Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimone Hellere, přestaň blbnout!

11. 5. 2021

Nebýt „dezinformačního“, internetového deníku „Parlamentní listy“, ani bych se to nedozvěděl. Možná by to žádná škoda nebyla, ale přesto: není nad to vědět, co se kolem nás děje. Zdá se, že přesně o to se jedná jednomu mladému středoškolskému učiteli z jižních Čech, který momentálně působí na Gymnáziu Třeboň. Do Českých Budějovic je to sice poněkud z ruky, ale mladým lidem dojíždění jaksi nevadí. Když je člověk mladý a zdravý, dokáže se vyrovnat s nejrůznějšími obtížemi i nespravedlnostmi života.

heller-simon.jpgJméno Mgr. Šimona Hellera není pro mne žádnou novinkou. Již před časem jsem zaregistroval, že v jižních Čechách uspořádal jakousi protestní akci proti působení jisté komunistické učitelky. Jak to dopadlo, jsem se již nedozvěděl, ale soudím, že asi nijak, protože u nás většina „kauz“ končí u ledu. Podobné to nejspíš bude i se zatím poslední iniciativou pana učitele Š. Hellera, který kromě svého pedagogického působení ještě posluhuje jednomu mimořádně odpudivému politikovi KDU-ČSL, poslanci J. Bartoškovi. Ten se v posledních měsících projevuje jako mimořádně aktivní „válečný štváč“, jenž by neváhal vmanévrovat naši republiku do konfliktu s putinovským Ruskem.

Nejsem tak nekritický, abych nedokázal rozlišit mezi snaživým, leč málo zkušeným a možná i hodně naivním mladým učitelem, který se poctivě živí prací a je rád, že může pracovat v oboru (v jeho věku jsem se choval stejně i já, i když v daleko obtížnějších podmínkách tzv. normalizace), a typickou politickou „vyžírkou“, jež by si ráda prodloužila svůj pohodlný život z peněz daňových poplatníků. Právě Hellerův stranický „guru“, J. Bartošek, je typickým politickým oportunistou, lidoveckou korouhvičkou, která se točí podle toho, odkud vítr fouká.

Lidovci (před rokem 1989 ČSL) jsou v tomto směru bez konkurence. Nenajdeme u nás horší politické prostituty, kteří dokázali profitovat za každého režimu. Vydrželo jim to až dodnes. Problém úpadku jejich strany spočívá jednak v neschopném vedení, jednak v trvalém úbytku voličů, kteří dosud „neprokoukli“ lidovecké politické „finty“, jejich „křiváckou“ podstatu, jakož i ochotu zaprodat se komukoliv.

Právě zmíněný jihočeský poslanec z Dačic, J. Bartošek, jemuž dělá Š. Heller „sekretářku“ (je to něco na způsob „Pocheho sekretářky“ T. Petříčka nebo „Hamáčkovy sekretářky“ J. Kulhánka), je typický, bezskrupulózní kariérista, jemuž nečiní problémy na jedné straně volat po přísnějších trestech za propagaci symbolů nacismu a komunismu, avšak na straně druhé mu nevadí, že jeho straničtí kolegové (D. Herman, P. Bělobrádek) jezdí na sjezdy sudeťáků do Bavorska.

Jeden čtenář na internetu to označil za „lízání řiti B. Posselta“. K tomu jen poznamenám, že po takovém pohledu netoužím a ošklivého J. Bartoška bych u tohoto perverzního divadla vidět nechtěl – ani ve zlém snu. „Politická schizofrenie“ je vážná choroba naší politiky, která by se měla léčit, dokud je čas. Proto doporučuji takto postiženým osobám Bohnickou léčebnu pro duševně choré. Tam by se mohl přihlásit nejnověji i Bartoškův asistent – „sekretářka“ Š. Heller.

Podstata Hellerova „přestupku“, který vzbudil pozornost novinářů z „Parlamentních listů“, spočívá v tom, že na zasedání českobudějovického zastupitelstva hodlají někteří místní politici navrhnout odebrání čestného občanství několika komunistickým funkcionářům minulého režimu. Prý za touto akcí stojí Piráti, což mě docela překvapuje, protože se jinak netají svým levičáckým ledvím. Jsou levicovější, než kdysi bývali členové KSČ a ČSM, oni známí „modrokošiláči“, kteří chtěli po Únoru 1948 převrátit svět naruby. Naštěstí se jim to úplně nepodařilo: mohlo být u nás hůř.

Mezi navrhované kandidáty na odebrání čestného občanství jsou: Antonín Zápotocký, Václav Nosek, Zdeněk Nejedlý a Zdeněk Fierlinger. K nim chce Š. Heller připojit také sovětskou kosmonautku V. Těreškovovou, jež se stala nezbytnou ikonou režimu současného ruského prezidenta V. Putina.

Rád si počkám na to, jak dopadne projednávání uvedeného podnětu Pirátů. Jen mne překvapuje, že ti jmenovaní byli držiteli čestného občanství až do těchto dnů. Copak tam dělali všichni ti předešlí „demokratičtí“ zastupitelé, kterým to evidentně těch třicet let polistopadového režimu nevadilo? Zřejmě jim nevadila ani ta sovětská kosmonautka.

Připomenu „inkvizitoru“ Š. Hellerovi ještě pár dalších jmen. Nevím, zda také oni nejsou náhodou mezi čestnými občany Českých Budějovic. V každém případě patřili mezi jeho rodáky. A rodáci, jak známo, bývají pravidelně mezi čestnými občany toho kterého města. Doplním proto seznam, na nějž upozornil Š. Heller, ještě o tato jména:

Josef Urválek: komunistický prokurátor, někdejší soudce v Českých Budějovicích, později neslavně známý svou účastí na politických procesech s M. Horákovou a R. Slánským;

Josef Plojhar: původně se psal „Ployhar“, katolický kněz, vězněný za války v koncentračních táborech, pak prokomunistický kolaborant, ministr zdravotnictví v komunistických vládách a předseda ČSL;

Alois Neuman: předválečný starosta Českých Budějovic, rovněž vězněný v koncentračním táboře, pak národně socialistický předseda Městského národního výboru tamtéž, po r. 1948 místopředseda a následně předseda kolaborantské Československé strany socialistické.

V jedné reakci čtenáře na internetu je vzpomenuto také jméno herce Národního divadla Eduarda Kohouta, dalšího rodáka z Českých Budějovic, který hrál ve filmech komunistického režiséra O. Vávry. K tomu ještě doplňuji, že dotyčný herec byl navíc homosexuál (to by prudérním a pokryteckým „černoprdelníkům“ mělo taky vadit) a dokonce agentem StB.

Když už někteří naši politici, včetně těch z KDU-ČSL, jež 40 let spolupracovala s KSČ v Národní frontě, zahájili českou kapitolu „mccarthismu“, nemohu opomenout výše zmíněné jméno, ať to máme, soudruzi lidovci, kompletní. Heller pak na to dá úřední razítko a může se to na zastupitelstvu rovněž projednat – z jedné vody načisto. Když čistky, tak čistky, ale důkladné. Padni, komu padni!

Rád bych dal svému mladšímu kolegovi, kterému nechybí nadšení, jako kdysi nechybělo našim svazákům a mladým komunistům v čele s básníkem Pavlem Kohoutem nebo jeho kolegyní Evou Šternovou (později provdanou Kantůrkovou), dobrou radu. Takovou, kterou mu nedá ani jeho krajský stranický šéf – odpudivý „černoprdelnický“ šíbr J. Bartošek:

Hellere, přestaň blbnout s těmi novými inkvizičními procesy! Vezmi si raději neplacené volno a odjeď někam na další výpravu za poznáním. Bude to užitečnější, než aby sis hrál na českého J. McCarthyho (1908-1957). Jeho čas už dávno minul. Naštěstí žijeme ve 21. století a atmosféru 50. let 20. století nelze beze zbytku zopakovat. Jsme jako společnost někde úplně jinde. A to je dobře!

Vím, že všelijakým Bartoškům, Hermanům a Bělobrádkům, jakož i hloupým „pasáčkům vepřů“ se to líbit nebude. Na nich doopravdy nezáleží. Vždyť podle dnešních údajů agentury Kantar CZ mají lidovci již jen 3,5 procenta preferencí. Přesně tak, jak jsem to již před mnoha měsíci předpověděl. Já na rozdíl od této agentury tvrdím, že ta 3 procenta mají nepřetržitě – po celou tu dobu. Akorát Kantar CZ přestal lhát a nadržovat tzv. opozici. Pro KDU-ČSL je to konečná. Bylo by dobře, kdyby to ti političtí kašpaři konečně vzali za vědomí.

Hellere, probuď se! Jsi ještě docela mladý a máš život před sebou! Vykašlej se na lidovce a začni konečně žít – s očima a ušima otevřenýma! Bez „černoprdelníků“ ti bude líp! Když přestaneš zlobit, možná Tě Andy vezme do svého „klubu pomýlených“. Až ty jeho ovce v politice skončí, bude potřebovat náhradníky – méně okoukané ksichty, aby s tím mohl ještě aspoň jedno volební období vydržet v politice. Bude to šance pro mnohé pomýlené lidovce, ale pouze pro takové, kteří neštvali proti oligarchovi tak okatě, jak to dělal „bruselský udavač“ T. Zdechovský a další aktivní hlupáci.

9. 5. 2021

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Lidovci kolaborovali s každým režimem aneb Nová doba se starými Koniáši

O tom, co si myslí čtenáři o nejnovější iniciativě Š. Hellera, nejlépe vypovídají jejich reakce pod článkem s tímto titulkem: „Lidovec: Pryč s kosmonautkou, přisluhovačkou Putina“ (PL, 9. 5. 2021, 18:08). Názory některých občanů jsou nesmlouvavé:

„Jihočeský vepřík. Těreškovová něco dokázala. Co v životě dokázal přitroublý černoprdelník Heller?“ – „Stará pravda praví: co lidovec, to pitomec. Heslo Msgre Šrámka bylo: Trochu pomoct, trochu škodit, to se mlže vždycky hodit.“ – „Chazar je to. Takový „černoprdelník“ asi jako Herman.“ – „Heller je odpadem a poskokem sudeťáků. Chápu, že skutečná hrdinka paní Těreškovová (mimochodem velmi přátelská a vzdělaná dáma, měla jsem tu čest s ní pobýt na diskusi) se mu nehodí do krámu. Třeba takovej Henlein by k němu zapad'… To je ‚vážený krajan‘, jak jim luďáci říkají…“ – „Jak u nás stále platí, že ‚svině zůstane sviní‘, Heller je neskutečná krysa a kus hnoje. Konečně: co od lidovce a fráterníka také čekat, že?“ – „Kdyby to bylo jen na lidovcích, tak by čestným občanem  byl třeba takový Dr. Mengele a spol.! Když slyším slovo lidovec, tak vidím jenom hranice, kde upalovali. Lidovci a církev nikdy nic kloudného neudělali. Jenom škodili!!!“ – Pryč se všemi černop*delníky. Mají na svědomí miliony životů. – „Co černoprdelník, to pedofilní deviant a kolaborant.“ – „Hellere, tvoje bába by do rakety určitě nevlezla. Byla by p…á až za ušima.“ – „Ani on by do rakety nevlezl. Nedalo mi to a podívala jsem se na něj… Chudák na první pohled, odpornej chlap, vyhublej na kost! Slovan to tedy rozhodně není!“ – „Lidovci, členové Národní fronty pod vedením KSČ, oslavovali úspěchy sovětských kosmonautů.“ (Že by to Heller nevěděl? – pozn. red. SN) – „Heller je osoba duševně nedostatečná, předvedl to vícekrát. Zřejmě mu na covid umřel jeho ambulantní psychiatr, a tak silná psychofarmaka, jaká bral, se mu ti ostatní neodváží napsat na předpis. U něj se mísí duševní nemoc s pravou křesťanskou nenávistí. To je pak síla.“ – Není pravda, že lidovci byli vždycky svině. Jsou až teď.“ – „Lidovci – kolaboranti s každým režimem. Kolaborovali s fašounama, s komunistama v Národní frontě. Odporná svoloč. Ti by kolaborovali s každým, jen aby měli z toho prospěch.“ – „Lidovci – opět nejbojovnější strana v týlu. Nej! pan přívětivý a sympatický Bartošek. Třasořitka Heller další ozbrojenec.“ – „ Černoprdelníci už ve světě způsobili tolik zla, že by se měli sami prohlásit za militantní stranu a z politiky odejít dřív, než lidem dojde s nimi trpělivost.…“ – „Začala čistka, a proto navrhuji všechny ulice po Valentině Těreškovové přejmenovat na ulice Jindřicha Františka Bobliga z Edelstadtu.“ – „Šimon Heller…, narozen roku 1988…, čili 33letý znalec historie…“ – „Šimon Heller, lidovecký Petříček…, tedy Peťulínek…“ – „Nevím, co to je ten Heller, ale musím konstatovat, že můj labrador má asi tak 100x vyšší IQ…“ – „Lidovec i Piráti – pomatenci.“ – „Kde asi dostal čestné občanství jejich monsignor Ployhar, který byl ministrem zdravotnictví za bolševických vlád a schvaloval popravu Dr. Horákové? A takových je víc.“ (Že by taky to občanství získal v Českých Budějovicích, když se tam narodil? – pozn. red. SN) – „Co je to Heller? Týpiše čechiše švajneraj.“ – „Počkej, ty hajzlíku, až v téhle zemi budou černoprdelníci sklízet skutečnou odměnu a vracet své nakradené. To vám kosmos bude malej, fašouni!“ – „Ubožák Heller napodobuje prase z Řeporyjí.“ – „Lidovci okradli český národ o miliardy a dali je zločinecké katolické organizaci.“ – „Ubožák ve všech směrech. Asi proto je také v KDU-ČSL, který takovými týpky přímo oplývá.“ – Infekce decilitry dorazila z Řeporyjí do Budějic.“ – „Lidovec, křesťan, katolík, blb a totální pičus? Dědičná psychopatická porucha.“ – „Lidovci jsou odjakživa falešní a zrádní!“ – „Heller je takový novodobý Joe Vyskoč z Putimi. Ale snaživější.“ – „Hnus a ubohost. Šimon Heller – fašistické zrůdy vylézají z děr.“ – „Žid Halíř je duševní ubožák! Ale on za to nemůže. Rodina dementů ho v tom podporuje, žida Halíře!“ – „Divíte se, že ty černoprdelníky nemá nikdo rád? Hnus podlézající vždy tomu, kdo je u vesla. Fuj!“ – „A nehodil by se lidovcům a ODS jako čestný občan K. H. Frank?“ – „Samozřejmě může být i zavražděný Heydrich nebo Himmler! Vždyť mají u našich německých bratří tolik významný ch lidí.“ – „Myslíš asi naše „milé spoluobčany“ ze Sudet, kamarády Hermana a Bělobrádka, těch odporných černoprdelníků??? Jak ty nenažraný kolaborantský kreatury může někdo volit???“ – „Hellerovi chybí předkožka. Nejspíš řízli hlouběji… Tím se vysvětluje ta mentální omezenost, frustrace kastráta.“ – „A že mu nevadí, že v ČR má ještě ve dvou městech čestné občanství Adolf Hitler z Braunau?“ – „Černoprdelni[cká] nula, která v životě nic nedokázala. Možná tak maximálně nastavit análek nějakému flanďákovi. Nová doba se starými Koniáši.“ – „Souhlas. Tak to vypadá, když synek je fráterník, rodiče komunisté a dědeček s babičkou fašisti. Ale dobrá zpráva pro Pražáky: debilové jsou i na jihu Čech. Může se vzít za ruce s potomkem gestapáků Kolářem a vyrazit na Putina. Ten z nich bude mít druhé Vánoce.“ – „Dobrá vizitka Č[eských] Budějovic. Jestli tam žijí a pokouší se město řídit takovíhle pomatení exoti, no to mě je toho města docela líto.“ – „Je zajímavé, že ti největší fanatici mají německá příjmení. Tak ve 42. [roce] hajlovala na Václaváku půlka Prahy. To vysvětluje mnohé. Fischer, Heller, Hilšer, Schwarzenberg… Němcová!“ – „Jaro je tu. V Budějicích kvete blbost.“ – „Pryč s Hellerem…“ – „Snaživý (…) pitomec. V každé době se najde místní pitomec. A lidovec – to už je zřejmě diagnóza. Co lidovec, to svině.“ – „Není to ten klenot z KDU-ČSL, rozený demokrat, co rozeštvával v Č[eských] B[udějovicích] studenty a uštval jakousi učitelku?“ – „Při pohledu na Hellera není oslovení ‚debil‘ urážka.“ – „Pryč s lidoveckýma úchylama, přisluhovačema německých fašounů!“ – „Profláklý pomatenec Šimon Heller neodolal ze sebe udělat hlupáka. Nechápu, že to KDU nevadí, že jí dělá pořád ostudu.“ – „Tito deb*lkové, jako Heller, nemají žádný jiný program v duté hlavě, než něco bourat, a tak upozorňovat na sebe. Hellere, právě jsi na sebe upozornil, že jsi primitivní, lidovecký vůl. Co jsi chtěl asi vyřešit, zůstane rozumným lidem záhadou.“ – „Fráternické hovado!“ – „Černoprdelníci kolaborovali s komunisty, kolaborovali s nacisty… Ti půjdou i s ďáblem, jen když to přinese plné koryto…“ – „Lidovci se již omluvili za kolaboraci s nacisty i s komunisty?“ – „Proč by to dělali? Lidovecký, komunistický kolaborant Miroslav Kalousek na časy strávené v pionýrském kroji, kdy přednášel revoluční básně ožralým soudruhům z Lidových milicí, dodnes vzpomíná jako na nejkrásnější období svého života. Však právě od nich se naučil chlastat.“ – „Lidovci, tato strana a její vůdci, vždy stáli na straně fašistů. Je tomu tak i dnes.“ – „Po Budějovicích pobíhají ruští agenti. Pan Heller by měl okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. Pokud nezaberou léky, tak svěrací kazajka zabrání nejhoršímu.“ – „Heller (haléř) – ve světě financí je to taková nula. Nikdo to nechce, zabírá to místo, už to není ani obchodovatelné. Ve světě lidí je to obdobné.“ – „Herr man. Je taky lidovec a větší ksindl na světě není.“ – „Pryč s lidovci!“ – „Lidovec do domu, hůl do ruky.“ – „Na kripla Hellera krumpáč mezi oči.“ – „Ubohost současné opozice dosáhla vrcholu.: - „Odporná lidovecká a pirátská chamraď se nezastaví před žádným svinstvem. Podobné neřádstvo se tu dělo v padesátých letech a řídila to stejná spodina a lidovci, členové Národní fronty, s tím mají osobní zkušenost.“ – „Heller, to bude lidovec… A lidovec je nejhorší nadávka, co existuje.“ – „Ten Heller je na krumpáč.“ – „Proč se asi říkává: co lidovec, to špinavec?“ – „Lidovci byli vždy kolaboranti a usvědčení spolupracovníci gestapa. Co lidovec, to velezrádné, zločinecké, nacistické prase. To vidíme i dnes, kdy jezdí jeden lidovec olizovat řiť jejich současného vůdce, sudetského nacisty Posselta.“ – „Pryč s lidovci, přisluhovači komukoliv, hlavně že to něco sype.“ – „Oni přisluhovali, přisluhují, budou přisluhovat každému, kdo jim dovolí píchat mladé chlapce.“ (PL, 9. 5. 2021, 18:08)

9. 5. 2021

‒ RJ ‒

─────

P. P. S.

Po napsání tohoto článku proběhlo dne 10. 5. předmětné zasedání zastupitelstva Českých Budějovic. Výsledek byl tak trochu překvapivý: zatímco čtyři komunističtí politici (A. Zápotocký, V. Nosek, Z. Nejedlý, Z. Fierlinger) byli čestného občanství tohoto města zbaveni, sovětská kosmonautka V. Těreškovová nikoliv. Ukázalo se, že zdejším, postkomunistickým politikům vadí tato Putinova politická souputnice méně, než by měla.

Zda v tom hrál roli fakt, že se jedná o ženu, rozebírat nebudu. Je to celé absurdní divadlo, které nám regionální a komunální politici předvádějí, protože se blíží parlamentní volby, a také proto, že politické subjekty, za něž tito lidé sedí v zastupitelstvech, se musí snažit, aby „uhráli“ co nejvíce bodů. Přesto se obávám, že tímto „hrdinským“ činem dotyční zastupitelé příliš „nezabodovali“. Na podzim se jistě dozvíme, jaký to mělo celkový „efekt“. Odhaduji, že nulový.

V každém případě platí, že lidovecký „inkvizitor“ Š. Heller neuspěl. Odpovídá to přesně těm třem procentům preferencí, jež KDU-ČSL již delší dobu má. Jediné, co nechápu, je fakt, proč se někteří mladí lidé domnívají, že své štěstí najdou v „umírající“ partaji lidovců. Kde nic není, tam ani čert nebere. Bez ohledu na to, že politici této strany jsou ochotni se s oním čertem spřáhnout, jen aby jim to zajistilo nějaké koryto. Zkrátka: koryt je málo a prasat naopak moc. Na podzim nás čekají zabijačkové hody. Také pan prezident, který má tyto pochoutky rád, si přijde na své.

11. 5. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář