Jdi na obsah Jdi na menu
 


Václav Klaus junior to lidovcům „nandal“…

26. 4. 2020

„Prasečí očka, dělají machry. Klaus mladší kritizoval vládu i kolegy“. Pod tímto titulkem informuje Babišův deník své čtenáře o rozhovoru, který V. Klaus ml. poskytl sportovnímu kanálu RP Records. (iDNES.cz, 17. 4. 2020, 11:22) Rozhovor se mezitím ocitl dne 14. 4. 2020 na YouTube a má již více než 5000 zhlédnutí.

Poslanec Klaus junior se v něm kriticky vyjádřil jak na adresu vlády, která podle něj lidem příliš nepomůže, tak i na adresu některých poslanců, kteří se vyslovili proti jeho návrhu, že by se měli vzdát na půl roku svého platu. Dovedete si představit, jaké vzbouření to vyvolalo? Co by ty „vyžírky“, které nikdy nikde nepracovaly a jen vymetaly stranické sekretariáty a žily z peněz daňových poplatníků, dělaly, kdyby v PS skončily? Kdo by je zaměstnal, když kromě hloupého žvanění nic neumí?

„Ti se mohli pod*lat z toho,“ řekl V. K. na adresu poslanců KDU-ČSL, kteří se podle jeho slov na něj kvůli tomuto návrhu „sesypali“. Klausovi se nedivím, že zareagoval tak zásadově. Co by dělali tihle přestárlí svazáci z generace Husákových dětí, kteří tvoří většinu dnešního poslaneckého klubu KDU-ČSL, kdyby měli zůstat půl roku bez příjmů? Zvykli si žít na vysoké noze a zapomněli na to, že jednou v politice skončí a budou muset jít normálně pracovat. Pokud je vůbec někdo zaměstná.

Já bych si například bývalého učitele M. Výborného do své školy nevzal. Ať jde pracovat někam do fabriky. Aspoň pozná, co to je, když člověk pracuje rukama! To dnes dokáží jen někteří jedinci. Ostatně – neznám bývalého politika, který by se bez problémů vrátil ke své původní profesi. Asi žádní takoví nejsou.

Zdá se, že na expředsedu KDU-ČSL mám spolu s V. K. podobný názor. Já možná daleko kritičtější, jak se lze dočíst v některých mých starších článcích. Výborný totiž nedávno skončil ve funkci předsedy strany (prý kvůli dětem), aby se vzápětí „obětoval“ ve prospěch své strany a zůstal i nadále na plný úvazek poslancem. Své děti zřejmě vychovává „na dálku“. Inu, i tak to lze dělat.

„Tady machrujete, jaký jste pan učitel, pane Výborný, tak budete zase učit,“ vzkázal na adresu bývalého předsedy lidovců Marka Výborného. A přidal ještě několik dalších kritických slov na adresu dnešních, celoživotních politiků, kteří nikdy nikde nepracovali a rádi by se prožvanili k lepší, bezstarostné budoucnosti z peněz daňových poplatníků.

Klaus junior k tomu říká: „Upřímně nemám rád, když tam (= do politiky) lezou ti mladíkové, kteří v životě nic nedělali, jenom někde maximálně vys*rali v akademickém senátu jako studenti.“  Ve Sněmovně také často vidí u některých poslanců toto:  „Ty prasečí očička tam tak běhaj, že jim to kalkuluje, co jim to přinese, nepřinese.“ (iDNES.cz, 17. 4. 2020, 11:22) Vzhledem k tomu, že současnou PS tvoří většina osob z generace „Husákových dětí“, což jsou samé excelentní politické „vyžírky“, týká se onen Klausův výrok většiny z nich.

Pokud by někdo čekal odpovídající diskusi poslanců ke Klausovu návrhu, aby se dobrovolně vzdali svého platu, dopadlo to přesně tak, jak jsem nedávno předpověděl: svých peněz se nikdo z politiků nevzdá. Nedávno tento návrh neprošel ani v jednom krajském zastupitelstvu ve východních Čechách. Tam šlo o pouhé jednotky tisícikorun, kdežto v PS a v Senátu by to bylo sto a více tisíc korun na hlavu. Co by si ti chudáci počali bez svých „těžce vydělaných“ korunek, že ano? Důvod je prostý: většina našich politiků jde do politických funkcí proto, aby si nahrabali. Nikoli z lásky k vlasti nebo demokracii. Platí to i o „puncovaných“ demokratech z tzv. opozice.

A tak si tady žijeme. V tom našem babišovském, „koronavirovém“ Česku. Hlavně žádné změny, soudruzi! To by se lidem určitě nelíbilo!

24. 4. 2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář