Jdi na obsah Jdi na menu
 


Myrka Zděšená se bojí státního převratu!

29. 5. 2023

Motto: „Strach se smrti rovná.“ (České přísloví)

Jak známo, hloupé osoby, které se omylem dostaly do politiky, po celou dobu svého působení u „koryt“ znepokojuje to, co samy nemohou ovlivnit: O svém konci v politice totiž nerozhodují ony osoby, nýbrž jiní lidé a jiné okolnosti. Proto tito jedinci tak ostražitě sledují všechno (doma i v zahraničí), co signalizuje, že by se konec jejich „bačování“ mohl nečekaně přiblížit.

Jak se zdá, tato chvíle pro naše „vyvolence“ (nebo „vykulence“?) právě nastává. Nebezpečí nehrozí ani tak od slabé, roztříštěné a neschopné opozice, jako spíše z nečekaného vývoje v sousedních zemích. Konkrétně: na Slovensku a v Maďarsku. Ve „hře“ je totiž politicky pevné a kolem premiéra V. Orbána semknuté Maďarsko a naopak zcela politicky rozvrácené Slovensko, jemuž šéfuje neoblíbená prezidentka Z. Čaputová („Sorosova holka“ z Pezinku) a dočasný premiér – bankéř maďarského původu Ľ. Ódor. To je pro Slováky kombinace naprosto smrtící. Současně to představuje i největší hanbu v dějinách samostatného Slovenska: Maďar v čele vlády.

Naše východní sousedy čekají na podzim předčasné volby, v nichž se k moci nejspíš dostane opět sociální demokrat R. Fico (Smer). Roztříštěná politická scéna na Slovensku nemá koho jiného nabídnout: je to po celá léta stále stejné. Pořád dokola se tam „točí“ titíž lidé: recyklovaní politici, od nichž nelze žádnou změnu očekávat. Beznaděj se tudíž šíří nejen Slovenskem, ale přeskakuje přes naše východní hranice i k nám. (Slováci to chtějí řešit „odstřihnutím“ obyvatelstva od televizního signálu z ČR. Vzhledem k velkému počtu Slováků, kteří u nás žijí, je to věru na pováženou. Také na Slovensku platí: zoufalí politici dělají zoufalé skutky.)

Pohotovost už mají i čeští „panikáři“ v čele se senátorkou M. Němcovou. (Chybí mi tam už jen vedoucí cestovní kanceláře „Poslanecké sněmovny“ M. Pekarová-Adamová nebo „atomová bombardérka“ H. Langšádlová, přezdívaná čtenáři na internetu: „Dlouhé sádlo“.). Výše zmiňovaná, trapná a zbytečná politička ODS, která má jen maturitu (z „hnojárny“), kdysi chtěla být premiérkou a dokonce pomýšlela i na post prezidentky republiky. Kdeže loňské sněhy jsou! Vzhledem k jejímu stáří a ošklivosti (mohla by si ruku podat se soudružkou A. Hodinovou-Spurnou) z toho nejspíš nebude nic. Jako reálnější se jeví její odchod z politické scény a nástup do penze.

Spolu s řeporyjským hulvátem P. Novotným, „plagiátorem“ z plzeňských práv M. Bendou a neschopným premiérem P. Fialou patří právě M. Němcová k těm nejodpudivějším zjevům současné, totálně prohnilé ODS. Kdysi se jí podařilo vydrápat se nahoru díky servilitě vůči otci-zakladateli ‒ V. Klausovi. Od té doby pochlebuje každému dalšímu předsedovi ODS – až po toho posledního v řadě: P. Fialu. (Doufejme, že bude skutečně „poslední“, kdo v ústředním stranickém sekretariátu „modrých ptáků“ zhasne a zamkne dveře.)

Doslova v hodině dvanácté se M. Němcové podařil „husarský“ kousek. Namísto na Vysočině, kam svým trvalým bydlištěm patří (= Žďár nad Sázavou), se za pomoci lobbingu „přátel“ dostala na pražskou kandidátku do Senátu. A světe, div se! ‒ byla zvolena. Od té doby dřepí v této zbytečné komoře parlamentu a za své neužitečné politické účinkování pobírá nadstandardní plat.

Nečekaný politický vývoj na východ od našich hranic nedává Myrce Zděšené spát. (Ani zdaleka tu nejde jen o válku na Ukrajině.) Bojí se totiž, že slabý a zbabělý P. Fiala svou moc neudrží a že po jeho pádu nastane i u nás politické zemětřesení – podobné tomu na Slovensku.

Tyto obavy nejsou neopodstatněné. Bohužel – ani u nás na tom nejsme moc dobře, a to nejen ekonomicky, ale i politicky. Nadšení z „vítězství“ Fialovy koalice ve volbách na podzim 2021 postupně vyprchalo. Ukázalo se, že P. Fiala je jen „pouťový“ řečník, který si neví rady s žádným z aktuálních problémů této země. Astronomicky zadlužil stát a nyní systematicky ožebračuje všechny vrstvy obyvatelstva. Prý je třeba šetřit: tuto kúru ovšem ordinuje pouze občanům, kdežto politická „elita“ se tím neřídí.

Podpora Fialova kabinetu u veřejnosti klesla za rok a půl vládnutí na necelých dvacet procent. Tak katastrofální výsledek z naší polistopadové historie neznáme. Strach z pádu Fialovy vlády je tudíž oprávněný a očekávatelný. Pouze Češi jsou líní a nechce se jim vzít klacky do rukou a tu neschopnou vládní sebranku ze Strakovky vyhnat. Podobně neslavně si vede i prezident republiky P. Pavel. I on bude brzy končit.

Když se včera (28. 5. 2023) na sociálních sítích objevil tweet od Myrky Zděšené, vůbec mě to nepřekvapilo. Ba naopak. Tato „myslitelka“ z ODS napsala následující „varování“: „Rusko se sune přes Maďarsko a Slovensko i k nám. Asi proto byl Babiš u Orbána. Proto ANO [2011], Středula a ke zradě vždy připravení komunisté eskalují napětí a chtějí svrhnout naši vládu.“ (Twitter, 28. 5. 2023, 20:24)

K tomuto zoufalému výkřiku jedné vyděšené političky z vládní ODS by se dalo ledacos napsat. Přesto to ponechám někomu, kdo ještě včera měl velmi blízko k této Fialově koalici. Ne každý ze stoupenců „Pětikoalice“ je nadšený z toho, že slovo ve veřejném prostoru dostávají zoufalci, jako je politicky „přesluhující“ Myrka Zděšená. Už i mnozí provládní novináři mají jasno a považují to za „ujeté“. Za všechny, kteří tuto „paniku“ mírní, uvedu alespoň stanovisko J. Šídla ze serveru „Seznam Zprávy“: „Ta vláda se ale může zhroutit jen sama. Komunisti neexistují a Středula dělá to, co odbory obvykle dělají.“ (Twitter, 28. 5. 2023. 20:58)

Co k tomu dodat? Jak známo: strach mívá obvykle velké oči. A popravdě: strach té Fialovy mocenské “partičky“, která se začala chovat, jako by jí to tady všechno patřilo „na věčné časy a nikdy jinak“, musí být doopravdy veliký. Vždyť tito diletanti nebyli vůbec na své vládnutí připraveni. To, co celou tu dobu předváděli, byl pouhý amatérismus a improvizace. S tím se vládnout nedá.  A už vůbec ne osm let, jak si to původně „pan profesor zbytečných záležitostí“ naplánoval. Již za tuto politickou naivitu a pošetilost by ho měli zavřít někam na uzavřeném oddělení psychiatrického zařízení až do konce života a izolovat ho od ostatních obyvatel!

Nedávno jsem o tom psal, ale raději to zopakuji. Politolog B. Doležal ve svém zatím posledním publikovaném článku konstatoval, že P. Fiala sice zvítězil ve volbách, ale většina společnosti začíná být vinou jeho poltických chyb lhostejná k osudu této politické garnitury. Jinými slovy: až se přiblíží konec této vlády, nikdo za ni bojovat nebude, nikdo pro ni nehne ani prstem.

Zda to dopadne tak, že Fialova vláda bude vyhnána ze Strakovy akademie nespokojenými občany, nebo při tom někdo skončí na kandelábru, to se nedá dopředu odhadnout. Osobně nevylučuji ani tuto horší variantu. Lidé toho už mají doopravdy dost. Až pohár trpělivosti přeteče, mohou se začít odehrávat dosud nevídané věci. Být na místě Fialy, nasedl bych do nejbližšího letadla a odletěl za barmskými ženami. Ty ho jistě rády přivítají. Tady mu hrozí výprask holemi a sukovicemi, možná i ten kandelábr.

Jak potvrdil dosavadní vývoj naší země od podzimu 2021, vláda v čele s ODS nepřinesla nic nového, co bychom z minulosti neznali. Zatím žádná z těchto vlád (s výjimkou první Klausovy) nedovládla do svého řádného konce. Pád Fialovy vlády se proto dá očekávat za současné politické konstelace již na podzim letošního roku. Není na co čekat! Ztrácíme jen čas a peníze.…

29. 5. 2023

‒ RJ ‒

fiala-v-zajeti-barmskych-zen.jpg

Vyobrazení: P. Fiala v zajetí barmských žen.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hezky se to čte

(Falka, 29. 5. 2023 22:11)

Bohužel - mně zdravotní důvody brání jít s klackem do Strakovky, do sněmovny a do senátu. Stejně jako mnohým a ti, co by na ten čin měli sílu, z různých důvodů nepůjdou.
Tak si myslím, že tato vláda zůstane do konce svého volebního období a ještě nám pořádně "zavaří"!