Jdi na obsah Jdi na menu
 


Verbální „fašismus“ T. Etzlera je odporný!

9. 8. 2022

Ve veřejném prostoru máme možnost narazit na všelijaká individua. K těm nejhorším patří zneuznaní „géniové“ a „ředitelé zeměkoule“, o jejichž služby nikdo nestojí, jakož i různí rádoby umělci, zkrachovalí politici a nedocenění novináři. Do té poslední „škatulky“ se již před lety vlastním přičiněním zařadil bývalý zpravodaj ČT v Číně a v Hongkongu, který spolupracoval i s televizí CNN – Tomáš ETZLER.

Patří k těm nešťastníkům z řad bývalých novinářů, kteří se ze zoufalství pokoušejí zaujmout veřejnost již jen svými nekultivovanými výkřiky vůči osobám, jež nemají rádi. Což o to! Každý z nás jistě disponuje jakýmsi soukromým seznamem jedinců, kterým by nejraději nakopal zadek a k tomu ještě přidal pár facek.

Výše zmíněný novinář se nejnověji pokusil zapojit svým svérázným způsobem do „diskuse“ o manželství pro všechny. Od osoby, z níž stříká zášť a nenávist na všechny strany jako z fontány, se jedná o počin vpravdě odvážný, leč předem odsouzený k nezdaru. Na autorově vyjádření na sociální síti Twitter je pozoruhodné jeho neskrývané, totalitářské vystupování, snaha o segregaci druhých jedinců, stejně jako nekompromisní rozhodování z pozice jakési všemocné „vrchnosti“. Přesně tak se totiž v minulosti chovali všichni fašističtí diktátoři.

Čtyřřádkový tweet T. Etzlera zní: „Komu já bych nepovolil vstupovat do manželských svazků, ale hlavně plodit děti, jsou členy (správně má být: členové) a voliči SPD, Trikolóry, KSČM a Volného bloku. Bez ohledu na jejich sexuální orientaci.“ (PL, 8. 8. 2022, 11:17) Máme to snad chápat jako návrh příštího opatření Fialových „demokratů“ o tom, kdo má být povinně kastrován nebo sterilizován?

Od 25. 2. 2022 (ve výroční den komunistického „Vítězného února 1948“), kdy válkou na Ukrajině vyplašená Fialova vláda sáhla k neslýchanému, totalitářskému kroku, jímž bylo zablokování některých údajně proruských zpravodajských webů, jsme se tímto Etzlerovým tweetem výrazně posunuli dál – směrem k nastolení fašistické diktatury.

Již v této chvíli jsme se ocitli na polovině cesty k ní. Zbývá jen vybudovat dostatek koncentračních táborů a v nich izolovat politicky nepohodlnou část obyvatelstva této, zatím stále ještě svobodné a demokratické země. Zdá se, že P. Fiala to své politologické „experimentování“ tak trochu přehnal a spletl si střední Evropu s Latinskou Amerikou, kde vládnou různé fašistické junty a poloautoritářské režimy.

A co na současné dění okolo T. Etzlera, jednoho z „praporečníků“ ODS a dalších politických dinosaurů, říká Fialova vláda? Ta momentálně mlčí, protože po „vyčerpávající“ práci prý povinně odpočívá: čerpá dovolenou. Co na tom, že v tak konfliktní době by měli členové Fialova kabinetu raději pobývat v Praze, aby nezmeškali státní převrat, kdyby k němu náhodou došlo?

Již v této chvíli měl ministr vnitra V. Rakušan i policejní prezident M. Vondrášek pohotově konat. Šíření nenávisti vůči jiným skupinám osob je přece podle našich platných zákonů trestné! Není třeba čekat na schvalování žádných nových právních norem, které se mají týkat údajného boje proti dezinformacím. V tomto případě se o žádné „fake news“ nejedná. Etzlerův zveřejněný (a následně smazaný text) jeho tweetu představuje ucelený názor jednoho dosud dobře zakonspirovaného „soukromého“ fašisty.

Naše přespříliš liberální doba, která umožňuje, aby vedle sebe mohli vegetovat lidé s naprosto rozdílnými názory, nahrává tomu, že veřejnost není dostatečně obezřetná, aby dokázala čelit nežádoucím excesům toho typu, jaký předvedl T. Etzler. Být na místě P. Fialy, byl bych oprávněně zneklidněn tím, co se v jeho zemi děje. Ostatně – bývalá Jugoslávie je jistým varováním pro naše politiky. Také P. Fialovi by se totiž mohlo stát něco podobného, co zažil v r. 1997 jeho předchůdce – V. Klaus st. Jistě by bylo nemilým překvapením, kdyby se po návratu z Chorvatska dozvěděl, že již premiérem není a že správu země převzali „pučisté“, kteří se rozhodli zabránit lidovým nepokojům kvůli celkové neakceschopnosti Fialovy vlády.

Premiéru P. Fialovi hrozí, že nebude regulérně poražen v politickém boji, nýbrž potupně vyhnán ze Strakovy akademie – kvůli své neschopnosti a neochotě řešit aktuální problémy občanů. Možná by bylo nejlépe, kdyby se P. Fiala zpátky do vlasti již nevracel – a zůstal k dispozici U. von der Leyenové – jako konzultant EK. Může jí nabídnout cenné rady a zkušenosti, kterak lze během osmi měsíců „nevládnutí“ zcela „prošustrovat“ důvěru občanů a vyjevit se jako totálně neschopná „nula“, kterou už nikdo nikdy a nikam nezvolí.

Prozradím vám jedno tajemství: Před časem jeden hlupák z Fialovy vlády vyžvanil novinářům, že tato vláda hodlá řídit zemi celkem osm let, tedy dvě funkční období za sebou. Již tím o sobě vydala to nejhorší svědectví: ztráta soudnosti bývá tou největší pohromou, jež může člověka postihnout. Bývá to ještě horší než ztráta zraku a sluchu dohromady.

Fialo, vzpamatuj se! Již v této chvíli je z tebe politická mrtvola!

8. 8. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář