Jdi na obsah Jdi na menu
 


J. Hamáček a J. Švejdar musí rezignovat!

10. 8. 2020

policie_logo.jpg.pngDen po tragickém požáru v panelovém domě v Bohumíně, při kterém zahynulo 11 osob (Policie ČR je kritizována za pozdní zásah na místě tohoto neštěstí, ministr vnitra se ani neobtěžoval dostavit se na místo této tragédie), se dozvídáme o dalším nepochopitelném selhání našich policistů. Když k tomu připočteme dlouhé měsíce neřešené případy vloupání do desítek rodinných domů na okraji Prahy, nevychází z toho naši strážci zákonnosti a pořádku vůbec dobře. Já v této souvislosti připomenu ještě jedno fatální selhání, k němuž došlo 24. 2. 2015 v Uherském Brodě, kdy pozdní zásah policie proti ozbrojenému šílenci zaplatilo svým životem osm nevinných občanů.

Informace, která se dnes objevila na serveru „Echo24.cz“ (9. 8. 2020, 14:30), je naprosto neuvěřitelná a vyrazila mně doslova dech. Naše policie, která si jinak vozí zadky v autech za peníze daňových poplatníků, nebo bezdůvodně buzeruje slušné občany, zanedbala svou elementární povinnost. Nechala bez dohledu a bez pomoci tři nezletilé chlapce, kteří byli několik měsíců nuceni starat se sami o sebe. Ani se tomu nechce věřit! Je to jako návrat do středověku. Koho to dnes naše Policie ČR zaměstnává, když její pracovníci neznají své základní povinnosti, nedokázali si ověřit věk pozůstalých chlapců a postarat se o jejich další osud?

Samozřejmě neobstojí námitka, že si v době „koronaviru“, kdy neprobíhala řádná výuka ve škole, nikdo ničeho podezřelého nevšiml. Copak ta příslušná škola nebyla vůbec v kontaktu s rodiči a komunikovala jen s těmi chlapci, nebo nekomunikovala vůbec s nikým? Tady totiž nejde jen o selhání policajtů, dokonce z hlavního města, kde by do policejního sboru neměli přijímat pologramotné vesnické pitomce, nýbrž kvalifikované a fyzicky i psychicky způsobilé mladé muže! Jde o selhání celého systému, jaký u nás máme. Proto by mělo následně dojít k revizi úplně všeho pro případ, že se stane něco podobného. Náš stát nejenže nebyl připraven na „koronavirus“, on není připravena vůbec na NIC! Obávám se, že Hamáčkův „červený svetr“ pošramocenou pověst Policie ČR nezachrání!

Nechce se mi věřit, že tří nezletilí chlapci, jimž při dopravní nehodě zahynuli oba rodiče, zůstanou zcela bez pomoci, ba dokonce bez zájmu okolí, školy a celé veřejnosti. V civilizované zemi uprostřed Evropy! Na jedné straně se u nás jistí zoufalci pokoušejí k nám propašovat „nezletilé sirotky z Blízkého a Středního východu“, na straně druhé nejsou orgány našeho státu schopny zajistit ochranu pro náhle osiřelé děti. Rozum nad něčím takovým zůstává stát!

Závěr je jediný: Jak ministr vnitra J. Hamáček, který nemá nic jiného na práci, než se předvádět bulvárním novinářům kvůli své svatbě, ale svoje běžné povinnosti si neplní, tak i policejní prezident J. Švejdar musí okamžitě rezignovat! To, co se stalo, je skandál tak obrovských rozměrů, že nás vrací kamsi do středověku. Ne na Balkán nebo do Afriky, ale hluboko do časů, kdy opuštěné děti byly odkázány na milosrdenství druhých lidí, případně umíraly bez pomoci hlady! Tady už končí jakákoliv legrace. Přestaňme si hrát na „právní stát“, když stát jako takový vůbec nefunguje!

A ještě výzva směrem k ČSSD: Ukončete ono nesmyslné „přetahování“ s Babišem o to, kdo dá důchodcům víc peněz a začněte konečně plnit svoje povinnosti, k nimž jste se jako vládní strana zavázali! A hlavně: Najděte si nového předsedu své strany! Ten stávající už nebude moci pokračovat. Zdiskreditoval se do té míry, že bych mu doporučoval, aby co nejrychleji z této země „vypadl“ a už se nevracel. Na věčné časy!

Hamáčku a Švejdare, odstupte!

9. 8. 2020

‒ RJ ‒


Dovětek

Příběh, který mě inspiroval k napsání tohoto poněkud „rozhněvaného“ článku, se mezitím ukázal být smyšlený, vyfabulovaný. Údajná pěstounka, která se měla ujmout domnělých tří sirotků, E. Ptáčková, se podle dnešního sdělení serveru „Echo24.cz“ měla stát obětí trestného činu. Bohužel – i takové věcí se občas stávají.

To, že příběh zveřejnil vcelku seriózní zpravodajský server, od něhož jsme v dobré víře informaci převzali jako „bernou minci“ také my, je mnohem horší zpráva, než jsme ochotni připustit. Je to jen další potvrzení toho, že někteří naši novináři si vůbec neověřují pravdivost sdělovaných informací.

Tentokrát jsem „nalítl“ i já, třebaže ve svém textu píšu o tom, že je to těžko pochopitelné, a proto se zdráhám tomu uvěřit. Já sám totiž právě tyto věci opakovaně kritizuji, jak se lze přesvědčit ve starších, zveřejněných článcích.

Moje kritika, uvedená výše, nicméně platí. Stejně jako závěr tohoto článku: ani J. Hamáček, ani J. Švejdar nemají již dávno ve své funkci co pohledávat. Oba měli být již před mnoha měsíci odvoláni. Těch pochybení je již tolik, že symbolický pohár trpělivosti dávno přetekl.

Ano, žijeme ve světě „fake news“, náš stát však není schopen jim účinně čelit. Nestačí se pouze vymlouvat na to, že to nejde. Musí to jít! Je to jen další důkaz o tom, že je cosi shnilého ve státě českém, nikoli dánském. Dánsko nás zajímat až tak moc nemusí, naše země však ano!

Je proto nejvyšší čas s tím něco udělat. Rezignace obou těchto pánů/soudruhů by měla být prvním krokem k nápravě.

 

P. S.

O tom, že Policie ČR nepracuje tak, jak má, svědčí rovněž protiprávní činnost, k níž došlo v roce 2018 v obci Strání na Uherskobrodsku. O této skutečnosti opakovaně píšu na internetu. Policejní orgán i příslušné státní zastupitelství v Uherském Hradišti o tomto skandálu dobře vědí, leč nekonají. Zdá se, že i tito soudruzi čekají na konec světa, aby nemuseli nic vyšetřovat a hlavně nikoho potrestat. Jedná se totiž o politiky, kteří jsou u nás bůhví proč chráněni.

Další důvod k rezignaci obou výše zmíněných osob.

10. 8. 2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář