Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kampaň k předčasným volbám již začala!

4. 5. 2022

Také jste to zaregistrovali? No přece – ty billboardy s jednotným sdělením: „Za Babiše bylo líp!“ A opravdu bylo líp? Vedle toho se už objevily i „konkurenční“ billboardy: prý líp bylo pouze Babišovi. Kdo se v tom má vyznat? Za minulé vlády dal A. Babiš „dáreček“ formou pětitisícovky důchodcům.  Teď chce zase pro změnu P. Fiala dát stejnou částku na každé dítě. V srpnu 2022 – měsíc před komunálními volbami. Údajně to není žádný „předvolební“ dáreček. A co to tedy je, kdy ne předvolební „úplatek“? Tady se nejedná o „držhubné“, ale doopravdy o úplatek jedné, vybrané skupině voličů.

Jak to ve skutečnosti je s tím Fialovým „populismem“, to uvidíme v příštích měsících. Právě se rozbíhající kampaň mně připomněla někdejší soupeření ODS a ČSSD. Tyto dvě strany ji založily na tom, že se navzájem „negovaly“. Když jedna vyvěsila určité sdělení na billboardech, ta druhá okamžitě udělala pravý opak: popřela pravdivost dotyčného tvrzení. Zdá se, že touto cestou se vydala i Fialova „obrozená Národní fronta“ (neplést s tou z roku 1948!), která se nazývá koalice SPOLU. Inu, spolu chyceni, spolu oběšeni, že ano?

za-babise-bylo-lip2.jpg

Kampaň, kterou v tichosti v těchto dnech, mimo pozornost mainstreamových médií, odstartovala Babišova strana „ANO 2011“, vykazuje všechny znaky toto, že se jedná o součást přípravy na předčasné volby. Byť to teď budou všichni popírat, příští týdny nepochybně potvrdí, že tomu tak je. Nenechme se mýlit! Babiš totiž nemá příliš velkou šanci stát se prezidentem republiky. A to nejen proto, že již ztratil podporu M. Zemana, ale také proto, že není rodilým Čechem.

Expremiér, původem ze Slovenska, si je tohoto handikepu dobře vědom, a proto se bude snažit „vyhodit ze sedla“ slabého a nerozhodného P. Fialu. S tím moc práce mít nebude. Fiala je doopravdy nejen slabý premiér, ale navíc se zamotal do politických a zpravodajských hrátek okolo války na Ukrajině. Už to samo o sobě mu nejspíš zlomí vaz. Příští volby vyhraje jedině ten, kdo je připraven. A předseda „ANO 2011“ A. Babiš jistě připraven bude. O tom není pochyb. Billboardová kampaň, která se již mezitím rozběhla na plné obrátky, potvrzuje, že nehodlá ztrácet čas. A tak je to správně.

2. 5. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář