Jdi na obsah Jdi na menu
 


Politické střípky z Fialo-Babišistánu (jaro 2022)

15. 5. 2022

Místo Babišistánu jen Fialo-Babišistán

Vysvětlím ten podivný název hned na začátku. Žádná slibovaná změna totiž nenastala. Fialova vláda je jen obdobou vlády Babišovy: čili jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet. Rozdíl v tom nehledejme, protože žádný není. Nažehlený, leč pouze užvaněný pseudointelektuál z Brna P. Fiala není o nic lepší než chaotik a populista A. Babiš. To jen na úvod, aby bylo jasno v pojmech.

Vláda P. Fialy (ODS) je u moci necelého půl roku, ale již za tu dobu se stačila zapsat do dějin: svou neschopností cokoliv řešit a vyřešit (zatím jen vysílá „signály“, „přemýšlí“ a „diskutuje“), svou nekoncepčností a především nízkou odbornou úrovní většiny ministrů. Z nich mnozí (kromě neznalosti cizích jazyků) nezvládají ani základy gramatiky a pravopisu mateřského jazyka (Gazdík, Jurečka, Černochová). Pro zemi, jež se hodlá dostat mezi „deset nejlepších“ států na světě, jak svého času sliboval P. Fiala, je to věru smutná vizitka.

Mezitím vývoj ukázal, že někteří z těchto nekompetentních ministrů navrhují dokonce opatření, která jdou proti záměrům EU. Sem patří např. návrh ministra P. Gazdíka (STAN), týkající se druhého cizího jazyka na základních školách. Podobně je tomu i s návrhy na redukci dosavadního učiva. Od ministrů, kteří tuto „změnu“ již nějakou dobu hlasitě v médiích prosazují a sami komentují, a to bez skutečné znalosti věci (Gazdík, Pekarová), to nepřekvapuje. Oni sami by měli problém odmaturovat.

Buďme rádi, že zatím na našich školách zůstává stále ještě dost zodpovědných a svou práci skvěle vykonávajících pedagogů. Díky nim jsme ještě neskončili v „propasti zapomnění“. „Učitel národů“ J. A. Komenský, který pocházel z téhož kraje jako P. Gazdík, se musí v hrobě obracet!

uc-se--synu--moudrtym-byti.--uvodni-obrazek-ke-knize-orbis-pictus-.jpg

A protože vláda P. Fialy okolo sebe rozsévá jen zmatek a nejistotu, nabízí nám, občanům a voličům, přehlídku chaotických opatření či vysloveně nesmyslných kroků. Neschopný „politolog na baterky“ z Brna a jeho melody boys/girls nám všem stačili během několika měsíců svého „nevládnutí“ předvést, jak se to rozhodně dělat nemá.

A jaký je závěr? „Vláda učitelů“ v čele s P. Fialou je zatím to nejhorší, co jsme tady od roku 1989 měli. Tento kabinet, o němž jsme dlouho před volbami slyšeli jen samou chválu, totálně propadl – ve všech směrech. Voliči tyto lháře a „nefachčenky“ již brzy pošlou tam, kam patří: na smetiště dějin. Čím dříve tam skončí, tím lépe pro nás pro všechny.

●●●

Z ČT se stala bulvární televize?!

Že je Česká televize (ČT) všechno jiné než veřejnoprávní médium, toho si za poslední léta stačil všimnout již kdekdo. Přesto se nic nemění a „karavana kráčí dál“: směrem ke „světlým zítřkům“, jež nám připravují soudruzi „eurosvazáci“ z Bruselu a s nimi úzce svázaní frekventanti z Aspen Institutu. (To označení „komunisté“ není nijak přehnané. Má totiž historické opodstatnění. Vždyť německo-židovský filozof K. Marx v tomto městě, Bruselu, v roce 1845 pobýval poté, kdy byl vypovězen Francie.)

Nevím, čím to je, že z naší dříve docela tolerantní společnosti (z doby okolo roku 2000) se během posledního dvacetiletí stala ta dnešní zapšklá a nenávist na všechny strany šířící banda věčných nespokojenců, která se ani po 32 letech nového režimu nedokázala „odstřihnout“ od neblahého dědictví komunismu. A ze všeho nejhorší je fakt, že si pohrobci „tunelářů“ a „kmotrů“ z ODS do své „partičky“ přizvali onu „černoprdelnickou“ žumpu z KDU-ČSL, která v letech 1948-1989 posluhovala tehdy vládnoucím komunistům.

Nic horšího se nám nemohlo stát. Ti, kteří měli skončit na „smetišti dějin“, se dostali na piedestal moci a teď nám vládnou. To je ukázkový příklad „politické perverze“. Ke dvěma „prohnilým“ partajím se přimkla ještě progresivistická, ultralevičácká TOP 09, která si falešně hraje na politickou „pravici“, s níž neměla a nemá nic společného.  To vše se odehrává víceméně za tichého souhlasu politologů, politických komentátorů i pasivní veřejnosti. Výsledkem je to, co tady máme.

Pokud to není jasné „politologovi na baterky“ P. Fialovi, to by nás nemělo překvapovat. Udivuje mě však to, že jasno v tom nemají ani samotní politologové, kteří tento obor skutečně vystudovali a profesionálně se mu věnují. Stejně tak je podezřelé zaryté mlčení ze strany sociologů. Že by si dali „bobříka mlčení“, aby se náhodou do něčeho nezapletli? Například do nějakých zpravodajských her, před nimiž je nikdo nevaroval. Kdoví?

Protože v ČT vládne dokonalý chaos, kdy levá ruka neví, co dělá ta pravá, nemůže nás překvapit ani to, že pracovníci zpravodajství nejsou schopni se domluvit na tom, jakou „linii“ budou vlastně hájit. Na jedné straně se mohou přetrhnout horlivostí, když do Polska přijede prezident J. Biden a nyní i jeho manželka Jill, která navštívila Rumunsko a Slovensko. (Dokonce se setkala se ženou V. Zelenského na západní Ukrajině.)

Na straně druhé si nikdo z těch televizních poskoků nepoloží otázku: Proč ani jeden z nejvyšších představitelů USA nezavítal do ČR a proč musela pár dní po návštěvě amerického prezidenta v Polsku podniknout „lokajskou“ cestu do Washingtonu ministryně obrany J. Černochová? Přitom týž ministr obrany USA prezidenta J. Bidena doprovázel na jeho evropské cestě. To mi hlava nebere!

Připomnělo mi to ony potupné cesty českých panovníků z rodu Přemyslovců k německým vladařům, motivované pouze tím, že jim chtěli dát najevo, kdo je tady pánem. Součástí těchto výprav býval akt „udělení Čech v léno“. Na počátku této ponižující procedury byl onen známý „tribut pacis“ ve formě každoročního poplatku 500 hřiven stříbra a 120 volů, k němuž přinutil knížete Václava (Svatého) saský král Jindřich Ptáčník. To  bychom zvládli i dnes – včetně těch „volů“, kterých máme v politice tolik, že jsme je měli začít vyvážet do Němec již dávno. Nemuseli jsme mít tak „zahnojenou“ politickou scénu, jakou dnes máme.

Abych dokumentoval neuvěřitelný chaos, jaký vládne v současné ČT, odkážu na článek, který byl nedávno zveřejněn právě v souvislosti s informováním ČT o situaci v Bílém domě. Má tento titulek: „V ČT to schytali. Napsali, jakou má Biden mluvčí. A už je zle.“ (PL, 6. 5. 2022, 9:30) ČT to sice uvedla na Twitteru, ale ještě týž den to zaznělo i ve zpravodajství: „Bidenova mluvčí Psakiová končí. Její nástupkyně (Karine) Jean-Pierrová, která se otevřeně hlásí k homosexualitě, bude první černoškou v této funkci.“ (Twitter, 5. 5. 2022, 22:19) Ve stejném duchu informoval i „Deník N“, který týž den (5. 5. 2022) napsal: „Karine Jean-Pierrová se stane první mluvčí Bílého domu, která se otevřeně hlásí k lesbické orientaci a je černošského původu.“

Co se to s našimi médii oné „jediné správné pravdy“ v posledních týdnech stalo? Kam se poděla dosavadní opatrnost ve vyjadřování a „politická korektnost“? Že by se už znovu začalo psát „černoch/černoška“ místo „Afroameričan/ka“ nebo „Cikán“ místo „Rom“? Jen se ptám, jelikož žádný podobný pokyn jsem ve veřejném prostoru nezaznamenal. Možná si někdo řekne, že je to jen detail a že není třeba něco podobného „hrotit“. Jsem opačného názoru. Považuji to naopak za znepokojivé, za věc zásadní důležitosti. Kam se to posouváme? K nové totalitě (zatím jen „plíživé“), nebo rovnou k fašistické diktatuře, jejíž součástí je rovněž šovinismus, rasismus a xenofobie?

Jistě nejsem sám, kdo si toho po nástupu Fialovy vlády všiml. (V tom Babišově vládnutí to nějak zaniklo v celkovém chaosu.) Netolerance se u nás začíná rozmáhat doslova neuvěřitelným tempem. Dost možná to souvisí s tím černoprdelnickým „humusem“, který do politiky zatáhli všichni ti Jurečkové, Bartoškové, Výborní, Benešíci či Zdechovští. (Ti ostatní raději mlčí, aby neohrozili svá dobře placená korýtka.) Právě tyto amorální „borce“ si natahal do své koalice SPOLU slaboch a zbabělec P. Fiala, který už se stal přítěží i pro svou vlastní stranu. Zatím však stále spolustraníkům chybí odvaha – zbavit se ho.

Jsem zvědav na to, co se stane, až někdo ze „zasvěcených“ řekne, jak to bylo doopravdy s tou jeho cestou do Kyjeva. Zda to skončí pouze demisí Fialovy vlády a předčasnými volbami, nebo to povede rovnou k pádu celého polistopadového režimu. Kvůli blamáži došlo v dějinách k nejednomu státnímu převratu nebo k neočekávanému válečnému konfliktu. V dějinách se nedá nic předpovědět dopředu a s jistotou. To přirozeně platí i o naší současnosti. Okolo politických „min“ je radno nakračovat po špičkách a s maximální obezřetností.

●●●

ČT se opět „vyznamenala“: v den 77. výročí osvobození

Napíšu to hned na začátku: Moje kritické poznámky k informování ČT o oslavách (spíše „neoslavách“) 75. výročí konce Druhé světové války jsou dodnes nepřekonány. Tehdy to bylo mnohonásobně horší než dnes. Proto odkazuji čtenáře na můj starší článek s názvem „Flašinet“ zvaný Česká televize, 1. část (SN č. 11/2020, vloženo 15. 11. 2020, ZDE).

Tehdejší vybičovaná hysterie, spojená s údajnou přípravou vraždy tří pražských komunálních politiků (Hřib, Kolář, Novotný) ze strany agentů ruské tajné služby, pokračovala o rok později obdobnou „špionománií“ okolo výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku. Letos je zatím relativní klid, a to navzdory předchozím protiruským výkřikům „atomové bombardérky“ H. Langšádlové (TOP 09) či „studenoválečníka“ J. Bartoška (KDU-ČSL). Po začátku války na Ukrajině horké hlavy trochu vychladly a část českých politiků raději „otočila“ a začala se chovat jako „vlastenci“.

Proto muselo působit značně komicky, když někteří, údajně pravicoví, politici, kteří ještě před půl rokem požadovali zbavení pravomocí současného prezidenta republiky, dnes (8. 5. 2022) poslušně a v zákrytu kráčeli v jednom šiku po vydlážděné ploše památníku na Vítkově za invalidním vozíkem M. Zemana. Přesně tak, jak to stanoví příslušný „protokol“. Ona „jednota strany a lidu“, kterou tak dobře známe z minulého režimu, byla až dojemná. Spíše než to se potvrdila bezradnost a nejistota těch, kteří si až dosud hráli na jakousi politickou „elitu“ národa. Kdepak „elita“! Jenom obyčejná jelita! Jeden by hořce zaplakal nad tím, kdo dnes reprezentuje náš národ!

Přímý přenos z oslav 77. výročí osvobození z pražského Vítkova (před jezdeckou sochou Jana Žižky z Trocnova) jsem si nenechal ujít – po všech těch kotrmelcích našich politiků z posledních dnů. (Jen si tak říkám: Jestlipak členové této delegace, která kladla ony věnce pod Žižkovou sochou, vůbec tuší, proč tam stojí tato socha B. Kafky? Co měl vůdce husitů z jihočeského Tábora společného s vrchem Vítkov?)

Bývaly doby, kdy nám televize právě v tyto slavnostní květnové dny nabízela filmy o Janu Husovi a Janu Žižkovi. Již několik let je ticho a nikdo nám tyto historické filmy nepromítá: ani ty Vávrovy o husitech z 15. století, ani ty o osvobození v r. 1945 od téhož režiséra. Až teď se prý chystá premiéra jakéhosi velkofilmu s americkým hercem v roli J. Žižky. Ale již v předstihu doprovází toto dílo negativní reklama. Namísto toho se na nás z televize valí jen samá propaganda o válce na Ukrajině. Bohužel se jí nevyhnuli ani naši politici na Vítkově (Fiala, Vystrčil, Pekarová, Černochová).

Jak nás ČT informovala, na „historiky“ si postupně ve svých projevech pro televizi zahráli jak „Tchajwanec“ z Telče, tak i primátor hlavního města ze Slavičína. Zkrátka: samí špičkoví odborníci na Druhou světovou válku. Předseda Senátu by udělal lépe, kdyby se držel své fyziky, a primátor Prahy zase medicíny, kterou sice vystudoval, ale jíž se nevěnuje. (Takoví absolventi by si měli své studium povinně zaplatit!)

K „plkům“ bývalé bankovní úřednice J. Černochové se raději vyjadřovat nebudu. Nedávno jsem o ní psal. Zatím všechna vyjádření této političky k naší historii byla „mimo mísu“. Tam, kde chybí pořádné vzdělání, to nemůže dopadnout jinak. Nedovzdělance jsme u nás v politice měli jak před rokem 1989, tak i po něm. „Lokajská“ návštěva této ministryně v USA sotva co změní na této skutečnosti.

Jak se dalo očekávat, přímý přenos z Vítkova komentoval jeden z největších „presstitutů“, jakého mají „na skladě“ v ČT, J. Václavek. Tento snaživý redaktůrek kdysi moderoval pořad o právu, teď si pro změnu zahrál na „historika“. Tomu odpovídal i celkově tristní dojem z jeho komentování slavnostního aktu na počest 77. výročí osvobození.

Letošní oslavy byly opět ve znamení ideologického masírování televizních diváků. Plivání na památku padlých sovětských vojáků, jak o něm hovořila na záběrech ČT24 M. Semelová (LKSČM), nebylo letos tak intenzivní jako před dvěma lety, ale přesto neslo pečeť dnešní doby: umenšit roli SSSR při osvobozování našeho území. Naštěstí Z. Hřib připomněl, že východní a jihovýchodní Moravu osvobozovali také Rumuni. (Padlo jich dokonce 33 000, zatímco Američanů pouze 290, kdežto sovětských vojáků různých národností zahynulo celkem 144 000.) Primátor Prahy však zapomněl dodat, že Rumuni postupovali společně s vojsky II. ukrajinského frontu maršála R. J. Malinovského. Hřib se nezmínil ani o úloze partyzánů z brigády J. Žižky z Trocnova pod vedením mjr. D. B. Murzina, která operovala v oblasti Vizovických vrchů.

Vloni si moderátor T. Drahoňovský pozval k besedě před sochou J. Žižky na Vítkově známou „vypravěčku pohádek“ o disidentech (s legitimací KSČ), J. Šiklovou, která se desítky let vydávala za socioložku. Letos J. Václavek pozval dva na slovo vzaté „odborníky“: historika P. Kouru a ředitele organizace „Post Bellum“, M. Kroupu, syna „politologa“ D. Kroupy.

Bláboly obou těchto „historiků“ se nedaly poslouchat. Koura si dokonce vzal na „pomoc“ památku zesnulého gen. T. Sedláčka, statečného odbojáře z doby Druhé světové války i poválečného protikomunistického bojovníka. Nechť mi to nebožtík T. Sedláček odpustí, ale ten se jistě musí v hrobě obracet při zjištění, kdože se to za něho schovává. Blekotající M. Kroupa, kterého jsem již několikrát kritizoval v SN za špatnou práci jeho organizace, nakonec od historie sklouzl ke svému oblíbenému tématu: Ukrajině.

[Co se týká P. Koury, o jeho „znalostech“ historie jsem psal před dvěma lety. Něco tak tragického, jak předvedl v televizní besedě o M. Horákové, nepamatuji za celých 32 let polistopadového režimu. O tom viz článek: „Flašinet“ zvaný Česká televize, 2. část (SN č. 12/2020, vloženo 1. 12. 2020, ZDE). Článek je důležitý také proto, že podrobně zaznamenává všechny manipulace s fakty ze strany ČT.]

●●●

Proč nemůže být D. Nerudová prezidentkou? Kvůli EGU!

Těch důvodů je pochopitelně mnohem víc. Jedním z nejvýznamnějších je však skutečnost, že česká společnost ještě historicky nedospěla do stadia, aby v jejím čele stála žena-politička. Nemáme u nás ani žádnou představitelku politických stran, která by se v minulosti stala předsedkyní vlády, natož prezidentkou. Má to hlubší příčiny: ve vedení stran totiž skoro žádné ženy nejsou. Nová M. Horáková se ještě nenarodila a jen tak brzy nenarodí.

Spíše tu máme převahu těch zoufalkyň, které by mohly směle konkurovat soudružce Anežce Hodinové-Spurné nebo Marii Kabrhelové (např. M. Pekarová-Adamová, J. Černochová), případně „kredenciózní“ Martě Gottwaldové (např. V. Kovářová), o zubaté „panímámě od trpaslíků“ nemluvě. I politička by měla nějak vypadat – nikoli jako strašák do zelí. Na druhé straně je třeba konstatovat, že politika není přehlídkové molo pro modelky. (Tato poznámka se týká opět především M. Pekarové-Adamové.)

Výše jmenovaná ekonomka, Ing. Danuše Nerudová, je bývalou rektorkou Mendelovy univerzity v Brně. (J. G. Mendel slaví letos 200. výročí narození a město Brno je na jeho osobnost obzvláště pyšné.) Tato vysoká škola původně nesla název: Vysoká škola zemědělská v Brně; vznikla již v r. 1919. Lidově se této škole říkalo a říká: „hnojárna“. K jejím známým absolventkám patří i „odbornice na králíky“ – T. Malá (ANO 2011). Nedávno tato škola čelila aféře ohledně nově zvoleného rektora. Ten musel kvůli chybným citacím ve svých pracích nakonec z této funkce odstoupit. V těchto dnech se „provalil“ další skandál: týká se plagiátorství a doktorských „rychlotitulů“. (Něco na způsob proslulých plzeňských práv.) Jistě se nezmýlím, když budu konstatovat, že je to pouhá špička pomyslného ledovce a že počátky těchto nepravostí zasahují hluboko do éry, kdy byla rektorkou této školy právě D. Nerudová.

Zhruba před dvěma týdny byl v „deníku.cz“ zveřejněn obsáhlý rozhovor redaktorky K. Perknerové s ekonomkou D. Nerudovou. Jednalo se o rozhovor na několik pokračování. Vůbec první verze tohoto rozhovoru byla zveřejněna v „deníku.cz“ dne 28. 4. 2022 pod titulkem: „Potřebujeme civilního prezidenta, říká ekonomka Danuše Nerudová“. Jedná se o jasnou narážku na gen. Petra Pavla, kterého kritizuji od prvního okamžiku, kdy svou kandidaturu ohlásil. Bývalí komunističtí „lampasáci“ nemají v této funkci co pohledávat.

Když se tento rozhovor objevil na internetu poprvé, udělal jsem si k němu pár poznámek s tím, že se k tomu později vrátím a napíšu o tomto tématu samostatný článek. Původně tam totiž byla zmínka o „egu“ těch, kteří kandidují do této funkce. Myšleno bylo „ego“ gen. P. Pavla. V opravené verzi, která je k dohledání na internetu dnes, zní opravený titulek takto: „Nepotřebujeme prezidenta, který si chce plnit svoje sny.“ Místo výrazu „svoje sny“ tam původně bylo: „svoje ego“. Proč k té změně došlo, lze snadno odhalit. Zřejmě někomu vadilo, že ani s „egem“ D. Nerudové nebude všechno úplně v pořádku. Ostatně – v souvislosti s její ohlášenou kandidaturou se již objevily vážné námitky, které poukazují na nejrůznější problematická místa v jejím životopise.

Ocituji doslova poznámku, kterou jsem si napsal pro příští článek o D. Nerudové, jímž jsem chtěl rozhovor s ní okomentovat. „Říká-li D. Nerudová cosi o „egu“, měla by si nejprve zamést před vlastním prahem. Zveřejněná fotografie (= se skulpturou koně, který má na hlavě připevněné stínítko od lampy) byla před nějakou dobou předmětem kritiky na internetu. (Příspěvky jsem tehdy četl, ale nestačil jsem si je překopírovat; dnes již nejsou na internetu dostupné.) Tato fotografie je totiž názorným dokladem toho, jak to s „egem“ této bývalé rektorky Mendelovy univerzity je. (…) Souhlasím s tím, že by prezidentem měl být civilista (= nevládne nám vojenská junta jako v Latinské Americe), avšak to automaticky neznamená, že hlavou státu má být žena. Nikoho takového (= vhodného) tady nemáme. Osobnost typu M. Horákové se ještě nenarodila. D. Nerudová touto osobností jednoduše není. (…) Pokud chci kritizovat druhé, musím být lepší než oni. To bohužel v případě D. Nerudové neplatí.“

nerudova-a-konem.jpg

Tolik moje citace poznámky k původní verzi později upraveného rozhovoru novinářky K. Perknerové s ekonomkou D. Nerudovou. Aby bylo jasné, za co D. Nerudovou kritizuji, připojuji již dříve zveřejněnou fotografii: je to kýč jako Brno! Neexistuje jen slavná fotografie A. Schillerové s pávem, jakož i další s touto političkou, nebo A. Babiše s „motýly“, ale také fotka D. Nerudové s koněm! Můj dotaz k této fotografii zní: „Stane se tento kůň šéfem sekretariátu příští prezidentky republiky D. Nerudové? Když mohli mít ve starém Římě koně senátorem, proč by nemohla mít D. Nerudová v čele svého sekretariátu na Pražském hradě koně, že ano? Bude to mít jednu výhodu: Toho koně aspoň nikdo nebude obviňovat z toho, že je agentem Moskvy! I když – člověk u nás nikdy neví…

Případ D. Nerudové a jejího „ega“ patří do stejného politického „soudku“, jako když „zloděj volá: ‚Chyťte zloděje!‘“ Komentář k tomu není nutný. Ten si udělá každý čtenář sám. Paní D. Nerudová se jistě nebude zlobit za moji upřímnost: takovou prezidentku doopravdy nepotřebujeme. Na druhé straně chápu, že by se mnohá z našich žen v politice ráda stala „českou“ Zuzanou Čaputovou. (J. Černochová si kvůli té parádě na Vítkově 8. 5. 2022 nechala ušít zbrusu nové šatičky, aby barevně ladily s těmi vojenskými uniformami, ale asi jí to bude platné jako mrtvému zimník.)

Z. Čaputová nicméně v poslední době čelí velké kritice kvůli vstřícnosti vůči NATO a USA. Na Slovensku je ze strany svých odpůrců častována mnoha neslušnými nadávkami. D. Nerudové by se v případě zvolení mohlo přihodit něco podobného. V politice totiž nikdo dopředu neví, jak co dopadne. Na jedné straně je to „velká výzva“, jak se dnes s oblibou říká, na straně druhé obrovské riziko, že člověk skončí s doživotní ostudou.

●●●

J. Čižinský: ještě větší „komunista“, než se čekalo…

Hladinu našeho zahnívajícího politického rybníka rozčeřila v těchto dnech jedna nevýznamná příhoda. Starosta Prahy 7 Jan Čižinský ze spolku, který si říká „Praha sobě“ (původně se psali v rozporu s pravidly pravopisu „Praha Sobě“; u učitele češtiny je to na odebrání diplomu), přišel s podivným nápadem, kterým „nadzvedl“ majitele restaurací a hospod všech cenových kategorií.

Čižinský totiž na sociálních sítích ohlásil politický záměr svého uskupení pro nadcházející komunální volby. Zní: „Budeme chtít zlepšit dostupnost záchodů v Praze[,] a to tak, aby restaurace pouštěly lidi zdarma na záchod.“ (Twitter, 5. 5. 2022) Chybějící interpunkční čárku jsem za bývalého učitele češtiny J. Čižinského doplnil. Přesto na tuto chybu upozorňuji, aby občané Prahy 7 věděli, s kým mají tu čest. Další „pologramotný“ politik z KDU-ČSL!

Dlužno dodat, že tímto poněkud „ujetým“ nápadem si politický zoufalec Jan Čižinský, kterému hrozí, že bude ze své funkce starosty po volbách vypoklonkován, pořádně naběhl na vidle. (Podobně dopadl jeho bratr Pavel Čižinský v Praze 1.) Proto se snaží „zachránit“ to vyslovenou politickou provokací se záchody zdarma. Větší pitomost za celých 32 let nepamatuji. Je to na pobyt v Bohnicích, milý Jeníku!

Nejsem sám, kdo se nad šíleností tohoto nápadu pozastavil. Např. čtenář J. H. na Čižinského tweet zareagoval takto: „Čižinský je zas*anej komunista.“ Musím autora poopravit: je to bývalý lidovecký poslanec, kterého se jeho rodná strana zbavila vloni na podzim tím, že ho nezařadila na kandidátku koalice SPOLU. Proto bude zajímavé sledovat, co s tímto politikem bude po komunálních volbách. Nepochybuji o tom, že soukmenovci od B. Posselta se o svého pomocníka rádi postarají a nějakou „trafiku“ mu najdou, aby neumřel hlady. (Má tři děti, které by musely umřít s ním.)

V případě, že všechny politické triky selžou, možná znovu přijde ke slovu oblíbená rekvizita, jakou Čižinský již několikrát použil: tisíce rytířů, kteří dají tuto zemi zase do pořádku. (Klip s „blanickými rytíři“ naposledy v rámci volební kampaně, ještě v divokých „devadesátkách“, vyzkoušel hudebník a zpěvák F. R. Čech.) Ale protože naši politici jsou rok od roku línější, neočekávám, že by se podařilo ty rytíře probudit. Stále tvrdě spí, protože v Čechách ještě není tak zle, aby se museli probudit.

8. 5. 2022

‒ RJ ‒

 

P. S.

Rozhovor K. Perknerové s ekonomkou D. Nerudovou nesl tento původní titulek: „Danuše Nerudová: Příští prezident musí nechat ego za dveřmi“ (deník.cz, 29. 4. 2022, 4:00)

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář