Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestaňte udávat! Fialův „vrchní cenzor“ nestíhá…

29. 5. 2022

Tento článek se možná bude někomu zdát zbytečný, přesto o tomto tématu budu psát: pro pořádek i kvůli „historii“, aby tato šílenost „demokratů“ z okruhu P. Fialy byla zaznamenána. Tvářit se, že se nic nestalo a že je všechno v nejlepším pořádku, to dost dobře nejde.

Dne 25. 5. 2022 skončila platnost tříměsíčního zablokování osmi údajně proruských webů ze strany internetového sdružení „CZ.NIC“. Vrcholem provokace ze strany Fialovy vlády bylo nejen to, že touto „prasárnou“ pověřila soukromou firmu, jež k suspendování práva na svobodu slova nemá absolutně žádnou pravomoc, ale hlavně to, že tento protiprávní akt byl proveden ve výroční den „Února 1948“ (25. 2. 2022), komunistického převratu, jímž skončila svoboda a demokracie v naší zemi na dlouhých 41 let. Právě to mějme na paměti a nenechme se balamutit líbivými řečičkami slabého a zbabělého premiéra P. Fialy, který neměl „koule“, aby se postavil na tribunu a toto nedemokratické rozhodnutí oznámil lidu!

cenzura.jpg

Když se provalilo, že nekompetentní vláda diletantů a pologramotů v čele s „politologem na baterky“ P. Fialou sáhla k otevřené cenzuře s výmluvou, že tak činí kvůli válce na Ukrajině, zachoval se „vrchní cenzor“ M. Klíma, jenž se jako „chytrá horákyně“ snaží vykroutit ze své zodpovědnosti za tuto neslýchanou věc, která nemá nic společného ani s demokracií, ani s právním státem, vlastně typicky.

Před lety premiér M. Topolánek hovořil o jistém politikovi židovského původu v tom smyslu, že se zachoval jako zbabělec. Také já jsem v minulosti, v dobách svých učitelských začátků, narazil na jednoho přeživšího z koncentračního tábora v Osvětimi, který si chválil Němce za to, jaký tam prý měli pořádek a jak měli všechno zorganizováno na „vědeckém základě“. Tenkrát jsem kroutil hlavou nad tím, jak někdo, kdo přežil smrt víceméně náhodou, protože měl štěstí a dožil se konce války, může takto hovořit.

To, jak se zachoval M. Klíma, je z podobného „soudku“: slouží kamarádům sudeťáků a nedochází mu, že kdyby byli Němci za války důslednější, nikdy by se nenarodil. Uvádím to jen jako perličku, protože jsem se v téže době potkal i s mladými muži, kteří v uniformě Wehrmachtu bojovali u Stalingradu či jinde na území SSSR. Nejpikantnější na tom bylo to, že tito lidé po válce vstoupili do KSČ a jejich spolustraníkům tato jejich válečná minulost nevadila.

Samostatnou kapitolou tohoto příběhu je fakt, že v době tzv. normalizace někteří z těchto lidí měli ještě tu drzost požádat si v tehdejší NSR o důchod – za léta, kdy byli občany Třetí říše. Mnoho komunistů, dokonce i výše postavených, k tomu raději mlčelo, protože oni sami měli máslo na hlavě. Lidí s nejasnou protektorátní minulostí bylo u nás příliš mnoho, než abychom si mohli dovolit o tom mlčet a tvářit se jako národ protinacistických odbojářů. Proto působí jako z jiného světa, když nám tu kdosi předvádí to „divadýlko, jaké jsme viděli okolo oslav 80. výročí „Operace Anthropoid“. Nic z toho nepotřebuje komentář. Je to jen jedna ze smutných kapitol našich dějin. Důkaz o tom, čeho všeho jsou naši lidé schopni.

Přesto mne nic z toho nepřekvapuje. Občané židovského původu nebyli méně zbabělí – než většina rodilých Čechů. Aktuálně: atentát na R. Heydricha neprovedli obyvatelé Protektorátu, kteří k tomu měli mnoho příležitostí, ale příslušníci naší zahraniční armády v Anglii. Češi raději ochotně vyráběli zbraně pro Hitlera a nepohrdli „žrádlem“ (tento výraz použil samotný R. Heydrich dne 2. 10. 1941), jenž jim ho ochotně dával, protože pracovali na vojenských zakázkách pro Hitlerovu Třetí říši. A v Protektorátu, který k této říši patřil, „konec konců nemá Čech co pohledávat“. To prohlásil v témže projevu samotný zastupující říšský protektor. Je třeba si to připomínat, abychom na tyto tragické kapitoly našich dějin nezapomínali. Nebojme se pravdy! Pouze ta nás osvobodí!

[„Pragmatik“ R. Heydrich dne 2. 10. 1941 na shromáždění nacistických pohlavárů v Černínském paláci v Praze řekl: „Potřebuji v tomto prostoru klid, aby český dělník zde nasadil pro německé válečné úsilí plně svou pracovní sílu a abychom nezdržovali při zdejším obrovském válečném průmyslu přísun a další rozvoj zbrojního průmyslu. K tomu patří i to, že se přirozeně musí dát českým dělníkům tolik žrádla, mám-li to tak zřetelně říci, aby mohli plnit svou práci.“]

─────

Ale pojďme hezky po pořádku! Téměř tři měsíce od spuštění „prasárny“ se zablokováním údajných proruských webů si Fialův „vrchní cenzor“ M. Klíma na sociálních sítích „vylil srdce“. Projevil se jako typický alibista: Já nic, já muzikant! To zavinili ti druzí! Musím přece ta udání řešit, že ano?

[Pamětníci z období Protektorátu si taky vzpomínají na každodenní fronty udavačů před úřadovnami Gestapa. Fotografie z těch dob stále ještě existují a potvrzují, že Češi dokázali být vůči svým spoluobčanům pěkní „prevíti“. Němci tomu říkali: „tchechische Schweinerei“ nebo „Ksindl“. Němci sami pohrdali českými udavači. My to z důvodů snadno pochopitelných nechceme slyšet. Lidé si totiž pravdu neradi přiznávají.]

V tweetu M. Klímy se uvádí: „Protože mi různí stěžovatelé posílají podněty, aby ‚můj úřad‘ prošetřil tu či onu údajnou informaci, sděluji tímto, že nemám ani jednoho zaměstnance[,] úřad, a ani kompetenci k tomu něco prošetřovat. Žádosti jsou často dlouhé a detailní – škoda práce a času.“ (Twitter, 19. 5. 2022, 11:31)

Týden před tímto tweetem se týž „cenzor“ pro server „Seznam Zprávy“ přiznává k tomuto: „Nejsem ministr, ale novinář. Média můžu dál kritizovat a hodnotit, tvrdí vládní zmocněnec Klíma“ (Seznam Zprávy, 11. 5. 2022, 14:12). K tomu poznamenávám toto: Okamžikem přijetí funkce ve prospěch Fialovy vlády – coby vládní zmocněnec ‒ se z tohoto bývalého novináře stal státní úředník. Stylizovat se do role jakéhosi „nezávislého novináře“, to je doopravdy úsměvné. Klíma je především politický aktivista, který „kope“ za někoho úplně jiného, než za koho by „kopat“ měl. A „kope“ hlavně do nás – slušných občanů a skutečně nezávislých novinářů. Toť vše, co si zaslouží, aby bylo zaznamenáno pro „dějiny“. Brzy to všechno bude hodnoceno jako jedna z nejostudnějších kapitol našich moderních dějin.

V den, kdy vládní blokace nepohodlných webů skončila, 25. 5. 2022, měl M. Klíma opět potřebu se k tomu vyjádřit. Lépe by udělal, kdyby dál seděl v koutě a raději mlčel. Pod titulkem „Klíma: Kritika komunikace vlády je oprávněná. Část věcí jde hůře, než jsem čekal“ napsal:

 „Blokace trvala tři měsíce a měla svůj smysl. Nicméně postupně provozovatelé přesunuli obsah na jiné weby, které jsou mimo dosah českého registrátora domén, takže de facto další blokace neměla smysl, protože obsah je dnes už někde jinde. Ale smysl to mělo, protože v nejkrizovějším okamžiku to fungovalo. V tuto chvíli se nicméně musí hledat jiné cesty.“ Já bych o jedné věděl: vyprovodit všechno tyto poskoky P. Fialy na Úřady práce. Dal bych jim do ruky krumpáč a lopatu, aby si vyzkoušeli, co to je skutečná práce!

Čili: Občané jsou chytřejší a pohotovější než vykutálená, nedemokratická vláda P. Fialy. Zkrátka: „přečůrali“ pana profesora politologie, který se o tom nic nedočetl ve svých „moudrých“ knihách. Taková smůla! Výsledek blokace po třech měsících: velká NULA! Důsledkem budou žaloby na stát i na samotnou firmu, která se k tomuto protiprávnímu jednání propůjčila. Je to velká mezinárodní ostuda pro celý náš stát i pro nás, občany, kteří s tím nemáme nic společného!

Rádoby intelektuálské žvásty M. Klímy komentovat nebudu. Byla by to jen ztráta času. Mám pouze jedinou otázku: Jestlipak tento soudruh již vyřešil problém setrvání „pozdního marxisty“ M. Pullmanna na FF UK, které ho před „covidem“ zaměstnávalo tak, že kvůli tomu psal obsáhlé otevřené dopisy do Šafrova internetového deníku „Forum24“? Od té doby je totiž pověstné „ticho po pěšině“.

─────

nahubkova-vlada-p.-fialy.jpg

Zbývá se ptát: K čemu je nám „vrchní cenzor“ pro dezinformace, kterému se nechce pracovat? Pokud svou funkci vykonává „gratis“, pak je to v pořádku. Pokud ovšem za to dostává nějaký plat, měl by tyto peníze vrátit, nafackovat si a jít ke všem čertům. Přesněji: ke svým bruselským a sudeťáckým „loutkovodičům“. A hlavně by si měl ujasnit, kdo jeho židovské spoluobčany posílal do plynových komor. Zdá se, že v tom má pořádný „guláš“.

Fialův „vrchní cenzor“ Michal Klíma, syn židovského „koncentráčníka“ a pozdějšího spisovatele Ivana Klímy (= Izák Kauders), patří k těm osobám se špatnou pamětí, které „kopou“ za demokracii v dresu nesprávných „majitelů klubu“.

Premiér P. Fiala, jenž se kamarádí s vůdcem sudeťáků B. Posseltem, rozhodně není tou osobou, která by nám měla kázat o tom, co je to demokracie a jak má vypadat demokratický stát. Jestliže si tento politický pokrytec vybral do svého týmu potomka jedné z obětí židovského holocaustu, měl by to být důvod k vážnému zamyšlení. Cosi shnilého je totiž ve státě českém! Očekávám v řádu hodin demisi P. Fialy. A pak jeho návrat do Brna – bez fanfár.

29. 5. 2022

‒ RJ ‒

 

Seznam vyobrazení:

1. Cenzura.

2. „Náhubková“ vláda P. Fialy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář