Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hoří, hoří – František Růžička

16. 9. 2015

Nejspíše by se nechalo dodat – má panenko. Navodilo by to atmosféru tvůrčího česko-italského filmu režiséra Miloše Formana z roku 1967 s pranýřováním české národní povahy a poukazováním na prázdné hlavy, dlouhé prsty a plytké svědomí, jak uvádí filmová dokumentace. Současně by to také navodilo tropická vedra letošního léta, kdy hořela pole, lesy, dokonce i fabriky.

Dovolím si však připojit zcela jiné oslovení. „Hoří, pane hejtmane!“. Ano s vykřičníkem. Mám k tomu svůj důvod, protože bych to zároveň uvedl v množném čísle: „Hoří, páni hejtmané!“ Také nedaleko jihočeské metropole vzplál ve večerních hodinách 11. srpna požár, jehož kouř se valil nad severní část města a přilehlé obce v okolí. Plameny dosahovaly až sedmimetrové výše, když na nelegální skládce nad Vrátem, nedaleko Hůr, hořel slisovaný materiál (koberce, textil, pneumatiky). Hasiči likvidovali požár celou noc, byla použita speciální pěna a těžká technika. Když v Hůrách došla voda, museli hasiči do sousedního Rudolfova. Zde se muselo zasahovat i proti mnohým překážejícím zvědavcům. Zasahovalo třináct hasičských jednotek. Byla vydána ochranná opatření: nevycházet ven a nevětrat v místech, kam se valil kouř. Opatření byla odvolána až druhý den dopoledne. Hasiči ale nadále pokračovali ve své práci, neboť slisovaný materiál ještě doutnal a žhnul. Na pomoc přijela i armáda.

Jak uvedl místní tisk, pozemky byly pronajaty v roce 2004 (!) firmě zabývající se nakládáním s odpadem. Mělo dojít k jeho recyklaci. Firma však v roce 2007 skončila v konkurzu. Od té doby se skládku nepodařilo zlikvidovat. Varování přišlo už v roce 2008, kdy stejná firma navezla odpad do Vráta, který hořel při požáru již tehdy. Z původní dokumentace lze dohledat, že skládkou se zabývala českobudějovická pobočky Arniky již počátkem roku 2006. Jednalo se o odpad dovezený z Německa a Rakouska pro společnost Profiakont, která provozovala zařízení na drcení a recyklaci odpadů. Byl podán podnět na ČI životního prostředí. Zjistilo se, že majitelem pozemků dané lokality je několik fyzických osob a nepodařilo se prokázat, kdo je tedy vlastníkem odpadu. Uvádí se zhruba 3000 tun slisovaného materiálu. Po úpravě rozdrcením bylo již nemožné dohledat původ. S politováním lze uvést, že povolování je záležitostí krajských úřadů!!!

Takže nám hoří a hoří další skládky, hasiči se činí hašením, požárníci vymýšlejí další a další málo účinná protipožární opatření, starostové píší a píší, planě lamentují, kroutí pochmurně hlavami… Páni radní na všech úrovních jednají a jednají, ale na zvládnutí podobných podnikatelských subjektů nemají sílu ani potřebná zákonná opatření. Co tedy páni – hejtmané – kteří působíte v Jihočesku dlouhá léta, pro to ještě můžete (nebo nemůžete) udělat??? Vždyť je to i váš kraj a žijí v něm lidé potřebující klid, čisté ovzduší a nezamořenou krajinu.

František Růžička, České Budějovice

p1300162.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

odkazy clanky atd.

(Eclaire, 23. 9. 2015 23:34)

pane Mullere, pro kontakt a zasilani informaci jistemu JP slouzi adresa: jp11@seznam.cz Dekuji

Země, která dala světu Járu Cimrmana, se nepochybně dokáže vyrovnat i s obřími trenclemi vlajícími nad Hradem,

(Jára Cimrman a Sobotka + Slonková, 23. 9. 2015 22:10)

Pražská kavárna se fašizuje. Je to zneuctění státních symbolů a Hradu. Jsou to vandalové. Tak hodnotí Zemanův mluvčí akci Ztohoven, kteří vyměnili na Pražském hradě prezidentskou standardu za červené trenky. Co by Jiří Ovčáček dělal, kdyby prezidentovi někdo řekl: Jsi prase, jsi hovado?
Je to už dvaadvacet let, kdy hlavu státu počastoval těmito výroky někdejší disident Petr Cibulka. Reagoval tak během soudního sporu, v němž Václava Havla žaloval za jeho výroky, kterými zpochybňoval Cibulkův krok zveřejnění seznamu příslušníků Státní bezpečnosti. Doslovný citát zněl: Vašku, jsi prase! Jsi prase a hovado!
Tehdy platné paragrafy 102 a 103 trestního zákona hovořily jasně: šlo o hanobení republiky a jejího představitele. Úřední mašinerie se i tehdy rozjela okamžitě, Cibulka byl obviněný a hrozilo mu až dvouleté vězení.
Václav Havel se ale k případu postavil po svém: využil pravomoci prezidenta a Cibulkovo trestní stíhání zastavil. Následně přispěl k tomu, aby zmiňované komunistické paragrafy 102 a 103 z českého práva navždy zmizely.

Zjevně ke štěstí performerů Zhotoven. Pražský hrad dnes při oficiálním komentování akce “Trenky” sahá do historie, kdy připomíná, že “Hrad pošpinili vlajkou nacisté”. A nabádá policii, aby byla nekompromisní.

“Doufám, že policie a státní zastupitelství budou postupovat naprosto nekompromisně, i když se pachatelé budou snažit stylizovat do role obětí,” citoval mluvčího Ovčáčka server iDnes.
Policie už oznámila, že “zahájila úkony” pro podezření z výtržnictví a krádeže. Prezident Miloš Zeman zatím akci “Trenky” osobně nekomentoval. Milost pro Ztohoven tak zatím zůstává otevřená.
Tuzemští politici nicméně mají akci za recesi, byť drsnou. “Země, která dala světu Járu Cimrmana, se nepochybně dokáže vyrovnat i s obřími trenclemi vlajícími nad Hradem,” napsal v textové zprávě agentuře ČTK premiér Bohuslav Sobotka.
Čtěte také:
» Rozhovor s Eliškou Wagnerovou: Kdo znevážil 17. listopad, vajíčka nebo Zeman?
» Zemanův muž Nejedlý: Ať už mi konečně někdo řekne, čemu já škodím
» Zemanův muž promluvil o lánském puči i letu s Kellnerem

Perfektně zinscenované divadelní představení, realizované za štědrých finančních dotací USA pro herce a komedianty

(Miroslav Dolejší (20.11.1931–26.6.2001), 23. 9. 2015 21:51)

Perfektně zinscenované divadelní představení, realizované za štědrých finančních dotací USA pro herce a komedianty, se v celé východní Evropě rozběhlo ve druhé polovině roku 1989. Kabaretní představení „sametové revoluce“ 17. listopadu 1989, v němž byla zneužita nespokojenost snadno manipulované mládeže, mělo sice drobné vady na kráse v podobě fingované „hrdinné smrti“ demonstrujícího studenta Růžičky alias poručíka StB Žifčáka, ale kdo by o takové maličkosti dbal ve víru „omamné revoluce“. Poslední skutečně významné detaily scénáře k finále již rozehraných „sametových revolucí“ byly dojednány na summitu Gorbačova a prezidenta Bushe, stejně jako mezi vrcholnými experty KGB a CIA, na Maltě dne 3. prosince 1989. Byly zde přijaty garance nedotknutelnosti pro odstupující komunistické garnitury, jejich kompenzace podílem na ekonomických krádežích a dofinancování vytvářených Občanských fór či jiných delegovaných „iniciativ“.
Všeobecná krize Československa je především krizí morální. Všechny ostatní krize se od ní odvozují. Počátky této krize neleží pouze v hranicích tohoto státu a nepočínají komunistickou diktaturou. Osvícenectví, renesance, zprůmyslňování, atheismus, bolševismus i amerikanizace rozrušily původní lidskou pospolitost a vytvořily abstraktní virtuální společnost, v níž vládnou zcela odlidštěné principy. Pro každou reálnou politickou úvahu o hledání možných východisek je nutné vzít za základ hlavní zjištění analýzy: Československá občanská společnost je zcela rozvrácená.“
„Češi přestávají být národem, protože jim chybí vůle být národem. Ke konstrukci programu politické záchrany je však rovněž nutné chápat příčiny současného stavu. Původní lidská pospolitost v našich zemích byla živým organismem, byly to vztahy organického soužití, vztahy přirozené, jejichž závaznost byla pociťována jako samozřejmost. V této pospolitosti vládla tradice, přirozená autorita, svornost a obecný mrav. Jejími základy byla pospolitost krve, domu, vesnice, místa, pospolitost ducha, stejný duchovní kult.... Francouzská revoluce znamenala začátek sekulárních masových hnutí, která si vytyčila heslo rovnosti.
Toto heslo pak převzaly dvě největší sociálně- internacionální a sociálně-nacionální totality 20. století: bolševismus a fašismus. Nastalo století davů a demagogů. Projev vůle k rovnosti se změnil ve vůli po ničení všeho, co se odlišuje od vládnoucího průměru. Nepřijetí elementárního faktu vzájemné nerovnosti vedlo ke strukturální dezintegraci lidské společnosti. Pokrokářský optimismus rozhlodal všechny vazby a vedl k naprosté atomizaci lidských bytostí. Masová společnost konzumentů porušila stávající hodnotovou hierarchii a tím i dosavadní struktury společenského uspořádání a přivedla k moci nad sebou síly, o kterých každý prozíravý ví, že to jsou síly špatné a neschopné, totiž demagogy, byrokraty, korupčníky, hazardéry, gangsterské organizace, anonymní instance bez odpovědnosti, nahodilé kvantitativní většiny bez opravdového prověření kvalitou.
Ze společnosti byla rafinovaně vyjmuta nezbytná složka jejího hodnotového systému – přirozená nábožnost, která byla vytlačena ideologiemi. Každá ideologie je scestná a vzbuzuje v lidech iluze, které jsou utopické. Připomínám to jako memento pro případ pokusu, učinit z demokracie, lidských práv a humanity oficiální ideologii – „náboženství“ československé vnitřní a zahraniční politiky. Stav současné masové společnosti na Východě i na Západě je dokladem zhroucení všech pokrokových a rovnostářských idejí a neměli bychom na to zapomínat především dnes, kdy máme ještě jakous takou šanci volby. Ideje pokroku všeho druhu už selhaly, i když si od nich svět tolik sliboval a tolik věřil – výsledkem je obluzený, rozvrácený, zbloudilý svět.“
Miroslav Dolejší (20.11.1931 – 26.6.2001), autor citovaných slov z roku 1990

Když se kouří z každé podpálené skládky a ohrožuje to kočky, nikoho to nezajímá!

(Mikeš, 23. 9. 2015 18:15)

Pepík ševcovic mi z Německa poslal čum kartu, že se tam nedá bejt. Hrůza. Všude uprchlíci, přerušená doprava, ani myš neproklouzne, všude v politice velké krysy! A velká zvířata, ta slušná jsou na vymření jako tygři.... Chudáci příbuzní, tygři!
Mám strach o Bobeše, Macíček je divnej, snad na chípnutí, už hoří zase u Budějovic, myslím okolo pivovaru jako v Popovicích, kde je vše úředně v pořádku, penzisti dostanou 40 Kč přidáno a to bude smetany od babičky Ševcovic. Jenže v Cirkuse jsem se naučil počítat. Smetana stojí zhruba 40Kč tak to bude mít babička ševcovic o jednu smetanu za rok pro kocoura více! To se rozšoupnu!
A Babiš si přidá něco asi jako 15 miliard, to bude koblih a smetany k tomu. Kdo by tohle nevolil! A ať žije vepřová hlava!
Mikeš!
Veselé vyprávění o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka jsou již českou klasikou. Autor zasadil humorné příběhy do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. Ladův přístup ke strašidlům je osobitý a vstřícný. Prý říkával, že strašidla opravdu na světě jsou a je jich mnoho. Jsou tady proto, aby se jich děti nebály a mohly si s nimi hrát.
Autor a tvůrci nahrávky s vypravěčem Františkem Smolíkem nás zavádějí do malebné vesničky Syslov a okolí, kde spolu ve vzácné shodě žijí hastrman Brčál, jeho synek Pulec, strašidlo Mulisák s malým Bubáčkem, a samozřejmě i obyvatelé Syslova se svými dětmi. Do jejich života zasahuje i podivínská hraběnka Truc-Hanzlová a další lidské i pohádkové bytosti, které vytvářejí malebný obraz české vesnice, do které Josef Lada zasadil svůj laskavý humor a svá strašidla obdařil vlastnostmi obyčejných venkovských lidiček.
/www.youtube.com/watch?v=MLqoHy73j6E

Zeman může na neexistující Peroutkův článek mít falešnou vzpomínku následkem svého zdravotního stavu

(dr. mediciny Martin Jan Stránský, 23. 9. 2015 17:50)

Ačkoli se ukázalo, že i další citace, které zazněly při proslovu prezidenta, byly smyšlené (resp. převzaté z tendenčních publikací a neověřené),[20] mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček přesto odmítl cokoli z proslovu dementovat[20] a prezident slíbil, že jeho tým Peroutkův údajný článek Hitler je gentleman dohledá.[21] Server abcHistory.cz v té souvislosti upozornil na to, že výrokem „Hitler je gentleman“ byl ve skutečnosti znám Neville Chamberlain, zatímco duchu Peroutkových aktivit takové vyjádření charakterově odporuje.[22] Server také naznačil možnost, že hledaným textem Hitler je gentleman by ve skutečnosti mohl být už po válce kritizovaný článek Hitler po lidské stránce.[23] Prakticky by pak šlo o stejný spor, jaký musel Peroutka absolvovat už v poválečných letech a k němuž se i jasně vyjádřil.[24] V dubnu 2015 Peroutkova vnučka Terezie Kaslová podala za výroky prezidenta na adresu jejího dědečka žalobu na český stát.[25] Naproti tomu podle tvrzení prezidenta Zemana jeho mluvčí objevil při prohledávání písemností Ferdinanda Peroutky jiná vyjádření,[26] než prezident citoval na mezinárodním fóru, a ke konci dubna začal, namísto omluvy za nařčení či původního článku,[27][28] postupně zveřejňovat některé Peroutkovy články z období druhé republiky a počátku Protektorátu Čechy a Morava.[29] Byly uveřejněny články „Češi, Němci a židé“, „Povinnost je jasná“, „Dynamický život“, „Nový poměr k Německu“ a „Ani - Ani“, [30][31][32][33][34] předcházené heslovitým komentářem a vybranými citáty. Znalci Peroutkova života a díla zpochybnili schopnost prezidenta Zemana a jeho mluvčího Ovčáčka vést fundovanou diskusi o Ferdinandu Peroutkovi a daném období,[35] Ovčáčkovu schopnost pochopit obsah textu,[36][37] zdůraznili tendenčnost jimi vybíraných citací,[35][38][39] a také upozornili na to, že jeden z článků, který má dokládat prezidentovu původní tezi, Dynamický život [Přítomnost, 26. dubna 1939], patřil mezi důvody Peroutkova uvěznění v koncentračním táboře.[40][36][38] Odborníci se naopak shodují, že texty byly, s ohledem na dobovou situaci, psané s odvahou.[36][38][39][41] Ovčáček popírá, že by Peroutka byl kvůli článku Dynamický život gestapem perzekvován, což odůvodňuje tím, že k zatčení nedošlo bezprostředně po jeho publikaci, a na své interpretaci článků trvá, navzdory vlně kritiky, již vyvolal.[42]

Zatímco podle názorů mnoha odborníků a komentátorů je cílem Zemanova a Ovčáčkova úsilí pokus odvést pozornost veřejnosti a médií od prezidentovy neochoty omluvit se za jeho původní nedoložený výrok,[20][43][36][44][45][46][47][48][49] případně i od dalších kontroverzních témat spojených s osobou prezidenta[45] či snaha „vyřídit si účty“ s celou českou novinářskou obcí,[43] jiní nechápou jaký smysl má tato mediální kampaň vůbec mít.[50]
Martin Jan Stránský, současný vydavatel Přítomnosti a neurolog, vyjádřil domněnku, že prezident může na neexistující Peroutkův článek mít falešnou vzpomínku následkem svého zdravotního stavu, a z téhož důvodu se za své výroky o něm není ochoten omluvit.[51]
Ufologové ví, že je to často stav po setkání se šedými ufony.... takže Ovčáček ufon?

Kozel Bobeš posílá pravdu, jak to bylo: Jak Trautenberk pořádal vepřové hody(1)

(Bobeš a Kozel z Popovic, 23. 9. 2015 17:39)

"V areálu cukrovaru a lihovaru v Dobrovici na Mladoboleslavsku dnes ráno 22.09.2015 vybouchlo zařízení části výroby lihovaru. Exploze zranila 14 lidí, nejméně dva lidi těžce, do nemocnic je přepravily vrtulníky. Další exploze nehrozí, řekl ČTK odpoledne mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. ....Podle starosty Tomáše Sedláčka exploze vznikla při údržbě zařízení lihovaru. Hasiči mají situaci pod kontrolou, další nebezpečí nehrozí, řekl ČTK. Novinářům to potvrdil také mluvčí společnosti Jakub Hradiský. Evakuováno bylo 130 lidí z celého areálu, v objektu lihovaru jich bylo tak deset. Podnik nyní pracuje na údržbě cukrovaru i lihovaru, provoz byl tedy v době výbuchu zastavený. „Zda selhal lidský faktor, zabezpečení nebo technologie, zatím nevíme,“ řekl Hradiský. Části nádrže, potrubí a dalšího vybavení jsou rozmetány v okolí výbuchu.
„Společnost vyjadřuje maximální účast všem zraněným a jejich rodinám. S rodinami zraněných jsme v kontaktu ...uvedl v prohlášení předseda představenstva lihovaru Oldřich Reinbergr." ....jistě tohle se dá brát vážně, ale co když se něco zakrývá!? Po té strašné ráně, odešel Bobeš za strejcem do Popovic, a že hned to vezmou do Dobrovic, že je tam dobro a že i něco ostřejšího bude, prý tam v lihovaru.... něco dělají! Žádné pívo. Jenže, jen tam došli a Mulisák jim radil a pomohl kouzelným pláštěm, byli tam na to tata, sám byl z toho výbuchu, co lítali šišky až od Vlašimi, celej vyděšenej, a tumpachovej! A zase rána: milé děti, tak byl všude obrovský mrak kysličníků dusíku a smrad kyseliny dusičné. Kozel z Popovic je z toho celej popálenej a hnědej, Bobeš utekl do rybníka k hastrmanovi, Pepík ševcovic je nezvěstnej a Mikeše ukradli: youtube.com/watch?v=6V1jtdHi5Uw
pokračování všude dole: A co bude zítra - jen vepřová hlava ví!

Kozel Bobeš posílá pravdu, jak to bylo: Jak Trautenberk pořádal vepřové hody (2)

(Bobeš a Kozel z Popovic, 23. 9. 2015 17:37)

a chudák Pašík dostal vyděračské video od exekutorské mafie: youtube.com/watch?v=xH--9w8Kwsg Jak Trautenberk pořádal vepřové hody
Která vepřová hlava si z nás dělá pořád legraci, že je všechno náhoda, že jeho kamarádi si nechávají ukrást hradní vlajku, kancléř je nějaký lump ani bezpečnostní prověrku nemá, pověsti, že je to hejno zlodějů a vrahů se množí, všichni kradou: Jak Trautenberk kradl zvířátkům zásoby na zimu a Babiše všichni mají rádi a volí ho za chvíli v Kocourkově bude mít 99,9= hlasů a v Hulvátově už má 120% a možná, že přidají podle metody EU na 150 %!
Důchodci prý dostanou celých 40 Kč přídavku k důchodu a soudci a policajti k průměrným asi 120 a 150 tisícům zase ubohých 7% přidání k jejich ubohým platům a Bobeš nechce z rybníka ven, Maciček pláče, Mikeš je nezvěstný a strejda Kozel z Popovic je na chcípnutí a pivovar Budě+jovicích i Popovicích vepřová hlava nabídl prý Číňanům, kde už ode denška mají novou linku do Pekingu! Z Popovic i Budějovic bude blíž do Pekingu! Hurá! "Linka mezi Prahou a Pekingem zahájila provoz 23. září. Hainan na linku nasadí Boeing 767 ... Z Prahy bude odlétat vždy v pondělí, středu a pátek ve 13:30. V Pekingu letadlo přistane po desetihodinovém letu kvůli časovému posunu druhý den v 05:30 místního času. V opačném směru bude odlétat ve 02:30 místního času a do Prahy přiletí v 07:30 ráno." Boeing 767 je středně velký, dvoumotorový, proudový dopravní... V závislosti na verzi se jeho maximální kapacita pohybuje mezi 255 (767-200) a 375 (767-400ER) cestujícími ve třech třídách a dolet mezi 9 400 a 12 200 km.
Prototyp letounu Boeing 767-200 (N767BA, výr. č. 22233/1) vzlétl 26. září 1981 z Paine Field se zkušební osádkou capt. Toma Edmundse. Do poloviny roku 1984 sloužil výrobci k letovým ověřováním palubního vybavení a systémů, které byly následně instalovány do sériových strojů.
Prvním leteckým dopravcem užívajícím B767 se stala společnost United Airlines, která typ převzala 19. srpna 1982 a 8. září jej nasadila na lince Chicago-Denver. Některé jeho verze se stále ještě vyrábějí. Jedná se o nejpoužívanější letoun pro lety přes Atlantik. ... Výroba tohoto modelu začala 6. července 1979 a používal se v letech 1981 až 1994. - Tak to bude něco nového, že? Neopotřebovaného? Mulisák se šel opít, ....zlatý létající koberec!


V posledních měsících se množí případy výbuchů v muničních skladech

(Vedení Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, 23. 9. 2015 16:55)

Výbuch ve Vlašimi má tři oběti: V troskách našli další dvě těla - V posledních měsících se množí případy výbuchů v muničních skladech. Poslední nehoda se stala v pondělí, v objektu výrobce střeliva Sellier & Bellot ve Vlašimi explodoval střelný prach, firma pohřešuje tři zaměstnance. Experti na výbušniny přiznávají, že je to neobvyklé, zároveň ale upozorňují, že všechny české sklady jsou spolehlivě konstruovány právě tak, aby i na případná velká neštěstí nedoplatila veřejnost. Vedení Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu zatím ani po pondělním neštěstí neuvažuje o mimořádných opatřeních.
Jak ale připomíná prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (Sellier & Bellot je jejím členem), tyto tragédie mají nejspíš různé příčiny. Ve vlašimské zbrojovce vybuchl střelný prach, firma pohřešuje tři zaměstnance Ve vlašimské zbrojovce vybuchl střelný prach, firma pohřešuje tři zaměstnance
Ve Vrběticích se podle všeho jednalo o neodbornou manipulaci se střelivem, v Poličce se vznítil střelný prach, zatímco ve Vlašimi explodovala (alespoň podle báňského úřadu a oslovených expertů) zvláště citlivá třaskavina (používá se k výrobě zápalek v nábojích) při přenosu z výroby do meziskladu.
"Důležité ale je, že ani v jednom případě nebyl ohrožen nikdo mimo skladů či zbrojovek," míní Jiří Hynek.
Všechny české zbrojovky či muniční sklady jsou podle Hynka spolehlivě konstruovány právě tak, aby i na případná velká neštěstí nedoplatila veřejnost. "Prokázalo se to i ve Vrběticích. Vysoké ochranné valy a zalesněný sklad zafungovaly jako prvotřídní ochrana. V Česku proto nemusí mít nikdo z veřejnosti ze zbrojovek strach," dodává Hynek.
Trosky skladu Poličských strojíren už jsou pryč, policie hledá příčinu výbuchu
Prezident obranného průmyslu připomíná loňské neštěstí v Belgii, kde bylo při výbuchu smeteno 117 budov jen proto, že jejich ochrana nesplňovala požadovaná bezpečnostní kritéria.
Firmu Sellier & Bellot Hynek navštívil před nedávnem, a jak říká, "jedná se o špičkového výrobce munice s velmi vysokými bezpečnostními standardy" (patří do konsorcia Companhia Brasileira de Cartuchos - CBC).
"I ve špičkové 'muničce' se nicméně může, nehledě na nejpřísnější bezpečnostní opatření, stát něco podobného. Zkrátka proto, že se v nich manipuluje s výbušninami." Vedení Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu zatím ani po pondělním neštěstí ve Vlašimi neuvažuje o mimořádných opatřeních

Nehoří!To vám byla rána, tady se nedá bejt, Mulisák se leknul, o Pašíka se pokouší infarkt, Pepík utíká do Německa!

(Mikeš, Kocour, Hrusice - „u ševců“, 21. 9. 2015 15:31)

Pepík ševcovic se ptal všude jako:
Územní odbor Benešov Hasičský záchranný sbor ČR, stanice HZS Benešov
Pod Lihovarem 2152 256 01 Benešov Telefon: 950 891 011 Fax: 950 891 001 ID datové schránky: xuwhp68 E-mail: podatelna.bn@sck.izscr.cz E-mail: ps.benesov@sck.izscr.cz
a
Stanice Vlašim Hasičský záchranný sbor ČR, Blanická 468 258 01 Vlašim Telefon: 950 892 011Fax: 950 892 001E-mail: ps.vlasim@sck.izscr.cz
hasicivlasim@email.cz info@hasici-online.cz
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, Hasičský záchranný sbor ČR, krajské ředitelství Jana Palacha 1970 272 01 Kladno IČ: 708 85 371
GPS:50°8'34.127"N, 14°5'40.231"E Telefon: 950 870 011 Fax: 950 870 001 ID datové shcránky: dz4aa73 Podatelna: podatelna@sck.izscr.cz
a
SDH Vlašim - Svaz dobrovolných hasičů Blanická 485 258 01 Vlašim
Svaz dobrovolných hasičů IČ: 18594972 603 471 167 317 841 005 hasicivlasim@email.cz www.facebook.com/pages/Hasiči-SDH-Vlašim/242499270806
ale jen pan starosta Vlašimi Jeništa uvádí: „žádné podrobné informace nemám, byl jsem ve spojení i s vedením fabriky, kde jsem dostal důležité základní informace, že by to mohlo bý ve spojení se smrtelnými zraněními....“ ovšem nic nehrozí! Policie ČR i my jsem připraveni! V naší zbrojovce občas k nějaké mimořádné události došlo.... Vše vedlo ke zlepšení stavu, ale je to práce riziková....
Mikeš, Kocour, Hrusice - „u ševců“ je rychlejší- holt kocour: "To vám byla rána, tady se nedá bejt, Mulisák se leknul, o Pašíka se pokouší infarkt, Pepík utíká do Německa! Navíc všichni lžou jak je vše bez závad, všichni jsou připraveni......"
Hasiči ovšem kocourovy výroky popírají: POLICIE ČR vyčkává, oblast Vlašimska a Benešovska i Konopiště neprodyšně uzavřela - holt teroristi - co už řádili 28.6. 1914 a co pak z toho bylo(!) ? vše uzavřela, ani myš neproklouzene a Mikeš na to jen, že takových nesmyslů už slyšel! Je to na kočku!
Tak hoří nebo nehoří - (má panenko?) ? Klub UFO a záhad pobočka Vlašim a Benešov hlásí: žádný výskyt UFO nehlášen, ostatně nic takového úředně neexistuje, všude je pořádek a exopolitika pobočka Vlašim pořádala jen ukázku vyvolávání: záhad! A smrad od hořících skládek a fabrik je pomluva! A Vrbětice nejsou Valšim, my si Vlašim rozvracet nedáme (OD ŽÁDNÝCH UFONŮ!) - A na pomluvy jsou paragrafy a trestná oznámení! Více: marekskalicky@centrum.cz kult.jiri@worldonline.cz
Dana.Rasinova@seznam.cz http://vk.com/id317162008
karel.rasin@yahoo.com
rasin.k@seznam.cz - dříve klub záhad UFO





Kvůli fatálnímu selhání (19. září 2015) ochrany Hradu budou zřejmě padat hlavy

(Jan Gazdík, 20. 9. 2015 21:09)

Trenýrková legrace? Kvůli fatálnímu selhání ochrany Hradu budou zřejmě padat hlavy
Členové performerské skupiny Ztohoven stáhli 19. září na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky. Členové performerské skupiny Ztohoven stáhli 19. září na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky. Jakkoliv se nad kouskem tří členů skupiny Ztohoven můžeme podle Karla Randáka bavit, z jejich činu se dozvídáme, že na Pražském hradě - v architektonický cenné památce a sídle hlavy státu - si může každý dělat, co si zamane. "A když to hodně zjednoduším, třeba položit bombu na střechu," vysvětluje někdejší šéf rozvědky. Dobře informovaný zdroj online deníku Aktuálně.cz naznačil, že s největší pravděpodobností budou padat hlavy lidí, kteří mají bezpečnost Hradu na starosti.
"Fatální selhání? Ne, to je přímo katastrofa," říká například přední bezpečnostní expert a někdejší šéf zahraniční rozvědky Karel Randák. A armádní generál Jiří Šedivý mu dává za pravdu.
Pravda nevítězí? Ztohoven vyměnili vlajku na Hradě, pověsili tam trenky -
Jakkoliv se nad kouskem tří chlapíků ze skupiny Ztohoven můžeme podle Randáka bavit, z jejich činu se dozvídáme, že na Pražském hradě - v architektonický cenné památce a sídle hlavy státu - si může každý dělat, co si zamane. "A když to hodně zjednoduším, třeba položit bombu na střechu," vysvětluje někdejší šéf rozvědky. "Na Hradě není ani zdaleka vše v pořádku"

Dobře informovaný zdroj online deníku Aktuálně.cz naznačil, že s největší pravděpodobností budou padat hlavy lidí, kteří mají bezpečnost Hradu na starosti. Tomu odpovídá i hodnocení generála Šedivého: "Jde o silný signál, který nás varuje, že na Hradě není ani zdaleka vše v pořádku a že v jeho ochraně a péči o něj existují překvapivě velké mezery."
Bezpečnostní manažeři Hradu podle Šedivého zaspali dobu a "jedou zřejmě již léta ve vyjetých kolejích". Pokud se prý změní situace a na vnějším hradním nádvoří se instaluje lešení (skupina Ztohoven se po něm vyšplhala na střechu), reagovat na to současně musí i ochrana - v tomto případě hradní policie.
"Toho ale nejsou zřejmě schopni a ani v minulosti asi nebyli. Zdá se, že pracovali podle jednoho mustru a průběžně ho i s nově vzniklou situací neměnili," míní generál. Ochranu Hradu je nutné zpřísnit

Proniknutí skupiny Ztohoven až k prezidentské standartě považuje za politováníhodné i ministr obrany Martin Stropnický. "Vzniklá situace není ideální. Ochranu Hradu je tudíž nutné zpřísnit," řekl v České televizi.
Prezident Miloš Zeman.
Minimálně polovina národa se teď podle Karla Randáka "nad červenými trenýrkami na Hradě" dobře baví. "Mně ale ten úsměv mrzne dost na tváři, protože se dozvídám o poměrech a neexistujícím řádu, které na Hradu panují. Fakt, že zneuctění prezidentské standarty vyprovokoval Miloš Zeman svým chováním, ponechme teď stranou," řekl Aktuálně.cz.
Za systémové bezpečnostní selhání považuje skandál i vysoce postavený policejní analytik, jenž si nepřeje zveřejnit jméno. "Zkusme si představit trenýrky na střeše Bílého domu, anebo třeba Kremlu. Nerozumím ale jednomu. Samotná prezidentova ochranka patří ke špičkovým týmům. Proč tomu ale není obdobně při ochraně Hradu vrchního velitele ozbrojených sil, jímž prezident Zeman je. Z toho všeho mi vyplývá, že ji mají na starosti neprofesionální lidé."
Akce Ztohoven byla podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka zřejmě dlouhodobě připravovaná. Skupině nahrálo, že se nyní Nový královský palác opravuje a je u něj lešení. "Selhaly bezpečnostní složky, a proto se jedná o tom, jak zajistit, aby se podobná situace neopakovala," dodal mluvčí.

Za hanobení státního symbolu mohou členové skupiny Ztohoven dostat pokutu až deset tisíc korun. Mohou být však také stíháni za výtržnictví, kdy jim hrozí až tříleté vězení.
V četných mailových ohlasech čtenářů Aktuálně.cz zaznívá jeden společný dotaz: Jak bude nyní reagovat prezident Miloš Zeman? Pokud je totiž zhanobena či zašantročena standarta vojenského útvaru, musí jeho velitel tuto jednotku rozpustit.
autor: Jan Gazdík

UŽ VÍME PROČ NĚKDO ZAPÁLIL SKLÁDKU a "15 let pro Krejčíře" a co Budějičáci?

( neo, 20. 9. 2015 15:06)

Žalobce: 15 let pro Krejčíře. Za útok na státní firmu - 16.9.2015
Po dlouhých deseti letech finišuje kauza, která změnila české podsvětí i státní strategickou společnost Čepro. Státní zástupce v závěrečné řeči oznámil, že požaduje patnáct let pro uprchlíka Radovana Krejčíře. Za to, že podle obžaloby chtěl z firmy vyvést miliardy a přitom se zbavit nepohodlného svědka...Rozsudek v této kauze přitom bude průlomový. Jde o jedno z nejvážnějších podezření, která byla vůči Krejčířovi v Česku vznesena. A kvůli nimž ostatně absolvoval svůj legendární útěk z Černošické vily, který skončil až na Seychelských ostrovech.
Co neskočilo, byly delikty a výstřednosti, které do té doby uprchlíkovi marně připisovaly české úřady. Působení celé Krejčířovy skupiny se mezitím přeneslo do zahraničí, aby nakonec ještě zesílilo v jeho současném azylu v Jihoafrické republice. (Mimochodem – tam čelí soudům za desítky trestných činů včetně podezření z několika vražd)- Příběh s miliardami Čepra, které se podle obžaloby Krejčíř snažil vytáhnout ze státní firmy přes fiktivní soudní spor a ukradené obsílky od soudu, nakonec přiměl politiky, aby strategickou společnost spravující ropné zásoby lépe zabezpečili. A stál také křeslo šéfa firmy Tomáše Kadlece, jinak též oblíbence tehdejšího premiéra Stanislava Grosse.
K této kauze» Jihoafrické úřady dokázaly, co se Čechům nepovedlo » Do honu na Krejčíře stát investoval 20 milionů » Špioni sledovali online, jak Krejčíř vyrábí směnku na Grosse
Ani nynější soud ale patrně nedá odpověď na otázku, proč se Krejčířovy kauzy v Česku tak vlečou, když třeba v Jihoafrické republice na rozsudek stačí rok, maximálně dva. Faktem je, že vyšetřování jeho případů v tuzemsku od počátku provázelo podezření, že podnikatel ovlivňuje vyšetřování úplatky. Při domovních prohlídkách u něj doma a v kancelářích policie zabavila dokumenty z tajných služeb i tajné zprávy policie, inspekce ministra vnitra ani BIS nikdy se nenašly důkazy proti konkrétním státním úředníkům. Bývalý náměstek policejního prezidenta Jaroslav Macháně to ale po svém odchodu do civilu řekl naplno: “Úplatky? Nedělám si iluze, že pan Krejčíř mohl mít zaplaceno dost lidí ze státní správy.” Sám Krejčíř má ještě jednu verzi, proč se českým úřadům v jejich souboji nedařilo: “Nic z toho, z čeho jsem obviněn, jsem nespáchal.”
neo - 16.9.2015
Lze říct jediné; co by dělali novináři, kdyby nebylo špatnosti jiných…? Co dělal a jak psal Peroutka už díky Zemanovi víme. Možná skutečně tolik diskutovaný a Zemanem „viděný“ Peroutkův článek: „Hitler je džentlmen“ nikdy nevyšel...
ANEB: UŽ VÍME PROČ NĚKDO ZAPÁLIL SKLÁDKU a vše se stalo samo, jako řada událostí zde dole i nahoře"

Světovým médiím neunikly rudé trenky nad Pražským hradem

(ČTK - ctk.cz - agentura AP a BBC, 20. 9. 2015 14:52)

Světovým médiím neunikly rudé trenky nad Pražským hradem vydáno: 20.09.2015, 13:58 aktualizace:20.09.2015 14:05
Praha - Za rýpnutí do prezidenta Miloše Zemana označila dnes americká agentura AP vyvěšení červených trenek nad Pražským hradem, jímž chtěla skupina Ztohoven upozornit na postoje "muže, který se nestydí vůbec za nic". Akci dává AP do souvislosti s kritickým názorem českého prezidenta na migranty směřující do Evropy a s jeho nedávnou cestou do Číny.
Členové performerské skupiny Ztohoven stáhli 19. září na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky. ČTK, Ztohoven
Agentura píše, že členové Ztohoven zvolili rudou barvu spodního prádla, protože čínská vlajka má stejnou barvu. Připomíná, že kritičtí Češi házeli na kontroverzního prezidenta vejce kvůli jeho proruskému postoji k ukrajinské krizi. Zprávu agentury převzal list The Washington Post a britská rozhlasová stanice BBC.
Obsáhlou informaci o "gigantických rudých trenkách" přinesl svým čtenářům ukrajinský list Ukrajinski novyny. Připomíná dřívější akce skupiny Ztohoven a vypisuje výtky, které její členové Zemanovi svým činem adresují. Přináší rovněž reakci mluvčího Jiřího Ovčáčka včetně slov o "fašizující pražské kavárně".
Členové performerské skupiny Ztohoven v sobotu na Pražském hradě stáhli prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky.
Za zneuznané umělce a chuligány, kterým by mohl hrozit dlouholetý trest, považuje české performery ruská státní agentura TASS. Členové skupiny se dostali do konfliktu se zákonem už mnohokrát, píše TASS a obsáhle cituje z Ovčáčkova kritického vyjádření.
"Podle českých zákonů jim hrozí dlouhé tresty vězení za pošpinění symbolu české státnosti," uvádí agentura.
Autor: www.ctk.cz

Teď už vím, kdo je hradní hlavní ideolog a chápu prezidentovy cesty.

(Pavel Telička ‏ , 20. 9. 2015 14:44)

Pavel Telička ‏
Nebýt toho chlapce Ovčáčkovic ani by člověk nevěděl, co je to fašismus. Teď už vím, kdo je hradní hlavní ideolog a chápu prezidentovy cesty. 20.9.2015:
Policie zadržela tři členy skupiny "ztohoven", kteří na Hradě sundali standartu, podezírá je z krádeže a výtržnictví. - CRo Radiozurnal 1-
a co na to - Jiří Ovčáček / PREZIDENTmluvci : "Hrad pošpinili 15.3.39 vlajkou nacisté. Pak už se toho nikdo neodvážil, ani sovětští okupanti. Až nyní vandalové vydávající se za umělce.":
Členové „umělecko-diverzní“ skupiny Ztohoven se přihlásili o slovo dalším provokativním počinem. Nad Pražským hradem stáhli prezidentskou zástavu a místo ní tam vyvěsili obří rudé trenky. Šlo o jejich protest proti počínání Miloše Zemana. „Dnes nad Pražským hradem konečně zavlála standarta muže, který se nestydí vůbec za nic,“ komentovali to aktivisté. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček na to ještě v noci reagoval slovy: „Pražská kavárna se fašizuje.“ Tři aktéři akce byli zadrženi prezidentskou ochrankou, předáni policii a hrozí jim obvinění z trestného činu krádeže a výtržnictví. Policie je poté propustila.
Aktéři akce na střechu Nového královského paláce vylezli zhruba v šest hodin odpoledne přestrojení za kominíky. Svůj počin „Ztohoven“ oznámili v mailu rozeslaném krátce před sobotní půlnoci – včetně odkazu na videa, kde si celou akci natočili.
V svém prohlášení uvedli celkem deset věcí, za něž by se měl podle nich prezident Zeman stydět. Mimo jiné za jmenování „rozvědčíka Čínské lidové armády svým poradcem“, za to, že nechal „zostouzet svou lží národního hrdinu, který přežil válku v koncentračním táboře“, že se „stýká s pochybnými diktátory“ či „vrávoral opilý nad českými korunními klenoty“.

Můžou červený trencle zneuctít památku masových vrahů?

(Ovčáček - mluvčí a Halo noviny, 20. 9. 2015 14:30)

„Už se neštítí zneuctění státních symbolů a Hradu českých králů, československých a českých prezidentů.“:
Můžou červený trencle zneuctít památku masových vrahů?
Mluvčí Ovčáček sice zmínil nacistickou okupaci v kritice odcizení vlajky prezidenta, masové vrahy mezi našimi prezidenty ovšem bez výjimek zahrnul mezi všechny další, a tak je minimálně pro tento moment plně rehabilitoval.
Když zvolil tohle shrnutí: „Už se neštítí zneuctění státních symbolů a Hradu českých králů, československých a českých prezidentů.“ Zřejmě tak neučinil úmyslně ale jen kvůli pohodlnosti, je to ale chyba, protože hrůzná totalita nikdy nesmí splynout v celkem přijatelnou minulost, aby si mladí říkali, Gottwald či Havel, prostě dva naši prezidenti. Takže pan Ovčáček měl dodat „symbol československých a českých prezidentů, s výjimkou prezidentů-zločinců, kteří tam vládli v letech 1948-1989.“ Prostě pro úplnost, a ne že se jako nic tehdy nestalo. Zvláště když jejich památku nějak zneuctít jistě ani nejde. Ta je jejich skutky zneuctěná až až.
.....námitka:
Řekněme si to na rovinu: kdo psal před listopadem 1989 do novin, byl lhář s pokrouceným charakterem a nemorální hajzlík. Rozhodně ne „učitel“, který by nové generaci novinářů předal nějakou úctu k pravdě.
Celá ta zparchantělá generace svazáckých pisálků z někdejší Mladé fronty, Mladého světa a dalších předlistopadových médií prostě musí postupně vymřít a být vystřídána „čistou“ generací Sabiny Slonkové. Teprve pak se česká média vyhrabou z bahna. Do té doby se na to ale díváme takhle:
čtete v klidu SN - jako máte zde fotoilustraci v Českých Budějovicích a díky autorovi za pohotové foto!

Teď si musíme všichni říci: Já jsem Žid – Ani jehudi!” prohlásil hebrejsky-šalom!

(Miloš Zeman, 20. 9. 2015 14:26)

neděle 20.9.2015 10:32 Novináři jsou lháři s pokrouceným charakterem
Vadí vám, jak vypadají česká média? Podívejte, kdo do nich píše a co dělal před listopadem 1989. ....
Celá ta zparchantělá generace svazáckých pisálků z někdejší Mladé fronty, Mladého světa a dalších předlistopadových médií prostě musí postupně vymřít a být vystřídána: Můžou červený trencle zneuctít památku masových vrahů?
Mluvčí Ovčáček sice zmínil nacistickou okupaci v kritice odcizení vlajky prezidenta, masové vrahy mezi našimi prezidenty ovšem bez výjimek zahrnul mezi všechny další, a tak je minimálně pro tento moment plně rehabilitoval. Když zvolil tohle shrnutí: „Už se neštítí zneuctění státních symbolů a Hradu českých králů, československých a českých prezidentů.“ Zřejmě tak neučinil úmyslně ale jen kvůli pohodlnosti, je to ale chyba, protože hrůzná totalita nikdy nesmí splynout v celkem přijatelnou minulost, aby si mladí říkali, Gottwald či Havel, prostě dva naši prezidenti. Takže pan Ovčáček měl dodat „symbol československých a českých prezidentů, s výjimkou prezidentů-zločinců, kteří tam vládli v letech 1948-1989.“ Prostě pro úplnost, a ne že se jako nic tehdy nestalo. Zvláště když jejich památku nějak zneuctít jistě ani nejde. Ta je jejich skutky zneuctěná až až.....
...Čili tím směrem musíme zaměřit své každodenní úsilí. Neboť nikoliv srp a kladivo, ale korupční úředník, ať vládní či obecní, prezident nebo ministr, nebo třeba hejtman, ten nahání některé voliče do náruče komunistů pokud se dopouští přehmatům proti svému lidu. A to je třeba neustále připomínat, a je to důležitější, než nějaké trenky. (iDNES)
Navzdory nactiutrhačství a bojkotu většiny českých mediálních nicků prezident Miloš Zeman úspěšně absolvoval dvoudenní návštěvu Spojených států i bez setkání s Obamou a dalšími jeho jestřáby. Ti si pozdě uvědomili, že v USA se vše točí kolem židovské menšiny; od financí až po její vědecké úspěchy. A také proto, že pro lidstvo objevili Boha, dali mu Desatero, Starý zákon a nejpopulárnějšího člověka planety – Žida jménem Ježíš Kristus… Zeman vystoupil před tisícovkami účastníků jako hlavní řečník na Americko-izraelském výboru pro veřejné záležitosti (AIPAC) ve Washingtonu. (veřejnoprávní ČT 24 věnovala v Událostech prezidentu ČR Miloši Zemanovi v USA od 19, 40 hod. patnáct vteřin z vysílacího času placeného daňovými poplatníky…z_pekingu_do_lhasy.pps
“Teď si musíme všichni říci: Já jsem Žid – Ani jehudi!” prohlásil hebrejsky s odkazem na slavnou větu prezidenta Kennedyho ve studenou válkou rozděleném Berlíně “Ich bin ein Berliner”. Židé s povděkem kvitovali, že je pozdravil též hebrejsky „šalom“ a pronesl: ”Podstatné je, že svět už nikdy nesmí jít slepě na porážku, jako se to stalo v minulosti. Vaše diskriminace je naše diskriminace, vaše oběti, jsou naše oběti… Už nikdy,” uzavřel svůj proslov český prezident. Následoval opakovaný potlesk a vysloužil si další, k tomu „standing ovation“ – potlesk vestoje. Proč? Jasná zpráva – Žid se blbcům zdaleka vyhne…

.... Myšlena byla Zemanova řeč o islámu jako o anticivilizaci. Šíření nepravdivé poplašné zprávy? Naopak, den předtím totiž vyšel v saúdskoarabských novinách Saúdi Gazette dlouhý rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem, v němž se pochvalně zmiňuje o Saúdské Arábii jako o druhém nejvýznamnějším státu v Perském zálivu, jakož o obchodní spolupráci s ČR a boji proti extrémismu a fundamentalismu. Odkud se tedy vzaly inkriminované poplašné zvěsti?

Je nám přes 50, bolí nás klouby a jíme spousty prášků - něco o Zemanovi!

(Petr Šedý, 20. 9. 2015 3:16)

petrsedyabcd.blog.cz Petr Šedý:
Tak tohle je nejčastější problém lidí, kteří místo toho, aby na sobě zapracovali sami, jdou k lékaři a tam dostanou spoustu různých prášků na mírnění bolesti a na posilování imunity a mnoho dalších doplňků stravy, za které zaplatí nemalý peníz.
Lidé poslouchají lékaře stejně nábožně jako televizi a rádio a ostatní média a zdecimovaní dokonale připravenou propagandou, podléhají jejich účinkům. Pak stárnou a blbnou a není jim pomoci. Po šedesátce tak mnoho lidí využívá naší nejdokonalejší technologie chození a to jsou dvě lyžařské hůlky, které jsou určeny pro chození....vidíte našeho prezidenta, který není nijak moc starý a využívá naší české nejmodernější techniky chození v kombinaci vody a dvou spolupracovníků. Těžko říci koho litovat více: jestli pana prezidenta nebo ty dva jeho asistenty.
A přece je to tak snadné. Pan prezident Zeman je hlava otevřená a je to velice chytrý a vzdělaný člověk, který pro obyčejné lidi udělal mnohé. Sám nemá téměř žádný majetek a to je podstatou jeho spokojenosti. Lékaři ho však doslova deptají svojí neschopností a je to také vidět. Za pár let z něj udělají jenom obyčejného chcípáka, jako nakonec z většiny našeho obyvatelstva, kteří chodí k lékařům, kteří jim nejenom nepomáhají, ale jenom inkasují za medikamenty, které je udržují na životě a vedou k trvalému chátrání.Dalo by se udělat mnohé a pan Zeman by mohl zase být silný a zdravý a mohl by žít téměř nekonečný život jako my ostatní parostrojníci, vyvolení, kteří jsme přijali životní styl podle mého vzoru.
On však o nás neví a nejsem přesvědčen, že by byl schopen přijat takový styl života. Jako ostatní většinové stádo přijímá názory masmédií a pochybuji, že by pochopil zcela nový styl života. To, že většina lidí jsou zaostalí a nevěřící je naše výhoda. My budeme mít stále dosti masa a piva a ostaní budou jíst stále ty sračky, které nahrazují maso a budou si myslet, že dělají něco pro své zdraví. Chvála jim: umožňuje nám to využívat nového životního stylu dlouhověkosti a stálého zdraví a síly. ....? - zmíněný Miloš Zeman mi připomíná teslácký odpor paralelně k napájení, který jsem kdysi náhodně nalezl v tuzexovém přijimači Panasonic. Když jsem ho vyndal, přijimač vydržel s bateriemi asi 5x déle než předtím. Když jsem se na to ze zvědavosti ptal na obchodním oddělení ve Vodičkově ulici v Praze, kde to v Tuzexu prodávali, dověděl jsem se pod pečetí tajemství od místního servisáka, že tam ty odpory montujou protože ještě prodávají tuzexový baterie do těch tranzistoráků. Když jsem se jich ptal, proč je odpor značky TESLA, a je tak atypicky velký, protože jinak bych ho nenašel, uchopilo mne jeho pět kolegů neprodleně za ramena, vynesli mne před prodejnu, a zamkli i v pracovní době na dvě hodiny dveře. Myslím, že kdyby MZ přestal chlastat, a procitl z virozy, tak by se asi neprodleně v afektu zastřelil...

Všeobecný úvod do exopolitiky - přednáška - vysvětlení jak věci jsou!(1)

(Exopolitik - Václav Urban , 19. 9. 2015 16:11)

MIMOZEMSKÉ KONTAKTY V ČESKU - Václav Urban a
//www.youtube.com/watch?v=eClAEI9xEHc
Všeobecný úvod do exopolitiky, projekt Alfa (únosy do UFO v Čechách) - - Exopolitik - Publikováno 17. 6. 2012: Karel Rasin - Vedoucí exopolitiky v České republice Praha, 12. května, 2012 www.exopolitika.cz
.... Zvláštní pozornost věnoval zkoumání únosů do UFO. více na dokumentu: www.youtube.com/watch?v=eClAEI9xEHc
Kategorie: Věda a technologie Licence: Standardní licence YouTube
zcela nové:
www.youtube.com/watch?v=J57HSe8T674
UFO - Czech republic ? Published on Jul 29, 2015
kde podobné objekty nafotila i redakce.....
potvrzuje to: www.youtube.com/watch?v=hXHWvil8AZQ
MIMOZEMSKÉ KONTAKTY V ČESKU - Václav Urban Publikováno 20. 6. 2012
Občanským povoláním je Ing. Urban kybernetik, programátor, auditor IT a ekonom. Tématikou nevysvětlených záhad, esoterických směrů a alternativních informací se Ing. Urban zabývá přes 40 let. Hraniční problematikou biologických a technických oborů se zabývá od roku 1994. Kromě účasti ve skupině EXOPOLITIKA je občasným spolupracovníkem redakce WM magazínu a esoterického serveru www.osud.cz. Je badatelem v otázkách mimozemských civilizací a do skupiny české exopolitiky se připojil v roce 2009. Věnuje se výzkumu a pozorování letců a studuje archivy
jako dokument www.youtube.com/watch?v=m0953-wM2dA
UFO - Nejlepší důkazy 1 - Podivná setkání HQ CZ
Publikováno 24. 3. 2012 UFO - Nejlepší důkazy 1-Podivná setkání HQ CZ
DVD bylo v prodeji a je dostupné ve veřejných knihovnách! A nyní vše do sebe lépe zapadá?

Všeobecný úvod do exopolitiky - přednáška - vysvětelní jak věci jsou!(2)

(Exopolitik , 19. 9. 2015 16:08)

Setkal se s mnoha lidmi s touto zkušeností v České republice, které podrobně zkoumal. Tato snaha vyústila v sepsání knihy „Setkání čtvrtého druhu, realita únosů do UFO v Čechách" (Votobia 2008). V roce 2009 založil Českou skupinu exopolitiky. Přispíval také do amerického UFO Magazine o UFO v Čechách a několikrát se objevil v různých TV pořadech ohledně UFO či ve zprávách, kde komentoval nejrůznější pozorování UFO. Je členem exopolitického poradního výboru pro střední Evropu. Co je to exopolitika ? Exopolitika je studium klíčových jedinců, politických hráčů, institucí a procesů spojených s jevem UFO a mimozemskou hypotézou. Je to studium politických procesů a vládnutí v mezihvězdné společnosti. Exopolitika je založena na pochopení toho, že Země byla navštívena mnoha vyspělými mimozemskými rasami s rozmanitými druhy motivací, programů a etiky. Dynamika tohoto vzájemného působení mezi mimozemskými rasami a pozemšťany, je předmětem zkoumání exopolitiky.
Zájmem exopolitiky je navazování kontaktů s veřejně činnými osobami, politiky, institucemi a seznamování se s výsledky všech veřejných i soukromých aktivit související s jevem UFO a hypotézou o mimozemském původu těchto jevů. Exopolitika předpokládá, že určité skupiny osob a určité instituce mají k dispozici informace týkající se vesmírných civilizací a byly nebo dokonce jsou s nimi v kontaktu a že tyto informace jsou udržovány v tajnosti nejen před veřejností, ale i před zvolenými zastupiteli, úředníky a dokonce i před vyššími důstojníky armády.
První exopolitická skupina v České republice vznikla v červenci roku 2009. Přispěla k tomu potřeba přijetí nového paradigmatu a nových postojů, které by nahradily stávající nefunkční model přístupu k ufologii a její chápání, její statickou pozici a bagatelizování její věrohodnosti v naší zemi.
Inspirací a příkladem pro založení exopolitiky.cz byly významné projekty v západních zemích: Exopolitický vzdělávací institut PhDr. Michaela Sally; Institut pro koordinaci ve vesmíru -- exopolitický pohled JUDr Alfreda Webra; projekt Disclosure, projekt Orion a Středisko pro studium vesmírných civilizací Dr. Stevena Greera; zbudování protokolů pro kontakt a aklimatizační programy Paoly Harris; iniciativa postupného odhalování archivů ministerstva obrany Velké Británie Nicka Popa, GEIPAN ve Francii a další.
Zakladatelé české exopolitické skupiny vycházejí zejména ze skutečnosti, že exopolitika jako nová disciplína vyžaduje podporu při přechodu z okrajové oblasti zájmu mezi hlavní proudy odborného a veřejného dění na celé Zemi. To vyžaduje v tomto oboru seriózní odborné zkoumání skutečností a jejich teoretické vyhodnocování a následné publikování materiálů a jejich poskytování politickým činitelům, sdělovacím prostředkům a veřejnosti. V tomto směru se očekává spolupráce veřejnosti a využití všech prostředků, které poskytuje demokratické zřízení.
Hlavní cíle činnosti české exopolitické skupiny:
1.zvyšovat informovanost v otázce UFO a vesmírných civilizací
2.úsilí ukončit utajování existence mimozemské přítomnosti na naší planetě zodpovědnými činiteli.
3.studium klíčových dokumentů uniklých z vládních institucí týkajících se mimozemské otázky a odhalení manipulace s důkazy ohledně utajování a potlačování informací týkajících se mimozemské otázky
4. Studium a výzkum vesmíru a navázání kontaktu a spolupráce s vesmírnými civilizacemi.
5.prosadit zákaz umisťování zbraní ve vesmíru (viz návrh rezoluce OSN „Desetiletí kontaktu" www.thepetitionsite.com/takeaction/52928­7855
6.prosadit zahájení výzkumu nových čistých zdrojů energie, zejména volné energie a dále postupné opravování mylných historických faktů o původu a vývoji lidstva (exo-archeologie, exo-teologie)
7. Exopolitika v Čechách bude apelovat na českou vládu. ministerstvo obrany a další instituce ohledně spolupráce ve smyslu prioritních zájmů exopolitiky

Ať se zdají být příběhy sebešílenější, tak ve výsledku krásně zapadají do reality

(ÚSTR - archiv:, 19. 9. 2015 14:02)

Největší příběh co byl kdy popřen (CZ titulky)
https://www.youtube.com/watch?v=FFeimdj713k
Publikováno 28. 10. 2012


Dokumentární film mapuje historii fenoménu UFO v USA. Zabývá se případy a záběry ze Země i vesmíru od 40. let 20. století až po současnost. Vedle natočených materiálů předkládá nespočet výpovědí a rozhovorů s důvěryhodnými osobami, jako jsou vojenští funkcionáři, piloti, astronauti či zaměstnanci organizací CIA a NASA. Ti se svými výpověďmi pokusí poodkrýt roušku tajemství nejen o existenci mimozemských civilizací, ale i o utajovaných vládních programech, pohonných systémech a zdrojích energie, které by navždy změnily situaci na naší planetě. Originální název: "UFO - The Greatest Story Ever Denied "
ČSFD 73%: http://www.csfd.cz/film/228274-ufo-th...
a
https://www.youtube.com/watch?v=AGiSYgwpD8Q
Publikováno 18. 6. 2014
ÚSTR - archiv uvádí DOKUMENT:
https://www.youtube.com/watch?v=TZp6lV6zEJQ
Jasné důkazy, které vás jistě přesvědčí o existenci mimozemských civlizací. Zatím jich známe 16 oficiálních ras(druhů).. V dokumentu vám ukáží tajemství, které vám vláda nikdy nepoví!!! Natož Sobotkova!
Co je v pozadí za globálními přeměnami a tlaky na odpůrce marxismu?:
Světlo poznání Pochopení smyslu života: Pro lidskou rasu je nezbytné aby přestala existovat?
Odhalení Konspirační spisy Kompletní 2 serie 1-10. díl ŠOKUJÍCÍ CZ HD
Publikováno 11. 4. 2015 - díly: Soudný den, Otrávený ostrov, Ovládání mysli, Nový světový (ne)řád, Živí-Mrtví Zombie, Tajemství Aljašky a zařízení H.A.A.R.P, Klony útočí,Yetti Tajemství sněžného muže, Antikrist (Obama ?), Válka strojů - jsou názvy jednotlivých dílů celé této neuvěřitelné serie dokumentů. Bez otravných připomínek pořadu a zbytečných nedůležitých informací. Zde je pouze nálož toho největšího extrému s největší věrohodností. Ať se zdají být příběhy sebešílenější, tak ve výsledku krásně zapadají do reality.
Tedy děje v ÚSTRu zapadají do celkové devastace planety Země a její ovládnutí marxisty, slouhy pěkného hnusu - z vesmíru?



Komu vadí Bc.František Stárek ?

(Kocour/ET/EBE-MyCash, 19. 9. 2015 13:48)

Bc.František Stárek (* 1952) Adresa pracoviště: Ústav pro studium totalitních režimů, Siwiecova 2, Praha 3−Žižkov, 130 00; Telefon: +420 221 008 267; E-mail: frantisek.starek@ustrcr.cz Odborné zaměření Státní správa - Praktické znalosti: činnost čs. undergroundu činnost Charty 77 samizdat -Kontakt: Adresa pracoviště: Ústav pro studium totalitních režimů, Siwiecova 2, Praha 3−Žižkov, 130 00 Telefon: +420 221 008 267
E-mail: frantisek.starek@ustrcr.cz
Vzdělání:1996 Právnická fakulta Masarykovy university v Brně, obor státní správa Profesní curriculum: 1979 – 1990 Vydavatel a šéfredaktor časopisu Vokno 1990 – 2007 Vedoucí pracovník kontrarozvědky (ÚOÚD, FIS, FBIS, BIS) - Články a rozhovory: Karel Kryl Jaro desáté, Praha 2004, ... než přišli Rusáci, Vítězové? Poražení?, Praha, 2005, díl 1, str. 857 – 889
Rozhovor pro časopis Nový prostor č. 130, 24. 2. 2003 Příběh jedné vězeňské účtenky, RADIO Revue č. 9, str. 42 a n., září 2002
atd…. viz www.cunas.cz
Životopis: Narodil jsem se 1.prosince l952 v Plzni, v rodině kde je aktivní odpor proti totalitním režimům standardem. Můj otec Jaroslav Stárek byl vězněn v 5O-tých letech a bratr JUDr. Jaroslav Stárek byl vězněn jednak za II.světové války gestapem a podruhé na začátku normalizace za hanobení hlavy spřáteleného státu. ....již řadu přátel v okruhu tehdy se formujícího českého undergroundu, ve kterém jsem znám pod přezdívkou „Čuňas“. ... případu „Plastic People“ .... U okresního soudu jsem byl odsouzen k 8 měsícům, Případ Přeštice, .... ve skutečnosti jsem strávil půl roku ve vazbě ve věznici Plzeň-Bory. rozsudek Na začátku roku l977 jsem se plně věnoval organizačním a distribučním aktivitám spojeným s Chartou 77, kterou jsem téhož roku také podepsal. .... 10.listopadu 1981 jsem byl spolu s Ivanem Jirousem (Magor), Michalem Hýbkem a Jiřím Fričem zatčen a po téměř roční vazbě odsouzen jakožto iniciátor organizované skupiny vydávající časopis Vokno k 2 a půl roku odnětí svobody a 2 rokům ochranného dohledu (§ 202 výtržnictví ). závěrečná řeč Výkon trestu jsem absolvoval v nechvalně známé věznici Příbram Bytíz. rozsudek- Už v době ochranného dohledu jsem obnovil vydávání časopisu Vokno, ....organizoval Fóra Charty 77. Mezi mé další aktivity patřila spolupráce s Výborem na obranu nespravedlivě stíhaných , práce v Polsko-československé solidaritě a další činnosti spojené s nezávislými občanskými iniciativami.
V únoru 1989 jsem byl znovu zatčen a jakožto šéfredaktor časopisu Vokno a společně s mojí manželkou Ivou Vojtkovou odsouzen zavěrečná řeč v jednom z posledních politických procesů ke dvěma a půl roku vězení a dvěma rokům ochranného dohledu za pobuřování (§ 100 odst. 4 tr.zák.). rozsudek Současně s tím připravila a odvysílala Čs.televize štvavý pořad zvaný Kamelot,....Trest jsem si odpykával v Horním Slavkově. Odtud jsem byl 26.listopadu 1989 propuštěn na základě jmenovité amnestie prezidenta republiky , kterou udělil politickým vězňům jakožto důsledek probíhajících „kulatých stolů“, Občanského fóra a vládních představitelů.
Bezprostředně po propuštění jsem se aktivně podílel na ustavování Občanského fóra, ....V dubnu 1990 jsem začal pracovat v československé a později v české kontrarozvědce, kde jsem v různých vedoucích funkcích pracoval po dobu 17 let. V roce 1996 jsem obhajobou diplomové práce na téma svoboda shromažďování ukončil studium na Právnické fakultě Masarykovy university v Brně a dosáhl jsem titulu bakalář.
U příležitosti řádového dne 1. ledna 2003 mi prezident republiky Václav Havel udělil Medaili Za zásluhy druhého stupně, a to v oblasti bezpečnosti státu. Jako životní krédo uplatňuji heslo ,,kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá důvody.“
Související odkazy: Děti Přehled manželství Přehled zaměstnání Diplomová práce