Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popletená Myrka Zděšená už zase „perlí“…

7. 6. 2023

Jen co dnes vešlo ve známost, že byla poškozena přehrada Nová Kachovka na řece Dněpru nedaleko Chersonu na jihu Ukrajiny, ozvala se na sociálních sítích naše vždy aktivní, leč nekompetentní „komentátorka“ všeho, co se u nás i ve světě odehrává. Ještě neutichl skandál okolo jejího obvinění některých slovenských politiků z napomáhání Putinovi a Orbánovi – a už tu máme další „výživnou“ kauzu.

Tentokrát nejde o „politologické“ fantazírování ve stylu našeho slavného „profesůrka“ z Brna, ale o vážný problém v právě probíhající válce na Ukrajině. Jedná se o příklad toho, jak lze komplikovat vývoj situace na bojišti, kde stále není rozhodnuto a  ještě dlouho nebude. Útrapy se týkají hlavně obyčejných obyvatel této části Ukrajiny, kteří jsou již déle než rok rukojmími válkychtivých jedinců, kteří chtějí válčit – stůj co stůj. Bez ohledu na oběti na životech i na majetku soukromých osob a státu.

A co že to zase naše pohotová „komentátorka“ politických událostí M. Němcová na Twitteru napsala? Posuďte sami: „Po zničení Nové Kachlovky je každý, kdo zpochybňuje naši smlouvu o obranné spolupráci s USA, vlastizrádce. Každý: od komoušů, přes Trikolóru, pouliční kazatele až po SPD a Babiše.“ (Twitter, 6. 6. 2023, 11:41)

A co takhle Svědkové Jehovovi, před jejichž vězněním se nezastavil nacistický ani komunistický režim? (Také M. Horákovou či Z. Mašínovou st. věznili jak nacisté, tak i komunisté.) Ti v tom tentokrát „namočeni“ nejsou? Nebudu Myrce vyvracet její omyl. Já znám jiné „vlastizrádce“, než jaké vyjmenovala. A nepochybuji o tom, že na rozdíl od Biľaka, Indry, Kapka a dalších právě oni jednou skončí na lavici obžalovaných. Už jsme ty politické „přemety“ v našich dějinách zažili mnohokrát.

Důvod, proč jsem se rozhodl na tento zoufalý text Myrky Zděšené reagovat a několika slovy jej okomentovat, je prostý: Ve své snaze být rychlejší než ostatní prorežimní novináři, stačila pisatelka udělat jednu docela komickou chybu: „Kachovku“ si přejmenovala na „Kachlovku“. Možná si vzpomněla na to, že její babička mívala kdysi dávno v kuchyni kachlová kamna. Inu, dávno, dávno tomu. Někomu rozumu ubývá takovým tempem, že to začíná připomínat jízdu rychlíkem…

6. 6. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář