Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zastavme trapné exhibice politiků v kauze Vrbětice!

20. 4. 2021

Motto: „My jsme dali ruským ‚diplomatům‘ na vyhoštění čas 48 hodin, oni našim 24 hodin a ještě zvýšili počet! Žádám Jana Hamáčka, zkraťte jim to okamžitě o 24 hodin! Takto s námi zametat nebudou! (…) Prostě srát na hlavu si nesmíme nechat!!!“ (M. Jurečka, předseda KDU-ČSL; PL, 19. 4. 2021, 7:45)

Bratři lidovci, opravdu si myslíte, že vás bude někdo volit?

K výše uvedenému citátu na úrovni „dlaždiče“ poznamenávám: Hulvátstvím a sprostotou se ještě nikomu nepodařilo vyhrát volby. Nestane se tak ani v případě ukřičené a z řetězu utržené koalice SPOLU. Lidovci, kteří jsou již mnoho měsíců pod pěti procenty preferencí, by se měli poohlédnout po lepším předsedovi. Ještě by tím mohli zastavit pád své strany do propadliště dějin. S M. Jurečkou v čele jsou nevolitelní.

Na adresu KDU-ČSL pouze připomenu některá fakta, jež zřejmě zástupci nového vedení této beznadějně prohnilé partaje neznají: Bývalý předseda strany J. Bartončík byl před r. 1989 agentem Státní bezpečnosti (StB, kontrarozvědky) a první polistopadový ministr vnitra R. Sacher, jemuž se připisuje „zásluha“ o zmizení asi 25 000 svazků StB, zase agentem vojenské rozvědky. (Totéž se proslýchá o prezidentu V. Havlovi: měl prý být agentem sovětské GRU! Té, o níž se v těchto dnech tolik mluví a píše v souvislosti s Vrběticemi.) O vazbách některých politiků KDU-ČSL (před rokem 1989 i po něm) na sovětské tajné služby (KGB, GRU) zase někdy příště.

Nyní by bylo záhodno, kdyby se lidovci zamysleli nad svou kolaborantskou rolí v komunistické „Národní frontě“. Až jim dojde, kolik másla mají na hlavě, slušelo by se, aby zalezli někam do kouta a až do konce světa zpytovali svědomí.

─────

Nekončící řada trapností P. Gazdíka?

Není tomu tak dávno, kdy jsem kritizoval T. Zdechovského (KDU-ČSL) a P. Gazdíka (STAN) kvůli jejich nevhodnému zviditelňování se na odkazu komunisty popravené JUDr. M. Horákové. Tato statečná žena, která se nebála postavit na odpor jak nacistům, tak i komunistům, by se zcela jistě „nekamarádila“ s politickými „kašpary, k nimž patří právě jmenovaní politici tzv. opozice, která s tou skutečnou opozicí nemá zhola nic společného.

Bohužel, právě uvedení dva příslušníci generace „Husákových dětí“ trpí zvláštní úchylkou: neustále se cpou do médií, i když o ně nikdo nestojí. Poté, kdy tam neuspějí se svými scestnými názory, vytrubují svá „moudra“ aspoň na sociálních sítích – svým stejně pošahaným fanouškům.

Ještě máme v živé paměti mediální scénky, v nichž P. Gazdík patřil k nejhlasitějším kritikům ministra životního prostředí R. Brabce (ANO 2011) ve věci otravy ryb v řece Bečvě poblíž Valašského Meziříčí. Poslanec P. Gazdík ze Suché Lozi, která leží až u samých hranic se Slovenskem, si tehdy hrál na experta, jenž údajně znal již krátce po 20. 9. 2020, kdy k této otravě došlo, „celou pravdu“ o této politováníhodné události. Když záležitost začala oficiálně vyšetřovat Policie ČR (dosud nikoho neobvinila), P. Gazdík raději zalezl někam do kouta a na určitou dobu byl od něho pokoj. Jen co mu otrnulo a co se na tuto ostudu zapomnělo, máme ho tu zpátky – tentokrát kvůli další „výživné“ a mediálně vděčné „kauze Vrbětice“. Také P. Gazdík neodolal, aby si na tom nepřihřál trochu té své politické polívčičky.

Dne 19. 4. 2021 se z iniciativy Starostů a nezávislých (STAN) uskutečnila ve Vlachovicích-Vrběticích tisková konference k nejnovějšímu odhalení našich tajných služeb. Na akci se zúčastnil jak starosta této obce Z. Hověžák (STAN), tak i místopředseda STAN a poslanec P. Gazdík, jakož i europoslanec S. Polčák. (Tento politik STAN se narodil ve Slavičíně, stejně jako současný primátor Prahy Z. Hřib od „Pirátů“.)  Přítomní starostové okolních vesnic, jejichž katastr sousedí s předmětnými muničními sklady, vydali „Vrbětickou výzvu“, v níž požadují náhradu za způsobené škody.

Nebudu kritizovat přítomnost starostů těchto obcí, kteří se jen domáhají toho, na co mají občané jimi spravovaných vesnic nárok: stát jim vyplatil od r. 2014 jen symbolických 3100 Kč, což představuje zcela nepatrný zlomek škod, které utrpěli. Kromě omezení při užívání majetku (pole, lesy) se jedná také o náklady za benzín kvůli objíždění uzavřeného území, v němž pyrotechnici likvidovali až do r. 2020 pozůstatky po výbuších munice: tyto náklady jdou za ta léta do tisíců Kč.

Musím popravdě konstatovat, že je pro mne záhadou, co má P. Gazdík s celou kauzou společného. Snad jen to, že je to vhodná příležitost, aby se mohl ukazovat v televizi – pár měsíců před volbami. V jeho vesnici by ho spoluobčané hnali sukovcí, a proto využívá všech příležitostí k mediální prezentaci. Hlavně tam, kde mu žádné nebezpečí nehrozí.

Rád bych o tomto poslanci a zakladateli regionální strany STAN, která není a nikdy nebyla žádným zdola vyrostlým hnutím, nýbrž pouhým účelovým „výtahem k moci“ pro jistou skupinku politických kariéristů typu P. Gazdíka, napsal něco pozitivního, ale není co. Proto odkazuji na článek, který jsem publikoval o kandidátech STAN (včetně lídra této kandidátky P. Gazdíka) těsně před krajskými volbami 2020 na Zlínsku. Článek má titulek: Pozdrav od „Hurvínka“ ze Suché Kozy (SN č. 9/2020, vloženo 30. 9. 2020, ZDE).

Kdo sledoval zmíněnou tiskovou konferenci, kterou nám zprostředkovala ČT, tomu nemohlo uniknout, že kromě již zmíněných tří osob tam byl přítomen také bývalý senátor J. Valenta (Soukromníci), o němž je známo, že patřil k velkým přátelům exsenátora, bývalého krajského zastupitele za „zemanovce“ a legendárního předsedy JZD Slušovice – Ing. F. Čuby. Oba pánové, J. Valenta i P. Gazdík, se dne 3. 7. 2019 zúčastnili pohřbu F. Čuby v kostele ve Štípě u Zlína, který je spojen s mariánským kultem.

O této provokativní akci jsem psal v SN bezprostředně poté, kdy k tomu došlo, a označil jsem ji za bolševické znesvěcení Božího stánku. Zdá se, že v tomto religiózním kraji to není nic nového ani neobvyklého. Někdo by se měl zeptat olomouckého arcibiskupa J. Graubnera, co tomu říká. Reportáž z tohoto pohřbu tehdy přineslo i regionální vysílání ČT. O této záležitosti se čtenáři mohou více dozvědět z dalšího mého článku: Velehrad – test soudnosti našich politiků? (SN č. 7/2019, vloženo 21. 7. 2019, ZDE).

À propos: O zesnulém F. Čubovi (1936-2019) se toho ve Zlínském kraji za dlouhá desetiletí povídalo víc než dost. Zlí jazykové o něm například tvrdili, že byl agentem KGB a že krátce po 21. 8. 1968 ve svém JZD ukrýval před hněvem lidu někdejšího krajského tajemníka KSČ A. Indru, kterého chtěli rozhněvaní občané pověsit na kandelábr. Tento komunistický politik se měl po 21. 8. 1968 stát předsedou Sověty dosazené, kolaborantské „dělnicko-rolnické vlády“.

Proto se nemůže nikdo divit tomu, že přítomnost právě dvou zmíněných „přátel“ F. Čuby na akci „Vrbětická výzva“ vyvolává rozpaky a pochybnosti, a to nejen u mne. Jak se tito lidé mohou objevit tam, kde je kritizováno působení GRU? To mi hlava nebere. Je to doopravdy politicky „pikantní“ záležitost. Zdá se, že některým jedincům mdlého rozumu chybí jak soudnost, tak i morálka.

Tyto skutečnosti si musí nicméně vyhodnotit ve své hlavě každý sám. Já mám v této věci jasno již dávno. Pouze nechápu, co lidé, jako je P. Gazdík, stále ještě pohledávají v politice. Věřme, že tam již dlouho opruzovat nebudou! Podzimní volby se kvapem blíží. Již klepou na dveře…

Na adresu T. Zdechovského a P. Gazdíka, kteří se posmívali M. Zemanovi v souvislosti s jeho mlčením v kauze Vrbětice, zaznamenal deník „Parlamentní listy“ v článku „Prezident Zeman se vyjádří až za týden. Čeká na pokyny z Ruska, posmívá se lidovec. Agent, ukazuje Gazdík“ (PL, 18. 4. 2021, 16:05) tyto ohlasy čtenářů:

„Lidovecký psychoúchyl od prezidenta očekává, že bude mluvit na jeho povel. Lidovci vždycky byli prodejné prostitutky, kdysi táhli s Hitlerem, teď táhnou s Bidenem.“ – „Ubožák Gazdík. Gazdík nemá informace, ale už by chtěl válčit. Vyhrotí situaci a pak se uteče schovat. Je to ubožák.“ – „Gazdíku, Gazdíku. S holým zadkem jsi do sněmovny přišel, zabezpečil se a s holým zadkem také odejdeš. Ty jsi nikdy nebyl velký myslitel. Všeobecný přehled nula, diplomatické uvažování nula, kritické a strategické na bodu mrazu. Ty nejsi žádný politik, ty jsi pajdulák do počtu." – „Parazit Gazdík musí doma v Suchej Lozi lozit kanálama, aby na něj občané neplivali.“ – „Agent ze Suché Lozi, krycím jménem Pepek Vyskoč, se opět vyblil! Nic nového! Ale co byste chtěli od podělaného učitele?“ (PL, 18. 4. 2021, 16:05)

─────

Sólo „akce“ poslance O. Benešíka

benesik-a-vrbetice.jpgP. Gazdík a S. Polčák nejsou jedinými politiky ze Zlínského kraje, kteří se pokusili momentálně medializované „kauzy Vrbětice“ využít v rámci již probíhající předvolební kampaně. Jedním z těchto „borců“ je i lidovecký poslanec O. Benešík, který po neúspěchu v krajských volbách, kdy nebyl zvolen ani jako řadový zastupitel, se pokouší uhájit aspoň svou poslaneckou „trafiku“. V konkurenci, jaká ho čeká na společné kandidátce koalice SPOLU, to věru nebude mít lehké.

Proto se zřejmě z pudu sebezáchovy rozhodl „přiživit“ na „kauze Vrbětice“. Pořídil si selfie před cedulí „Vlachovice-Vrbětice“ a tuto fotku následně zveřejnil na Twitteru s tímto doprovodným textem: „Teď na místě činu“. (Twitter, 18. 4. 2021, 14:24) Zřejmě netušil, jaké hlouposti se dopustil. Jen co to bylo zveřejněno, snesla se na jeho hlavu sprška negativních reakcí v rámci jeho vlastní „sociální bubliny“. Například diskutér J. Z. tuto jeho sebeprezentaci okomentoval těmito slovy: „Pane Benešíku, máte 7 let zpoždění a ti agenti už tam stejně nejsou, ale chápu, že když se o tom zase píše, fotka se hodí.“ A jiný diskutér se O. Benešíka ptá: „A cílem tohoto sdělení má být co, prosím?“

V této souvislosti jen připomenu, že poslanec O. Benešík je ve Zlínském kraji natolik „provařenou“ politickou figurkou, že obdivuji jeho odvahu ukazovat se na veřejných prostranstvích. „Husarský“ kousek lidovců ze Strání, na kterém měl O. Benešík svůj nezanedbatelný podíl a jenž spočíval v tom, že v r. 2018 zorganizovali za peníze daňových poplatníků podvodné oslavy neexistujícího 700. výročí obce Strání, tak jako tak vstoupí do dějin. Bude stejně „slavný“ jako ty výbuchy ve Vrběticích – pouze v režii místních hlupáků. Zájemcům o podrobnější informace, kteří o této kauze ještě neslyšeli, doporučuji článek, zveřejněný jen několik týdnů po odhalení tohoto podvodu: 700 let obce Strání, 1. část (SN č. 9/2018, vloženo 24. 9. 2018, ZDE).

Benešíkův „sólo kapr“ neunikl pozornosti „Parlamentních listů“, které pečlivě monitorují všechno, co se okolo prohnilých lidovců odehrává. Rozhovory s O. Benešíkem už sice redaktorka V. Koulová nedělá, ale tuto „pecku“ si PL přesto nenechaly ujít. Stalo se tak v článku s dlouhým titulkem: Proč, proč? Tak tohle nevyšlo. Lidovec si zajel udělat selfie u cedule Vrbětice. Lidé si ťukají na čelo (PL, 19. 4. 2021, 22:59).

Ze Strání do Vrbětic je to doopravdy „zajížďka“: Protože do Slavičína jezdívám pravidelně na místní hřbitov, kde je pochován můj otec i moji prarodiče, kteří pocházeli z Bohuslavic nad Vláří (sousedí s vesnicí Vrbětice), mohu potvrdit, že po klikatých místních komunikacích je to asi 50 kilometrů a jede se tam skoro hodinu. Pan poslanec si zřejmě vydělá takový balík peněz (tuto sumu znám, ale zveřejňovat ji nebudu, protože mnozí místní občané, kteří žijí z částky 10-12 000 Kč na měsíc, by mu kvůli tomu mohli dát přes hubu), že nějaká cesta do Vrbětic je úplné nic.

─────

A cože si myslí občané a čtenáři o poslanci O. Benešíkovi ze Strání? Posuďte sami: „Také co jiného čekat od lidovce!“ – „Cedule Vrbětice + Cyp!!!“ – „Hrdina se zpožděním aneb Pozdě, ale přece. Teď je každý chytrý jak rádio. Benešík se tam předvádí jako manekýn. To mu body a té mrtvé KDU nepřinese.“ – „Narcis Benešík se vyfiknul na to selfie. Čerstvě vypranej rolák, brýle na hlavě jako herec. Jediné, co mu chybí, je řetízek s křížkem přes svetr. Hřeben v zadní kapse určitě má.“ – „Je to kripl.“ – „Ten lidovecký … si měl udělat selfíčko u maštaly pro voly.“ – „Kalousek ve Vrběticích není?“ – „Divím se, že už pod tou cedulí Vrbětice nestál jako první a nedělal selfíčko eurošmejd Zdechovský.“ – „Předběhl se selfíčkem Emmu Smetanu! Je to ještě větší jelito, než se předpokládalo! Měl jsem důvodné podezření, že je to tydýt – selfíčkem to potvrdil. Důkaz!!!“ – „Lidovec do domu, hůl do ruky.“ – „Tak to udělal lidovec Benešík! Byl na místě činu! A konečně se odtajnil! Žádní Rusové…“ – „Neměli bychom se také vážně zabývat tím, jaký je lidovec Benešík dement, a nařídit mu psychiatrické vyšetření s umístěním v kleci?“ – „Tupé hovádko, no jako všichni černoprdelníci! Nic dalšího dodávat netřeba.“ – „Zmrd od pohledu. Slušnejm lidem přeji dobrý den.“ – „Černoprdelnický debil v akci.“ – „Blbý černoprdelník ukazuje, že má hovno na práci!!!“ – „Lidovec – hlupák. Každý hlupák se nyní zviditelňuje na kauze Vrbětice. Toto mít v čele ČR? Máme problémů jak máku a nějaký blbeček se jede fotit.“ – „Straší mu ve věži, ať se raději modlí.“ – „Typický černoprdelnický podrazák.“ – „Většího blbce už ten černoprdelník Benešík ze sebe udělat nemohl.“ – „Vrbětice sice sú katolická dědina. Ale pochybuju, že tam toho dementního, vlezlého černoprdelníka a jeho sudeťáckou čvagru budú volit. Ten má štěstí, že ho tam někdo nezliskal jak psa, kdyby ho tam načapal.“ ‒ „Co lidovec – to pitomec.“ – „Další ubožáček, který si myslí, že na Vrběticích udělá politické body?“ (PL, 19. 4. 2021, 22:59)

K tomu jen dodávám: Tož, O. Benešíku, opravdu věříš tomu, že tě bude ještě někdo volit? Rád si počkám na výsledek podzimních voleb. Tobě doporučuji, aby sis už konečně začal hledat zaměstnání na Úřadu práce, dokud jsou ještě nějaká místa volná.

19. 4. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář