Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Totalitář“ P. Fiala nechal „zmizet“ článek o sobě?

21. 5. 2023

Brzy tomu bude rok, co skončilo tříměsíční zablokování některých zpravodajských webů, které „doporučila“ vláda v čele s „neostalinistou“ P. Fialou (v zádech s vrchním cenzorem M. Klímou a dalším dohlížitelem nad údajnými dezinformacemi T. Pojarem) a neváhala to nechat nezákonným, protiústavním způsobem provést jakési soukromé firmě, jež k cenzurním zásahům nemá žádné oprávnění.

Již samo provedení této „partyzánské“ akce překonává všechny dosud uplatněné praktiky těch nejhorších diktátorů a „totalitářů“ z celého světa. Legendární „ničitel“ českých knih A. Koniáš by koukal s otevřenou hubou, co je v českých zemích dneska možné. U „bruselské loutky“, Uršulína Fialenka, z něhož jeho polští „kámoši“ udělali „Člověka roku“, jsme si za více než půl druhého roku v politice zvykli na lecjaký politický přemet a veřejně pronesený blábol.

O cenzurním „kousku“ tohoto „totalitáře“ se ve spřátelené Evropě cudně mlčí. Pachatelé této protiprávní akce by to rádi svedli na válku na Ukrajině, ale ústava je ústava. S tím se nic dělat nedá: jedině ji zrušit a přiznat krutou pravdu, že ČR již není demokratickou republikou, ale státem, v němž se svévolně uchopili moci lidé se sklony k diktatuře. Je to sice stále ještě ve stylu politiky EU, ale i tato instituce s tím začíná mít problém, protože se jedná o nezákonnou činnost. Bez ohledu na to, kdo za touto „prasárnou“ stojí.

Na webu „TN.cz“, jenž patří k těm dlouhá léta zavedeným a který lze sotva označit za proruský či dezinformační, byl dne 17. 5. 2023 zveřejněn článek s tímto titulkem: Fiala je nejméně oblíbeným lídrem v Evropě, ukázal průzkum. (TN.cz, 17. 5. 2023)

Upoutávka na tento článek se hned objevila na serveru „Seznam.cz“. Ne však na dlouho. Po nějaké době článek zmizel. Možná, kdyby nebylo této upoutávky, nikdo by si ho ani nevšiml. Přesto po jeho zablokování a následném „zmizení“ si tento článek přečetly tisíce čtenářů a v době, kdy jsem pročítal komentáře těchto čtenářů na internetu, bylo těchto přispěvatelů celkem 188. (Těsně před „zmizením“ článek  na internetu „pochválilo“ kliknutím na „srdíčko“ celkem 2700 čtenářů.) To je docela slušné číslo. Tato neobvyklá událost se odehrála dne 18. 5. 2023, tedy jeden den po zveřejnění. Další příspěvky již nebylo možno na příslušný server vkládat.

Z článku Kryštofa Dudy se mimo jiné dozvídáme, že P. Fiala je nejméně oblíbeným lídrem v Evropě. Přesto: i tady ti „nejpopulárnější“ prezidenti nebo premiéři mají stěží padesát procent hlasů. Takže ani v tomto směru to není žádná sláva. Naproti tomu v celosvětovém měřítku je nejméně oblíbeným představitelem státu jihokorejský prezident Jun Sok-jol. Z článku není jasné, do jaké míry se na tom podílí až otrocká závislost Jižní Koreje na USA. V poslední době stále zřetelněji vychází najevo zvyšující se tlak USA na Japonsko. Jedná se politiku ve vztahu k Číně. Nutno zdůraznit, že až dosud nikdy USA na Japonsko takto „netlačilo“, protože je všeobecně známo nepřátelství mezi Čínou a Japonskem a částečně i ostatními zeměmi jihovýchodní Asie a Tichomoří. Důvodem jsou masakry čínského obyvatelstva ze strany Japonců. Ti ve 30. letech 20. století celkem třikrát intervenovali v Číně. Výsledkem byly miliony obětí mezi čínským obyvatelstvem. Největší masakr se odehrál v Nankingu v r. 1937. (Viz odkaz za tímto článkem.)

Třebaže článek ze stránek „Seznamu.cz“ zmizel, některým čtenářům se podařilo „proklikat“ na původní text na stránkách „TN.cz“. Ten zůstal zachován v archivu tohoto webu. (Odkaz na něj uvádím na konci tohoto článku.)

Neobyčejně velký ohlas na tento článek zřejmě způsobil doslova poprask. Nepamatuji si z poslední doby případ, že by obdobný článek po několika hodinách nenávratně zmizel. Pokud si čtenáři uchovali onu upoutávku na článek na „TN.cz“ ve svém počítači, kliknutím na něj se jim zobrazilo toto sdělení: „Litujeme, ale hledáte stránku, která neexistuje.“

screenshot-2023-05-19-at-18-58-03-zpravodajstvi-tn.cz---kopie.png

Z toho, co zůstalo ze zveřejněných komentářů na webu „Seznam.cz“, vyplývá, že většina přispěvatelů s obsahem článku souhlasí:

● K. D.: „Fiala je to nejhorší, co jsme tu od totality měli. A to jsem si myslel, že Sobotku jen tak někdo nepřeková. Ale na stejné úrovni je celá naše vláda, tragédie…“

● P. H.: „Nestihnul jsem to přečíst, je to pryč. Titulek je pravdivý. Po dlouhé době pravdivý článek a hned ho odstraní.“ [Je to spolehlivý doklad o tom, že se nám po r. 1989 opět vrátila cenzura. Jen se tomu tak neříká, aby to nikoho nepobuřovalo.]

● P. J.:  „Napsal jsem komentář k hodnocení a článku, a než jsem stačil mobil odložit, komentář zmizel. Děkuji za pozornost.“

● J. D.: „Tak tohle ten tajtrlík bez špetky testosteronu nerozdýchá.“

Domnívám se, že komentář z mé strany je nadbytečný. Proto budu pouze konstatovat následující: Fialu dnes volí pouze beznadějně zbloudilí jedinci, kteří si nechali svůj vymytý mozek vyměnit za kus bůčku. Dobrou chuť!

20. 5. 2023

‒ RJ ‒

Odkazy k článku o P. Fialovi:

https://web.archive.org/web/20230517160311/https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/504989-fiala-je-nejmene-oblibenym-lidrem-v-evrope-na-svete-je-na-tom-stejne-jen-jeden

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2017/nankingsky-masakr.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář