Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gazdík: „Bartoš byl podprůměrný…“

8. 11. 2021

Výrok uvedený v titulku pronesl místopředseda STAN P. Gazdík v rozhovoru pro „Novinky.cz“ (8. 11. 2021, 9:12). Budu zcela upřímný: celá naše politická scéna je podprůměrná – nejen předseda Pirátů I. Bartoš. Na úplném vrcholu této „podprůměrnosti“ se ocitl právě výše zmíněný, pologramotný vesnický hlupák a politická korouhvička par excellence – bývalý učitel ze Suché Lozi na Uherskobrodsku, P. Gazdík.

Tento vesnický učitýlek s minimální pedagogickou praxí by se rád stal ministrem školství. Má to však jeden háček: chybí mu pro to ty nejzákladnější předpoklady: odborné i morální. Za 35 let své pedagogické praxe jsem se ve školství nesetkal s větší „nulou“, než je právě P. Gazdík. Tam, kde chybí sebereflexe, nepomůže dotyčnému jedinci ani armáda psychologů a psychiatrů: jeho hloupost zůstane trčet ve veřejném prostoru jako Jakešův „kůl v plotě“.

To, co se stalo v koalici „PirStan“ bezprostředně po volbách z října 2021, je doopravdy velké politické neštěstí, s nímž si zatím neví nikdo rady. Piráti se nechali „napálit“ svým koaličním partnerem, se kterým teatrálně podepisovali jakousi smlouvu, aby byli vzápětí podvedeni a zesměšněni. Dobře jim tak! Mohou si za to sami. S dostatečným předstihem jsem je ve svých článcích na stránkách SN před tímto možným „scénářem“ dalšího vývoje varoval. Na má upozornění nedbali – a takto po zásluze skončili.

Komu není rady, tomu není ani pomoci. S tím si budou muset Piráti poradit sami. Stali se „užitečnými idioty“, kteří posloužili jako „výtah k moci“ politickým podvodníkům. Ti by se za normálních okolností nikdy samostatně do Sněmovny nedostali. Být na jejich místě, tento podivný spolek bych rozpustil, protože již nemá šanci, aby ho příště někdo volil – kamkoliv. Ať neztrácejí čas a raději se věnují nějaké jiné smysluplné činnosti!

O pologramotném „příštím ministru školství“ P. Gazdíkovi, který není schopen napsat kratší písemné sdělení, aby v něm nebyla nějaká pravopisná či jiná chyba, jsem psal již několikrát. Ztrácet další čas s takovou „nulou“ se mi příčí, a proto odkazuji čtenáře na své starší články o tomto „géniovi“ (viz odkazy za tímto textem). Podobných vesnických hlupáků ze zapadlého kraje na hranicích se Slovenskem je v naší politice víc. Když si je občané volí, nedá se s tím nic dělat: Oni sami musí nejprve dospět k poznání, že udělali chybu, když takové nýmandy volili. Dokud se tak nestane, bude tento region dál zaostávat za jinými kraji této země. Občané tím trestají jen sami sebe a své potomky.

Mylně jsem se domníval, že V. Rakušan, který se vyjevil jako jeden z největších „křiváků“ a „podrazáků“ naší současné politiky, si sám udělá ve STAN pořádek a že se v prvé řadě zbaví politické „vyžírky“ jménem P. Gazdík. Bohužel ‒ nestalo se tak. Tím se STAN odsoudil k postupné izolaci na politické scéně a k následné marginalizaci. Jen blázen by šel do „holportu“ s tak nedůvěryhodným politickým partnerem.

Nebudu spekulovat o tom, jakým trikem se Vítu „Aspen“ Rakušanovi podařilo získat onen rekordní počet preferenčních hlasů. Myslím si o tom své. Pro mne – jako bývalého učitele – je daleko podstatnější to, že STAN „protlačil“ do funkce příštího ministra školství pologramotného P. Gazdíka, tohoto bezvýznamného vesnického „hospodáříčka“ (gazda = hospodář), jehož politické uskupení nebylo schopno vyhrát volby ani v jeho „rodné“ vesnici, kde naopak zvítězili „babišovci“. (Něco podobného se přihodilo i M. Jurečkovi v Rokytnici u Přerova.) Máme se tedy na co těšit!

Ale protože si je P. Gazdík dobře vědom své celkové neschopnosti a absolutní nekompetentnosti, domluvil se již předem s dosavadním ministrem R. Plagou na tom, že zůstane v pozici náměstka ministra. Je to dobrý „tah“: Plaga bude dál řídit ministerstvo, protože ho řídit umí, a Gazdík tam bude pouze „vegetovat“, a to tak dlouho, než se sám znemožní a bude muset skončit. Odhaduji to na pár měsíců, protože do konce volebního období nedožije ani Fialova vláda. Té dávám tak rok, maximálně dva. Pak dojde na předčasné volby a nové rozdávání politických karet. (Upřímně se divím R. Plagovi, že tímto způsobem páchá politickou sebevraždu.)

Tuto pesimistickou vizi vcelku přesně vystihl čtenář O. K. na internetu, který okomentoval výrok P. Gazdíka na adresu I. Bartoše těmito slovy: „Ministerstvo školství bude vypadat takto: Plaga ho bude řídit a Gazdík bude sklízet úspěchy jeho práce a zviditelňovat se v médiích.“ (Novinky.cz, 8. 11. 2021, 9:12) Musí se však vyvarovat jednoho: nesmí nic psát, aby tam „nenasekal“ pravopisné chyby. Hloupí a mocichtiví jedinci s tím mívají velký problém: jejich touha exhibovat bývá totiž silnější než pud sebezáchovy. S tím ani Pánbůh nic nenadělá.

Nekazme si však touto pochmurnou představou nadcházející vánoční svátky! Gazdíkové spolu s dalšími politickými nýmandy a doživotními politickými „vyžírkami“ za to doopravdy nestojí. Jejich jména se naštěstí do učebnic dějepisu nikdy nedostanou. A to je dobře…

8. 11. 2021

‒ RJ ‒

 

Odkaz na článek o P. Gazdíkovi (tam jsou uvedeny i další články):

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/hurvinek-ze-suche-lozi-novym-ministrem-skolstvi-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gazdík?

(Falka, 8. 11. 2021 16:47)

Znovu opakuji, že u tohoto individua nehraje roli, že je ze zapadlé vesnice - i tam je dost rozumných lidí (třebas mají problémy s interpunkcí). Toto individuum je prostě hlupák s nabobtnalým sebevědomí.