Jdi na obsah Jdi na menu
 


P. Paulczyňski: „To je návrat do padesátých let!“

13. 3. 2023

Kdo chce, ten to již stačil zaregistrovat. Já sám na tento nebezpečný trend naší politiky po nástupu Fialovy koalice upozorňuji od samého začátku. Činil jsem tak již před volebním vítězstvím této podivně splácané koalice, která byla ve skutečnosti podvodem na voličích. Na ony tendence poukazuji už dva roky, a to na základě chování politiků, kteří onu účelovou koalici vytvořili. Odkazuji proto na svůj článek s názvem: Stalinistický slovník politiků ohrožuje demokracii (SN č. 2/2023, vloženo 10. 2. 2023, ZDE).

Znovu se potvrdilo, že i nový prezident republiky P. Pavel „naskočil“ do téhož vlaku jako P. Fiala a jeho „melody boys/girls“ a že se hodlá dokonce stát jeho „mašinfírou“. Vážený pane prezidente, to už trochu přeháníte! Jako bývalý člen předlistopadové KSČ a navíc ten, kdo se začal školit na rozvědčíka vojenské tajné služby Varšavské smlouvy, přece musíte dobře vědět, co se u nás odehrávalo v padesátých letech a jaké to mělo důsledky! Že by vám to vaši „školitelé“ zatajili?

komiks-s-p.-pavlem.jpg

Zdá se, že obezřetnosti není nikdy dost. Nebýt pohotových novinářů (dokonce i mně to uniklo, i když pozorně sleduji kdeco), ani bychom se nedozvěděli o tom, co se to vlastně stalo. V podstatě nic moc. Pouze několik snaživců se chtělo nové hlavě státu zavděčit, a tak propůjčilo stránky dětského časopisu „Mateřídouška“ k docela obyčejné politické agitaci. Na případ upozornil novinář Petr Kolář v MF Dnes v těchto dnech na svém facebookovém účtu. Za to si zaslouží velkou pochvalu a poděkování.

Kolář uvádí toto: „Hele, nová Mateřídouška… To je pěkné, že jsou i malé děti vedeny ke správnému politickému náhledu a uvědomění. Pětice malých čtenářů, kteří napíší nejzajímavější dopis panu prezidentovi, dostane roční předplatné Mateřídoušky a kartičku s podpisem pana prezidenta. A to se vyplatí! Pan prezident si na to najde čas i přes tuze nabitý program, který v působivém komiksu osobně popsal a vysvětlil Ludvovi s Ednou. Dokonce má vlastní pero a nekrade je, jako někdo. Vždyť vy víte… V příštím čísle si povíme něco o bdělosti doma a Pavlíkovi Morozovovi…“ (PL, 12. 3. 2023, 7:55)

stalin-materidouska-1949.jpgV reakci na tuto zhovadilost, k níž kdosi zneužil oblíbeného dětského časopisu s velkou tradicí, napsal známý internetový diskutér a zakládající člen ODS P. Paulczyňski toto: „To není návrat před rok [19]89. To je návrat do padesátých let.“ Jako důkaz toho, že se tento nesmlouvaný kritik nejrůznějších špatností naší polistopadové politiky nemýlí, připojuji jednu typickou ilustraci z titulní stránky „Mateřídoušky“ z roku 1949, kdy generalissimus J. V. Stalin slavil 70. narozeniny.

Ano, jsme opět tam, kde jsme již jednou byli. Tentokrát s novými politickými figurkami, ale starým ideologickým obsahem. Dávejme si na to pozor, abychom se brzy nedočkali stavění obřích soch na Letné a politických soudních procesů, v nichž se budou znovu vynášet rozsudky smrti na šibenici! Opravdu chceme svým dětem a vnukům připravit takovouto budoucnost? Myslím si, že dostatečným trestem pro ně bude, že nebudou dostávat žádný důchod. Fialova vláda na tom totiž usilovně pracuje tím, že nedělá nic.

12. 3. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář