Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chcete si zařádit? Přijeďte do Prahy!

11. 6. 2023

Není tomu tak dávno, co každoročně na přelomu zimy a jara přijížděli do Prahy výrostci ze skandinávských zemí, aby si v našem hlavním městě „vyhodili z kopýtka“. Bez dohledu rodičů se tito nezletilci mohli napít, co hrdlo ráčilo, a trochu si zakřičet a zadovádět. Majitelům pražských restaurací a barů to pokaždé zvýšilo jejich zisky, avšak pro obyvatele metropole to bývaly vždy dny k naštvání: severští výtržníci dělali nepořádek, ničili zařízení hotelů a hlavně rušili noční klid.

Tato podivná „turistika“ časem skončila. Ale protože Češi jsou národ vynalézavý (lépe by bylo použít slovo: vyčůraný), rozhodli se někteří „podnikavci“ vynahradit si ztráty zisku po „covidu“. Alkoholová „turistika“ pokračuje v jiné podobě. Nejnověji se Praha stala místem, kam si přijeli zařádit další mladí lidé (včetně některých odrostlejších), kteří rádi cestují a jimž nevadí, v kterém koutě světa utrácejí své peníze.

Ve středu dne 7. 6. 2023 se naše hlavní město stalo místem ostře sledovaného zápasu dvou slavných fotbalových klubů: anglického West Hamu a italské Fiorentiny. Zápas skončil vítězstvím Angličanů (v jejich řadách hrají i dva Češi: T. Souček a V. Coufal). Fanoušci obou klubů pak toto vítězství „oslavili“ ve velkém stylu. Během výtržnosti v baru v Rytířské ulici policisté zadrželi dvanáct lidí: tři osoby byly zraněny. Tím to zdaleka neskončilo. Proti rozvášněným fanouškům byli nakonec nasazeni těžkooděnci, na něž tito návštěvníci Prahy házeli prázdnými plechovkami od piva, dokonce i sklenicemi.

Když tyto „oslavy“ skončily, zůstala po nich na Staroměstském náměstí v Praze doslova spoušť, srovnatelná s každoročním „bincem“ po silvestrovských oslavách v centru Prahy. Nad řáděním fotbalových fanoušků si pokrytecky postěžovala na Facebooku starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09). Prý si bude stěžovat u velvyslanců příslušných zemí. Inu, česká „hrdinka“, jen co je pravda! Nejprve je necháme přijet do Prahy, pohostíme je a pak si budeme stěžovat na nepořádek, který se dal předpokládat. To je doopravdy ukázkové pokrytectví, typické pro naše politiky z té Fialovy sebranky, která nám momentálně vládne.

Obyvatelé prvního pražského obvodu by se měli raději poohlédnout po nějakém lepším politikovi, než je tato neschopná a užvaněná politička z tříprocentní TOP 09. Nepochybuji o tom, že někdo lepší by se v milionovém městě jistě našel. Kdyby tato starostka za něco stála, rozhodně by její úřad nemohl vydat souhlas s pořádáním oslav v centru hlavního města. Někdo to přece musel povolit, že ano?

Namísto nářků pro novináře z „Pražské drbny“ by bylo účinnější dát to k úhradě těm, kteří tu „slávu“ zorganizovali. Jistě se na tom „napakovala“ spousta „dobráků“. A ti to určitě nedělali z nějaké dobročinnosti, ale naopak kvůli zisku. Nebo to dopadne tak, jako obvykle? Opět to zaplatí ze svých daní občané – prostřednictvím magistrátní pokladny? Co Vy na to, paní starostko?

Praha má dlouhá desetiletí smůlu na nekonečnou řadu mocichtivých, leč totálně neschopných místních „politiků“. Občané by s tím už konečně měli něco udělat. Do dalších komunálních voleb je zatím daleko. Což takhle další pražská defenestrace?

8. 6. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář