Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začíná se blýskat se na lepší časy? Kéž by!

18. 6. 2023

Až do dnešního dne jsem po zveřejnění většiny svých článků měl pocit, že jen házím hrách na stěnu: ten se odrazí a život jde dál. Ode dneška to již neplatí. Proč? Protože to, o čem jsem opakovaně psal a kde jsem upozorňoval na trestuhodné nepravosti, kterých se dopouštějí média, jež by z principu měla být nestranná a objektivní, přece jen padlo na úrodnou půdu. Pozdě, ale přece. U nás ta spravedlnost doopravdy trvá neúměrně dlouho.

Když jsem si dnes přečetl informaci o omluvě prof. H. Válkové za článek, zveřejněný na serveru www.info.cz M. Půrem, zpočátku jsem tomu nechtěl věřit. Článek měl tento burcující název: „Válková se v KSČ podílela na šikaně disidentů. S mužem, který poslal na smrt Horákovou.“ Byl zveřejněn na uvedeném serveru dne 9. 1. 2020 a „odstartoval“ do té doby nevídanou dehonestační kampaň vůči nenápadné političce z Babišova ANO 2011. Co je však důležité dodat, je skutečnost, že uvedený článek čerpal z podkladů historika P. Blažka, kterého jsem já sám již od té doby mnohokrát kritizoval za neprofesionální práci s historickými prameny. V článku se výslovně píše toto: „Uvedená tvrzení jsou nepravdivá, případně se jedná o nepřípustné hodnotové soudy.“ (Celý text zveřejněné omluvy – viz odkaz za tímto článkem.)

valkova-a-urvalek.jpg

S odstupem času mohu konstatovat, že „případ Válková-Urválek“ byl první kampaní tohoto druhu, avšak nikoli poslední. Ani ve snu mě tehdy nenapadlo, že by to mohlo v budoucnu pokračovat současnou válečnou propagandou, kterou nás již déle než rok ČT „krmí“ od rána do půlnoci. Bohužel – na mnoha z těchto kampaní se podílel právě historik P. Blažek, jehož koníčkem se stalo zveřejňování různých faktů z archivu Bezpečnostních složek (kdopak mu k tomu dal souhlas?), aniž by si uvědomil, že tím ničí životy často nevinných lidí. To se ostatně potvrdilo i tentokrát. Soudy sice neměly odvahu se za H. Válkovou postavit, protože tlaky mocných tehdy byly příliš velké. Nikoho nezajímala pravda. Stačilo trochu překroutit či přizpůsobit fakta a mohlo se jet dál. Osobně jsem přesvědčen o tom, že by P. Blažkovi měl být odebrán vysokoškolský diplom a měl by současně skončit u lopaty – až do konce života.

Protože jsem v době zveřejnění začal tušit, že se tady jedná o nějaký velký podraz (v tom jsem se nezmýlil a můj instinkt byl správný), publikoval jsem ještě v lednu 2020 obsáhlý článek, kde jsem se tímto případem zabýval. Na celé věci bylo nejsmutnější to, že pár křiklounů z České televize (Witowská, Fridrichová a s nimi celá redakce zpravodajství ČT) provádělo za pokryteckého mlčení našich politiků, z nichž někteří měli znát pravdu, ale bylo jim to jedno, doslova mediální lynč u osob, které se nedokázaly bránit. K mému velkému překvapení se do pozice této bezbranné osoby nechala vmanipulovat i právnička H. Válková. To mě šokovalo nejvíc. Až dnešek ukázal, že její obrana zřejmě probíhala skrytě – bez zájmu sdělovacích prostředků.

Zkrátka: Fialovým propagandistům, kteří od rána do večera jen lžou a podvádějí, konečně přestala pšenka kvést. A brzy bude mnohem hůř: až začne pravda vycházet najevo v dalších případech, které zůstávaly pod pokličkou. Od ledna 2020 až do dneška jsem publikoval mnoho článků, v nichž jsem poukazoval na nekonečnou řadu „přešlapů“ i docela obyčejných, drzých lží ze strany České televize. Možná ta nenápadná změna souvisí s nově zvoleným ředitelem ČT J. Součkem. Pokud bude chtít uspět, bude si muset na Kavčích horách udělat pořádek. Já bych to vyházel všechno – jako to kdysi udělal soudruh J. Zelenka. On to dělal kvůli sovětské okupaci ze srpna 1968. Souček by to měl udělat proto, aby ČT konečně přestala lhát a začala vysílat pravdu.

Přesto: v této televizi se lže i nadále. Právě ve chvíli, kdy píšu tento článek, hovoří na ČT24 opět „politolog“ D. Kroupa. ČT i nadále tvrdí (alespoň na dolní liště obrazovky), že tento přestárlý, nedoceněný politik minulosti, kterého pár zoufalců z řad poslanců (B. Urbanová a další ze STAN) navrhlo na vysoké státní vyznamenání, je politolog, i když je to mnou stokrát vyvrácená lež. Stačí se podívat na jeho životopis ve Wikipedii. Zdá se, že v ČT neumí nikdo číst – nebo tomu textu nerozumí. Nevím, co z toho je horší. Mají přece „zadání“ a to pouze plní, že ano?

Kroupovo tlachání na ČT24, kterému asistovala jedna z těch přestárlých svazaček z líhně soudruha J. Varholíka, J. Krásná, nestojí za komentář. Jsou to jen bezcenné, stařecké bláboly někoho, komu slíbili státní vyznamenání. Asi je mu jedno, že skoro polovina členů Poslanecké sněmovny se k jeho nominaci postavila odmítavě. Dnes Kroupa chválí P. Pavla, jaký je to pašák, když právě uplynulo jeho 100 dní ve funkci prezidenta republiky. Snad se k Pavlovi dostanou informace o tomto lháři a podvodníkovi, který svou urputností těžce poškozuje kredit disidentů.

Bohužel – ani oni nejsou schopni proti této špatnosti zasáhnout. Jsou to doopravdy zlé konce, Ferdinande Vaňku! To, že Kroupa ztratil poslední zbytky soudnosti, se občas stává. Tak už tomu u starých lidí bývá. Míra zhloupnutí je od jistého věku úměrná IQ těchto osob. Tak jako tak se jedná o směšného a politováníhodného tvora. Škoda jen, že mu to jeho synové nejsou schopni vysvětlit. Inu, jaký táta, takoví synáčci!

Ale vraťme se k informaci, která mne přesvědčila o tom, že má cenu hájit pravdu, byť bych byl jediný, kdo za ni bojuje. Případ nespravedlivého osočení H. Válkové sleduji a tvrdě kritizuji nejen jako novinář, ale i jako historik, který se tímto obdobím našich dějin zabývá. Nejostudnější na tom je fakt, že novinářům, kteří se honí za senzacemi, pomáhal jeden kariérista z řad profesionálních historiků – P. Blažek z ÚSTR.

Já sám jsem se s tímto drzým, domýšlivým a arogantním příslušníkem generace „Husákových dětí“ dostal do konfliktu kvůli jeho podivnému angažmá v případu ocenění skupiny bratří Mašínů. O tom, že je něco shnilého ve státě českém, nejlépe svědčí fakt, že právě tento kariérista a amatér, který si hraje na historika, se stal jedním z náměstků nového ředitele ÚSTR. Nejen L. Kudrna, ale i P. Blažek a další „podržtaškové“ z ÚSTR by měli být na hodinu vyhozeni ze svých funkcí. Situace v této prohnilé instituci je krutým obviněním Fialova režimu, který dělá fíkový list nejrůznějším hochštaplerům, darebákům a podvodníkům.

Hanba jim všem!

15. 6. 2023

‒ RJ ‒

 

Odkaz na články o H. Válkové i o případu bratří Mašínů, v nichž figuruje P. Blažek:

https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/omluva-prof-judr-helene-valkove-csc

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2020/soukmenovkyne----ur-valkova-----at-se-omluvi-a-zmizi-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2020/---flasinet----zvany-ceska-televize--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/nase-media-dal-lzou-o----kauze-valkova-urvalek----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2020/kdo-vsechno-si-pral-smrt-m.-horakove-.htm

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2023/slendrian-v-ceske-televizi-pokracuje---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2023/lzeme-a-budeme-vam-lhat--protoze-muzeme-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2022/ceska-televize-dal-lze-o-udalostech-ze-17.-11.-1989-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2019/vyroky-poslance-p.-zacka--ustr-a-kpv--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2019/vyroky-poslance-p.-zacka--ustr-a-kpv--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2021/snemovna-odmitla-vyznamenat-protinacistickeho-odbojare-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2021/nejde-jen-o-k.-mouckovou-a-e.-zatopka---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/prijede-j.-masin-na-otevreni-pamatniku-tri-odboju-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2022/dostane-skupina-bratri-masinu-vyznamenani-.html

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=78420

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2022/---privatizace----historickych-osobnosti-a-la-ods-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2022/p.-blazek-----odboj-neni-prochazka-ruzovym-sadem---.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář