Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chceš být „demokratem“? Kopni si do J. Hamplové!

17. 3. 2023

Motto: „Nataša Zwratek Lemplová. Není to nějaká ropucha?“ (Názor anonymního čtenáře z diskuse na internetu)

Máme u nás prasata hnědá, rudá, ba i fialová…

Aby bylo každému jasné, v jakém prostoru se odehrává naše politika za posledních 33 let polistopadového vývoje, dovolil jsem si v titulku této kapitoly článku o Mgr. Janě Zwyrtek-Hamplové (= JZH) poněkud rozšířit známý a často citovaný výrok filmového režiséra J. Hřebejka, jednoho z podporovatelů „prezidenta-rozvědčíka“ gen. P. Pavla. Myslím si, že teď je ten nadpis úplný a politicky vyvážený, než tomu bylo v době, kdy toto sdělení úspěšný režisér filmu „Pelíšky“ pronesl.

O paní JZH nepíšu poprvé a jistě ani naposledy. Těší mě rovněž to, že SN patřily k těm periodikům, jež rozpoznala s dostatečným předstihem, že se jedná o novou naději na naší politické scéně a že se tématům, jež jsou s touto začínající političkou opozice spojeny, věnovaly s náležitým důrazem. Pohotovost a včasnost vždy patřily k atributům kvalitní žurnalistiky. A naopak: plivání a „nálepkování“, jehož se dopouští vůči JZH novinářská „žumpa“ zvaná „Forum24.cz“, patří k tomu nejpokleslejšímu, co pamatujeme z celého dlouhého vývoje po roce 1989.

Možná to čtenáři budou cítit podobně jako já: Odchodem z funkce M. Zemana doslova a do písmene končí „éra polistopadové České (předtím: Československé) republiky“. Příznačný pro ni byl nejen osobní podíl všech tří prezidentů (V. Havel, V. Klaus, M. Zeman) na politických změnách, na přechodu od komunistického režimu k postkomunistické skutečnosti (se všemi chybami a zmatky, k nimž docházelo), ale i jejich aktivní podíl na pojmenovávání problémů spjatých s touto ekonomickou a společenskou „transformací“. Dělo se tak formou vystoupení v televizi či v rozhlase, ale i formou příspěvků v tištěných a elektronických médiích. V případě V. Klause st. můžeme tuto schopnost aktuálního glosování právě probíhajícího dění srovnat jedině s aktivitou J. Cartera, nejstaršího dosud žijícího prezidenta USA, který velice vhodným a politicky citlivým způsobem vstupoval do aktuálního politického dění jako dobrovolný „konzultant“, „komentátor“ a „mediátor“.

Něco takového z našich politických dějin neznáme. Jako společnost se totiž chováme ke svým bývalým politikům poté, kdy skončili ve své funkci, jako k „prašivým psům“: bez úcty a respektu, ale s přetrvávající závistí kvůli jejich majetku. Vedle J. Paroubka se obětí nekončících štvanic stal i M. Zeman, jehož renta ve výši 50 000 Kč se zdá být některým závistivcům příliš štědrou výsluhou za 30 let služby pro vlast.

─────

Komu vadí advokátka z Mohelnice?

Ale vraťme se k osobě Mgr. Jany ZWYRTEK-HAMPLOVÉ (= JZH). Ta byla zvolena nezávislou senátorkou za obvod Kroměříž v říjnu 2022. Již v době těchto voleb některým lidem, hlavně politikům Fialovy koalice, vadilo, že tato advokátka z Mohelnice uspěla. No představte si to! Ta drzost! Dokonce kandidovala proti neschopné, „hloupé blondýně“ z Bystřice pod Hostýnem – Šárce Jelínkové, která se „ometá“ v nejrůznějších stranických funkcích (placených z našich daní) již řadu let, protože z „eráru“ se žije nejlíp. Ani se u toho nemusí pracovat. Tak to totiž dělají všichni naši politici – bez ohledu na politickou příslušnost. Mají těch svých 100-200 000 Kč měsíčně jistých – z peněz daňových poplatníků. Tak co by pracovali, když nemusí! Stačí, že je pár tisícovek důvěřivců zvolí, často do úplně zbytečných a neužitečných funkcí.

Před druhým kolem loňských senátních voleb se „lidovci“ (schovávají se za „lid“, ale s ním nemají nic společného; pouze klamou svým názvem) znemožnili dosud nevídaným způsobem, který z předchozích voleb neznáme. V záchvatu zoufalství, kterému v KDU-ČSL propadli, doporučoval předseda jejich strany, „kejdák“ z Rokytnice u Přerova, M. Jurečka, aby voliči Š. Jelínkové dali raději svůj hlas protikandidátce té „přivandrovalkyně“ z Mohelnice – L. Pluhařové (ANO 2011).

Najednou její příslušnost k Babišovu „ovčinci“ nevadila. JZH byla totiž vyhodnocena jako mnohem větší zlo a hrozba pro Fialovu „demokracii“ než kdokoli jiný. Jurečka se při tom úplně „odkopal“: zapomněl na všechny své sliby a předvolební řeči. V praxi nám předvedl, čím se řídí po desítky let „lidovci“: Nejen „Kam vítr, tam plášť“, ale i Machiavelliho heslo: „Účel světí prostředky!“ Aby to tak nebilo do očí, začali tomu říkat: „politický pragmatismus“.

Od komunálních a senátních voleb z loňského roku (2022) se táhne médii i činností politických stran nenávist vůči této troufalé vítězce v senátních volbách – J. Zwyrtek-Hamplové. To, že kandidovala a uspěla jako nezávislá politička, která není spojena s žádnou ze zkorumpovaných a zprofanovaných politických stran a nejrůznějších lobbistických skupin, je dokonce přitěžující skutečností. Od října 2022 až do dneška bylo publikováno velké množství příspěvků, v nichž je JZH pomlouvána, „nálepkována“ a obviňována ze všeho možného.

Strach P. Fialy, V. Rakušana a dalších uzurpátorů moci z této „fialové“ sebranky musí být obrovský. Tato individua, tato lidská spodina, se neštítí ničeho: lhaní a manipulace všeho druhu je to nejmenší. Zatím všechno vyvrcholilo obviněním JZH z toho, že prý šíří dezinformace o našem zdravotnictví. Bylo dokonce kvůli tomu zahájeno policejní vyšetřování. Co na tom, že se jedná o političku s imunitou! Pro „dezoláty“ a „proruské šváby“ to přece neplatí!

─────

Nástěnka na gymnáziu v Rumburku s „dezinformátory“

Namátkou vybírám několik příkladů z poslední doby. Na jeden z velice viditelných případů ostouzení JZH upozornil dne 13. 12. 2022 komentátor internetového webu „Krajské listy“ Štěpán Cháb v článku s titulkem: Vyučování k pravdě. Zwyrtek Hamplová jako dezinformátorka, káže rumburské gymnázium“. (pravyprostor.net, 13. 12. 2022) Tam začalo ono účelové „nálepkování“ nepohodlných osob, obzvláště opozičních, nonkonformních politiků, kteří netleskají P. Fialovi ani tomu jeho panoptiku „neumětelů“.

Autor zmíněného článku upozorňuje na nástěnku ve vestibulu gymnázia v Rumburku. Na vystřižených a na onu nástěnku nalepených fotografiích se totiž nacházejí tyto osoby (nejen politici) údajných „dezinformátorů“: J. Zwyrtek-Hamplová (v té době nově zvolená senátorka, která pomáhá obecním samosprávám proti zvůli státu); vedle ní je K. Konečná, předsedkyně KSČM a europoslankyně za tutéž stranu. Dalším zobrazeným politikem na „tabuli dezinformátorů“ je T. Okamura, předseda SPD.

Mezi takto zvěčněnými „dezinformátory“ dále najdeme L. Vrabela, jednoho z organizátorů protestních akcí ze září a října 2022 na Václavském náměstí v Praze, jakož i dva „odsouzence“ (T. Čermáka a P. Tušla), stejně jako L. Volného, dnes již bývalého poslance, ale i J. Rajchla, předsedu nové protestní strany PRO (Právo-Respekt-Odbornost). Společným znakem všech jmenovaných je to, že patří k vytrvalým kritikům Fialovy vlády; někteří z nich se navíc zúčastnili demonstrací z 3. 9. 2022 a 28. 10. 2022 na Václavském náměstí.

never-dezinformacim--rumburk-.jpg

V době, kdy k této politické provokaci došlo, byla ředitelkou této školy jistá Mgr. Lenka Laubrová. Vzhledem k tomu, že politická agitace je na našich školách nepřípustná (většina škol to respektuje), měl zřizovatel tohoto školského zařízení dotyčnou ředitelku již dávno potrestat: vyhodit. Pokud to neudělal, zaslouží si vyhodit taky.

Nejen já – jako bývalý středoškolský učitel – doufám, že časy politické agitace, jak si je pamatuji ještě z doby před rokem 1989, snad již skončily s pádem komunistického režimu. Nebo že by tomu bylo v „sudeťáckém“ regionu Šluknovského výběžku jinak? Pak je třeba rázně zasáhnout!

Hejtman Ústeckého kraje by si měl na tuto školu posvítit a zařídit tam potřebné personální změny. Kdyby záleželo na mně, dostali by výpověď všichni pedagogové ze zdejší školy: za to, že mlčeli a tolerovali tuto zhovadilost. Ryba totiž smrdí pokaždé od hlavy. Já bych dotyčnou ředitelku nezaměstnal ve školství ani jako uklízečku. Ale mohla by dělat novému panu prezidentovi „nástěnkářku“ – po vzoru M. Donutila z filmu „Pelíšky“. Náš rekvalifikovaný „rozvědčík“ na Hradě tomu bude jistě rozumět.

─────

„Forum24.cz“ v předních řadách bojovníků proti JZH

Nezávislá senátorka J. Zwyrtek-Hamplová (JZH) má smůlu v tom, že se dostala pod drobnohled nejrůznějších novinářských hyen a supů. Situace na naší politické scéně se začíná nebezpečně podobat divoké přírodě v Africe, kde predátoři útočí na pokojně se pasoucí stáda volně žijících zvířat. Také naši mediální „predátoři“ si nejdříve vyhlédnou kořist a teprve pak zaútočí. Naši nevzdělaní a pologramotní novináři (spíše by se slušelo je titulovat: pisálci či škrábalové) jsou totiž schopni na svou „kořist“ vyšťourat cokoliv, a to pouze proto, aby mohli tuto osobu zesměšnit, znevěrohodnit a politicky „vyřídit“. Nebo aspoň znectít a izolovat od těch ostatních, kteří kvůli jejich řádění dostanou strach, aby nedopadli stejně. Přesně tak to kdysi, před rokem 1989, dělávali komunisté: nepohodlné lidi je přece nejlepší zadupat do země, aby byl už od nich pokoj!

Velmi komickou scénku nám v internetové „žumpě“ jménem „Forum24.cz“ před pár týdny předvedl údajný „historik“ (vystudovaný učitel češtiny a občanské nauky, dnes politologie) Pavel Šmejkal, kterého jsem na stránkách SN již několikrát kritizoval za jeho „pavědecké“ nakládání s historickými fakty. (Po P. Pithartovi a P. Žáčkovi je P. Šmejkal dalším falešným „historikem“ z řad Fialových lhářů a podvodníků.) Je jedním ze zkrachovalců, kteří našli útočiště u P. Šafra. Nejnověji se k nim připojil i „záchodkový rváč“ M. Wollner, který nedávno „dobrovolně“ odešel z ČT. Opět další z těch, kteří si mysleli, že jsou všemocní a nedotknutelní.

Zmíněný „historik“ si vzpomněl na své češtinářské vzdělání a dal „do placu“ informaci z divadelní hry dramatika L. Langera: „Obrácení Ferdyše Pištory“. Možná by bylo vhodnější biblické přirovnání o tom, kterak se z nevěřícího Šavla stal Kristův apoštol Pavel. Také tam se jednalo o „obrácení“ v duchovním světě dotyčného jedince. Hra „Obrácení Ferdyše Pištory“ měla premiéru v Městském divadle na Vinohradech v roce 1929.

Proč P. Šmejkal zvolil právě tuto literární „symboliku“, to nám prozrazuje již v prvních odstavcích svého článku. Jde totiž o to, že nová senátorka JZH odevzdá prý ve druhém kole prezidentských voleb svůj hlas A. Babišovi, třebaže před několika lety, v r. 2019, horovala pro gen. P. Pavla. Je to podobné, jako když někdo vzpomíná na zalesněné svahy v místech, kde vykonal své zhoubné dílo kůrovec. Dnes tam narazíte maximálně na pár keříčků nedávno vysazených stromků.

Abych Šafrova „investigativního“ novináře P. Šmejkala nepřipravil o jeho „zásluhu“ při odhalení „dezinformátorky“ JZH: V čem spočívalo jeho „odhalení“, to se mi nepodařilo vypátrat. Že by to bylo kvůli tomu, že změnila názor na jednoho muže a uvěřila v důvěryhodnost jiného? Vždyť i M. Zeman často říkával: „Jenom blbec nemění názor!“ Čili: JZH v roce 2019, tedy před 4 lety, horovala pro gen. P. Pavla. Nehledal bych v tom žádnou politiku. Z čistě ženského pohledu je to pochopitelné: vždyť jde o docela pohledného chlapa. No a pak tato žena změnila názor. Zalíbil se jí někdo jiný. Šmejkal může být v klidu: on tím vyvoleným není.

─────

jana-zwyrtek-hamplova.jpg

„Lepšolidi“ z Prahy vnucují občanům, koho mají volit?

Vrátím se při této politické anabázi JZH do doby před loňskými volbami do Senátu PČR. Po prvním kole těchto voleb postoupila do kola druhého právě J. Zwyrtek-Hamplová spolu s kandidátkou ANO 2011 L. Pluhařovou. Dělila je od sebe pouhá tisícovka hlasů. Již tehdy se šířilo médii a mezi lidmi na sociálních sítích toto „poselství“: Pluhařová je „menší zlo“!

A právě v čase před druhým kolem těchto voleb se objevil jeden z nejhorších a nejodpornějších osobních útoků proti JZH. Stál za ním „sprosťák nad sprosťáky“ (hned po P. Novotném z ODS) – novinář a bývalý televizní reportér Tomáš Etzler. Ten na Twitteru napsal: „Na Kroměřížsku se zatoulala kráva z Mohelnice, která projevuje symptomy bovinní spongiformní encefalopatie, tedy nemoci šílených krav. Prý kouše, plivá a kope. Prokazatelně ale lže a dezinformuje. Buďte opatrní. Nevolte šílené krávy do Senátu. Volte menší zlo. Držím palce.“ (Twitter, 27. 9. 2022, 23:05)

Etzlerovo nepřátelství vůči JZH mělo v té době již svou historii, jež souvisela s proticovidovou hysterií a oficiálním tažením tehdejší vlády proti neočkovaným občanům. Na tento neomalený tweet zkrachovalého novináře, původem z Ostravy, zareagovala JZH těmito sovy: „Pan Etzler je člověk, který se neštítí veřejně si postěžovat, že neočkovaní lidé neumírají dostatečně rychle. To o něm říká v podstatě vše. Podala jsem tehdy na něho za tento nepřijatelný výrok trestní oznámení, tak mě asi zrovna dvakrát nemiluje. (…) Co více k útokům na moji osobu dodat? Mají obavy z jedné nezávislé advokátky, se kterou se nikdy nepotkali, ale o to více vulgárně do ní kopou.“ (Expres, 30. 9. 2022, 12:44)

Když pak volby do Senátu PČR skončily úspěchem dvou nezávislých kandidátek, J. Zwyrtek-Hamplové a D. Kovářové, o slovo se přihlásily i další neosobnosti z „pražské kavárny“. Byl mezi nimi i neúspěšný senátor za KDU-ČSL V. Hampl, bývalý rektor Univerzity Karlovy v Praze. Ten ještě před druhým kolem voleb varoval: „Moje nejvíc hořké zklamání těchto voleb – o 230 hlasů vyautovaná skvělá ženská a senátorka Šárka Jelínková. A to ve prospěch nestydaté dezinformátorky (příjmení Hampl/ová bohužel není zárukou skvělosti).“ (PL, 1. 10. 2022, 15:59) Dodejme, že JZH získala 9031 hlasů, tj. 56,65 %, a D. Kovářová 54,06 % hlasů – nad soupeřem K. Naxerou (TOP 09).

Na adresu „akademického“ nevychovance V. Hampla jen poznamenám toto: je s podivem, že tento „podkuřovač“ ve službách lidovců, mohl být řadu let rektorem UK Praha. To jednoznačně svědčí o tom, že naše vysoké školství prožívá hlubokou krizi. (Dokresluje to i fakt, že rektorem Masarykovy univerzity v Brně byl několik let rovněž „pavědec“ P. Fiala, dnešní premiér.)

─────

Článek z „dávnověku“: opět „Forum24.cz“

Není to tak dávno, kdy se veřejnost dozvěděla o tom, že existuje úzké propojení mezi „žumpoidním“ internetovým deníkem „Forum24.cz“ a P. Fialou, známým to kamarádem sudeťáka B. Posselta. Na útoky proti nepohodlným kritikům Fialovy vlády tam mají dobře vycvičenou mediální „úderku“ ve složení: P. Šafr, J. Jandourek, J. Hovorková a J. X. Doležal. Občas jim vypomáhá „historik“ P. Šmejkal, který posílil řady těchto podřadných, prorežimních pisálků, docela nedávno. Poté, kdy naopak z této redakce potichu zmizel (v jednom ze svých starších článků jsem ho k tomu sám vyzval, aby si nezničil svou kariéru mezi těmito zoufalci) – J. Bican. Jmenovaný byl snad jediným profesionálním novinářem s více než desetiletou praxí v této redakci.

To, co tyto Šafrovy „novináře“ spojuje, je právě nenávist vůči politickým odpůrcům lháře, zbabělce a pokrytce P. Fialy. Čistě náhodou jsem v archivu publikovaných materiálů ve „Foru24.cz“ narazil na jeden starší článek, a to ještě z doby krátce po volbách 2022. Autorkou tohoto textu, který má za cíl varovat čtenáře před JZH, jakožto šiřitelkou dezinformací, byla občasná komentátorka tohoto internetového deníku – Jenny Nowak. Jak si dobře pamatuji ze starších článků této „myslitelky“, jedná se o členku TOP 09. Tím je řečeno vše.

J. Nowak píše: „Šiřitelka dezinformací, odpůrkyně očkování, volající po vystoupení z EU i NATO, účastnice proruských demonstrací, advokátka Jana Zwyrtek Hamplová, se v posledních volbách do Senátu PČR stala senátorkou za obvod Kroměříž. A přestože do křesla v horní komoře parlamentu ještě fakticky neusedla, dává už o sobě vědět. Aktuálně peticí s názvem »Zabraňme ukrajinizaci českého školství!« Dává tak jasně najevo, jaká bude její agenda v českém zákonodárném sboru.“ (Forum24.cz, 9. 10. 2022)

V petici se prý uvádí toto: „Ukrajinským reformám školství v době vlády prezidenta Zelenského a jeho ministrů hrozí výrazná ideologická politizace. Je snaha Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR vedena a motivována tzv. záměrnou ukrajinizací naší společnosti? (…) Chce snad naše vláda vychovat z našich dětí bezduché stádo nevzdělaných, zfašizovaných, a tudíž snadno manipulovaných a ovladatelných, duchovně prázdných bytostí, pro které bude místo jen v montovnách a nebo na Evropskou unií nově plánovaných bojištích?“

Autorka článku J. Nowak má v závěru svého „veledíla“ jasno: „Nově zvolená senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se tedy pustila do práce a potvrdila občanům České republiky, jakým směrem se bude její působení v zákonodárném sboru ubírat, jaké lidi a jaká uskupení pokládá za hodné naslouchání a doporučuje k následování.“ (Forum24.cz, 9. 10. 2022)

Pokud se vám zdá, že se autorka článku jaksi „motá v kruhu“ a mele pořád dokola to samé, nemýlíte se! Stává se to i některým jedincům, kteří jsou přesvědčeni o své „genialitě“. Zdá se, že tato pisatelka k nim rovněž patří. I ona je součástí „elitního“ klubu, z něhož se rekrutují ti „vyvolenci“ (i vyvalenci) z Fialova vládního „slepence“.

─────

Důvodů, proč nenávidět JZH, je mnoho: hlavně strach Fialovy „smečky“

Díváme-li se na to, co všechno se odehrálo od okamžiku, kdy JZH zasáhla do senátních voleb na Kroměřížsku, je to tempo docela překvapivé a obdivuhodné. Jmenovaná politička totiž začala ve veřejném prostoru (v televizní debatě s M. Vystrčilem na ČT24, ale i na CNN Prima News, kde dostávají slovo i lidé, kteří nefandí P. Fialovi) hlásat, a to zcela svobodně, své nepohodlné, někdy až provokativní názory. Proč? Protože již TGM říkal: „Demokracie, toť diskuse!“ Naši koaliční „papoušci“ jsou zvyklí pouze „papouškovat“.

A protože např. „Parlamentní listy“ dávají prostor na svých stránkách i názorům politiků, které byly zveřejněny na sociálních sítích, mohou se i „neuživatelé“ Facebooku či Twitteru dozvědět, co si myslí o tom či onom problému. Co se týká názorů JZH na nového prezidenta republiky P. Pavla, tady je příslušné vyjádření: „Cíle jsou patrně vyšší… A proto ta nervozita a hysterie. (…) Jde o velmi vysokou hru.“  (PL, 24. 1. 2023, 9:41)

Podotýkám, že již měsíc po volbách se potvrdilo, že některé názory se liší od toho, jak P. Pavel „mlžil“ nebo spíš „mlčel“. A odlišnosti jsou i ve vztahu ke stanoviskům Fialovy vlády. Tam vidíme zřetelný „distanc“ od všech těch pitomostí, které ve Strakovce kdosi vymýšlí. Střízlivý postoj P. Pavla by mohl být do budoucna i jistou nadějí, jakýmsi potřebným „korektivem“, že se ta „mašina lží a podvodů“ jednou „zadře“.

Pro mne, jako historika, který na to v předstihu sám upozorňoval, jsou zajímavé tyto názory JZH. Pavlovu prezidentskou kampaň totiž charakterizuje takto: „Připomíná nástup všech diktatur: kdo nejde s námi, jde proti nám, a [proto] je nepřítel. Před oponou to vypadá líbivě. Ale co se děje za oponou? A z čeho pramení ona hysterie, že by to nemuselo vyjít?“ (PL, 24. 1. 2023, 9:41)

─────

JZH: „Pavla považuji za velké riziko. Neznáme ho!“

K volbě P. Pavla se JZH vyjádřila zcela jednoznačně ve svém rozhovoru pro server „iDNES.cz“. Informaci o tom přináší článek s titulkem: „Pavla považuji za velké riziko. Neznáme ho!“ (iDNES.cz, 8. 2. 2023, 14:00) Z tohoto rozhovoru ocituji jednu myšlenku, která má obecnou platnost, byť se netýká přímo P. Pavla. Zní: „Tak neschopnou vládu jsme ještě neměli. Neschopní ministři byli vždy, ale toto je skutečně top sestava.“

Rovněž co se týká názorů JZH na P. Pavla, k větě v titulku tohoto rozhovoru není co dodávat. Je tam obsaženo všechno podstatné. Vyplývá z toho především základní poučení pro každé příští volby: volte jen toho, koho znáte a o kom nemáte žádné pochybnosti. Gen. P. Pavla totiž volili lidé, kteří o něm nic nevědí, důvěřivci, jež oklame svým pomalým tempem řeči a navozováním atmosféry klidu a pohody každý zdatný manipulátor a „obchodník s deštěm“.

V tomto případě se o zvolení gen. P. Pavla postarala početná skupina žen a dívek, jimiž se obklopil a kterým se P. Pavel líbí: jako muž, jemuž sluší uniforma (v civilním oblečení by to bylo mnohem horší, protože tam chybí vycpávky u rukávů a nárameníky) a který se umí hezky usmívat. Někomu to k jeho životu stačí.

─────

Kdo přiživuje „narativ“ o (proruské) dezinformátorce?

Den 16. 2. 2023 se zapsal do dějin politického „nálepkování“ v ČR. Jako mistr obzvláště zdatný se projevil současný ministr zdravotnictví, kterého již mnoho týdnů kritizují občané i odborná veřejnost, jakož i část opozičních politiků kvůli tomu, že v lékárnách chybí potřebné léky. Místo toho, aby se se svými podřízenými staral o jejich zajištění a včasnou distribuci, se tento zoufalý rentgenolog, jenž se domnívá, že má patent na rozum (má jen plešatou hlavu a na ní ošklivou bradavici a patří k mnoha „trpaslíkům“ v naší politice), pustil se tento ministr Fialovy vlády, s nímž si ani premiér neví rady, do „nálepkování“ nepohodlných politiků.

Kdokoli jiný, kdo je skutečným odborníkem a „fachmanem“, by musel po této kritice dávno na svou funkci rezignovat. Pouze tento „trpaslík“ se svého „koryta“ drží jako pověstné ho*no košile. Brněnský „ředitel zeměkoule“ V. Válek se totiž mylně domnívá, že přehnaným politickým aktivismem zamaskuje svou, do očí bijící neschopnost a nesoudnost. Proto neváhá „nálepkovat“ své kritiky – napravo i nalevo.

Nejnověji si ke své oblíbené činnosti (kromě hraní karet na tabletu nebo dovádění s dětským tankem „Leopardíkem“) vybral jako snadný terč všech Fialových „bojovníků proti dezinformacím“ – nezávislou senátorku Janu Zwyrtek-Hamplovou. O ní dne 16. 2. 2023 na svém Twitteru napsal tuto sprostotu: „Kdyby si Jana „Dezinfo“ Hamplová zkusila aspoň jednou poslechnout nebo přečíst, co říkám o nedostatku léků a jaké jsou jeho příčiny, nemusela by si vymýšlet hlouposti o nefunkčním očkování. Škoda, že radši volí jednodušší cestu a snaží se podbízet lidem lacinými konspiracemi.“ (Twitter, 16. 2. 2023, 11:19)

A protože Češi jsou velkými příznivci sociálních sítí a milují „pobyt“ v názorových bublinách svých vrstevníků a přátel, obletěla záhy nálepka „Dezinfo“ celou republiku. České elfy to jistě potěšilo, zároveň to však vyvolalo odpor a hněv u části nespokojených občanů, hlavně těch, kteří marně shánějí léky pro své blízké. A bylo samozřejmě jen otázkou času, kdy na onu Válkovu sprostotu zareaguje i napadená politička. Ta neváhala a písemnou výzvou se obrátila přímo na ministra V. Válka, aby se jí za výše uvedené hanlivé označení omluvil. Ten to samozřejmě neudělal, protože přece patří k té „vyvolené“ partičce lhářů a podvodníků v čele s neschopným premiérem P. Fialou.

Ještě ani nevychladly hlavy účastníků této „bouře ve sklenici vody“ a už se v médiích objevila tato překvapivá informace. Posuďte sami! Internetový web „Hanácká Drbna“ přinesl dne 22. 2. 2023 článek s tímto titulkem: „Policie vyšetřuje senátorku Hamplovou za šíření poplašné zprávy. Kvůli lžím o tuberkulóze a uprchlících.“ (Hanácká Drbna, 22. 2. 2023, 16:09)

rajchl-a-zwyrtek-hamplova.jpg

To bylo dne 22. 2. 2023. Od té doby se rozhostilo ve všech médiích, jak už to u nás bývá zvykem, ono pověstné „ticho po pěšině“. O JZH se již nemluví ani nepíše. Pro Fialovu vládní koalici je to nejlepší řešení. Nemá totiž smysl „přikládat pod kotel“, když sama vláda je pod sílícím tlakem veřejnosti i některých politiků. Volání po konci V. Válka teď doprovázejí i pokusy o odvolání P. Blažka (žádají to kromě Pirátů také „Chvilkaři“), o nespokojenosti s prací M. Jurečky či Z. Nekuly ani nemluvě.

Příliš si nevyskakují ani další ministři, kteří ještě před měsícem excelovali před televizními kamerami. Občané na internetu jim prý vyhrožují smrtí nebo je posílají na Ukrajinu. Máme se tedy na co těšit. Ve stínu těchto „nepříjemností“ jsou politické hrátky okolo JZH vlastně neškodnou „zábavou“. Však ono je to brzy přejde, až se bude v pravidelných intervalech zaplňovat Václavák a po něm i Letná. JZH má totiž velkého „spojence“, kterého Fialovi lidé ze Strakovky dosud podceňovali – J. Rajchla.

Stoupenci P. Pavla si po jeho zvolení zpívali známou písničku, která se u nás hrála již na konci roku 1989 – v době „sametové revoluce“: „Jednou bude líp“. No ‒ také já bych si to přál, ale s tím „materiálem“, jaký se roztahuje ve Strakovce, je to neuskutečnitelné. Jedná se jen o další „Potěmkinovu vesnici“, jakých Praha zažila ve svých novodobých dějinách již několik.

Proto svůj článek raději zakončím jiným sloganem z Havlovy éry: Nashledanou v lepších časech!

16. 3. 2023

‒ RJ ‒

 

Seznam vyobrazení:

  1. Nevěř dezinformacím. Plakát z gymnázia v Rumburku.
  2. Nezávislá senátorka Jana Zwytek-Hamplová.
  3. Jana Zwyrtek-Hamplová a Jindřich Rajchl, nové hvězdy naší politiky.

Odkaz na zveřejněné články o J. Zwyrtek-Hamplové:

https://hanacka.drbna.cz/zpravy/politika/27905-policie-vysetruje-senatorku-hamplovou-pro-sireni-poplasne-zpravy-zverejnila-lzi-o-tuberkuloze-a-uprchlicich.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2022/stvanice-a-nenavist----fialovcu----ma-jiz-svou-obet.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář