Jdi na obsah Jdi na menu
 


Viroví šamani dneška ‒ Ing. Vladimír Veselý

3. 4. 2020

Pro současně kralující kontravirus se zapomíná, že taková virová onemocnění doprovázejí člověka na této Zemi již od doby, kdy se na ní objevil, tedy kdy na ni byl „zanesen“. Což v podstatě říká, že život na Zemi lze uvažovat za „předlidský“ (před snědením jablka ze stromu poznání) a po něm. Není alespoň známo, že by tvorové před člověkem, například křečci, hromadili zásoby na desítky let, nebo existující dominantní vůdci stád předávali své postavení svým potomkům. Příroda se nezatěžuje postupy, které by pro ni nebyly výhodné, a automaty to ve svých programech také neměly.

Když však na zemský povrch pronikly mimozemské sondy (automatické stroje, které jediné mohly překonat Van Allenovy pásy), mohly se tyto superinteligentní přístroje řídit jen svými programy, které je vedly pouze k maximálním ziskům, bez ohledu na následky pro zkoumané objekty. Přesto se zřejmě podařilo propašovat způsoby, jak takové zisky dosáhnout (snědení jablka ze stromu vědění). A vzniklo tak poznání, že existují způsoby, jak se dostat lehčeji k větším ziskům a k moci nad ovládanými, které to usnadňují. Tedy: podvody, zlodějna, úplatky a liché sliby. Ty pak vedly k chamtivosti, sebestřednosti a sebeprosazování bez ohledu na dopady na postižené. A protože s jídlem roste chuť, zrodily se povahové anomálie, mající charakter dodnes nevyléčitelných virů, o kterých je v této stati řeč (virus mafiánství, chamtivosti, sebestřednosti a mocnářství).

To není žádný převratný objev, o tom se debatovalo již před lety, když se hledaly alternativy soužití (Alternativa 1, 2 a 3) a když sami postižení byli pro alternativu přesunu na nějakou jinou planetu, To se dnes blíží uskutečnění a nám by to jistě nevadilo. Nějaký nedočkavec však volil řešení pandemickým virem pro redukci obyvatel z obavy, že by mohl být z toho vyléčen, nebo že by se na něj nedostalo při přesunu jinam. Ono skutečně je těch nemocných historickými viry hodně a někteří postižení volí proto drastická řešení. A cepování kázně pomocí karantény postižených také není k zahození. I když zkušenosti z Eboly také nebyly zcela využity, jak ukázal Bill Gates a zřejmě proto dnes staví tu mega šmírovací ústřednu lidstva. Šmírování je výhodnější, neboť neničí tolik základní materiál (občany), snášející vejce těm „vyvoleným“.

Počet Alternativ se proto rozrostl o čtvrtou, ve které zotročené slepice v kotcích občanského života odvádějí vejce a kuřata pro blaho svých Farmářů. Občanů, šikovně dodriblovaných k tomu, aby s jásotem volili ty, jimž se funkce Farmářů zvířat velice líbí pro jejich možnosti, aniž by často k jejich vykonávání měli byť jen základní předpoklady. Pan Wells by tleskal. Pro nás, poddané, je to však horší než to, co jsme dosud zažili. A vysvětlit si to nedáme, zákony davu jsou již v naší povaze trvale zabydlené a trochu obratný manipulátor si s davem dělá, co se mu zamane. V nejhorším pošlou do voleb stovky kandidátů a v jeho poslední volbě postaví proti tomu, kterého chtějí prosadit, někoho, kdo se voličům mnohem méně líbí, byť ten zvolený volený také za moc nestojí. A je vystaráno. Jak snadné to Farmáři mají!

Současný Coronavirus má atributy bojového prostředku. Je však těžké obvinit někoho, že by byl natolik hloupý, aby jej použil. Přesto nějak unikl a ukázal slabiny prakticky všech vlád pro boj s ním ‒ jako dostatečně nepřipravených. Snaží se proto vytěžit z dané smůly materiál pro obvazování bebíček, nikoli však o nápravu. Deník Metro napsal, že svět už nebude nikdy takový, jako býval. Má pravdu. Bude-li vůbec a nebude-li začínat od dinosaurů, nebude k občanům vůbec přívětivý. Natolik už zlo proniklo do tkání i prostých lidí, že nebudou-li všichni zničeni hned, stejně si tu svoji zkázu „vykoledují“. Jen to bude trvat o trochu déle a bude to víc bolet. Již i strojový průzkum možnost k návratu starých praktik vyloučil a změnit

myšlení stávajících téměř osmi miliard obyvatel Země je bez hrubého násilí nemožné. Stačí jim nakukat, že někde roste lepší tráva a holubi létají pečení sami do úst. A je vystaráno.

Ale v takovém světě nebude asi radost žít. Škoda.

31. 3. 2020

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář