Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozmohl se nám tu koaliční „kanibalismus“!

18. 7. 2022

Na počátku byla „kauza Strání“ a exstarosta O. Benešík…

Tomu, kdo dlouhodobě sleduje poměry v KDU-ČSL, by se mohlo zdát, že tato tradiční strana je v současné vnitropolitické krizi Fialovy vlády, jež je způsobena skandálem okolo STAN, ušetřena nepříjemných otřesů. Je sice pravdou, že zatím na lidovce nic „nevyplavalo“, ale to se může brzy změnit. Proto by nás nemělo překvapit, že „rozbuškou“ pro vypuknutí korupčního skandálu okolo P. Hlubučka, exstarosty pražských Lysolají, byla určující situace ve Zlínském kraji, odkud pochází jeden ze zatčených pachatelů – M. Redl.

Na Zlínsku totiž toto údajné „hnutí“ (ve skutečnosti se jedná o lobbistickou stranu některých bývalých starostů a politicky neukotvených nestraníků, „nezávislých“ z řad komunálních politiků) vzniklo před více než deseti lety. Nemalý podíl na tom mělo financování nově se rodícího politického uskupení. Za ním stál jak otec zatčeného politika STAN, P. Redl, tak i „král hazardu“ ‒ bývalý senátor I. Valenta (Soukromnící). Na tyto skutečnosti nedávno upozornil brněnský politik M. Hollan (Žít Brno).

Budeme-li tyto poměry zkoumat detailněji, nemělo by nám uniknout na první pohled zdánlivě nedůležité prohlášení tří poslanců ze Zlínského kraje: R. Vondráčka, S. Blahy a O. Benešíka. Ti se po demisi P. Gazdíka (STAN) na funkci ministra školství (poté, kdy vypukl skandál okolo P. Hlubučka) svorně od svého krajana, P. Gazdíka, distancovali: prý s celou tou záležitostí nemají nic společného. Údajně bydlí „daleko“ od Suché Lozi. Je to samozřejmě lež jako věž. Dva ze zmíněných poslanců, a to starosta Uherského Hradiště S. Blaha (ODS) a někdejší starosta obce Strání O. Benešík (KDU-ČSL), dokonce novinářům tvrdili, že s P. Gazdíkem a jeho „kámošem“ M. Redlem nemají nic společného, protože prý pocházejí z jiné části Zlínského kraje. Kdo chce, ať tomu věří! Platí to pouze v případě R. Vondráčka (ANO 2011), který pochází z Kroměříže.

Město Uherské Hradiště sice leží asi 50 kilometrů od Suché Lozi, avšak v případě Strání je tomu jinak. Do Gazdíkovy „rodné“ vesnice je tomu, co by kamenem dohodil: zhruba deset kilometrů (přes Korytnou). Tito politici se samozřejmě osobně znají a často se spolu baví, jak dokazují i záběry televizních kamer z Poslanecké sněmovny. (Pouze zapomínají na to, že tyto „kamery“ to všechno vidí a zaznamenávají.) A tak nás nemůže překvapit ani to, že se např. společně angažovali v nedávno tak aktuální „kauze Bečva“. Blaha s Benešíkem si dokonce zajeli přímo na místo oné ekologické havárie a společnou fotografií odsud se pochlubili na sociálních sítích.

Nutno dodat, že poslanci S. Blahovi, který tak žalostně selhal v boji proti „koronaviru“ ve městě, jemuž dělá starostu, vůbec nevadilo, že figuroval na kandidátce koalice SPOLU pro parlamentní volby 2021 s O. Benešíkem (KDU-ČSL), třebaže sekretariát ODS ve Zlíně byl informován o tom, že na tohoto politika bylo podáno trestní oznámení. Politický instinkt žádný, zodpovědnost vůči voličům nulová!

Zmíněné trestní oznámení bylo na lidoveckého exstarostu obce Strání O. Benešíka podáno kvůli jeho účasti na zorganizování podvodných (= falešných) oslav údajného 700. výročí nejstarší písemné zmínky o této obci v roce 2018 (= „kauza Strání“). Přitom tato nejstarší zmínka pochází až z roku 1353! To nicméně těmto komunálním politikům nijak nepřekáželo v tom, aby si oslavy odhlasovali a uskutečnili. Z trestně-právního hlediska se jednalo o jasný případ podvodu a zneužití pravomoci úřední(ch) osob(y): týkalo se to přibližně 20 zastupitelů.

[Do této smradlavé komunální „žumpy“ se jedním prstíčkem namočil i tehdejší předseda TOP 09 M. Kalousek, „Kostěj Nesmrtelný“ české polistopadové politiky, a to prostřednictvím přerovského archiváře PhDr. J. Lapáčka. O tom více v článcích, na něž je uveden odkaz za tímto textem.]

benesik-a-vrbetice.jpgPopisek: Hrdina „kauzy Strání“ nezahálí. Již po „odhalení“ pachatelů výbuchu ve Vrběticích zamířil přímo na místo těchto událostí. Každá „fotečka“ se může hodit na cestě za politickou kariérou, že ano? Vesnický podvodník a bezskrupulózní kariérista, který neví, co je to stud a morálka, se sice po podvodných parlamentních volbách z října 2021 ministrem ve Fialově vládě diletantů a pologramotů nestal, ale ani po tom všem, co má na svědomí, z politiky neodešel. Bojí se, že by se po letech zahálky a poslaneckého nicnedělání musel konečně začít živit rukama. Proto to budeme muset zařídit my – občané a voliči! Již letos na podzim. Nezapomeňte přijít k volbám, hlavně vy, občané ze Strání! O své budoucnosti si totiž rozhodnete vy sami!

─────

Jak se potvrdilo z vývoje skandálu okolo P. Gazdíka a M. Redla, nelze vyloučit ani to, že právě tato aféra komunálních politiků z obce Strání mohla být jakousi „první vlaštovkou“. Ta signalizovala, že protiprávní počínání některých zdejších komunálních politiků může stát na počátku mnohem větších a závažnějších malérů. Kdoví, co ještě „vyplave“ na povrch, až začne skutečné vyšetřování nejen P. Gazdíka, ale i jeho „kámošů“ z politického podsvětí. Namísto toho místní „tetky“ ze Suché Lozi vypravují našim nepoučeným novinářům o tom, jaký dobrák je ten „Péťa“ a že nic nespáchal! Zkrátka: důvěřivost a prostota některých obyvatel tohoto zaostalého, pohraničního kraje je až dojemná.

Ať tak či onak: „Kauza Strání“, která dodnes není řádně vyšetřena a soudně uzavřena, naznačuje, že bude nutno provést důkladná opatření, aby se komunální a regionální politika nestala semeništěm nejrůznějších politických rejdů, pletich a zákulisních zpravodajských her (se zapojením BIS). Také v případě obce Strání na Uherskobrodsku totiž měli místní politici svého „kámoše“ přímo na Policii ČR v Uherském Hradišti, dokonce i na státním zastupitelství. Ti jim pomáhali „kauzu Strání“ zamést pod koberec. Podobně měl i P. Hlubuček „svého policajta“, který lustroval řidiče automobilů, jež sledovaly aktivity jeho kriminální partičky. Zkrátka: samí „fajnoví“ lidé! Kdo by to do nich řekl, že se z nich vyklubají prvotřídní gauneři?

O propojení organizovaného zločinu na lidi od policie (potažmo státní zastupitelství) se u nás hovoří již od počátku 90. let 20. století, zejména od případu J. Kajínka. Podobné je to s účelovými „úniky informací“ z vyšetřovacích spisů: to se taky týkalo pouze některých „elitních“ novinářů. Všechno je to potvrzením velkých nepořádků, jaké vládnou v orgánech činných v trestním řízení. Stále chybí odvaha do toho „říznout“ nebo rozetnout onen „gordický uzel“, protože kvůli tomu by mnoho lidí přišlo o chleba, ale i o svobodu. Je na čase, aby si Nejvyšší kontrolní úřad vzal na paškál hospodaření jednotlivých obcí a krajů. Tam je totiž zakopán onen pes, který sice hodně štěká, ale nekouše. Kdyby naše politika nebyla skrz naskrz prohnilá, mohli jsme s tím úklidem Augiášova chléva být mnohem dál. Jediní, kdo nám v tom brání, jsou politici. Ty je třeba nahradit docela obyčejnými, ale slušnými lidmi.

─────

Od „bruselského udavače“ ke koaličnímu „kádrovákovi“?

Toto politické zamyšlení zakončím jednou zábavnou historkou. Jak známo, v posledních týdnech eskaluje napětí mezi českými europoslanci v Bruselu (Štrasburku), a to mezi zástupci „Pirátů“ (M. Kolaja, M. Peksa) a T. Zdechovským (KDU-ČSL). Druhá lidovecká europoslankyně M. Šojdrová se již dlouhou dobu drží stranou všelijakých veřejných aktivit a mediálních „přestřelek“. 

Za lidovce to proto musí „zachraňovat“ právě T. Zdechovský, který se neustále tlačí do televize (CNN Prima News), nebo se ke každému „prdu“ vyjadřuje na sociálních sítích. Lidovci používají tohoto svého politika jako „zkušební balonek“, když chtějí otestovat naši politickou scénu nebo vytroubit do světa nějakou pitomost z vlastní stranické „dílny“. Tento „neotesaný“ politik je obdobou řeporyjského sprosťáka P. Novotného (ODS). Kdysi začínal jako „bruselský udavač“ (tak ho označil A. Babiš), a to donášením na tehdejšího premiéra ČR přímo úředníkům do Bruselu, např. dceři bývalého spolkového kancléře F. J. Strausse.

Poté, kdy A. Babiš přestal být „tématem“ (jeho kauza míří k soudu, Brusel začal vymáhat vyplacené dotace), byl T. Zdechovský nucen najít si „náhradní“ cíl. Vybral si proto „Piráty“, kteří nejspíš stejně jako lidovci brzy vypadnou z europarlamentu. Kritizuje je za všechno možné. V poslední době zejména za to, že si dovolili jako jediní z českých zástupců hlasovat proti zařazení „jádra a plynu“ mezi tzv. čisté (= ekologické) zdroje energií.

Lidovecký europoslanec T. Zdechovský navrhuje, aby premiér P. Fiala vyhodil „Piráty“ z vlády. Ti však dobře placená „korýtka“ opouštět nehodlají, zvláště ne když mají na různých ministerstvech svoje dobře placené politické náměstky. Kromě toho se neúnavný politik KDU-ČSL z dlouhého času věnuje také funkci jakéhosi neoficiálního tiskového mluvčího premiéra: Fialův zrzek V. Smolka to v době evropského předsednictví nezvládá, a proto mu T. Zdechovský takto nezištně vypomáhá. Jak šlechetné!

Sledovat všechny ty aktivity tohoto politika, který se nejraději živí tlacháním a mlácením prázdné politické slámy, to by dalo pořádně zabrat i zkušenému investigativnímu novináři. Těm ostatním je nějaký „černoprdelník“ z Bruselu u „zádele“. Však jistě tušíte, co tím myslím. Jen ta jeho nervozita je trochu podezřelá. Vždyť do příštích eurovoleb zbývá ještě nějaký čas. Nebo že by si už v předstihu hledal nějaké jiné zaměstnání, až bude muset ta jeho prohnilá partaj v politice skončit? Kdoví?

Osobně si neumím představit, že by toto zbytečné individuum, které dělá naší zemi jenom nebetyčnou ostudu, někdo rozumný zaměstnal. Proto nejspíš brzy skončí na Úřadu práce. Řešení se přesto nabízí: jeho stranický předseda M. Jurečka by ho mohl poté, kdy sám v politiku opustí (jistě to nebude dlouho trvat, protože na to jeho „trápení“ ve funkci ministra se doopravdy nedá dívat), mohl by si T. Zdechovského vzít na svou farmu jako pomocníka. K tomu těmto dvěma „pánbíčkářům“ dopomáhej Pán Bůh!

Mám úplně jiný nápad. Co kdyby P. Fiala vyhodil z vlády neschopné žvanily z KDU-ČSL? Oddechli by si nejen ostatní členové vlády, ale i občané a voliči. À propos: jeden pádný argument by tu byl: Nejen Jurečka, ale i další ministři za KDU-ČSL předkládají návrhy, které jsou v rozporu s vládním prohlášením. Co na to říká premiér „ukrajinské vlády“ P. Fiala? Asi má zase strčenou hlavu v hromadě písku. Buďme rádi, že to není hromada hnoje!

Přeji našemu panu premiérovi mnoho úspěchů v čele Evropy! Tolik vtipů, jako se vyrojilo v posledních dnech, tady ještě nebylo. Nabízím čtenářům jeden z nich, který snad nepotřebuje žádný komentář.

10. 7. 2022

‒ RJ ‒

vtip-o-fialovi-a-johnsonovi.jpg

─────

Odkaz na články o „kauze Strání“:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/ondrej-benesik--politik-se-spatnou-povesti.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/lidovec-o.-benesik-uz-zase-nekam-kandiduje--.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/dalsi----epochalni----udalost-ve-strani-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/tonouci-j.-cunek-se-chyta-kazdeho-stebla---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2019/zacneme-si-rikat-pravdu-.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--1.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--2.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2019/700-let-obce-strani--3.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2019/proc-starostove-kdu-csl-nepecuji-o-dedictvi-predku-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/politici-kdu-csl-schvalovali-nasili-na-z.-caputove-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2019/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/po-nohavicovi-zakazali-i-cajkovskeho---1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2022/po-nohavicovi-zakazali-i-cajkovskeho---2.-cast-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jsi zakomplexovaný blb

(Straňák, 18. 7. 2022 23:06)

Měl by ses stydět senilní dějepisáři a přestat si vymýšlet historky, co nejsou pravda ani polopravda...ve Straní všichni víme, že jsi ubožák!