Jdi na obsah Jdi na menu
 


J. Síkela: „Nejezděte výtahem, použijte schody!“

10. 8. 2022

Arogantního a nevýslovně drzého slovenského bankéře a milionáře, Jozefa Síkelu, který se chová, jako by mu patřila polovina této republiky, „protlačili“ do Fialovy vlády jeho „kámoši“ ze zkorumpovaného a zločineckého uskupení STAN. To je zatím největší a bezkonkurenční tlupa mafiánů, jaké jsme kdy měli v naší polistopadové politice.

sikela.jpgDodnes mám před očima scénku, kterou v přímém přenosu odvysílala ČT24: U řečnického pultíku Poslanecké sněmovny (PS) se předváděl „ředitel zeměkoule“ jménem J. Síkela, který poučoval všechny v jednacím sále o tom, kterak to minulá vláda dělala všechno špatně. K nejlepším „číslům“ jeho vystoupení patřily osobní, nekolegiální a negentlemanské útoky na exministryni financí A. Schillerovou i jejího kolegu ‒ exministra průmyslu a obchodu K. Havlíčka (ANO 2011).

Když jsem to navzdory nočnímu času (jednání zákonodárného sboru pokračovalo hluboko po půlnoci) poslouchal, doufal jsem, že se někdo z poslanců zvedne a tohoto arogantního soudruha ze Slovenska, který zapomněl na to, že éra  G. Husáka dávno skončila, chytí za flígr a vyvede ven ze sněmovního sálu, případně mu rovnou u toho pultíku dá pár facek. Bohužel – nestalo se tak, protože většina poslanců nejsou chlapi, ale zbabělé baby. Ty se hodí akorát tak do kuchyně – ke sporáku.

Od onoho „představení“ v PS, jež vysílala ČT v přímém přenosu, si všímám všeho, co se okolo tohoto slovenského nadutce a „naboba“ odehrává. Nemohu nepřipomenout, že tohoto soudruha přivedl do Fialovy vlády V. Rakušan – na doporučení jeho „kámoše“ P. Gazdíka (STAN), dnes již bývalého ministra školství, který nevydržel ve funkci ani půl roku. Nejen Gazdík, ale i další nevzdělaní a pologramotní výtečníci z Fialovy vlády se dostali k moci díky podvodným volbám z října 2021, při nichž jim vydatně pomáhal bývalý podnikový právník P. Rychetský, přesluhující předseda Ústavního soudu ČR.

Náhradník za neúspěšného nominanta na funkci ministra průmyslu a obchodu, V. Michalika, dnes již zemřelého funkcionáře bývalého vedení STAN, se zatím vyjevil jen jako neschopný „tlučhuba“, za nímž ani po půl roce není vidět žádná práce. (Rovněž ta jeho angličtina, kterou se pokusil odlišit od těch ministrů, kteří se domluví pouze prostřednictvím tlumočníka, není nic moc. Nicméně – aspoň mluví, zatímco jiní pouze mlčí.)

O výše jmenovaném, drzém a arogantním „přivandrovalci“, kterého si u nás zapomněl soudruh G. Husák, když se po r. 1989 vracel na Slovensko, píšu již poněkolikáté. A pokaždé to činím s velkým sebezapřením. Nemám totiž rád drzé a hloupé „cápky“, kteří si nevidí na špičku vlastního nosu, ale ochotně rozdávají rady všem ostatním, jak se to má správně dělat.

Před pár dny tento politik „prohnilého“ uskupení STAN konečně po mnoha měsících nečinnosti předložil „kontury“ jakéhosi „úsporného tarifu“ na energie pro občany a firmy. Z něho ovšem není jasné, kdo a jakou částku obdrží: coby pomoc státu při řešení současné energetické krize. Jediné, co nám ČT zatím zprostředkovala, byla část Síkelova projevu v Bruselu, v němž hovořil o ruském prezidentu V. Putinovi, který prý za všechno může.

Bývalý bankéř a milionář J. Síkela se postavil do předních řad Fialových „mudrlantů“, kteří nás, občany a voliče (nezapomeňte, že v září se konají komunální a senátní volby!), rádi poučují o tom, co máme dělat, abychom energetickou krizi zvládli a abychom nerozšířili řady bezdomovců a osob v exekuci.

A tak se téměř denně dozvídáme o tom, co máme nebo nemáme dělat: nesvítit, nejezdit autem, netopit a raději doma chodit ve svetru, omezit nákupy v obchodě na minimum atd.

Mezi tyto „radily“ se v těchto dnech zařadil i J. Síkela. Ten nám např. doporučuje, abychom nejezdili výtahem, protože ten spotřebovává mnoho elektřiny, a raději se ke svému bytu vydali pěšky – po schodech. Síkelova „knížecí rada“ je stejná pitomost jako ten jeho „úsporný tarif“, který nic neřeší. Pouze se tím zaměstnávají desítky zbytečných ministerských úředníků, a to místo toho, aby dělali něco užitečnějšího.

Četl jsem mezitím na internetu řadu reakcí našich občanů na nejnovější Síkelův „geniální“ nápad. Uvědomuje si tento soudruh, kolik lidí vyššího věku, případně osob, kterým již zdraví neslouží jako dřív, bydlí ve vícepodlažních panelových domech? Zdá se, že J. Síkela měl až dosud vždy „nadstandardní“ bydlení: v rodinném domě se těch pár schodů dá vyběhnout vcelku snadno. Ale co mají dělat důchodci, kterým už nohy neslouží? Mají si kvůli tomu najmout nějakého nosiče, jenž je bude vynášet nahoru po schodech, když nemají používat výtah?

Na nejrůznější „knížecí rady“ drzých Slováků, kteří zneužívají toho, že jim i po rozdělení společného státu dovolujeme, aby tady mezi námi žili a pracovali, jsem již za ty desítky let alergický. Zvláště na „vejšplechty“ všelijakých Síkelů, kteří se chovají, jako by vypadli z oka jistému slovenskému kolaborantovi a vlastizrádci, jenž se jmenoval G. Husák. Je dobré to vědět a nezapomínat na to!

Tito lidé by si měli uvědomit, že tady jsou víceméně na „návštěvě“ a že bychom je mohli docela dobře poslat zase zpátky tam, odkud k nám v minulosti (spolu se svými třídně uvědomělými rodiči) „přivandrovali“. V rámci nových „lustrací“, které hodlá provádět ministr vnitra V. Rakušan, doporučuji zabývat se rovněž minulostí všech osob slovenského původu, které do českých zemí v období tzv. normalizace „natahal“ G. Husák – jako svou „pátou kolonu“. Jistě se příliš nezmýlím, když budu konstatovat, že část z nich patřila k agentům StB (VKR) nebo KGB (GRU).

Má-li neschopný a zbabělý premiér „ukrajinské“ vlády P. Fiala ve svém kabinetu takové „chytráky“, jako je Slovák J. Síkela, pak bude brzy s námi se všemi ÁMEN. Proto by P. Fiala udělal nejlépe, kdyby urychleně podal demisi. Už i ti méně chápaví občané, kteří mu na podzim 2021 tleskali („konečně budeme mít slušného premiéra, za kterého se nebudeme muset stydět!“), mezitím pochopili, že volba tohoto nanicovatého „narcise“ byla velkým omylem.

Jiný, podobný „exemplář“ je nám v těchto dnech a od týchž „loutkovodičů“ doporučován pro prezidentskou volbu. Jedná se o bývalého komunistického lampasáka – gen. P. Pavla. Zatím k vrcholům jeho veřejné prezentace patří parodování M. Zemana v člunu. Vskutku originální nápad, hodný leda tak „zeleného mozku“! Voliči by si měli dát dobrý pozor na to, aby „nenalítli“ podruhé na stejný trik.

Již letošní podzimní volby zásadním způsobem „překreslí“ politické hřiště, na němž se od října 2021 hraje. Pár stran a straniček utrpí zdrcující porážku. Bude to příležitost pro „přepřahání“ vládního „žebřiňáku“. Je lépe včas „přepřáhnout“ a obměnit osádku, než abychom čekali další týdny a měsíce na to, kdy onomu „žebřiňáku“ upadnou kola a kdy se stane nepojízdným vrakem.

V řadě stranických sekretariátů je i navzdory horkému létu a období dovolených nezvykle rušno. Některé strany totiž budou brzy končit. Jejich předsedové se zatím tváří, že jich se to netýká. Jak osudově se mýlí! Proto nezapomeňte! Poslední zhasne! Nejen ve Strakovce, ale i na jednotlivých ministerstvech.

23. 7. 2022

‒ RJ ‒

 

P. S.

Jen co jsem dopsal tento článek, už ho musím doplnit. Vlastně by se slušelo ten Síkelův výrok v titulku tohoto článku nahradit citátem zbrusu novým. Vypadá takto a zazněl na jednání Senátu ČR dne 27. 7. 2022: „Připravuji si osobní seznam dezinformátorů.“

Že by to nějak souviselo s podivnou, předlistopadovou minulostí tohoto soudruha nebo jeho rodinných příslušníků? Pokaždé, když začnou potrefené husy kejhat, zaručeně se něco děje. Možná nějaký Rambo jde po Síkelovi. Nebo že by se objevily nové informace z kauzy Hlubuček? Kdoví? Počkejme si! Za pár dní budeme vědět víc.

28. 7. 2022

‒ RJ ‒

 

Odkaz na články o J. Síkelovi:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/slovak-ve-vlade--to-ma-byt-ta-zmena-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2021/oligarcha-a.-babis-vadi--banker-j.-sikela-nikoliv-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář