Jdi na obsah Jdi na menu
 


O politických loutkách a jejich loutkovodičích

7. 9. 2022

Motto: „Když jsme tady taková bezvýznamná sebranka proruských bojůvek, proč se vláda bojí nových voleb? Vždyť by je měla vyhrát ještě víc než posledně.“ (Matěj Gregor, Demonstrace na Václavském náměstí 3. 9. 2022)

[Na řečnickou otázku autora tohoto výroku odpovím hned na samém začátku tohoto článku: Ta Fialova „ukrajinská vláda“ dobře ví, že už nikdy nic nevyhraje. Bojí se nejen toho, že ztratí dobře placená koryta, ale dost možná i osobní svobodu, až se začne dělat pořádek. Poté, kdy dojde k úklidu toho „bordelu“, který tady po ní zbyl…]

Vláda P. Fialy je tou nejhorší tlupou drzých a arogantních diletantů, z nichž nejméně polovina (včetně samotného premiéra) má problémy se zvládáním české gramatiky a pravopisu, jací se od roku 1989 u nás dostali k moci. Je to zatím to nejhlubší dno, v jakém jsme se, jako národ, octli.

Napíšu-li, že je to třetí nebo čtvrtá garnitura politiků, bude to pro tyto zoufalce lichotka. Je to absolutní spodina a smradlavá žumpa. Daleko přesnější je charakteristika, kterou dnes použil v rozhovoru pro „Parlamentní listy“ (2. 9. 2022, 15:54) T. Vyoral: „banda diletantů a lidských hyen“. O vládě „diletantů a pologramotů“ píšu ve svých článcích již od jejího jmenování. Oněch devět měsíců účinkování těchto ostudných figurek v čele ČR tuto charakteristiku jednoznačně potvrzuje.

Ano, tato líná, neakceschopná a s osudy naší země nebezpečně hazardující vláda ustála dnes (2. 9. 2022), po 23hodinové parlamentní rozpravě, hlasování o vyslovení nedůvěry. Výsledek nemohl nikoho překvapit. Byl znám již předem – z rozložení politických sil v Poslanecké sněmovně: 84 hlasů bylo pro (návrh), 100 hlasů proti.

Vláda, která již dávno ztratila podporu veřejnosti, jen o pár týdnů odsunula svůj konec. Její pád je jen otázkou času. Neschopný Fialův kabinet padne tak jako tak, jen nás to bude stát zbytečný čas a spoustu vyhozených peněz. Proč? Protože „kapři si neradi vypouštějí svůj rybník“. Kdysi tuto moudrost pronesl jistý M. Zeman. I on svého času patřil k těm „kaprům“.

Ani já jsem si nenechal ujít to mnohahodinové politické „divadlo“ ve Sněmovní ulici čp. 4. Zatímco opozice snesla všechny relevantní argumenty, proč má tato vláda skončit, poslanci vládní koalice, byť měli jasnou převahu, úmyslně prodlužovali toto jednání jenom proto, aby se mohli „blýsknout“ skvělými výsledky své práce.

Několik projevů těchto samolibých chvástalů jsem si vyslechl a nestačil jsem se divit, co všechno se údajně těmto „borcům“ podařilo. Naprosto bez konkurence byl ministr průmyslu a obchodu, drzý a arogantní přivandrovalec ze Slovenska, Ing. Jozef Síkela. Ten se sice umí chvástat z těch Fialových „nýmandů“ a „neumětelů“ nejlíp, ale pracovní výsledky nemá zatím žádné. Jediné, co mu jde skvěle, je nadávání na Putina, který to prý všechno zavinil.

Zcela mimo jakékoliv srovnání byl „elitář“ a „snob“ s motýlkem, ministr kultury Mgr. Martin Baxa, kterého jsem již několikrát kritizoval – nejen kvůli tomu motýlku. Naposledy to bylo proto, že jako ministr zodpovědný za ochranu kulturních památek nedělá nic s rozpadajícími se domy památkově chráněného areálu židovského ghetta v Terezíně, kam jezdí turisté z celého světa. (Když jsem tam byl naposledy, potkal jsem zde skupinu návštěvníků až z dalekého Japonska.) Baxa je sice jedním z mála dobře a spisovně hovořících ministrů (je to bývalý učitel češtiny), ale jinak je to klasický „jásek“, který netuší, co znamenají slova „pokora“ a „skromnost“. (Co se týká té nespisovnosti, v projevu ministra pro místní rozvoj I. Bartoše jsem napočítal asi třicet nespisovných výrazů.)

Příležitost k vychválení práce svého rezortu, Ministerstva zahraničí ČR, využil i Bc. Jan Lipavský. Jeho projevem se jako červená niť táhlo téma Ukrajiny a všeho, co s tím souvisí. Většinu projevu tohoto lidsky i profesně nevyzrálého mladého muže jsem měl možnost zhlédnout na ČT24. Dnes jsem si jej ještě přečetl i ze stenografického záznamu z jednání PS. Internetový deník „Parlamentní listy“ jeho projevu na 36. schůzi PS ze dne 1. 9. 2022 daly tento pozoruhodný titulek: „Petr Fiala nemá loutkovodiče, ani já“. (PL, 1. 9. 2022, 21:51) Je fajn, že to vím, ale vůbec tomu nevěřím.

Když jsem si totiž onen titulek přečetl, velice mě to rozesmálo. Nedalo mi to, abych si to doslovné vyjádření nepřečetl. Z toho, co jsem v ČT24 slyšel, si pamatuji, že o nějakých „loutkovodičích“ tam nebyla žádná zmínka. A v textu tohoto projevu jsem to rovněž nenašel. Vzal jsem si k tomu čtení i brýle, ale bohužel. Zdá se, že dotyčný redaktor PL, který tento článek připravoval ke zveřejnění, tam tento titulek dal jaksi navíc, aby se komusi zavděčil. Předpokládám, že to bylo po dohodě s daným řečníkem – J. Lipavským. Tak se to dělává, je to běžná praxe v médiích.

Co se týká J. Lipavského, jeho projev se mi zdál být docela vyvážený. Řekl bych, že byl nejlepší, jaký jsem kdy od tohoto ministra slyšel. Žádné otřepané fráze a vcelku lidské vyjadřování. Zřejmě mu to někdo z podřízených napsal – a on to jen přečetl. (Totéž se stalo i J. Síkelovi, který se párkrát zakoktal, protože to zřejmě četl u onoho řečnického pultíku ve Sněmovně vůbec poprvé. Nejlepší pak bylo, když v souvislosti s Putinem připomínal „invazi Varšavských smluv“ z roku 1968 v ČSSR. Správná formulace měla být: invaze vojsk Varšavské smlouvy. Bylo to něco podobného jako ta „závětrná elektrárna“ – namísto „závěrné elektrárny“. Tak to dopadá, když se ministrem stane sebestředný, nekompetentní žvanil, který ničemu nerozumí.)

Netuším, kdo měl zájem na tom, aby málo zkušený, 36letý J. Lipavský, z něhož musí mít legraci každý, kdo něco o diplomacii ví, vyprávěl cosi o „loutkovodičích“. Jistě to nebylo z jeho hlavy, protože na to tomuto politikovi „Pirátů“ chybí potřebné IQ, sociální inteligence i kurzy slušného chování. Právě tento politik s nejnižším akademickým vzděláním z celé Fialovy vlády je totiž ukázkovým příkladem „loutky“, o jejíž fungování se stará dobře sehraný tým „loutkovodičů“ z Bruselu a z Berlína. Sluchátko v jeho uchu jsem sice neviděl (jako před čtyřmi lety u J. Drahoše), ale je docela možné, že se dnes již používají jiné, vyspělejší technologie, jimiž disponují ti, kteří ten „cvrkot“ u nás řídí.

Na článku s projevem J. Lipavského je nejúsměvnější to, že prostřednictvím tohoto ministra popírá P. Fiala, že byl a je „bruselskou loutkou“. Kdesi jsem četl, že je označován daleko horším výrazem: „bruselská onuce“. (Svého času se u nás psalo o J. Hamáčkovi jako o „Babišově onuci“.) V politice to tedy není nic nového. Řiťolezců u nás máme v politice tolik, že by dali dohromady hned několik fotbalových mančaftů.

lipavsky-a-ursula---loutka-a-jeji-loutkovodic.jpg

Popisek: „Loutky“ z Fialova kabinetu se vítají na setkání v Litomyšli dne 1. 7. 2022 s předsedkyní Evropské komise ‒ Ursulou von der Leyenovou. Většina z nich hovoří s vrcholnou představitelkou EU svou lámanou angličtinou. Pouze Vítek z Kolína nad Labem (nikoli nad Rýnem) dostal příležitost, aby si spolu mohli popovídat v rodné řeči našich okupantů z doby Druhé světové války.

─────

Je přece nad slunce jasnější, že v říjnových volbách 2021 zvítězili „vyvolenci“ z Aspen Institutu. Nejde zdaleka jen o P. Fialu, V. Rakušana či M. Pekarovou-Adamovou, ale také o J. Lipavského, H. Langšádlovou, bezpečnostního poradce premiéra P. Fialy, T. Pojara, dále o členku Bankovní rady ČNB E. Zamrazilovou, šéfa Hospodářské komory V. Dlouhého, vrchní státní zástupkyni L. Bradáčovou a jejího olomouckého kolegu, který byl této funkce mezitím zbaven, I. Ištvana (proslavil se díky zatýkání na Úřadu vlády v r. 2013), jakož i gen. P. Pavla (= kandidát na prezidenta republiky) či senátora P. Fischera (= rovněž kandidát na prezidenta), jakož i velvyslance u NATO J. Landovského, nového šéfa České národní banky A. Michla či bývalé politiky P. Pitharta, Z. Roithovou, R. Plagu, V. Špidlu, J. Hamáčka, J. Maláčovou nebo T. Petříčka. Zapomenout nemohu ani na šéfa největší odborové ústředny u nás – J. Středulu (= i on je kandidátem na prezidenta republiky)., Mezi tyto „vyvolence“ patří i pár politiků z Babišova „ovčince“: K. Havlíček nebo D. Charanzová.

Prostřednictvím těchto osob se jejich „loutkovodiči“ pokoušejí vnutit nám jakousi „náhradní garnituru“ nových politiků pro jakékoliv použití. Ve skutečnosti se jedná jen o snadno manipulovatelné „loutky“: Lidi, kteří nic neznají a nemají žádné zkušenosti. Jedná se všehoschopné diletanty a duševní mrzáky.

[Úplný seznam těchto osob naleznou čtenáři v článku s názvem „Kdo jsou čeští přátelé Aspen Institutu?“ (SN č. 2/2021, vloženo 14. 2. 2021, ZDE).]

Ti všichni jsou „loutkami“ Bruselu, potažmo Washingtonu. V tom druhém případě se zřejmě jedná o zatím dobře utajené agenty CIA. (O jednom exministrovi za ODS se to říkalo již v 90. letech 20. století, když jako „emisar“ V. Havla zastával post velvyslance v USA.) Kolik současných politiků se mezitím dalo do služeb našeho západního spojence, o tom se můžeme jen dohadovat. Odhaduji jejich počet na desítky. Stačí se podívat na drzé, chorobně sebevědomé a výbojné chování některých poslanců – a jsme doma!

Nepochybuji o tom, že P. Fiala, jemuž kdosi z politického zákulisí (ve spolupráci s „presstituty z České televize) „zařídil“ jeho vítězství ve volbách z října 2021, se bude až do smrti bít v prsa, že „on nic, on muzikant“. Každý si musel všimnout toho, že Fiala je jen docela obyčejný lhář a zbabělec, jehož přetvařování mezitím prohlédla většina našich občanů, včetně jeho bývalých voličů. Lipavský je na rozdíl od Fialy jen třetiřadou „loutkou“ Bruselu. Mouřenínem, který bude brzy poslán tam, kam patří, až beze zbytku splní svůj „úkol“. Zda jím je pouze cílené zbídačení obyvatelstva ČR, nebo přímé zatažení naší země do války, to ukáží nejbližší dny a týdny!

A úplně na závěr si dovolím podotknout toto: Fialova mocenská garnitura již nemá žádnou, byť vzdálenou, souvislost s „étosem“ Listopadu 1989. Proto je tak ideově vyprázdněná a politicky neukotvená. Prezident M. Zeman je tak posledním přímým účastníkem událostí z doby před 32 lety – z podzimu 1989 (spolu s Havlovou „podržtaškou“ A. Vondrou). Nejlepším potvrzením toho, jak jsme se za tu dlouhou dobu vzdálili od ideálů Listopadu 1989, je fakt, že jediným disidentem v PS je dnes člen SPD Jaroslav Bašta, jeden z posrpnových vězňů komunistického režimu.

Útoky „fialovců“ proti SPD s tímto faktem úzce souvisí. V řadách Fialovy koalice jsou jen samí političtí kariéristé, nejrůznější hochštapleři a politické vyžírky, které si zvykly parazitovat na penězích daňových poplatníků. Ti všichni se na odkazu Listopadu 1989 jen neoprávněně přiživují. Proto musí být z politické scény nemilosrdně „vymeteni“. Pryč s nimi!

2. 9. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Falka, 8. 9. 2022 8:11)

Děkuji nejen za hodnocení naší současné vlády, ale hlavně za připomenutí "přátel Aspen Institutu", z kterých mne nejvíc udivuje MUDr. Jan Pirk.