, takže platí dál. Tím celá tato Zemanova úvaha padá.

●●●

● Nový element v ČSSD: „Vládnout s komunisty? To mi přijde šílený,“ říká Birke

Novým mužem ve vedení ČSSD se stal o víkendu poslanec a starosta Náchoda Jan Birke, nedávno jmenovaný volebním manažerem strany. Na brněnském výstavišti, kde se konal 39. sjezd sociálních demokratů, poskytl Blesk.cz rozhovor. Řeč byla o volbách, povolební spolupráci nebo o progresivní dani. (Blesk.cz, 12. 3. 2017, 19:01)

─────

Birke je muž praxe a zdravého rozumu. Na rozdíl od úředníka Sobotky a jeho týmu neomarxistů, kteří si teď nejsou jisti, jakou ideologii budou vlastně vyznávat. Je to politováníhodné, když strana s téměř 140letou historií má takové vedení. Jedině Birke je schopen říci, že Sobotkův nesmysl se spoluprací s KSČM je blbost. Má pravdu: je. Dovedu si představit, že by stranu řídil po podzimních prohraných volbách. Birke přišel do vedení příliš pozdě. Za porážku nebude moci on, ale výhradně Sobotka a jeho přitakávači z Lidového domu.

●●●

● Na Vysočině se po sto letech objevili vlci. Jednoho srazilo auto

Na dálnici D1 na Havlíčkobrodsku srazilo auto minulý týden vlka. Mrtvou šelmu našel na poli poblíž obce Skorkov místní obyvatel, který o nálezu v pátek večer informoval ochránce přírody. Podle nich jde zřejmě o vlka, samce vážícího kolem 40 kilogramů. Informace ze společné tiskové zprávy Hnutí Duha, Univerzity Karlovy a Agentury ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK ČR) ČTK potvrdil ředitel regionálního pracoviště AOPK ČR Václav Hlaváč. (Info.cz, 13. 3. 2017, 16:03)

─────

Chcete lepší důkaz toho, že se vracíme do středověku? Žebráky už máme. Teď k tomu přibyli také vlci. Jenom ta víra v Boha u většiny národa chybí. Bude to těžký život pod karabáčem vrchnosti.

●●●

● Babiš: Když mě Sobotka odvolá, aspoň bude čas na kampaň. Ve Sněmovně sedí matrix

Já už nebudu nic dokazovat, už jsem všechno řekl. Těmito slovy reagoval ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš na středeční usnesení Sněmovny o tom, že má do konce dubna věrohodně vysvětlit podezření na daňové úniky. (Novinky.cz, 15. 3. 2017, 17:25, aktualizováno 17:45)

─────

Usnesení, týkající se A. Babiše, je jasné. Buď odstoupí sám, nebo bude odvolán. Víc možností nemá. Předčasné volby se už nestihnou, a proto se bude muset čekat na řádný termín na podzim. Vláda už stejně nic neudělá a bude jenom přešlapovat na místě. Orgány činné v trestním řízení by to do podzimu mohly uzavřít a Babiše obvinit. Předseda hnutí ANO 2011 promarnil šanci, aby odešel z politiky včas a potichu. Teď už to bude s kraválem. Snad se voličům tohoto hnutí otevřou oči. Podle všeho nastane rozpad hnutí ještě do voleb. Babiš už nesestaví kandidátky, protože nikdo nebude chtít za toto podvodné hnutí kandidovat. Jedna velká politická bublina splaskne a zase bude klid. – Sobotkova reakce je typická. Schoval hlavu do písku a počká si, jak to dopadne. Raději odjel na dovolenou, aby to nemusel řešit. Také to bude mít následky, které se projeví ve volebních výsledcích na podzim. Jenom blázen by volil tuto stranu.

●●●

Novinář Horáček jezdil za totality po světě. MF DNES zkoumala jeho články

Uchazeč o Hrad Michal Horáček na besedách s oblibou popisuje, jak kvůli výletu do USA za minulého režimu musel zfalšovat razítko a seděl za to ve vazbě. Už však nedodává, že po Evropě i USA jezdil v letech 1986 až 1989 coby reportér Mladého světa běžně. MF DNES prostudovala všechny jeho články z období, kdy v týdeníku působil. (iDNES.cz, 16. 3. 2017, 6:30)

─────

Na pohádky M. Horáčka o jeho cestách na Západ jsme upozornili v této rubrice již před časem. Bez souhlasu vysokých míst KSČ (patrně soudruha Müllera) a StB by to možné nebylo. Proč z nás všech dělá blbce? Je to jen další lhář z „dílny StB“, který by se rád stal prezidentem. Máme vůbec šanci, aby se do vysoké politiky dostal člověk „čistý“ a bez zátěže komunistickou minulostí? Obávám se, že nikoli.

●●●

● Chovanec: Věřím, že i ostatní zjistí, jaké je Babiš nebezpečí

Česká strana sociálně demokratická měla o víkendu v Brně volební sjezd, který byl zamýšlen jako demonstrace sebejistoty dosavadního vedení. Nicméně Bohuslav Sobotka ve volbě předsedy, v níž neměl soupeře, získal pouhých 67 procent hlasů a jeho favorit Milan Chovanec obhájil křeslo prvního místopředsedy proti vyzyvateli Jeronýmu Tejcovi jenom s 58 procenty. Chovanec opozici vůči své osobě vysvětluje hlavně tím, že je znám jako nejhlasitější kritik koaličního partnera Andreje Babiše. Jak doufá, i ta třetina v ČSSD už brzy prohlédne, že Babiš vede zemi de facto k totalitě. (Echo24.cz, 17. 3. 2017)

─────

M. Chovanec je jediný politik ČSSD, na němž je vidět „vývoj“. Ti ostatní jen lavírují a čekají, že stále složitější situaci kolem Babiše za ně někdo vyřeší. Budou to muset řešit sami. Jinak skončí pod pěti procenty a do Sněmovny se nedostanou. Jde o to, aby se strana vzpamatovala a začala konat. Každý den odkladu se jí může vymstít. – K Chovancovu hodnocení sněmu hnutí ANO 2011 není co dodat: je to naprosto přesné. Následovat by mělo pozastavení činnosti tohoto hnutí a trestní stíhání A. Babiše. Pak už se to vyřeší „samospádem“. Hnutí ANO 2011 v žádném případě nesmí vyhrát. To by byl konec demokracie u nás! Věřme, že většina lidí u nás má ještě v hlavě mozek a že ho nevyměnila za koblihu.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lilium / Tesla mezi letadly má za sebou první úspěšný let

(tschechien.bayern.de, 28. 4. 2017 19:15)

World’s First All-Electric VTOL Jet Tested – Are Flying Cars Here? - První pokusy o realizaci elektrického letadla sice probíhaly už od 50. let minulého století, z vytvořených prostředků se však doposud nikdy nestaly příliš rozšířené formy dopravy. O co se ale pokouší už desítky let velcí vědátoři i NASA se nyní začíná dařit čtyřčlennému týmu z německého Mnichova. Ten totiž za čtyři roky práce vytvořil letadlo, které nejenom že je elektrické, ale vzlétá vertikálně a má ambice se stát prakticky vzdušným taxi. -Jiří Svoboda , 22.4.2017- Tesla mezi letadly má za sebou první úspěšný let - Stroj zvaný Lilium včera kousek za Mnichovem absolvoval svůj první bezpilotní let, který ukázal, čeho všechno je tento stroj schopný. Tím že je plně elektrický, je tišší než běžná motorka a také eliminuje jakoukoliv zátěž na životní prostředí. Měl by být schopný uletět 300 km při maximální rychlosti 300 km/h, k čemuž dopomáhá 36 motorů, které jsou rozmístěny na dvanácti klapkách ve dvou řadách křídel. Jejich individuální pohyblivost z vertikální do horizontální polohy je prvkem, který dovoluje ovládání celého stroje. Lilium - https://www.youtube.com/watch?v=ohig71bwRUE -Publikováno 20. 4. 2017 - The Lilium Jet successfully completed its maiden test flight series in the skies above Bavaria. The 2-seater Eagle prototype executed a range of complex maneuvers, including its signature mid-air transition from hover mode to wing-borne forward flight. / Subscribe here: https://goo.gl/9FS8uF Become a Patreon!: https://www.patreon.com/ColdFusion_TV - https://www.youtube.com/watch?v=VRZNLBL7Px4 -Evropská kosmická agentura podpořila projekt vývoje elektroletadla, které má ambice nahradit auta. Říká se mu "Lilium" a jeho tvůrci tvrdí, že na trhu může být už za dva roky. Vývoj elektrického letadla Lilium probíhá v Německu na Mnichovské technické univerzitě. Stroj má dosahovat max. rychlosti 400 km/h a dokáže vzlétnout i přistát vertikálně. Nepotřebuje tedy dlouhou rozjezdovou dráhu.O jeho pohon se starají elektromotory o výkonu 435 koní. Tvůrci jej navrhují k "rekreačnímu létání během dne". V Evropě by tedy bylo klasifikováno jako lehké sportovní letadlo a pilotní licence by vyžadovala 20 odlétaných hodin.
"Naším cílem je vyvinou letadlo pro využití v každodenním životě," říká Daniel Wiegand, šéf a jeden ze čtyř zakladatelů vývojového týmu, který na unikátním elektroletadle Lilium pracuje. Celý stroj má pochopitelně zdvojené všechny systémy. Snahou je maximalizovat bezpečnost pro případ, že by se cokoliv pokazilo. Zároveň je ovládání značně automatizováno, zejména při vzletu a přistání, aby se vyloučila lidská chyba. Ta bývá v naprosté většině případů hlavní příčinou nehod nejen v případě automobilové, ale i letecké dopravy. Na jedno nabití baterií by mělo být letadlo schopné ulétnout údajně až 500 km. Vývojový tým prozatím testoval své letadlo pouze na zmenšených prototypech vážících asi 25 kg. Plány jsou ale ambiciózní. První prototyp ve skutečném měřítku by měl vzniknout a dokonce i vzlétnout už příští rok. Plnohodnotné elektroletadlo jménem Lilium by pak mohlo jít do výroby už o rok později. Takový plán vypadá více než odvážně zejména ve světle faktu, že zatím o letadlu nejsou k dispozici žádné další podrobnější informace. Například o ceně, která bezesporu bude klíčová při úvahách o započetí výroby a prodeje tohoto nového létajícího dopravního prostředku. Podle členů týmu by cena měla být "mnohem nižší" než u letadel podobných rozměrů.

Nový epochální vynález...

( Petr Šedý, 21. 4. 2017 17:04)

Nový epochální vynález... Před 10 minutami 21.4. 2017 Petr Šedý

Kadibudka, která se nemusí vybírat a která nesmrdí.
Je to velice jednoduché. Jedná se o především obydlí na vesnicích, kde už mají zaveden vodovod. Většina stavení v dřívější době měla studnu a nyní ji buď nepoužívá a nebo ji mají jako zálohu, když neteče voda.
Systém, který demostruji vám vytvoří dokonalý zahradní záchod, který nemusíte vybírat a nesmrdí. Dokonce nahradí i běžný, který pak nemusíte používat. Stačí odmontovat pumpu a nebo jiné zařízení, které máte na staré studni a postavit na otvor studně obyčejnou klasickou dřevěnou kadibudku.
Pokud je ve studni ještě voda, je to skvělé. Hovna a papíry padají do vody a postupně se rozkládají a protože studny jsou spojené nádoby, tak jsou vaše výměšky unášeny proudem spodní vody. Studna pak vůbec nesmrdí a ani nepřibývá odpadu. Další dobrou věcí je to, že když hovno padá z výšky, vždycky vám opláchne skvěle zadek a tak vlastně tato kadibudka budoucnosti funguje i jako bidet.
To, že kontaminujete okolní studny a spodní vodu vás zajímat nemusí, stejně jako Babiše nezajímá, že z jeho umělého žrádla lidé dostávají rakovinu. Účel světí prostředky a proč bychom toho v dnešní demokratické a svobodné společnosti nevyužili????
Jak vidíte, ten kdo pije pivo, ten má skvělé nápady. Pijte pivo také, alespoň ve sklenici nenajdete žádné hovno...veň zdravého člověka ve středních létech.

SEKCE TERORISMUS: Pohoda na Bulovce

(PETR ŠEDÝ, 7. 4. 2017 17:44)

Před týdnem jsem mluvil s jedním kulhajícím kamarádem, který je ve věku 60. let. Upadnul a musel jít na Bulovku. Tam ležel několik dní a prožil neuvěřitelný příběh, ve kterém si už myslel, že se nevrátí. První ráno se probudil a nad sebou viděl asi dvoumetrového černocha, který měl v ruce velikou injekční stříkačku. Vypadala nějak zašle, jako kdyby ji někdo vytáhnul z popelnice a jehla se zdála být rezavá. Mluvil na něj nějkakou neznámou řečí. On odmítl zásah a odplazil se z postele. Měl nohu zafačovanou a všechno ho bolelo. I ten fáč byl zřejmě už použitý. Asi ho odmotali z nějaké mrtvoly. Pak strávil další den v zimě po různých chodbách, kde se dělala různá vyšetření. Několikrát mu odebrali krev(na Bulovce se zásadně odebírá krev na chodbě, aby si lékaři nezamazali od krve své ordinace, které silně připomínají pětihvězdičkové apartmá v hotelu).
Celý den nedostal vůbec najíst a neměl k dispozici ani vodu. Když požádal jednoho tmavého zřízence o vodu, nejdříve byl od něj okraden o peněženku a pak se sám doplazil k vodovodu, kde se z hadice napil.
Kdyby si někde stěžoval, asi by se už nevrátil. Požádal jednoho návštevníka, aby mu pomohl ven. Tam si z jeho mobilu zavolal taxíka a utekl z toho domu hrůzy. Nikdo ho nehledal a nikomu nechyběl. Pak se několik dní skrýval u sebe na chatě a živil se brambory z minulého roku ze zahrádky. Je až neuvěřitelné, jakou má dnes dobrou náladu. Utekl z pravého pekla a je opět na svobodě u svých lahváčů...