Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výzva k demisi vlády Petra Fialy

22. 6. 2022

Dne 19. 6. 2022 zveřejnila právnička Jana Zwyrtek-Hamplová svou výzvu k demisi naší beznadějně zkompromitované, totálně neschopné a „polomafiánské“ vlády, která si postavila do svého čela falešného „slušňáka“, jenž se rozhodl krýt všechny lumpárny svých koaličních partnerů, brněnského pseudointelektuála, který si hraje na „politologa“ – Petra Fialu.

─────

Zde je zveřejněný text, k němuž se redakce „SN na internetu“ připojuje:

„Po důkladné úvaze, jako zcela nezávislý člověk a se vší vážností vyslovuji: Tato vláda musí odstoupit. Prezident by měl jmenovat vládu odborníků, která zachrání, co se ještě zachránit dá. Prezident by měl vyhlásit co nejdříve nové volby. Pokud se tak nestane, musíme si o to říct.

Důvody k demisi vlády:

  • 1. Naprosto nezvládá situaci v zemi a nechává lidi osudu.
  • 2. Její naivita a gesta v zahraničních vztazích nás ekonomicky i politicky ničí.
  • 3. Česká republika začíná být tím, jak přeceňuje svůj vliv, mezinárodně směšná.
  • 4. Řada reprezentantů politické skupiny této vlády má potíže se zvládnutím základních logických úsudků.
  • 5. Nebrání se cenzuře, plánuje ji, a kádruje své soupeře v diskuzích.
  • 6. Aktuálně hrozí rozprodáváním státního majetku poté, co rozházela miliardy.
  • 7. Nadále hodlá platit stamiliony za nepotřebné vakcíny sporné kvality.
  • 8. Ohrozila zemi a zatížila samosprávu a své občany příchodem obrovského množství lidí bez jakékoli jejich kontroly a na účet našich občanů.
  • 9. Zájmy jiných zemí a pokyny EU trvale preferuje před zájmy České republiky.
  • 10. Ve státě a v čele Sněmovny jsou zástupci politických stran s minimální důvěrou občanů.

Vláda těchto kvalit by měla ihned odstoupit.“

(AC24.cz, 19. 6. 2022)

─────

Tak tragickou vládu v čele s tímto „namistrovaným“ ignorantem jsme tu za celých 32 let polistopadového režimu doopravdy ještě neměli. Je to ostuda nejen této země, ale také nás, pohodlných a nevšímavých občanů, kteří nechali poměry ve své zemi dojít tak daleko. Vláda, jež nakročila směrem k zavedení fašistické diktatury a která se začala nebezpečně pohybovat až na samé hraně vlastizrady, musí co nejdříve skončit. Ve skutečně demokratické zemi by všichni její členové šli rovnou do vězení nebo na popraviště.

Ještě je čas to změnit. Dříve, než začnou spontánní akce nespokojených občanů na náměstích našich měst a obcí. Nebojme se svým politikům říci pravdu! I o tom, že jsme s nimi jako občané krajně nespokojeni. Nebudou-li tuto pravdu ochotni vyslechnout, pak nezbude nic jiného, než začít s projevy občanské neposlušnosti. Nebude to poprvé ani naposledy v dějinách tohoto národa. Vláda, která je lhostejná k osudu milionů svých občanů, nemá právo vládnout! Taková vláda je tu nikoli z vůle voličů, nýbrž z Božího dopuštění.

Také redakce „SN na internetu“, jež navazují na jedno z našich nejstarších polistopadových nezávislých a necenzurovaných periodik, a to na tištěný měsíčník „Svobodné noviny“ (začal vycházet v prosinci 1995), se připojuje k výzvě J. Zwyrtek-Hamplové. S nepořádky, jež se uhnízdily v nejvyšších patrech naší politiky, je třeba začít něco dělat. Neschopná a nečinná vláda, která nedělá pro své občany vůbec nic (pouze se tlačí u plných koryt), je to poslední, co potřebujeme!

Petře Fialo, podejte demisi! Jste ostudou této země a jejího lidu!

V Praze dne 21. 6. 2022

PhDr. Rostislav Janošík, šéfredaktor „SN na internetu“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přidávám se

(Marie Kovalová, 23. 6. 2022 6:47)

- a posílám to vládě a vybízím k tomu všechny známé i neznámé, kteří mají internet. MK