Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝZVA K REZIGNACI

Vyzývám předsedu KDU-ČSL Mariana Jurečku, aby on i s celým předsednictvem strany neprodleně rezignovali na své funkce a natrvalo zmizeli z naší politické scény.

Hlavním důvodem, který mne vedl k této výzvě, je osoba poslance Ondřeje Benešíka, na něhož bylo dne 15. 6. 2021 podáno trestní oznámení kvůli spoluúčasti na zorganizování podvodných (falešných) oslav 700. výročí údajné nejstarší zmínky o obci Strání na Uherskobrodsku, odkud dotyčný politik pochází a kde dříve dělal starostu. Tyto „komické“ oslavy „jen naoko“ měly ve skutečnosti vytvořit kouřovou clonu pro páchání dalších protiprávních skutků ze strany zdejších komunálních politiků, kteří si potřebovali vyzkoušet, kam až lze v politických hrátkách zajít.

Nejen M. Jurečka, ale i další členové stranického vedení, stejně jako ostatní poslanci a senátoři této strany, dobře věděli o Benešíkově trestné činnosti. Byli na ni opakovaně upozorňováni mnou, a to písemně i prostřednictvím zveřejňovaných článků, v nichž jsem se aktuální situací v KDU-ČSL zabýval. Odpovědí bylo ostentativní mlčení a hra na „mrtvého brouka“. Navzdory těmto upozorněním si jmenovaného vesnického lháře a podvodníka O. Benešíka ze Strání stranické vedení prosadilo na zatím posledním sjezdu v lednu 2020 dokonce do nového předsednictva – jako jednoho z místopředsedů KDU-ČSL. Konkrétně za něj lobboval M. Jurečka a T. Zdechovský.

Leč neskončilo to jen touto provokací: pro parlamentní volby 2021 si tohoto politika M. Jurečka osobně prosadil (coby jeho „kámoš“) do čela kandidátky koalice SPOLU ve Zlínském kraji, a to jako jednoho ze tří kandidátů v rámci „parity“ v této koalici (Jurečka, Kaňkovský, Benešík). Vedení KDU-ČSL se zachovalo v přímém rozporu s názorem voličů: ti v roce 2019 Benešíka nezvolili poslancem do Evropského parlamentu a o rok později (2020) ani krajským zastupitelem ve Zlínském kraji. Potvrdilo se, že občané-voliči mají více rozumu a zodpovědnosti než vedení této strany.

O trestní kauze O. Benešíka věděli všichni tři předsedové KDU-ČSL (Bělobrádek, Výborný, Jurečka) od podzimu 2018. Přesto až do podání trestního oznámení na tohoto jejich kolegu nepodnikli žádné kroky k nápravě. Zachovali se přesně naopak: dál ho „protlačovali“ do nových funkcí, v nichž se takto zkompromitovaná osoba neměla nikdy objevit.

O tom, že vedení KDU-ČSL vědomě ignorovalo fakt možného trestního stíhání člena nejužšího vedení strany, existuje dostatek důkazů. Zcela jednoznačně se z právního hlediska jednalo o vědomé krytí Benešíkovy trestné činnosti. (Z toho důvodu také jim hrozí trestní stíhání. Ani oni by neměli uniknout spravedlivému trestu.) Všichni zmínění aktéři pouze čekali na promlčení této kauzy. K tomu naštěstí nedošlo, protože trestní oznámení bylo podáno včas.

Ke zveřejnění této výzvy jsem se rozhodl po dlouhém a zodpovědném zvažování, přestože zbývá jen měsíc do parlamentních voleb, které tak jako tak budou pro KDU-ČSL, jakožto nevýznamný přívěsek ODS, doslova „osudové“. Abych to politikům této beznadějně provařené strany ulehčil, doporučuji stávajícímu vedení, aby neprodleně svolalo mimořádný sjezd, který se bude zabývat aktuální situací ve straně. Z jeho jednání by mělo vzejít nové stranické vedení, očištěné od těchto zkompromitovaných osob.

Současně s tím by Jurečkovo vedení KDU-ČSL mělo stáhnout z kandidátky koalice SPOLU své nominanty ve všech čtrnácti volebních obvodech. Je to nutné z toho důvodu, že nominace ze strany takto zkompromitovaného stranického vedení by byla nepochybně následně napadena u soudu jako neplatná.

KDU-ČSL, jedna ze stran koaličního uskupení SPOLU, jež se chvástá tím, že bude sestavovat příští vládu, je beznadějně prohnilá strana, která pozbyla práva dál působit na naší politické scéně. Měla by být úředním rozhodnutím příslušného soudu postavena mimo zákon a rozpuštěna. Za své hanebné chování si nic jiného nezaslouží. Čím dříve zmizí v propadlišti dějin, tím lépe pro tuto zemi i její občany.

Lidovci, styďte se! Jste ostudou naší politiky!

[Podrobným rozborem situace v KDU-ČSL, která vedla až ke zveřejnění toto výzvy, se budu zabývat v nejbližší době v samostatném článku.]

5. 9. 2021

PhDr. Rostislav Janošík, šéfredaktor „SN na internetu“

─────

Návštěva M. Jurečky a O. Benešíka ve Strání

screenshot-2021-09-05-at-16-49-57-zpravodaj-strani_2_2021.jpg

Popisek: Až se bude předseda KDU-ČSL M. Jurečka vymlouvat na to, že s poslancem O. Benešíkem nemá nic společného a že se s ním vlastně ani moc nezná, tato fotografie ho vcelku spolehlivě usvědčí ze lži. Tento snímek byl pořízen dne 18. 5. 2021 – během návštěvy obou politiků KDU-ČSL v Domě s pečovatelskou službou ve Strání, a to v rámci neoficiální přípravy na volební kampaň, v níž hodlá O. Benešík znovu kandidovat ve Zlínském kraji. (Oba politici nejspíš chtěli těm stařenkám a stařečkům, kteří jsou v tomto pobytovém zařízení umístěni, poradit, koho mají volit. Samozřejmě, jak jinak, přece KDU-ČSL!) Na fotografii je O. Benešík druhý zleva a M. Jurečka druhý zprava. Inu, není nad to, když existují přesvědčivé důkazy o tom, jak nám politici neříkají pravdu a ani se u toho nezačervenají! Tato fotografie byla zveřejněna ve „Zpravodaji Obce Strání“, č. 2/2021, který byl vydán koncem srpna 2021.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář