Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítejte ve starém známém „socialismu“!

19. 5. 2022

Ne, to není vtip k 1. dubnu, ale tvrdá realita zoufalého premiéra údajně středo-pravicové vlády P. Fialy! Ceny energií totiž již nějakou dobu rostou a vláda dlouhé týdny nedělá nic, aby je zkrotila. Až teď se objevila staronová myšlenka: restrukturalizovat polostátní firmu ČEZ a v rámci této změny uskutečnit „zestátnění“ elektráren.  Že to řeší pouze malý segment trhu s energiemi, to snad ani připomínat nemusím. Náš hlavní problém nepředstavuje ani tak výroba elektřiny, kterou nemusíme dovážet, ale naopak ji vyvážíme, nýbrž dodávky ropy (na ní je závislý chemický průmysl, včetně výroby pohonných hmot), a zejména zemního plynu. Proč to řešit „zastropováním“ cen energií, jak to dělají všude okolo nás, když to jde jinak, že ano?

Týdny přemýšlející a signály vysílající P. Fiala a jeho neschopný tým, který si říká vláda, přišel právě na tento šílený nápad. Před pár dny tentýž premiér hovořil v souvislosti s plány své vlády o „pětiletce“. No – zestátňování, jemuž se za minulého režimu říkalo eufemisticky „znárodňování“, bude vhodným doplňkem tohoto vládního „mixu“. A tak budeme mít nejen „mix“ energetický, ale i hospodářsko-strategický. Aspoň budeme vědět, s kým máme tu čest a jak na tom jsme. Kdo si toho nevšiml, tomu to připomenu: Již nějakou dobu totiž kráčíme ve šlépějích soudruhů G. Husáka a L. Štrougala. (Cenzura a výzva k „nahlašování“ občanů s nepohodlnými názory jsou jen první „vlaštovkou“ tohoto návratu ke „starým pořádkům“.)

hlavni-predstavitele-normalizace--jakes--indra--strougal--husak--kapek--bilak-.jpg

O druhém jmenovaném soudruhovi se v posledních letech hovořilo spíše v souvislosti s trestním stíháním kvůli úmrtím uprchlíků na hranicích – u „železné opony“ v době před rokem 1989. Pokud se však pozorně zaposloucháme do Fialových projevů v Poslanecké sněmovně, ozvěna starých, známých projevů soudruha L. Štrougala tam je. Také tento komunistický „pragmatik“ dokázal hovořit desítky minut o ničem a vyvolávat klamnou iluzi, že je všechno na nejlepší cestě směrem k slibovaným „světlým zítřkům“. „Pravičák“ P. Fiala proto není prvním ani posledním „uspávačem hadů“ v naší politice! Právě tito lidé nám všem ubližují nejvíc. A hlavně: vytrvale škodí této zemi.

Vítejte doma, vážení soudruzi! Jsme zpátky! Naše putování dějinami „odnikud nikam“, od socialismu k socialismu, trvalo pouhých 32 let. Skoro se to blíží čtyřicetiletému putování Židů (pod vedením Mojžíše) na poušti. Brzy tam budeme. Mnoha politikům konečně spadne kámen ze srdce. Osud to vyřeší za ně.

Dobro došli!

18. 5. 2022

‒ RJ ‒

 

Vyobrazení:

Hlavní představitelé normalizačního režimu při tradičních oslavách Svátku práce v Praze na Letenské pláni. Zleva: M. Jakeš, A. Indra, L. Štrougal, G. Husák, A. Kapek a V. Biľak.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář