Jdi na obsah Jdi na menu
 


M. Výborný (KDU-ČSL): „Víme, co lidi pálí.“

29. 8. 2022

Výše uvedený výrok zazněl dnes (21. 8. 2022) v diskusním pořadu T. Tománkové na „CNN Prima News“, kterého se kromě tohoto lidoveckého politika zúčastnili: A. Juchelka (ANO 2011), M. Šmarda (ČSSD) a M. Peksa (Piráti). V tomtéž pořadu byly zveřejněny i nejnovější volební preference politických stran a hnutí od agentury STEM: ČSSD má 4,8 % a KDU-ČSL dokonce jen 3,4 procenta hlasů. Proto nechápu, proč tam moderátorka zve tyto „podměrečné“ strany! To mi hlava nebere.

Divákům, kteří sledují dění na naší politické scéně, bude nejspíš jasné, proč slova M. Výborného, jenž se této diskuse zúčastnil jako jakýsi „tiskový mluvčí“ P. Fialy, vypadají jako zbožné přání. K realitě mají příliš daleko, než aby je člověk mohl brát vážně. Náš „ukrajinský“ premiér, kterého se M. Výborný rozhodl bránit svým tělem, se totiž občanů i novinářů bojí, protože by od nich mohl dostat jen samé nepříjemné otázky, případně pár facek kvůli asociální a protilidové politice, kterou provádí. Proto bez ochranky neudělá ani krok.

Řečičky o tom, že KDU-ČSL má hodně starostů a zastupitelů, a tudíž silnou pozici v komunální politice, jsou k ničemu. Stačí se podívat okolo sebe. Na příkladu ČSSD a KSČM, které v parlamentních volbách skončily pod pěti procenty, se můžeme názorně přesvědčit o tom, že v politice je dnes mnoho věcí jinak, než tomu kdysi bývalo. Naši voliči se již dávno „přejedli“ nikoli koláčů (a koblih), nýbrž jalových řečí a slibů, které nikdo neplní.

Je to tak prosté, že by to mohl pochopit i lidovecký „žvanil“ M. Výborný. Kecy podobných, zbytečných mudrlantů a všelijakých politických vyžírek, kterým se nechce poctivě „makat“ a raději se nechávají živit z peněz daňových poplatníků, nikoho nenakrmí ani mu nezaplatí jeho složenky a další účty.

Za měsíc, v září 2022, všichni uvidíme, jak na tom lidovci jsou. Již dva roky totiž mají pouhá tři procenta preferencí: jen to celou tu dobu úspěšně kamuflovali – s vydatnou pomocí „spřátelených“ agentur pro výzkum těchto preferencí. Potvrdilo se, že volební trik se společnou kandidátkou na tomto neradostném stavu nic nezměnil. Není nad to, když se politici umí podívat pravdě do očí. Zkrátka: s KDU-ČSL to vskutku nevypadá dobře. Proto doporučuji, aby si straničtí náčelníci raději objednali včas funus. Čím dříve, tím lépe.

Dám poslanci M. Výbornému dobrou radu: Nejprve si udělejte pořádek se svým „náckem“ O. Benešíkem a hned pak si začněte balit „fidlátka“! Po zářijových volbách „půjdete k Turkovi“. Všichni.

21. 8. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mám obavu

(Falka, 30. 8. 2022 14:09)

že lidovci udělají vše pro to, aby ve vrcholné politice zůstali. Spojí se s kýmkoliv, jen aby byli u "koryt"!