Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noční prohlídky ‒ František Růžička

20. 6. 2017

Jak pro zvídavé návštěvníky, tak pro patrioty města i rodiny s dětmi jsou v letošní letní sezóně v Českých Budějovicích připraveny „Noční prohlídky městem“. Při nich je možné se vydat za doprovodu sochaře Josefa Dietricha na pouť Budějovicemi v období baroka. Lze se dozvědět mnoho zajímavostí známých i neznámých, poznat jeho sochy a různé příběhy z jeho nelehkého života.

Termíny jsou vždy ve čtvrtek: od konce června do poloviny září. Vstupenky pouze při předběžné rezervaci. Sraz účastníků je vždy na náměstí před radnicí. Bližší informace na webových stránkách.

Recitál o lásce – Návštěva mladé dámy – je divadelní komedie Zdeňka Podskalského, který nabízí úsměvné pohledy do tohoto věčně napínavého soužití. Obrazy s brilantním konverzačním dialogem mezi mužem a ženou přinášení témata o svádění, žárlivosti, lásce i svatbě…

Tato komedie bude ke zhlédnutí v průběhu prázdninové sezony na vybraných místech: hradech, zámcích a klášterech Jihočeského kraje: klášter Borovany; radniční nádvoří České Budějovice; nádvoří pivovaru Třeboň; klášter Zlatá Koruna; hrad Rožmberk; Benešov nad Černou.

Bližší informace o termínech a předprodeji vstupenek na webových stránkách.

V Jihočeském kraji lze najít bezpočet krásných a lákavých památek. Patří mezi ně i ty, které byly zapsány do Seznamu UNESCO – historické jádro Českého Krumlova a Holašovice.

František Růžička (Hlas svědomí)

p1330921.jpg

p1330925.jpg

Kouzlo návsi v Holašovicích

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář