Jdi na obsah Jdi na menu
 


Politici KDU-ČSL schvalovali násilí na Z. Čaputové!

29. 1. 2022

Když levá ruka neví, co dělá ta pravá…

Na skandál jednoho z regionálních politiků dnes již bezvýznamné, tříprocentní strany, která se vloni na podzim volebním podvodem znovu dostala do Poslanecké sněmovny (PS), KDU-ČSL, někdejší strany Jana Šrámka a Josefa Luxe, jsem si vzpomněl v souvislosti s nedávnou návštěvou předsedkyně PS M. Pekarové-Adamové na Slovensku. Během této dvoudenní návštěvy byla tato politička přijata i slovenskou prezidentkou Z. Čaputovou, která se u nás těší velké oblibě u veřejnosti.

Znovu se tak potvrdilo, že Fialův narychlo splácaný „slepenec“ (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) je politicky natolik nekonzistentní, že se v něm sešli zástupci těch nejroztodivnějších názorů a politických stanovisek. Tentokrát doopravdy nepodezírám jmenovanou političku z toho, že by věděla úplně o všech minulých malérech a skandálech svých koaličních partnerů.

O jednom ze tří malérů KDU-ČSL však věděla zcela určitě, ale zřejmě jí nevadil. Svou nedávnou citací posledního výroku J. Palacha (v jednom z publikovaných vzpomínkových textů), který jsem uvedl jako motto třetí části svého článku o 700. výročí obce Strání (byl publikován 27. 2. 2019), se sama usvědčila ze lži a politického pokrytectví. O případu podvodných oslav v této obci v roce 2018 dobře věděla, ale přesto jí nevadilo, že do PS znovu kandiduje na společné kandidátce koalice SPOLU ve Zlínském kraji jeden z „duchovních otců“ tohoto podvodu – poslanec O. Benešík (KDU-ČSL).

Fakta jsou jasná, a proto není o čem pochybovat ani diskutovat. Tato záležitost jen potvrzuje, že Fialova koalice SPOLU není ničím jiným než smradlavou kupkou hnoje, kterou je třeba odvézt na skládku. Nic jiného se s tím dělat nedá. Pane profesore politologie, skvělá práce, jen co je pravda!

────

To, o čem chci informovat čtenáře SN a jejich prostřednictvím další občany naší vlasti, je z hlediska trestně-právního nejspíš promlčeno, ale z hlediska morálního a politického nikoliv. Mělo by se to pro všechny politiky, koaliční i opoziční, stát varováním, že takto se chovat nemohou a nesmí za žádných okolností.

O co jde? V roce 2019 jsem v SN zveřejnil článek s názvem: Pětkrát z téhož „soudku (SN č. 8/2019, vloženo 19. 8. 2019, ZDE). V něm jsem mimo jiné upozornil na tři případy skandálního chování politiků KDU-ČSL: funkcionářů na regionální a komunální úrovni. Tato obsáhlá stať je v dotyčném článku uvedena pod mezititulkem: Lidoveckých excesů přibývá, sebereflexe žádná. Konec se blíží… Ten titulek bych mohl i po téměř třech letech zopakovat: od té doby se nic nezměnilo.

[Právě ve chvíli, kdy přepisuji tento článek na počítači, slyším z televize hlas premiéra P. Fialy, který odpovídá v rámci parlamentních interpelací jedné poslankyni z Babišovy strany ANO 2011 na její otázku, zda ví o „podnikatelských“ aktivitách (spíše se jednalo o podvod za několik miliard Kč) poslance za ODS K. Krejzy? A bohorovný Fiala na to odpovídá, že jeho podnikatelský projekt prý „nevyšel“. Trochu úsměvná argumentace od někoho, kdo na druhé straně nasazuje „psí hlavu“ A. Babišovi kvůli „Čapímu hnízdu“, třebaže tato kauza je již dávno promlčena. Jistě to premiérovi jeho právníci, např. P. Blažek, dávno řekli. Nebo snad ne? Nač to divadýlko, vážený pane premiére? Opět vidíme a slyšíme v přímém přenosu to, co známe již desítky let – v podání ODS: alibismus, výmluvy a nekonečné lhaní bez uzardění!]

V uvedeném článku z 19. 8. 2019 jsem upozornil na tři kauzy: na podvodné oslavy 700. výročí údajné nejstarší písemné zmínky o obci Strání (2018), v níž figuroval poslanec O. Benešík (KDU-ČSL), dále na podvod s „odbojářkou“ V. Sosnarovou, o jejíž neoprávněné vyznamenání se „zasloužil“ tehdejší starosta obce Velatice u Brna J. Grolich (v r. 2020 se stal hejtmanem Jihomoravského kraje), jakož i na případ nabádání k násilí na slovenské prezidentce Z. Čaputové, k němuž vyzýval v r. 2019 tehdejší jihomoravský krajský funkcionář KDU-ČSL M. Venuta.

K případu J. Grolicha (KDU-ČSL) jsem se vrátil o rok později, v době, kdy tento komunální politik z malé jihomoravské vesnice nedaleko od Brna ohlásil svou kandidaturu na funkci hejtmana. Považoval jsem to s tímto „máslem na hlavě“ za projev naprosté nesoudnosti a doufal jsem, že dotyčný mladý muž přijde k rozumu a svou kandidaturu stáhne. To se však nestalo. Proto jsem na to reagoval článkem s tímto titulkem: Honzo Grolichu, tentokrát to „nedáš“! (SN č. 9/2020, vloženo 29. 9. 2020, ZDE).

V článku jsem čtenáře a případné voliče tohoto kandidáta varoval před osobou, která se neštítila podporovat evidentní podvodnici. Obětí této nesolidnosti se nakonec stal nic netušící jihomoravský hejtman B. Šimek (ANO 2011), kterého následně právě Grolich „podrazil“, vyhodil ze sedla a usedl na jeho místo. Nestalo by se tak, kdyby se Grolich nenechal vmanévrovat do provedení „puče“, na němž se spolu s ním podíleli zástupci ODS, STAN a Pirátů. Od té doby se všichni aktéři této špinavosti tváří, že je všechno v nejlepším pořádku.

To, co se odehrálo v kanceláři dnešního lidoveckého náměstka brněnské primátorky, P. Hladíka, kde byl „upečen“ podraz na hejtmana B. Šimka, je typickým příkladem křiváctví a podrazáctví dnešních představitelů tříprocentní KDU-ČSL. Ale protože Pánbůh to vidí, od té doby se Grolichovi moc nedaří: stíhá ho jedno neštěstí za druhým: covid-19, tornádo atd. Skoro to vypadá jako deset ran egyptských. Pánbíčkář z Velatic bude jistě vědět, co to znamená. Pokud ovšem držel někdy Bibli v ruce…

[Součástí tohoto komplotu byl dnešní náměstek hejtmana J. Nantl, který je současně jedním z Fialových poradců, jakož i starosta města Kyjova F. Lukl, bývalý člen Zemanovy SPO, dnes zástupce Rakušanovy strany STAN. Jméno zcela neznámého náměstka za Piráty si již nepamatuji, protože v té brněnské „taškařici“, která se okolo podvodu s hejtmanem J. Grolichem odehrála v říjnu 2020, není ani důležité. ]

Neodpustím si ještě jednu poznámku k článku „Pětkrát z téhož »soudku«“. V něm jsem použil slovní spojení „revoluce plešatých hlav“. Tehdy tento výraz mířil na následující „borce“: B. Sobotku (ČSSD), D. Hermana (KDU-ČSL) a politologa z ultralevičácké skupiny okolo P. Šustrové, která provedla levicový „puč“ v ÚSTR. Od té doby tam panuje organizované „bezvládí“ v čele se Z. Hazdrou, někdejším nominantem TOP 09. Po jmenování vlády P. Fialy můžeme tuto sbírku tří plešatých „exemplářů“ ještě rozšířit o jistého rentgenologa z Brna, který je nejen plešatý, ale má i ošklivou bradavici na čele. Vypadá jako čarodějnice z jedné pohádky, kterou představovala herečka H. Růžičková.

────

„Hoďte Čaputovou s mlýnským kamenem na krku do vody!“

Článek s tímto titulkem přinesl internetový deník „Parlamentní listy“ (21. 3. 2019, 14:42). Pokud se podivujete nad tím, proč právě tento list, odpověď je nasnadě: protože ostatní média se rozhodla o této věci raději mlčet, aby si nepohněvala své chlebodárce, případně „loutkovodiče“ ze zahraničí.

Protože nechci pracně vypisovat to, co už jsem jednou napsal, odkážu raději čtenáře SN přímo na text mého článku z r. 2019, kde se o Z. Čaputové píše toto: (…) „Tento výrok prý pronesl na adresu nedávno zvolené slovenské prezidentky jakýsi M. Venuta (jak typicky moravské jméno!), člen jihomoravského výboru KDU-ČSL, a to v diskusi o potratech. Co se týká podobných témat, lidovci jsou na ně „vysazení“ a rádi hovoří o ochraně lidských embryí již od nejranějšího stádia těhotenství. Kdyby to šlo, jistě by lidovečtí politici nepohrdli ani brojením proti „potratové turistice“, s níž je to podobné jako s invazí migrantů do naší vlasti: nikdo se sem nehrne. Kdyby totiž podobné zájemkyně o interrupci potkaly např. M. Jurečku nebo J. Bartoška (to je mimořádně ošklivý chlap), mohlo by se stát, že by potratily spontánně a naši gynekologové by byli bez práce i bez „přivýdělku“. Zatím to ještě tak zlé není. Manželky si ty své „krasavce“ hlídají a pro jistotu je nikam nepouštějí.

Jméno bývalého ministra zemědělství M. Jurečky neuvádím náhodou. Byl to právě on, kdo na neuvěřitelně neurvalý výrok výše zmíněného funkcionáře KDU-ČSL reagoval ve sdělovacích prostředcích. To je taková Jurečkova posedlost ještě z dob, kdy „ministroval“: v pracovní době s oblibou rozesílal své přitroublé tweety o čemkoliv, aby byl zajímavý a aby se vědělo, že ještě žije. Kdo to ministerstvo ve skutečnosti řídil, to je velká neznámá. Jurečka totiž prohlásil, že dotyčný politik má právo takové věci říkat. K tomu dodávám: Žádné takové právo nemá a v kterékoli civilizované zemi by skončil svou činnost v dané politické straně a možná by šel do vězení. U nás se ovšem tváříme, že takové výroky jsou v pořádku. Samozřejmě nejsou a dotyčný by se za svá slova měl zodpovídat před soudem.

To, co prohlásil onen lidovecký hulvát M. Venuta, je nutno hodnotit především jako projev mimořádné drzosti, které se vůči hlavě cizího státu dopustil bezvýznamný regionální funkcionář nedůležité politické strany, která brzy vypadne z Parlamentu ČR. Toto hulvátství je produktem politického stylu P. Bělobrádka, jenž dovedl KDU-ČSL až na pokraj propadliště dějin. Stát se to v jiné zemi, skončil by jak předseda této strany, tak i celá partaj jako taková: nikdo by ji nevolil ani nesponzoroval. (KDU-ČSL taky skoro nikdo nevolí. Ty lístky si tam lidovci házejí sami, protože mají několik desítek tisíc členů. Voliči na ně kašlou a někteří po nich plivají. Příště je nakopou rovnou do zadku.)

Co se týká onoho navrhovaného „ortelu smrti“ pro slovenskou prezidentku, připojím k němu několik poznámek z pohledu historika. Trest smrti, kdy byla dotyčná osoba se závažím (s mlýnským kamenem apod.) svržena do řeky či jezera, se používal již ve starověké Mezopotámii, jak dosvědčuje Chammurapiho zákoník z 2. tisíciletí před Kr. Něco podobného prováděli s vězněnými Srby, Židy a Romy chorvatští ustašovci v koncentračním táboře Jasenovac za Druhé světové války. Obětem svazovali ruce za zády a pak je svrhli do řeky, kde se utopili. A do třetice ještě jeden středověký „návod“ na postupné umírání v nesnesitelných bolestech: známý valašský kníže Vlad III. Dracula (1431-1476), zvaný „Napichovač“, s oblibou nechával provinilce narazit na kůl. To by se zmíněnému lidoveckému politikovi nelíbilo ‒ jako „trest“ pro slovenskou prezidentku Z. Čaputovou?

Ostatně – lidovci jsou pořád stejní: jednou podlézají komukoliv a kolaborují s kýmkoliv, jindy jsou zase nepochopitelně drzí, arogantní a mocichtiví, i když je skoro nikdo nevolí. Kdo by taky volil tento politický „odpad“: lháře, podvodníky, křiváky a podrazáky? Silácké řeči některých lidoveckých zoufalců, kteří by se rádi udrželi u plných koryt, sotva této straně zajistí nové voliče. Spíš jim ten zbytek ještě odežene. Když má někdo čtyři procenta a ještě si troufá provokovat a štvát si voliče proti sobě, to věru není dobrá strategie pro příštího „premiéra“. (Předseda KDU-ČSL by jistě premiérem rád byl. Nemá však ani to, aby dělal ministra školství. Možná tak vrátného na MŠMT.)“ (SN č. 8/2019, vloženo 19. 8. 2019)

[K údajům ze závěru posledního citovaného odstavce připojím drobnou vysvětlivku: Tím předsedou KDU-ČSL byl od jara 2019 M. Výborný, poslanec a předtím středoškolský učitel a ředitel školy z Heřmanova Městce. Při nedávných návrzích na ministerské nominace jeho jméno skutečně v souvislosti s MŠMT zaznělo. A musím objektivně uznat, že by byl lepším ministrem školství než cholerik, chaotik a osoba s minimální pedagogickou praxí – P. Gazdík. Co se však týká morálních kvalit M. Výborného, tam je to mnohem horší: Vzhledem k tomu, že se jedná o absolventa studia teologie, u něhož se předpokládá vysoká míra mravnosti, zde tento politik totálně selhává. Těsně před koncem činnosti minulé PS se dopustil lži a podvodu při hlasování, které zachytila kamera, jež snímá celé jednání PS. Kromě toho několik let kryl trestnou činnost svého kolegy – poslance O. Benešíka ze Strání, který se rovněž podvodem (díky kroužkování) znovu dostal do PS. Čili: žádná sebereflexe. Poslanci KDU-ČSL si navzdory tomu zvolili oba problematické poslance do významných funkcí: M. Výborného do čela poslaneckého klubu a O. Benešíka do čela Výboru pro evropské záležitosti PS. K tomu není co dodat! Stále totiž platí: Kam vítr, tam plášť! Tím se lidovci řídí téměř sto let existence své strany. Proto je logické, že budou brzy končit. S tím se pokračovat nedá.]

────

Kdy M. Jurečka odstoupí a kdy se P. Fiala konečně „pochlapí“?

Výše uvedený článek, z něhož jsem převzal delší citaci v rozsahu několika odstavců, byl zveřejněn v srpnu 2019 – ještě před covidem. Dva a půl roku poté se zdá, že u lidovců se nic nezměnilo, jako by tady covid nikdy nebyl a jako by těch 30 tisíc našich občanů zbytečně nezemřelo. V KDU-ČSL se i nadále lže, podvádí (naposledy v podzimních volbách) a slibuje nesplnitelné – tentokrát v pozici ministrů Fialovy vlády diletantů a pologramotů. Jsou to totiž stále stejní lidé, a proto žádnou ZMĚNU čekat nelze.

Text tohoto „retro“ článku, v němž připomínám „resty“ staré několik let, zakončím otázkou: Kdy M. Jurečka a celé vedení prohnilé, prolhané a podvodnické partaje lidovců, kteří za sto let své existence kolaborovali s kdekým (a v těchto dnech v tom pokračují s novým elánem), odstoupí? Již včera bylo pozdě! Sjezd KDU-ČSL bude muset do čela této tradiční strany konečně zvolit nějaké důvěryhodné osoby, nikoli ty kariéristy a politické vyžírky z generace „Husákových dětí“.

K otázce politického selhání předsedy KDU-ČSL v souvislosti s veřejnou pohrůžkou násilím vůči slovenské prezidentce Z. Čaputové by se měl postavit čelem (nikoli zadkem) také premiér P. Fiala. Pokud toho nebude schopen a zase strčí hlavu do písku jako pštros, měl by raději sám podat demisi. Stejně to bude muset v nejbližších týdnech udělat. Aspoň by to měl již za sebou!

Ale protože je P. Fiala slaboch a zbabělec, chlapskou reakci od něho čekat nelze. Pochopili to už i demonstranti na Malostranském náměstí, kteří jemu i dalším politikům z Fialovy vlády pohrozili šibenicemi. Nabízí se spíš jiná alternativa: kandelábry. I to na jejich shromáždění padlo. Se šibenicemi by prý bylo moc práce, kdežto kandelábry již stojí a dají se kdykoli použít – dokonce opakovaně. Nebudu P. Fialovi, který kdysi vystudoval dějepis, vysvětlovat, co měli tito demonstranti na mysli. On to jistě bude dobře vědět, třebaže občas vypadá tak, jako by neuměl do pěti napočítat.

Dovedu si představit, že ve „Strakovce“ má již sbaleno a že nebude čekat, až se ten dav nespokojených Pražanů rozhodne provést Čtvrtou pražskou defenestraci. Podle těch výhrůžek to vypadá tak, že by to tentokrát neskončilo jen pod okny „Strakovky“ či „Sněmovny“, nýbrž právě na těch kandelábrech. Prý je jich v Praze dost a na každého se dostane. Žádné pořadníky se tentokrát sestavovat nebudou: všichni páni a dámy mohou údajně čekat jen profesionální zacházení.

Zbabělci, jak známo, umírají dvakrát: nejprve strachem a pak skutečně. Tož hlavu vzhůru, fialový Péťo!

28. 1. 2022

‒ RJ ‒

Odkaz na článek prof. R. Dolečka o koncentračním táboře Jasenovac:

https://www.i-sn.cz/clanky/archiv/jasenovac-----tabor-pro-vyvrazdovani-srbu------prof.-dr.-rajko-dolecek--drsc..html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář