Jdi na obsah Jdi na menu
 


S likvidací KDU-ČSL prý pomůže T. Petříček!

14. 4. 2021

Poté, kdy byl T. Petříček vyhozen z Ministerstva zahraničí ČR, začaly se v hlavách našich politických „myslitelů“ odehrávat prapodivné myšlenkové procesy. Z politického záhrobí se ozval i známý „bruselský udavač“ T. Zdechovský (KDU-ČSL), o němž už delší dobu nebylo slyšet.

Petříčkův náhlý odchod z ministerského postu tohoto místopředsedu prohnilé partaje lidovců inspiroval k odvážné úvaze: nabídnout Petříčkovi, který doživotně upadl v nemilost svých spolustraníků, místo ve čtyřprocentní KDU-ČSL, která by se ráda nechala vynést do Poslanecké sněmovny (PS) na zádech ODS.

Inu, když je „Fialový Péťa z Brna“ tak hloupý, dobře mu tak! Již v této chvíli mají „modří ptáci“ pouhých devět procent preferencí. Nikoli těch „virtuálních“ 19 nebo 20 %, které jim prorokují různé „cinknuté“ průzkumy. Brzy budou na pěti procentech. A pak – sbohem, Sněmovno!

Lidovci, jak se zdá, již nevědí ze zoufalství, co by měli udělat, aby se ten „sešup“ voličské podpory zastavil. Stále to jde dolů, ne a ne to zabrzdit. Téměř denně jsme svědky toho, jak funkcionáři této „flanďácké“ strany mění své názory podle toho, odkud vítr zafouká silněji.

Nejnověji nám to lidovci předvedli včera, 13. 4. 2021, při hlasování o povinných kvótách pro české potraviny. Předseda M. Jurečka, jenž ještě donedávna patřil k nejhlasitějším podporovatelům této myšlenky, náhle „obrátil kabát“ a hlasoval pro „senátní“ návrh, který kvóty z návrhu zcela vypustil. Podobnou otočku o 180 % učinili i Babišovi poslanci z ANO 2011, jakož i ministr zemědělství M. Toman (ČSSD).

Uvádím to jen jako malou „perličku“ na dokreslení toho, co by nás čekalo, kdyby se podobní političtí chameleoni dostali na podzim k moci. Doufejme, že do té doby bude aspoň naše populace dostatečně proočkována a že budeme pouze „hasit“ požár, na němž se v posledním roce podílela jak neschopná Babišova vláda, tak i ukřičená, leč impotentní opozice. Tu dnes hlavně představuje „svatá trojice“: „Fialový Péťa“, „Pasáček vepřů“ a „Hnojníková-Hrobníková“.

Jen co skončil 42. sjezd ČSSD, na němž byl T. Petříček poražen v boji o předsednické křeslo ve straně, a poté, kdy byl odvolán ze své funkce na „Zamini“, zareagoval na tuto světodějnou událost již zmíněný T. Zdechovský. Jeho nabídka spolupráce vypadá skoro jako nabídka funkce budoucího ministra zahraničí právě pro tohoto politika v příští koaliční vládě, které má předsedat P. Fiala. Pravdou totiž je, že ani koalice Pirátů a STAN, ani koalice SPOLU nikoho vhodného pro tento úřad nemá.

Možná chvíli zvažovali, že by to mohli nabídnout „vesnickému podvodníkovi“ ze Strání O. Benešíkovi, ale tomu chybí jak pořádné vzdělání (bez toho se to dělat nedá), tak i zkušenosti z řídící práce. Popravdě: funkce předsedy poslaneckého Výboru pro evropské záležitosti, který se schází párkrát do roka, tou pravou průpravou dozajista není. Jsem rád, že to lidovcům konečně došlo. Ale trvalo to, soudruzi!

Europoslanec T. Zdechovský svou nabídku spolupráce formuloval takto: „Osobně bych lidi[,] jako je Tomáš Petříček[,] přivítal v KDU-ČSL. Stojíme o pracovité a prozápadní politiky, kteří ctí v politice férovost.“ (Twitter, 11. 4. 2021, 11:15) Přetrvávající problémy pana europoslance s českým pravopisem (viz červeně vyznačené chyby v interpunkci), které jsem před časem kritizoval, ponechávám bez komentáře. Ani v tomto směru jsme se žádné pozitivní změny nedočkali.

A pro „Parlamentní listy“, v nichž tento politik pravidelně publikuje, upřesnil: „Právě se připravuje české předsednictví EU a Tomáš Petříček byl jedním z mála lidí ve vládě Andreje Babiše, který problematice rozuměl. Proto bych s ním chtěl spolupracovat. (…) Nechceme ho nikam tlačit, ale chtěli jsme mu dát jasně najevo, že o něj jako o experta na EU a zahraniční politiku stojíme.“ (PL, 14. 4. 2021, 11:44).

K tomu jen dodávám: To už jste svého poslaneckého kolegu O. Benešíka definitivně hodili přes palubu? Soudě podle náhlé změny stanoviska ve věci českých potravin by mě to nijak zvlášť nepřekvapilo. O lidovcích se totiž vždycky říkalo: „Kam vítr, tam plášť.“

Než ten politický cirkus skončí podzimními volbami, máme se s politiky tzv. opozice ještě na co těšit. Tak „vypečenou“ opozici totiž nemají nikde na světě. I zadarmo je drahá. Vezmeme-li v úvahu, že tyto politické „vyžírky“ musíme platit ze svých daní, buďme rádi, že po těchto volbách jejich pohodlný život z peněz daňových poplatníků skončí! A brzy i to „debužírování“ zbytečných senátorů a europoslanců, které musíme platit taky.

Věřme, že se vítězní Piráti se všemi těmito lehkoživkami, nefachčenky a všelijakými příživníky vypořádají! Stop politickému parazitismu!

14. 4. 2021

‒ RJ ‒

 

P. S.

Svůj k svému aneb B. Posselt je jistě pochválí!

Ne všichni čtenáři, kteří se o nejnovější iniciativě lidovců dozvěděli, přijali tuto skutečnosti se stoickým klidem a s potřebným nadhledem. Svědčí o tom např. tyto názory čtenářů:

„Skvělý nápad! Soustředit idioty do jednoho hloučku, ať máme přehled!“ – „Petříček jen škodí, takže k těm grázlům dobře zapadne.“ – „Jen si naberte. Položil ČSSD a vám taky pomůže.“ – „O multikulti blbečka Pochetříčka by mohli mít zájem i pyjáti. Všechno jsou to odporná svoloč.“ – „Tam patří kolaborant. Mezi tu profašistickou slotu jednoznačně patří. KDU byli vždy podporovatelé nacistů a jejich odnože. Ještě jim chybí Poche a budou komplet.“ – „Petříčku, lidovci jsou za zenitem! Perspektivní jsou piráti! Tam se budou rozdělovat ministerská křesla!!!“ – „ Zdechovský se asi rozhodl doplnit panoptikum vedení KDU-ČSL. Vedle Jurečky, Bartoška, Hermana, Bělobrádka i Zdechovského se bude Petříček vyjímat. Jen pro úplnost by to ale ještě chtělo z ČSSD přizvat Pocheho, Pokorného a případně i Marxovou.“ – „Běž, Petříčku, běž a neváhej. Mezi černoprdelníky krásně zapadneš.“ – „Zdechlina je stejný šmejd jako Petřípoche…“ – „Lidovci se spojí i s čertem, aby se dostali ke korytu. Natož s Petříčkem.“ – „Super nápad! U černoprdelí o jednu kurvu víc nebo míň.“ – „Zdechlina ke zdechlině. K eurofašounům z KDU-ČSL by se hodil.“ – „Zdechlina zve do KDU další zdechlinu!!!“ (PL, 14. 4. 2021, 11:44).

14. 4. 2021

‒ RJ ‒

 

P. P. S.

Sotva jsem dopsal tento článek a pochválil lidovce za jejich podnětný nápad, už se o slovo začali hlásit jiní „borci“. Právě jsem se totiž dočetl, že podobnou nabídku, jakou učinil T. Zdechovský, dali dnes T. Petříčkovi také „Piráti“. To se ostatně dalo čekat. Pro T. Petříčka to bude nicméně těžké dilema. Jeho extrémně levicové ledví ho spíš táhne k „Pirátům“, avšak pro klid v rodině bude muset zvažovat nabídku od „černoprdelníků“. Petříčkova manželka je členkou této strany a „podpantoflák“ Petříček musí doma poslouchat. Jinak hrozí, že nedostane večeři a bude muset spát na rohožce v předsíni. Mohlo by to skončit i hůř. Jako by nestačil ten vyhazov z ministerstva…!

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář