Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do politické debaty patří rovněž „chytré“ výroky…

18. 6. 2023

Ptáte-li se, proč tomu tak je, rád vám odpovím. Proto, že bychom se jinak v tom „moři“ hloupých sdělení našich politiků s IQ houpacího koně utopili. V poslední době jich totiž začíná být tolik, že většina občanů se v tom již neorientuje a zcela se v tom „ztrácí“. Má to nicméně i jednu výhodu: Pokud jste náhodou nějaký ten „slavný“ nebo „pamětihodný“ výrok kohosi z Fialovy „Pětikolky“ nezaregistrovali, vůbec to nevadí. Nestojí to ani za řeč. Chleba kvůli tomu levnější nebude a zeměkoule se bude i nadále točit, i když dotyčný politik bude mezitím – jako nepotřebný ‒ vyhozen z kola ven.

─────

V čem spočívá úspěch koalicí nenáviděného J. Rajchla?

rajchl-jindrich.jpgJeště dříve, než přejdu k myšlenkám, jež zazněly na tomto ostravském shromáždění, musím upozornit na jeden jev, který je typický pro naši současnou politiku. Žádná z našich parlamentních stran není schopna svolat politický mítink, aby na něj přišly desetitisíce účastníků. Ani v dobách těch největších „virválů“ proti A. Babišovi žádná ze stran pozdějšího Fialova „slepence“ nedokázala takový mítink svolat. Museli jim přijít na pomoc aktivisté z „Milionového chlívku“. Tomuto typu shromáždění se před První světovou válkou říkalo: „tábor lidu“. Již v té době se používalo rovněž anglické označení „meeting“.

Nejen v té době, ale i dnes v politice platilo a stále platí to, že autentický politik musí být hodnověrný a jeho činy předvídatelné. Není-li tomu tak, jedná se pouze o dalšího králíka vytaženého z klobouku. Bude tam tak dlouho, dokud nebude vytažen králík další. Fialova vláda má těch králíků plnou králíkárnu, ale „principál“ nemá odvahu, aby kteréhokoliv obětoval, protože by se mu ta jeho pracně „splácaná“ vláda rozpadla jako domeček z karet. Proto se o tu králíkárnu bude muset starat až do hořkého konce.

Ptáte-li se na to, v čem spočívá úspěch J. Rajchla v naší zmatené době, jde o to, že se nebojí předstupovat před občany a říkat jim nepohodlnou pravdu: O naší době i o těch jedincích, kteří si z politiky udělali živnost a kteří se zároveň nestydí nechat se živit z peněz daňových poplatníků. Tento parazitismus je snad tím nejhorším, co produkuje dnešní doba. Lidé, kteří nemají ani sebemenší zásluhu o to, že žijeme ve svobodě a demokracii, se pokrytecky tváří, jako by tyto hodnoty vybojovali právě oni. To je nejen troufalé, ale i podlé a perverzní!

Zazlívám proto tomu zbytku disidentů, kteří ještě neumřeli, že k tomu mlčí a těmto dobrodruhům dovolují, aby se chlubili cizím peřím. Je to hanebné chování naší samozvané politické pseudoelity, k níž se nejnověji a bez jakýchkoli skrupulí zařadil i „převlékač uniforem“ P. Pavel, jakož i nažehlený „panák“ – česko-ukrajinský premiér P. Fiala. Tato tlupa kariéristů a politických vyžírek (= vláda, parlament, centrální úřady), která jim u toho dělá „kompars“, je smutnou vizitkou této doby. Písničkář K. Kryl by nevěřícně zíral na to, kam až jsme to dovedli.

O J. Rajchlovi je známo, že navzdory nezájmu mainstreamových médií objíždí neúnavně republiku a oslovuje nespokojené občany, na které Fialova vláda zvysoka kašle, protože jimi kvůli svému elitářství a arogantní nadřazenosti pohrdá. Převzala manýry politických manipulátorů a pokrytců, kteří jsou před volbami ochotni slíbit cokoliv, aby to hned druhý den po volbách svými činy popřeli. Některým z voličů „fialového hnusu“ teprve rok a půl od voleb došlo, že byli docela sprostě obelháni a podvedeni. To však Fialovým „hochům a dívkám, co spolu mluví“ vůbec nevadí. „Jede se dál údolím černým okolo bílých skal…“

Jestliže se v době, kdy mají lidi stále hlouběji do kapsy a kdy je ke spokojenosti s vládou hodně daleko, podaří nějakému politikovi zaplnit sál nebo prostranství na návsích či náměstích našich vesnic a měst, znamená to jediné: Pohár trpělivosti již přetéká a brzy se dostaví výbuch nespokojenosti, který může tu současnou politickou garnituru nejen znejistit, ale i smést a poslat do propadliště dějin. Až ti Fialovi dobrodruzi zjistí, že za své nezodpovědné chování mohou skončit na lavici obžalovaných a pak na dlouhá léta ve vězení, přestanou „dělat ramena“ a dávat na odiv svou domnělou moc a nadřazenost. Z perspektivy „dějin“ to jsou jen obyčejná ho*na u cesty.

Fiala to má „nahnuté“ od samého začátku, protože již v době volebního „vítězství“ (jednalo se o podvod s účelově „spatlanými“ předvolebními koalicemi, jejichž existence je v rozporu s běžnou politickou praxí) část občanů tušila, že se jedná o politické podvodníky, kterým k moci dopomohl exkomunistický předseda Ústavního soudu P. Rychetský. Ti, kteří tuto sebranku volili, by si měli každý den nafackovat – a po zbytek života chodit kanály a nevycházet na veřejnost před setměním.

─────

Výroky J. Rajchla na setkání s občany a příštími voliči v Ostravě

Informuje nás o nich článek s titulkem: „Nevadí, že Pekarová jela na Tchaj-wan, ale že se vrátila. Bohužel to není vtipné, litoval Rajchl v Ostravě“. (PL, 10. 6. 2023, 7:11) Podle tvrzení „Vidláka“ tam prý bylo 900 lidí. Tady jsou nejzajímavější výroky, které tam předseda strany PRO 2022 pronesl:

● „Jediná šance, jak zastavit přesun amerických vojsk, je D1.“

● „Závidíme Maďarům jejich Orbána a závidíme Ukrajincům jejich Fialu.“

● „Někdo mi říkal, že mu vadí, že Markéta Pekarová Adamová jela na Tchaj-wan, že zruinovala vztahy s Čínou. My potřebujeme Čínu na náš automobilový průmysl. My potřebujeme Čínu v podstatě na všechno, a paní Pekarová Adamová jela na Tchaj-wan. Já jsem tomu oponoval. Já jsem říkal, že mně nevadilo, že tam jela. Mně vadilo, že se vrátila. Kdyby tam zůstala, tak mi to tolik nevadí.“

─────

„Koalice ochotných“ = „koalice obětovaných“?

V uplynulé týdnu rozčeřil náš politický rybník výrok bývalého generálního tajemníka NATO – A. F. Rasmussena. Ten prohlásil, že by skupina států NATO v čele s Polskem mohla nasadit své vojáky na Ukrajině. Došlo by tak ke konfrontaci nikoli mezi NATO a Ruskem, ale pouze některých členských států této aliance. K tomu J. Rajchl podotkl toto:

● „Ten říká, že by bylo řešením vytvoření tzv. koalice ochotných. To znamená, že v podstatě by tyhle východní státy, on jmenoval Polsko, které by to mělo vést, celou tu koalici, samozřejmě. Jmenoval pobaltské státy, ale zcela jistě se počítá i s Českou republikou a se Slovenskem, takže by ty státy, které dobrovolně chtějí to vojsko poskytnout Ukrajincům, takže ty by mohly pod vedením Polska tímhletím způsobem pomoct.“

● „Za sebe říkám, že by v tuhle chvíli bylo naprosto záhodno, abychom začali tlačit na vládu, aby nám jasně řekla, jestli je ochotna se takové koalice zúčastnit, nebo ne. Protože pokud by řekla, že ano, tak pak už je to o tom, abychom se okamžitě sešli a tu vládu svrhli stůj co stůj, protože v daném případě by to bylo zásadní ohrožení České republiky. My za [stranu] PRO se jednoznačně odmítáme takové koalice zúčastnit. Jsme strana, která má politiku postavenou na míru a v žádném případě nedopustíme, aby Česká republika byla vtažena do konfliktu na Ukrajině.“

─────

Politik by měl být nejen chytrý, ale i vtipný

● „Žijeme v době lží a hysterických politiků.“ Tím asi rýpl do M. Němcové, která se proslavila svým tweetem o „Nové Kachlovce“ (= protržené Kachovské přehradě poblíž Chersonu). Na adresu této političky ještě poznamenává: „Hned ještě k tomu dodá, že ten, kdo je v tu chvíli proti smlouvě s USA, je vlastizrádce. A ono je to přesně obráceně.“

● „Nesmíme být už kolonií, kterou západní Evropa využívá ke svému bohatství.“

● „Pokeroví hráči mají takové zlaté pravidlo – u toho stolu, kde sedí devět hráčů, vždy u toho stolku sedí jeden blbec, který to celé zaplatí. A když do patnácti minut nepřijdete na to, kdo tím blbcem je, tak jste to vy. A náš problém je, že už patnáctý rok pátráme po Evropské unii, kdo je za toho blbce, který to celé platí. A je potřeba to zastavit. A věřte mi, že nic by mi neudělalo větší radost, než jet za Ursulou von der Leyenovou a říct jí: Já jsem nový premiér České republiky a chtěl jsem vám říct, že doba, kdy Česká republika byla vaší kolonií, tak ta doba je dneska u konce.“

─────

Další zajímavé myšlenky z článku „Dvojí metr“ (pravyprostor.net, 10. 6. 2023)

Ve zmíněném článku upozornil na sebe J. Rajchl těmito podnětnými výroky:

● „Celý život nesnáším dvojí metr. Vzhledem k tomu, že právě tento přístup momentálně dominuje celé euroatlantické civilizaci, jsem se ocitl v pozici ‚antisystémového dezoláta‘, jenž narušuje jednotu naší úžasné progresivní společnosti.“ (Nepřipomíná vám to známé „zaklínadlo“ komunistických funkcionářů: „Jednotu strany a lidu si narušovat nedáme od nikoho!“?)

● „Většina mainstreamu šmahem odmítá jakékoliv srovnání ukrajinského konfliktu s americkými vojenskými agresemi s použitím tohoto nejprázdnějšího a nejhloupějšího argumentu, jaký znám – ‚to je něco jinýho‘.“

● „Agrese je agrese, ať už ji páchá kdokoliv. Život jednoho Ukrajince má stejnou hodnotu jako život jednoho Iráčana. A propaganda je propaganda, ať už přichází z jakékoliv světové strany.

● „Pravda nakonec vyhraje. Jen jí to občas dlouho trvá. Přesto nemůžeme boj za ni ani na okamžik vzdát. Neboť život ve lži nikdy nemůže být životem šťastným a spokojeným. Proto ten, kdo hájí pravdu, byť proti přesile lhářů, nikdy nemůže prohrát. Už jen to, že tento boj vede, je jeho obrovskou výhrou. Mějte to proto, prosím, i v těch nejtěžších chvílích na paměti. Děkuji všem, kteří tenhle nelehký boj svádí [spolu] s námi. Smekám před každým z vás klobouk až k zemi!“

─────

Mirka „Kachlovka“ má jako vždy ve všem jasno!

Výběr zajímavých a podnětných výroků „nové hvězdy“ naší politické scény, předsedy strany PRO 2022 J. Rajchla, zakončím zatím posledním, docela úsměvným postřehem na adresu jedné z nepříliš chytré političky z řad ODS – senátorky M. Němcové. J. Rajchl na její prohlášení o zničení Kachovské přehrady na jihu Ukrajiny (poblíž Chersonu) reagoval ve svém článku s titulkem: „Zděšená Mirka opět zaperlila“ (pravyprostor.net, 8. 6. 2023).

● „Žijeme v době jedné obrovské lži a hysterických politiků a političek, kteří neváhají vznášet ta nejtvrdší obvinění bez jakýchkoli důkazů, jen proto, aby si nahrabali politické bodíky u svých podobně fanatických příznivců, kteří by pravdu nepřiznali, ani kdyby je kopla mezi oči.

Je zcela zřejmé, že největšími dezinformátory na naší scéně jsou politici vládní pětikoalice. Neštítí se ani těch nejodpornějších lží a nejabsurdnějších obvinění.

Proto vám otevřeně vzkazuji – to vy jste vlastizrádci této země.“

K tomu ještě pár slov o ODS, jejíž „vývoj“ sleduji od jejího vzniku v r. 1991. Tato strana měla vždy problém s výší IQ svých politiků, hlavně těch úplně „nahoře“. Dnes reprezentuje tuto stranu čtvrtá či pátá polistopadová garnitura politiků: její vzorek představuje právě Fialova vláda. Zatím je to to nejhorší, co jsme u nás měli. Nepoučí-li se tato strana z chyb, které momentálně dělá, nebude jí pomoci a v příštích volbách nepřekročí pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Nadhodnocená procenta (podle agentury Kantar z 11. 6. 2023 prý má 17 procent) z průzkumů různých agentur, jež se zabývají vývojem volebních preferencí, jsou pouhá „hra s čísly“. Jaký je reálný stav, to spolehlivě ukáží až volby.

Je potěšující, že na podobné vlně, jako J. Rajchl, začíná u nás „vysílat“ čím dál víc občanů naší těžce zkoušené země – včetně mne. Přitom samozřejmě vůbec nejde o nějakou „popletenou“ političku ODS, která se nestydí nechat se živit z peněz daňových poplatníků, aniž by přinášela této zemi jakýkoliv užitek. Bohužel – vládní ODS „zaneřádila“ naši zemi právě těmito existencemi, které se po letech vynucené pauzy (po pádu Nečasovy vlády) nemohly dočkat chvíle, kdy budou zase „u lizu“. Jako by nestačily ty škody, co napáchali politici naší údajné „pravice“ v čele s ODS, ODA, KDU-ČSL a Unie svobody v „devadesátkách“.

Ano, je to smutný obrázek naší přítomnosti. O to smutnější, že se nenašel nikdo z té Fialovy „demokratické“ koalice, komu tento nemorální stav naší společnosti nevadil a nevadí. Proč ještě nemáme plná náměstí protestujících občanů? Dokáže mi na to někdo odpovědět?

12. 6. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář