Jdi na obsah Jdi na menu
 


V. Rakušan – stejný znalec pravopisu jako J. Farský!

14. 1. 2022

Nestojí to za víc než za pár slov. Dvě politické hvězdy se v krátkém čase vyjevily jako dva pologramotní političtí ubožáci. Za víc ty jejich směšně vylhané politické příběhy nestojí. Fialův vládní „slepenec“ zplodil je samé „osobnosti“ – k pohledání. Být na jejich místě, neodlétal bych do USA, ale nechal bych se rovnou vystřelit na Měsíc – bez zpátečního „lístku“.

Kromě ministra školství, který má problémy s českým pravopisem, tu máme další dva pologramoty: Jana Farského, o němž jsem psal nedávno v článku s titulkem „Rovněž „stanař“ Jan Farský neumí česky!“, a nyní i předsedu STAN V. Rakušana. Ten je na tom ještě hůř než bývalý předseda poslaneckého klubu J. Farský.

Omezím se na pouhé překopírování toho, co V. Rakušan dnes napsal na Twitteru (chybějící interpunkční čárky jsem doplnil a vyznačil červeně, jak to učitelé češtiny dělávají): „To[,] co dnes ráno posloucháme od opozice[,] je dort, který upekli[:] pejsek Tomio a kočička Andrej. Ten dort je ale stejně zkažený[,] jako [jsou] jeho kuchaři. Na jejich útoky jsem už odpovídal, dnes opět. Podívejte se sami[!]“ (Twitter, 13. 1. 2022, 10:32) [Výsledná známka: 4.]

Když vidím tu zoufalou úroveň pravopisu u našich nových ministrů, marně se ptám: Co si mám představit pod bodem vládního prohlášení o tom, že Fialova vláda chce zvyšovat úroveň našeho školství. S těmito lidmi? A jak toho chce dosáhnout? Rád se na to přijdu podívat, až začnou.

Horší situaci jsem nezažil ani za minulého režimu, kdy se začala zhoršovat úroveň zvládání češtiny, hlavně pravopisu, na našich školách. Tehdy to souviselo s politickými čistkami na přelomu 60. a 70. let 20. století: na školy přicházeli často lidé bez jakékoli kvalifikace, ale s legitimací KSČ.

Bohužel – dnes na tom nejsme o mnoho lépe. Jen barva těch legitimací se změnila. Pologramotní ministři Fialovy vlády jsou toho nejlepším důkazem. To není cesta vpřed, ale zpátky – do středověku a pravěku.

Petře Fialo, vzpamatuj se! Ještě je čas!

13. 1. 2022

‒ RJ ‒

 

Odkaz na článek o J. Farském:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/rovnez----stanar----jan-farsky-neumi-cesky-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář